Yhteystiedot

Vehnäkuja 4, 16300 Orimattila
Puhelin: 050-3086881
Sähköposti:rambostoyfox@
dnainternet.net

Pentuvierailupäivä

Vietämme pentuvierailupäivää sunnuntaina 22.9.2019 klo 13.00-14.00. Pakollinen ilmoittautuminen etukäteen sähköpostitse rambostoyfox@
dnainternet.net perjantaihin 20.9.19 klo 18.00 mennessä. Lisätietoa tapahtumat- sivulla.

Tapahtumat

ETFTA ry järjestää kivoja koiratapahtumia kesän aikana ympäri Suomea. Valitse sinulle sopivimmat tapahtumat ja tule mukaan! Seuraavaksi Rally-Tokoa lauantaina 7.9.2019 kello 13.00 Helsingissä, Pukinmäessä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset www.etfta.fi.

Liity ETFTA ry -yhdistykseen!

ETFTA Euroopan amerikankääpiöterrierit ry on amerikankääpiöterrierien oma yhdistys. Liity nyt jäseneksi! Saat upean jäsenlehden kaksi kertaa vuodessa kotiin kannettuna ja paljon muita etuja! Lue lisää ja liity jäseneksi osoitteessa www.etfta.fi.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:97239 kpl

Olemme Facebookissa

Koiran elämää -blogi

15.9.2019
Ai, ai - kylläpä aika rientää, kun on mukavaa! Aika todellakin kuluu varsin nopeasti näiden pikkuvesseleiden kanssa. Uuno lähti uuteen omaan kotiinsa perjantaina ja saimme jo terveisiä, että kaikki on lähtenyt sujumaan oikein hyvin. Uuno on jo hurmannut kaikki.
Toinen Nasun upeista pennuista, Nasbu, on lähdössä omaan kotiinsa viikon päästä ja yksi kolmesta muskettisoturista on enää jäljellä.

'PR' Rambo´s MaryLou´s Little Miracle, pentu jolla ei vielä ole omaa kutsumanimeä, on todella valloittavan ihastuttava pikkukaveri. Hän soveltuu todella hyvin lapsiperheeseen, hän on hyväluonteinen ja kiltti. Kova menijä, mutta osaa myös rauhoittua syliin makoilemaan. Kaveri on kova pusimaan ja halimaan, oikein ihastuttava tehopakkaus.

Jos tuntuu siltä, että hän olisi sitä, mitä olet etsimässä, ota yhteyttä ja ilmoittaudu vierailupäivään katsomaan!
28.8.2019
Maanantaina illansuussa pennut matkustivat ihka ensimmäistä kertaa autokyydillä 30 km matkan eläinlääkärin vastaanotolle. Pojat olivat oikein reippaita koko matkan ja tutkivat kaikkea uteliaana. Eläinlääkäri tarkasti jokaisen pennun, laittoi mikrosirun ja antoi parvo-rokotteen. Kaikki kolme olivat todella reippaita ja käyttäytyivät äärimmäisen hienosti, kyllä oli emäntä ylpeä :)
Ja mikä tärkeintä: kaikki kolme pentua ovat täysin terveitä. Tästä kukin saa virallisen eläinlääkärin todistuksen pentukansioonsa.

Sunnuntaina kokenut pentutestaajamme Ulla kävi tekemässä pennuille luonnetestit. Testin tulokset saa kunkin pennun ostaja pentukansiossa. Tämä on suuntaa-antava testi, joka kertoo mm.soveltuuko pentu lapsiperheeseen ja tuleeko pennusta tiukkaluonteinen vai onko se helposti koulutettavissa.

Yksi näistä reippaista pojista (jotka muuten soveltuvat loistavasti lapsiperheisiin) on vielä vapaana ja varattavissa. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä ja tule vierailulle tutustumaan!
19.8.2019
Ihanan aurinkoinen ja lämmin viikonloppu on vaihtunut harmaaksi sadepäiväksi. Mutta olipa upeaa, että taas kävi hyvä flaksi säiden suhteen ja saimme lauanatina viettää todella upeassa säässä ETFTA UKC Drag Racing-kisatapahtuman Kirkkonummella. Meillä oli mukanamme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli kisaamassa ja 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta mukana aistimassa kisatunnelmia.
Lilli toi kisoista kotiin kolme kolmos-sijaa - hyvä Lilli!
Hertta pääsi virallisten kisojen jälkeen kokeilemaan vähän vieheen perässä juoksemista hupijuoksussa ihka ensimmäistä kertaa. Ja hienosti sujui. Hertta ei saa vielä osallistua virallisiin kisoihin, koska niihin tarvitaan vuoden ikä ja Hertta on vielä alaikäinen. Mutta vähän voi ottaa jo tuntumaa rataan ja vieheeseen.
Sunnuntaina meillä oli vierailupäivä ja ensi sunnuntaille buukkasimme jo heti seuraavan. Ilmoittaudu mukaan katsomaan pentuja ja aikuisia koiriamme. Lisätiedot Tapahtumat-sivulta.

Pennut kasvavat kohisten ja viikonloppuna oli vuorossa kylvetystä ja ulkoilua ihanassa säässä sekä tietysti vierailijoiden "viihdytystä". Kaikki kolme olivat ihan poikki, kun kello koitti kaksitoista ja nukkuivatkin lähes koko vierailun ajan lämpimässä auringonpaisteessa (puolivarjossa tottakai). No lopuksi vähän piristyttiin tepastelemaan ja tutustumaan vierailijoihin. Pojat toivottavat kaikki vierailijat tervetulleeksi ensi sunnuntaina ja lupaavat yrittää pysyä hereillä vierailun aikana :)

Tänään pennut täyttävät kuusi viikkoa ja luvassa on kolmas madotus. Viikon päästä maanantaina lähdetään automatkalle eläinlääkäriin pentutarkastusta, parvo-rokotusta ja mikrosirutusta varten. Jännittävää!


Kisat alkamassa

Palkintojenjakoa, Lilli Jannen sylissä vas.

Pojat kävivät kylvyssä

Vierailupäivä meneillään

5.8.2019
Nasun ihanat pojat sen kuin kasvavat ja komistuvat! Ikää näillä potrilla pojilla on jo 4 viikkoa ja vuorossa jo toinen madotus. Pojat ovat nyt alkaneet maistella jo kermaviiliä ja hieman paistijauhelihaakin. Nasulla riittää toistaiseksi vielä hyvin maitoa, mutta pikku hiljaa pennut totutellaan kiinteämpään ruokavalioon.

Pennut kuvattiin ja pentueen omalta sivulta löydät hienot poseerauskuvat. Tähän alle laitoin kuvan, kuinka aina kuvauksissa pienten pentujen kanssa sattuu ja tapahtuu. Tällä kertaa yksi pojista photobombasi toisen kuvaan.

Seuraava pentuvierailupäivä on sunnuntaina 18.8. Jos kiinnostuit pennuista, ilmoittaudu mukaan!
Kaksi upeaa poikaa on vielä vapaana!

Huomasithan, että pentujen lisäksi meillä on kaksi aikuista narttukoiraa etsimässä uusia koteja. Myös heitä voi tulla vierailupäivänä katsomaan. Otathan yhteyttä!Nasun upeat pojat

Photobombing

24.7.2019
Nasun upeat pojat kasvavat ihan kohisten ja kaikilla on jo silmät auki. Ensimmäinen madotus on tehty ja pikkuriikkiset kynnet ovat saaneet ensimmäisen manikyyrin. Päivä päivältä pojat alkavat liikkua enemmän ja kauemmas emosta, joten kohta on pentuaitauksen laajennus jo edessä. Nasulla maitoa vielä riittää potrille pojille.  

Tällä hetkellä meillä on pentujen lisäksi myös kaksi aikuista narttukoiraa myytävänä, 'PR' Rambo´s Matilda aka Madde ja 'PR' Rambo´s Memphis Belle aka Elle. Lue lisää Myytävänä -sivulta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuit. 
22.7.2019
No nyt on aika vierähtänyt todella nopeasti viime kirjoituksesta, mutta on pitänyt niin kiirettä. 
Tärkeimpänä tapahtumana Nasu synnytti kolmen reippaan urospennun pentueen 8.7.2019. 
Kaikki meni hienosti ja emo sekä pennut voivat oikein hyvin. Katso kuvat söpöläisistä ja lue lisää pentueen omalta sivulta

Kaksi pennuista on vapaana ja varattavuissa, yksi pennuista on alustavasti varattu uroksen omistajalle, Toy Fox Kenneliin. 
Jos olet kiinnostunut omasta, upeasta urospennusta, ota yhteyttä!
 Ilmoittaudu seuraavaan pentuvierailupäivään la 3.8. klo 15.00-16.00 ja tule katsomaan pentuja! Ilmoittaudu sähköpostitse rambostoyfox@dnainternet.net viimeistään 1.8. ja ilmoita kuinka monta henkeä teiltä on tulossa. 

Lauantaina 13.7 olimme mukana ETFTA ry:n upeassa UKC Drag Racing-tapahtumassa aurinkoisessa Sundsbergissa. Oli todella hieno päivä ja hienoja koiria juoksemassa. 

Jos missasit tämän, tule mukaan 17.8, jolloin juostaan taas kovaa Sundsbergissa! Lue lisää tapahtumat -sivulta tai www.etfta.fi ja ilmoittaudu mukaan oman koirasi kanssa. Nähdään siellä!

Pikku-Spendorit

26.6.2019

Huh-hei, hulinaa ja vilskettä riittää. Eilen hoidosta lähtivät ihanat kaunokaiset Muru ja Minni ja illalla hoitoon saapui hieno nuorimies Hessu. Niinhän se on, että kesä on hoitolasten aikaa, kun perheet tekevät lomareissujaan. Ja me otamme mielellämme kasvattejamme hoitoon aina kun vaan tilat ja tilanne antavat myöden. Tosin Hessun hoitojakson jälkeen alamme odottaa Nasun pienokaisia maailmaan, joten tuolloin emme luonnollisestikaan voi ottaa hoitokoiria vaan rauhoitamme kodin kaikesta ylimääräisestä, jotta emo ja pennut saavat aloittaa yhteiselonsa kaikessa rauhassa. Ja kaikessa rauhassa ei meillä tarkoita muuten ihan samaa kuin jossain muualla, siitä pitää tämä koiralauma huolen. Mutta mahdollisimman vähän ulkopuolista häiriötä joka tapauksessa.Heinäkuun vierailupäivä on juurikin tästä samasta syystä avoin ja lyömme sen lukkoon, kun aikataulu tarkentuu.

20.6.2019

Kävimme eläinlääkärin luona tiineysultrassa. Upea narttukoiramme Nasu on erittäin paksusti tiineenä ja odotamme pieniä pentusia syntyväksi heinäkuun aikana. Eläinlääkäri näki Nasun masussa kasvamassa 2-3 pentua. Elämme siis jännittäviä aikoja!

Nyt valmistaudumme juhannuksen viettoon yhdessä oman koiralauman ja parin hoitokoiran kanssa ja nautimme keskikesän juhlasta. Hyvää juhannusta kaikille!
19.6.2019

Viime lauantaina oli ETFTA ry:n järjestämä Nopeusjuoksu-kivaa tapahtuma Orimattilassa Wanhalla Amiksella. Tapahtuma oli pienimuotoinen,  ETFTA ry:n jäsenille sekä muillekin amerikankääpiöterrierin omistajille tarkoitettu mukava tapaaminen, jossa pääsi harjoittelemaan nopeusjuoksua. Mukana oli muutamia amerikankääpiöterriereitä omistajineen sekä myös yleisöäkin löysi paikalle. Sää helli meitä, eikä luvatuista sadekuuroista ollut tietoakaan. Meiltä oli mukana Drag Racing-harrastajamme Lilli (PR Rambo´s Lilia) sekä juniorimme Hertta (PR Rambo´s Emerald), 6 kk, joka pääsi myös vähän kokeilemaan juoksemista.
Oli todella kiva tapahtuma!
6.6.2019

Kylläpä aika lentää, kun on mukavaa. Se on kesäkuu jo. Pidimme suunnittelupalaverin ja laitoimme kalenteriin kesän tapahtumat.

Seuraava vierailupäivä on sunnuntaina 16.6 klo 12.00-13.00. Tällöin voi tulla tutustumaan kenneliimme ja koiriimme sekä juttelemaan rodusta tarkemmin. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse pe 14.6. klo 17.00 mennessä.

Muista myös lauantaina 15.6 nopeusjuoksu-tapahtuma Wanhalla Amiksella osoitteessa Koulutie 19, Orimattila. Tule mukaan oman amerikankääpiöterrierisi kanssa tai tule katsomaan pieniä amerikankääpiöterriereitä! Lisätiedot tapahtumasta ja ilmoittautuminen www.etfta.fi.

Kävimme viime lauantaina eläinlääkärillä poistelemassa Hertalta maitokulmahampaita, jotka eivät vain ottaneet lähteäkseen itsekseen. Yksi lähti kotona irti sukkavetoleikkien tuloksena, kolme jouduttiin  poistamaan eläinläkärin toimesta rauhoituksessa.

Muistakaahan seurata hampaiden vaihtumista tarkasti ja varatkaa aika maitokulmureiden poistolle, jos pysyvä hammas on kasvanut jo n. puoleen väliin maitokulmahammasta, eikä maitokulmuri heilu.


6.5.2019
ETFTA ry järjestää kivoja pieniä koiratapahtumia kevään-kesän aikana ympäri Suomea. Valitse sinulle sopivimmat tapahtumat ja tule mukaan! Katso tapahtumat ja ilmoittaudu www.etfta.fi.

15.6. Nopeusjuoksu-kivaa Orimattilassa
5.5.2019
Tässä taas vähän kuulumisia pitkästä aikaa. Meillä on hengähdetty hieman tässä penturumban jälkeen ja ladattu akkuja, joten postauksetkin ovat olleet vähän aikaa tauolla.

Pääsiäisen aikaan meillä oli Hertan veli Rocco hoidossa reilun viikon verran ja kyllä oli sisaruksilla hurjaa menoa kerta kaikkiaan! Hertta-tyttömme kasvaa kovaa kyytiä, kyllä tämä vauva-aika on niin lyhyt. Hertta kävi jo toisilla rokotuksilla ja nyt on ikää jo viisi kuukautta.
Parhaillaan on hampaiden vaihtuminen meneillään, harva se päivä löytyy pieniä maitohampaita lattialta. Tosin suurin osa ei löydy, vaan koira nielaisee ne meidän huomaamatta. Köysileluilla on nyt hyvä leikkiä vetoleikkejä, se irrottaa tehokkaasti osittain irti olevia hampaita.
Muistakaa tarkkailla pentujen hampaiden vaihtumista ja seurata nimenomaan kulmahampaiden tilannetta.

Uusia pentuesuunnitelmia on tehty ja parhaillaan on osalla tyttöjä juoksut jo meneillään eli astutuspuuhissa kuluu seuraavat viikot. Kerrome sitten heti, kun on tietoa, miten olemme onnistuneet ja onko pentuja kesälllä syntymässä.

12.3.2019
Nyt kun kaikki pennut ovat läheteneet omiin uusiin koteihinsa, meillä on yllättäen aika hiljaista. Ihan rauhallista meno ei kuitenkaan ole, koska toinen Nasun pennuista, narttupentu 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta jäi kenneliimme kasvamaan mahdollista tulevaa jalostuskäyttöä varten. Sen, millainen Hertasta aikuisena kehittyy, näyttää vasta aika. Aikamoisen menevä pakkaus!

Olemme saaneet paljon ihania terveisiä pennuilta uusista kodeistaan ja kaikilla on sujunut kotiutuminen oikein mallikkaasti. Aivan upeaa!

Sitten alammekin tehdä jo seuraavia pentusuunnitelmia...niistä enemmän, kun on jotain kerrottavaa.
23.2.2019
Tänään vietimme vierailupäivää ja meillä olikin useampi perhe jälleen tutustumassa aikuisiin koiriimme ja pentuihin. Kaikki pennut ovat nyt varattu. Huomenna lähtevät 'PR' Rambo´s Hercules aka Hessu sekä 'PR' Rambo´s Hestia aka Tilda omiin uusiin koteihinsa. 
Vielä aamulla  pennuilla on vuorossa kylpy ja manikyyri, jotta ollaan oikein edustavina lähdössä kotimatkalle oman perheen kanssa. 
Pentukansiot ja pentupaketit on kasattu ja ovat valmiina odottamassa kotiinlähtijöitä. Huomenna jälleen vuorossa haikea hetki, mutta ihanaa tietää, että pennut saavat ihan parhaat kodit :)


21.2.2019
Viikonvaihteessa oli tohinaa: sunnuntaina luottotestaajamme kävi tekemässä Lilli&Spendor-pentueen pennuille luonnetestit ja maanantaina oli vuorossa Lilli&Spendor -pentueen ensimmäinen automatka eläinlääkärin luo pentutarkastusta varten. Uudet omistajat saavat luonnetestien tulokset pentukansiossa. Sen verran voin paljastaa, että kaikki pennut ovat äärimmäisen kilttejä ja hyväluonteisia ja soveltuvat millaisiin koteihin tahansa. 
Eläinlääkärin tarkastuksesta kaikki saivat viralliset eläinlääkärin todistukset terveydestä sekä samalla vähän kurjemmat parvo-rokotteen ja mikrosirun.Automatkat, n.30 kilometriä suuntaansa, pennut ottivat varsin rauhallisesti.
Pentueen pennuista on nyt kolme varattu, ainoastaan 'PR' Rambo´s Thor on vielä vapaana ja varattavissa. Kaksi pentua lähtevät uusiin koteihinsa tämän viikon sunnuntaina ja kolmas maanantaina. Sitten meillä alkaa meno vähän rauhoittua, mutta eiköhän meidän pieni ja tomera Hertta-tyttömme saa Thorin kanssa vielä vilskettä aikaan!
 
8.2.2019
Viime viikolla tehtiin pentujen 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertan ja 'PR' Rambo´s Snowmanin kanssa jännittävä matka eläinlääkärin luo. Pennut matkustivat oikein reippaasti. Pennut tarkastettiin perusteellisesti eläinlääkärin toimesta ja tästä molemmat pennut saivat viralliset terveystodistukset pentukansioihinsa. Lisäksi pennut saivat parvo-rokotukset ja heidät mikrosirutettiin. Kaikki sujui kerrassaan mainiosti ja molemmat pennut ovat täysin terveitä. 

Pienemmät pennut ovat myös harjoitelleet leikkimistä ja riehumista oikein kovasti ja päivä päivältä ollaan aina vaan rohkeampia ja kokeillaan uusia jännittäviä juttuja, niin kuin esimerkiksi kylpemistä. 
 


27.1.2019
Tämä viikonloppu on vietetty pentujen ja aikuisten koirien huoltotoimenpiteitä tehden sekä kuvaussessioin. Lilli&Spendor -pentueen neliviikkoiset pennut sai aika hyvin vielä pysymään paikallaan kuvauksissa, toki neljän pennun yhtäaikainen kuvaus on välillä hieman haastavaa... Sen sijaan Nasu&Spendor- pentueen rasavillit seitsenviikkoiset eivät millään malttaneet pysyä kuvattavina vaikka ne väsytettiin ensin riehumalla. No, jonkinlaisia otoksia saatiin kuitenkin aikaan ja ne löytyvät täältä pentueiden omilta sivuilta. 
Tänään oli vuorossa myös isompien pentujen luonnetesti. Luottotestaajamme testasi molemmat pennut ja pennut tulevat saamaan luonnetestin tulokset mukaan omissa pentukansioissaan. 
Huomenna on luvassa myös isompien pentujen ensimmäinen automatka, kun matka käy kohti eläinlääkärin tarkastusta. Tästä lisää sitten myöhemmin. 

Lilli&Spendor -pentue kuvattuna 27.1.2019

22.1.2019
Mukavaa pakkaspäivää kaikille! Kyllä nyt on olleet pakkaslukemat sellaiset, että ei kovin montaa rohkelikkoa löydy meidän talosta, jotka lähtisivät vapaaehtoisesti lenkille, -25 C ! Hrrr!

Pennuille kuuluu kaikille oikein hyvää. Nasun pennut Hertta ja Suloinen Snowman laajentavat reviiriään päivittäin. Nyt ollaan tutustuttu jo oman huoneen lisäksi koko olohuoneeseen ja on tavattu monia uusia kivoja koirakavereita. Leikit on jo aika vauhdikkaita. Eilen pennut täyttivät kuusi viikkoa ja saivat kolmannen madotuksen. Viikon päästä vuorossa ovat ensimmäinen automatka eläinlääkäriin pentutarkastusta varten sekä luonnetesti.

Viereisen huoneen asukit, Lillin pennut Hestia, Hermes, Hercules ja Thor ovat myös alkaneet pikkuhiljaa liikkua enemmän ja leikkiä emon kanssa ja keskenään. Pennut ovat nyt kolmen viikon ikäisiä. Vielä kun viikko mennään tästä eteenpäin, alkaa meno olla railakkaampaa ja pentujen luonteet näyttäytyä paremmin. Tulevana viikonloppuna, kun meillä on vierailuista vapaata, kuvaamme pennut ja päivitämme uusilla kuvilla pentusivut.

Seuraava vierailupäivä on lauantaina 2.2.19 klo 12.00-13.00. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen torstaihin 31.1.19 klo 20.00 mennessä sähköpostitse tai puhelimitse.Yhteystiedot sivupalkissa.

Vapaana ja varattavissa on vielä Nasu&Spendor-pentueen suloinen urospentu 'PR' Rambo´s Snowman sekä toinen Lilli&Spendor-pentueen upeista white&tan urospennuista, Hermes tai Hercules. Lauantaina 2.2. selviää kumpi. Jos kiinnostuit näistä upeista pennuista, ota yhteyttä ja tule katsomaan paikan päälle.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.1.2019
Tänään vietettiin kennelissämme ensimmäistä pentuvierailupäivää. Vierailulla kävi kaksi perhettä ja näyttäisi siltä, että molemmille perheille myöskin oma pentu 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor -pentueesta löytyi. Päivitän tiedot pentueen sivuille ajankohtaisesta varaustilanteesta heti, kun asia on varmistunut. 

Lilli&Spendor -pentueen white&black&tan (tri-color) urospentu 'PR' Rambo´s Thor on jo alustavasti varattu.  

Pennut täyttävät huomenna kaksi viikkoa ja ovat hienossa kasvussa. Ensimmäinen kynsienleikkuu on jo tehty ja huomenna on vuorossa ensimmäinen madotus. 

Mutta siis edelleen yksi urospentu tästä pentueesta ja yksi urospentu Nasu&Spendor -pentueesta on varmuudella vapaana ja varattavissa. 
Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet vailla omaa aitoa amerikankääpiöterrierin pentua!

Seuraava mahdollisuus pentuvierailulle on ensi lauantaina 19.1.2019 klo 12.00 -13.00. Ilmoittaudu etukäteen sähköpostitse! 
6.1.2019

Hyvää uutta vuotta 2019 kaikille!

Narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli päätti aikaisin uudenvuodenaattoaamuna, että pennut syntyvät maailmaan vielä vuoden 2018 puolella. Ja näinhän siinä kävi, aamukymmenen aikoihin olivat kaikki neljä suloista pentua maailmassa imemässä tyytyväisinä ravitsevaa ternimaitoa emoltaan. 
Lillille syntyi kolme komeaa urospentua ja yksi suloinen narttupentu. Pennut ja emo voivat hyvin ja pentujen paino on koko viikon ollut hienosti nousussa. Pennut täyttävät tosiaan huomenna vasta viikon, joten emme ole häirinneet emon ja pentujen symbioosia yhtään sen enempää kuin pakollisten punnitusten verran eli kuvaamme pennut vasta n.kahden viikon ikäisinä ja avaamme tuolloin pennuille oman nettisivun. 

Pentuja voi tulla katsomaan ensimmäisen kerran viikon päästä sunnuntaina 13.1. kun pidämme ensimmäisen pentuvierailupäivän klo 12.00-13.00, Ilmoittaudu mukaan!
Tuolloin otamme ensimmäisen kerran varauksia pennuista vastaan. 

Lillin pentujen lisäksi vapaana ja varattavissa on Nasun suloinen urospentu, 'PR' Rambo´s Snowman. 

Pennut muutaman tunnin ikäisinä

Lilli ja pennut

23.12.2018
On aatonaattoilta, koti on siivottu ja koristeltu joulunviettoon. Kinkku on paistettu ja vielä jotain jälkiruokia valmistellaan ja joulupuuroa aattoaamuksi. 
Odottavalle äidille Lillille on oma huone siivottu ja valmisteltu, hän pääsee nyt rauhoittumaan ja tutustumaan ympäristöön tulevaa synnytystä silmällä pitäen.
Nasu ja pennut voivat hyvin. Pentujen silmät ovat juuri auenneet ja muutaman päivän päästä he alkavat nähdä pikkusilmillään ja sitten meillä on rauha mennyttä, kun pienet alkavat tutustua ympäristöönsä.

Oheisen kuvan (kuvassa Lilli) myötä haluamme toivottaa kaikille teille oikein hyvää ja rauhallista joulua!

 
18.12.2018
Talossa on jälleen pentuja!
'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasu & GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor - pentue näki päivänvalon tai pitäisikö sanoa illanhämyn sunnuntaina 9.12. Iltakuuden aikaan syntyi ensimmäinen tyttöpentu ja n.tunti sen jälkeen urospentu. Kahta pentua ultraäänitutukimuksen perusteella odotimme ja kaksi pentua maailmaan putkahti. Kyllä vaan on todella antoisaa toimia koirakätilönä, varsinkin kun lopputulos on näin upea ja onnistunut. Aivan mielettömän upeita pentuja molemmat!
Käy katsomassa kuvat ja lukemassa lisää pentueen oalta sivulta, joka aukeaa tästä.

Seuraavaksi rauhoitumme hetkeksi joulun viettoon, kunnes jälleen uuden vuoden tietämissä on toisen narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lillin laskettu aika. Kun Lillin pennut ovat syntyneet, tiedämme suunnitella tarkemmin tammikuun ensimmäistä pentuvierailupäivää, josta tietenkin tiedotamme teille sähköpostitse ja nettisivuillamme asap. Joten nähdään tammikuussa pentuvierailupäivänä!

Mikäli olet kiinnostunut Nasun upeasta urospennusta tai tulevasta Lillin pentueesta, laita sähköpostia tai soita.

'PR' Rambo´s Snowman ja 'PR' Rambo´s Emerald 16.12.2018

4.12.2018
Joulukuu on alkanut ja joulukalenterin luukkuja availlaan jo innokkaasti monissa kodeissa. 
Meillä odotetaan kovasti joulua, mutta sitä ennen myös viimeisillään tiineenä olevan narttumme 'PR' Dunkel´s MaryLou Moccan aka Nasun pentuja syntyväksi. Nasun laskettu aika on ennen joulukuun puoliväliä eli jännittäviä aikoja eletään täällä.

Nasun lisäksi nuori narttukoiramme, Nasun tytär 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli on astutettu onnistuneesti GRCH 'PR'Star´s Big Spendor aka Spendorilla ja odotamme pentuja syntyväksi vuodenvaihteen tietämissä. 

Kävimme eläinlääkärillä tiineysultrassa viime viikolla ja eläinlääkäri näki Lillin masussa 3-4 pentua kasvamassa. 

Ja mikäli et halua kasvattaa amerikankääpiöterrieriä aivan pennusta asti, lue Myytävänä-sivulta lisää myytävänä olevasta nuoresta uroskoirasta. Kasvattimme reipas nuoriherra Manu etsii omaa loppuelämän kotia. Ota rohkeasti yhteyttä! 


18.11.2018
Viime viikolla kävimme eläinlääkärin pakeilla ja Nasu on kuin onkin tiineenä! Ultraäänikuvauksessa näkyi selvästi kaksi pentua. Nyt ei muuta kuin odotellaan ja toivotaan, että kaikki menee hyvin. Joulukuun puolenvälin jälkeen pitäisi pentujen sitten syntyä. Informoimme syntymästä kotisivuillemme ja sähköpostilistalaisille, joten seuraa sivuja ja jos et jo ole, niin liity sähköpostilistallemme. 

Yksi kasvattimme, nuori 1 v 8 kk amerikankääpiöterrieriuros etsii uutta loppuelämän kotia. Jos et halua kouluttaa pienestä pennusta asti itse, niin tässä oiva vaihtoehto. Lue lisää Myytävänä-sivulta ja ota yhteyttä. 
19.10.2018
Ihanan lämmin, kaunis ja aurinkoinen syksy alkaa kohta olla takanapäin. Ja ihana ruska myös täällä etelämpänä, oikeaa väriterapiaa! Säätiedotus lupaa jo sateisempia ja huomattavasti kylmempiä ilmoja ja kohta jo luntakin voi olla odotettavissa, hrrh! Koiramme ovat kuten emäntänsäkin sellaisia kesän lapsia, että kyllä nuo märät ja kylmät kelit aina hieman kauhistuttavat alkuun. Mutta kyllä tästä taas selvitään. Muistakaahan laittaa heijastimia ja vilkkuvaloja roikkumaan takkeihinne ja taluttimiin, niin näytte paremmin pimeässä!

Meillä on kiirettä piisannut ja lemmekkäitä tunnelmia, kun upea ja äärimmäisen kiltti herrasmies GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor on viettänyt lemmenlomaa meillä upeaa narttukoiraamme 'PR' Dunkel´s Marylou Moccaa aka Nasua riiaten. Marraskuun puolivälin jälkeen tiedetään sitten miten hyvin astutukset ovat onnistuneet ja onko pikkuisia pennunpalleroita odotettavissa kotiimme vielä jouluksi!

Pysy kuulolla, tietoa tulee tänne kotisivuillemme ja laitamme myös sähköpostilistalaisille heti tiedon ensimmäisenä.

Nyt alkaa olla myös oikea hetki madottaa koirasi, jos et ole vielä syysmadotusta tehnyt. Yleisohje on, että koira madotetaan vähintään aina keväällä maan sulaessa ja syksyllä maan jäätyessä. Ja tietysti muulloinkin aina, jos epäilet että koirallasi voisi olla matoja. Jos tarvitset lisätietoja madotukseen liittyen, kysy omasta apteekistasi, sieltä saat osaavia neuvoja.

Mukavaa ja värikästä syksyn jatkoa kaikille!

'PR' Dunkel´s Marylou Mocca aka Nasu toivottaa kaikille hyvää syksyä!

12.10.2018
Tänään on tullut se päivä, kun pieni Toffe-poika lähtee uuteen kotiin. Mieli on hieman haikea, kun poika on niin kertakaikkiaan ihana ja hyväluonteinen, mutta toisaalta hyvä, koska hän saa hienon rakastavan kodin. Eikä kaikkia pentuja voi pitää, vaikka mieli tekisi ;)

Toffe on harjoitellut kaikenlaisia tärkeitä juttuja, jotka kuuluvat pienen koiranpennun opettelujuttuihin eli on käyty kylvyssä (may the force be with you -kuva alla), tavattu muita aikuisia koiria, kokeiltu kaulapantaa ja käyty ulkoilemassa pihamaalla ym.mukavaa. Toffe ottaa kaikki uudet jutut innokkaina ja erittäin rohkeasti vastaan . Tästä syystä uskon, että hän tulee pärjäämään uudessa kodissa aivan mainiosti!

'PR' Rambo´s Blaze of Glory aka Toffe

10.9.2018
Viime lauantaina meillä oli pentuvierailupäivä ja eräs oikein mukava perhe kävi katsomassa Pimun & Pongon urospentua. Ja niinhän siinä sitten kävi, että pentu sulatti sydämet ja on nyt löytänyt itselleen uuden kodin! 

Pennulla on nyt ikää 4 viikkoa ja viikonloppuna olikin vuorossa toinen madotus niin pennulle kuin emollekin. Olemme alkaneet myös pikku hiljaa maistella uusia makuja eli kermaviiliä ja hieman paistijauhelihaakin. Emon maito riittää vielä pääruoaksi, mutta tosiaan vähitellen alamme totutella kiinteämpään ruokaan. Aikamoista leikkiä ja riehumista kuuluu jo päiviin, toki vielä pienissä mutta koko ajan enenevissä määrin. Myös murinaa harjoitellaan jo kovasti.

'PR' Rambo´s Blaze of Glory

23.8.2018
Ilmoitan mitä iloisimmin, että meillä on tapahtunut iloinen perhetapahtuma ja meillä on pentu talossa!
Pimu synnytti upean urospennun 10.8. ja poika täyttää huomenna kaksi viikkoa.
Lisää kuvia tästä söpöläisestä ja pentueen oma sivu aukeaa ihan kohta, joten pysy kuulolla!

22.8.2018
Hei taas kaikille pitkästä aikaa! Viime viikonloppuna olimme koirien kanssa aivan mielettömän hienossa  ETFTA UKC SHOW 2018 -tapahtumassa! Tapahtumassa oli virallinen UKC-näyttely, jossa tuomarina toimi Mr. Paul Bruneau, todella miellyttävä vanhempi herrasmies suoraan USA:sta. Lisäksi tietysti virallinen Drag Racing -kilpailu kaikille nopeille koirille ja miksei hitaammillekin :) Mukaan mahtui myös pienten koirien nopeusjuoksu- ja tuholaistorjuntakilpailut eli aamusta pitkälle iltapäivään riitti vilinää.
Lilli ja Nasu osallistuivat molemmat näyttelyyn ja Lilli suoritti myös Drag Racingissä puuttuvat koe eli aptitude-juoksunsa ja on nyt valmis kisoihin! Itse asiassa esteissä Lilli jo ppääsi kokeilemaan miltä tuntuu juosta useamman koiran kanssa rataa yhtäaikaa ja hyvinhän se sujui ensikertalaiselta. Seuraavissa kisoissa sitten jatketaan! Mutta kyllä oli ihana vaikkakin raskas päivä. Surettaa ihan niiden amerikankääpiöterriereiden puolesta, joiden omistajat eivät tuo koiriaan näihin upeisiin varta vasten järjestettyihin tapahtumiin, joissa koirilla ja ihmisillä on kaikilla niin mukavaa. No toki ymmärrän, että kaikki eivät aina pääse, mutta yrittäkääpä osallistua sitten seuraavaan tapahtumaan!


28.5.2018
Hei kaikille! Nyt on päässyt kulumaan ihan luvattoman pitkä aika siitä, kun kotisivuja on päivitetty viimeksi. Kevät on ollut yhtä hulinaa! Onneksi facebook-sivumme elää ja kertoo myös tänne sivuillemme uusia juttuja.

Valitettavasti alkuvuoden juoksuista ei saatu onnistuneita astutuksia aikaan eli pentuja ei ole näillä näkymin tiedossa. Yritetään paremmalla onnella syksymmällä uudestaan.

Viime lauantaina olimme mukana ETFTA ry:n kivoissa Drag Racing -kisoissa Sundsbergissa. Aurinko helli ja saimme järjestettyä tosi hienot kisat! Meidän koiristamme ´PR´Rambo´s Lilia aka Lilli suoritti hyväksytysti kaksi aptitude eli koekisaa. Seuraavalla kerralla tarvitaan vielä onnistunut suoritus yhdestä koekisasta ja sitten voidaankin jo kisata virallisissa UKC Drag Racing kisoissa UKC-pisteistä.
Lilli suoriutui radoista ensikertalaisena todella mallikkaasti - olemme hänestä hyvin ylpeitä!
Tulkaa rohkeasti mukaan oman amerikankääpiöterrierin kanssa seuraavalla kerralla!
Tapahtumat-sivulla ovat seuraavien kisojen ja muiden tulevien tapahtumien tiedot.

Drag Racing-rata odottaa kisaajia

´PR` Rambo´s Lilia aka Lilli odottamassa vuoroaan Drag Racing-kisoissa

11.1.2018
Hyvää alkanutta vuotta kaikille!
Niin se vain joulu ja uusivuosi meni ja loppiainenkin. Nyt on juhlat juhlittu ja armoton arkinen aherrus taas päällänsä. Meillä vuoden vaihtuminen sujuikin tällä kertaa pitkästä aikaa rauhallisesti. Monet vuodet on ollut paukkuherkkiä koiria, mutta nyt ei enää kukaan pelännyt. Erittäin paukkuarka vanhuksemme Nugget on 14 ikävuoden myötä (15:ttä mennään) menettänyt kuulonsa ja osittain näkönsäkin niin, että rouva vaan tuhisi tupluureillaan, eikä huomannut koko vuoden vaihtumista.
Meillä on ollut juoksujen suhteen varsin vilkasta tämä vuodenvaihde - lähes jokainen nartuista juossut, paitsi se yksi, jonka juoksuja kuumeisesti odotellaan alkavaksi eli Nasu. Kerromme näistä Nasun pentuesuunnitelmista lisää ja tarkemmin, kunhan asia tulee ajankohtaiseksi.
Ei muuta kuin mennään vauhdilla eteenpäin, kohta on jo juhannus :)
Toivotamme kaikille hienoa vuotta 2018!  

21.12.2017
Kennelimme alkaa pikkuhiljaa valmistautumaan joulun viettoon. Paljon on puuhaa ja askaretta vielä tehtävänä mm.kaikki koirat pääsevät joulukylpyyn ja kaikille vaihdetaan uudet puhtaat pedit. Sen verran on ollut kurainen pitkä syksy, että kylpy tekee kaikille hyvää.

Jouluna koiramme saavat nauttia ylimääräisen jouluaterian, johon kuuluu mm.pieni pala kinkkua ja maksalaatikkoa, nam! Lisäksi tietysti koirien omia puruluita ja herkkuja. Ja pukki tuo tietysti uusia leluja.

Haluamme esittää suuret kiitokset kaikille ihanille ystävillemme, jotka olette lähettäneet toinen toistaan ihanampia joulukortteja ja kuvia koirista meille! Olemme aivan haltioissamme katselleet ihania kuvia ja lukeneet tervehdyksiä. Kiitos!

Nyt toivotamme teille Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua sekä Onnea uudelle vuodelle!
14.11.2017
Nyt on kyselty niin kovasti vierailupäivää, että järjestämme sellaisen la 25.11.2017 klo 12.00-13.00. Ilmoittaudu mukaan, ohjeet löydät tapahtumat-sivulta.

Vierailupäivässä pääset tutustumaan koiriimme ja kenneliimme sekä keskustelemaan enemmän tästä ihanasta rodusta ja tulevista pentuesuunnitelmistamme.
Tervetuloa!
5.10.2017

Jälleen suuren suosion saaneet ETFTA ry:n upeat amerikankääpiöterrierikalenterit ensi vuodelle saatavissa - tilaa omasi nopeasti, saatavana vain rajoitetun ajan! Lue tarkemmat ohjeet alta.

TILAA NYT paras mahdollinen lahja pukinkonttiin (tai itselle!) - TFT-seinäkalenteri 2018!


Amerikankääpiöterriereiden oma yhdistys ETFTA ry. tekee jälleen suurta suosiota niittäneen amerikankääpiöterrieri-seinäkalenterin vuodelle 2018.

HINTA
1 kpl TFT seinäkalenteri 25 € + postitus 8 €
2 kpl TFT seinäkalenteri 50 € + postitus 8 €
3 kpl TFT seinäkalenteri 75 € + postitus 8 €
jne…

TILAA NÄIN
1) Valitse haluamasi kalenterimäärä.
2) Maksa oikea summa postikuluineen ETFTA ry.:n tilille: FI31 6601 0001 0850 26.
3) Kirjoita viitekenttään:
- koko nimesi
- katuosoitteesi
- postiosoitteesi.
4) Kalenteri toimitetaan Sinulle postitse joulukuun alkupuolella = ehtii mainiosti pukinkonttiin!
5) Kiitos tilauksesta!!!

HUOMIO!
TFT seinäkalenterit tehdään ennakkotilausten mukaisesti ja painatetaan tilausajan päätteeksi. Jälkitoimitukset eivät ole mahdollisia. TFT seinäkalenterin tilaus- ja maksuaika päättyy perjantaina 21.10.2017 kello 21.00. Tämän jälkeen tulleet tilaukset perutaan ja maksut palautetaan. Eli toimi ripeästi!

KUVIA
Onko Sinulla hyviä amerikankääpiöterrieri-kuvia? Kalenteriin mahtuu iso nippu hyviä TFT-kuvia! Lähetä hyvälaatuinen kuva omasta amerikankääpiöterrieristäsi nopsaan sähköpostilla jonna@dunkel.fi

Kalenteriterveisin,
Jonna, Terhi, Christin, Emma, Katja, Tuula, Janne ja muu ETFTA ry. posse

27.9.2017
No nyt on kyllä päässyt sivujen päivitysväli kasvamaan ihan karmean pitkäksi, anteeksi siitä kaikille sivujemme lukijoille. Mutta joskus sitä vain on niin kiire ja joskus sitä vaan on niin tulenpalava kiire, ettei millään ennätä tällaisia kirjallisia hommia tehdä ja nyt on ollut juuri sellaista kiirettä ja kiireet eikun jatkuu vaan. 

Tällä hetkellä kennelissämme on varsin rauhallista, kun ei ole pentuja talossa eikä tämän vuoden puolella enää tulossa, ei ole hoitokoiria ja muutoinkin kaikilla koirillamme kaikki on hyvin. Eli ei oikein ole mitään ihmeellistä raportoitavaa. 

Paitsi ainahan koirat tuppaavat jotain ylimääräistä järjestämään, kuten tänä aamuna. Herätys oli n.klo 4.30 koirien haukuntaan. Aloin sitten kuuntelemaan mitä koirat haukkuivat, kun jostain kuului vaimeaa uikutusta. Lähdin sitten tutkimaan mistä ääni mahtaa kuulua ja jäljitin sen Nuggetin huoneeseen. Nuksua vaan ei näkynyt missään ja edelleen vaimeaa ulinaa kuului. Tutkin huoneen läpikotaisin, ei jälkeäkään Nuggetista, vain ulinaa. Kunnes tajusin siirtää huoneessa olevaa säiliöpakastinta ja siellähän Nugget oli, ahtautuneena aivan mielettömän pieneen kulmaan ja pää ja tassut jumissa kupariputkien seassa. No ei muuta kuin irrottelemaan kaveria. Pienen hetken kuluttua huomasin, että en onnistu tässä yksin ja ennen kuin aloin soittaa palokuntaa paikalle kävin kuitenkin herättämässä isännän apuun. Meidän isäntä on kyllä niin hyvä ratkomaan tällaisia ongelmatilanteita - hän sai hetken työskenneltyään Nuggetin ehjänä ulos rikkomatta edes  pakastimen putkistoa. Hienoa! 
Että tällainen episodi tänään. Nyt Nugget on siirretty turvahuoneeseen, missä ei pitäisi olla enää mitään pieniä koloja johon piiloutua. Alla kuva Nuggetin piilopaikasta.

Lisäksi syksyinen kiva kuva Lillistä ja Martista - mukavaa lämmintä syksyä kaikille! 

Tällaiseen pieneen paikkaan Nugget oli ahtautunut

Lilli ja Martti

31.8.2017
Niin se vaan aika kuluu kuin siivillä, taas on kuukausi mennyt, huh. Upea ETFTAn tapahtuma vietettiin hienossa säässä juuri Kiira-myrskyn alla, mutta ehdittiin kuin ehdittiinkin myrskyn alta pois. Upeat Drag Racing-kisat, tuholaistorjunta- ja nopeusjuoksukisa, joissa saatiin upeita tuloksia.

Olipa taas aivan mielettömän hienoa tavata amerikankääpiöterriereitä omistajineen ja myös muutama oma kasvatti! Ei muuta kuin uusia tapahtumia suunnittelemaan. Muista olla ensi kerralla paikalla!

Vielä on kesää jäljellä...sanoo Martti kesäpoika. 

Martti 2017

6.8.2017
Syksy saapuu ja työt kutsuivat, joten ihana kesälomailu koirien kanssa on tältä vuodelta ohi. Syksy tuo tullessaan kuitenkin mm. odotetun kivan koiratapahtuman, nimittäin ensi lauantaina pidetään UKC ETFTA SHOW Sundsbergissa, Kirkkonummella. Ilmoittaudu mukaan oman UKC-rekisteröidyn amerikankääpiöterrierisi kanssa! Lisätietoa tapahtumat-sivulla ja ETFTAn sivulla.
Nähdään ensi lauantaina!
14.7.2017
Kesäloma! Ihanaa aikaa yhdessä koirien kanssa, vielä kun ilmat sattuisivat kohdilleen, niin olisi täydellistä, mutta aina ei voi voittaa.Koirat joka tapauksessa nauttivat aina pienistäkin auringonsäteistä, sadepäivänä on kaikilla vähän mieli maassa. 

Kesäkuussa kenneliimme muutti uusi poika 'PR' Burway Monkey Man aka Pongo. Pongo saapui meille Toy Fox Kennelsistä, Vihdistä, mutta on syntyjään aito amerikkalainen eli syntynyt Yhdysvalloissa ystävämme Felicity Trammellin Burway-kennelissä ja saapunut pentuna Suomeen. 

Heinäkuussa kaksi vuotta täyttävä Pongo tuli meille jalostusurokseksi, koska meiltä puuttui white&black&tan -värinen jalostusuros. Kiltti Pongo on sopeutunut hyvin laumaamme. Pongon oman sivun löydät Koiramme-linkin alta. 

'PR' Burway Monkey Man aka Pongo 14.7.2017

5.7.2017
Eilen lähti viimeinen Lillin ja Martin pennuista omaan uuteen kotiinsa. Nyt on huojentunut ja onnellinen olo -  kaikki pennut saivat aivan upeat kodit ja uskon, että jokainen pentu sai juuri oikeanlaisen perheen itselleen! Nyt voi taas nauttia hieman rauhallisemmasta arjesta ja nautiskella tästä onnellisesta olosta ja vähän huokaistakin ja viettää jopa hieman lomaa ennen seuraavia pentusuunnitelmia. 
Toivotamme oikein ihanaa kesää kaikille lukijoille!

1.7.2017
Elvis has left the building. 
Tänään Elvis lähti omaan uuteen kotiinsa, Elviksestä tulee stadin kingi.
Vietimme myös vierailupäivää ja Marleya kävi katsomassa useampi perhe. Marley on nyt myös varattu eli tällä hetkellä meillä ei ole pentuja myytävänä. 
Kiitos kaikille kiinnostuneille ja koiriin tutustumasa käyneille! Toivottavasti palaamme pentumerkeissä tulevaisuudessa asiaan! 

26.6.2017
Juhannuskin on jo vietetty ja vanha kansa sanoo tähän, että kesä on ohi. No toivottavasti nyt ei kuitenkaan sentään ihan ohi, lämpimiä ja aurinkoisia päiviä tässä odotellaan kovasti koirien kanssa. 
Juhannuksena omaan uuteen kotiinsa lähti tyttöpentu Rambo´s Lil Mary ja nyt ovatkin pojat totutelleet olemaan kaksistaan ilman kurinpitäjää. Ensi viikonloppuna omaan uuteen kotiinsa lähtee Rambo´s Elvis Aaron, joten kyllä pentuhuoneessa pikkuhiljaa hiljenee. 
Jos olet miettinyt oman amerikankääpiöterrierin hankkimista, yksi urospentu Rambo´s Marley on vielä vapaana. Ota heti yhteyttä! Yhteystiedot löydät oikeasta sivupalkista. Ilmoittaudu vierailupäivään 1.7. katsomaan Marleya. 

Rambo´s Marley

16.6.2017
Alkuviikosta kävimme pentujen kanssa eläinlääkärin luona ottamassa nelosrokotteet. Pennut täyttivät 12 vkoa, joten normaalin rokotusohjelman tahdissa mennään. Pennut käyttäytyivät koko matkan ja lääkärissä oikein hienosti. 
Viikonloppuna kävi vierailijoita pentuja katsomassa ja vielä yksi perhe viikollakin. Narttupentu Rambo´s Lil Mary ja toinen urospentu Rambo´s Elvis Aaron ovat nyt varattu eli enää yksi urospentu Rambo´s Marley on vielä toistaiseksi vapaana. 

Tässä aletaan valmistautua pikkuhiljaa jo juhannuksen viettoon, eli seuraava vierailupäivä onkin sitten vasta juhannusviikonlopun jälkeen lauantaina 1.7. klo 12.00-13.00. 


5.6.2017
Olipa viikonloppuna jo hieman kesäisemmät kelit, ehkä tämä tästä vielä lämpenee. Viikonloppu hurahti jälleen nopeasti, kun tekemistä riitti jokaiselle päivälle. Sunnuntaina ehdimme myös valokuvata Lillin ja Martin ihanat pennut. Pennut täyttivät nyt 11 vkoa ja kolme vilkasta amerikankääpiöterrierin alkua on vielä vapaana ja etsii uutta kotia. Pentuset ovat niin kovia menijöitä, että oli todella haastavaa saada minkäännäköisiä kuvia, yli puolet kuvista oli heilahtaneita mallien liikkuessa tai niissä näkyi vaan kuvasta jo suurimmalta osaltaan poistunut pentu eli häntä :)
Mutta saimme kuin saimmekin muutaman fotosen jakeluun asti! Käy pentueen omalla sivulla katsomassa valouvaussession tulokset.

Ilmoittaudu ihmeessä ensi lauantain vierailupäivään ja tule katsomaan näitä viliskantteja!

Pennut 4.6.17 vas. Rambo´s Elvis Aaron, Rambo´s Marley ja Rambo´s Lil Mary.

22.5.2017
Sunnuntaina lähti kaksi pentua Lilli & Martti -pentueen pennuista omiin uusiin koteihinsa, 'PR' Rambo´s Smokey aka Manu Päijät-Hämeeseen  ja 'PR' Rambo´s Lil Martin aka Churro pääkaupunkiseudulle.
Reipas meno kotonamme kuitenkin jatkuu, siitä pitävät huolen jäljelle jääneet kolme pentua.
Aivan ihanat lämpimät kesäkelit ovat täällä ja niistä on nautittu oikein urakalla! Pennut viihtyvät ulkona paistattelemassa päivää, samoin myös kaikki aikuiset koiramme.

15.5.2017
Päivitys pentujen varaustilanteeseen: Kaksi urospentua, 'PR' Rambo´s Smokey aka Manu sekä 'PR' Rambo´s Lil Martin ovat varattuja ja lähdössä omiin uusiin koteihinsa ensi viikonloppuna.
Lauantaipäivän vietimme kaupungilla hupuloimassa, kuten eräs ystävämme tapaa sanoa, eli tehden hankintoja pentujen pentupaketteihin. Vielä jotain pientä puuttuukin, mutta paketit ovat varmuudella valmiina viikonlopuksi.
Nyt odotellaan lämpimämpiä kesäkelejä, niin saavat pennutkin viettää enemmän aikaa ulkona.

Ensi sunnuntaina on seuraavan kerran mahdollista tulla katsomaan pentuja, joten ilmoittaudu etukäteen vierailupäivään, ohjeet löydät tästä.
10.5.2017
Kiirettä on pitänyt, mutta tässä hieman pentujen kuulumisia, kun niitä moni kaipailee. 
Pennut täyttävät ensi lauantaina 8 viikkoa ja ovat siis luovutusiässä. Viime viikonloppuna pennuille tehtiin luonnetestit ja maanantaina pennuilla oli jännä päivä kun ne matkasivat ensimmäistä kertaa autolla eläinlääkärin pakeille. Eläinlääkäri totesi kaikki pennut täysin terveiksi ja reippaiksi tapauksiksi ja tästä jokainen pentu sai virallisen eläinlääkärin todistuksen. Pennut saivat parvorokotukset ja niille laitettiin mikrosirut. Odotushuoneessa pentuja ihasteltiin ja valokuvattiin, tämä jengi herättää ihastusta mihin vaan meneekin! 
Yksi pojista on jo virallisesti varattu ja toinenkin varataan lähipäivinä eli kaksi poikaa ja tyttö ovat vielä vapaana. Seuraa ajantasaista varaustilannetta pentueen omalta sivulta, johon päivitämme muutokset. Ja ole nopea, jos aiot ehtiä saada oman suloisen amerikankääpiöterrierin pennun tästä upeasta pentueesta!


7.5.2017
Nyt on saatu nauttia kauniista, kesäisestä viikonlopusta ja auringonpaisteesta. Huomenna taas säätila muuttuu, mutta toivotaan, että kesäkin sieltä viimein saapuisi. 
Tänään lähti 'PR' Rambo´s Big Mac aka Roope omaan uuteen kotiinsa. Ikävähän tätä hienoa poikaa tulee, mutta Roope pääsee tosi kivaan perheeseen, jossa on lapsia leikkikaveriksi eli hän on varmasti hyvin onnellinen ja niin olemme mekin, 
Huomenna matkaamme eläinlääkärin pakeille pentujen kanssa. Siitä enemmän seuraavalla kerralla. 

1.5.2017
Iloista Vappua kaikille! 
Niin se vain vappu tuli ja tästä se kevät alkaa, jossain vaiheessa, vaikka usko välillä meinää loppua, kun lunta on maa valkoisenaan. 'PR' Rambo´s Big Mac aka Roope ainakin oli ihan ilosta ymmyrkäisenä kun pääsi lumeen juoksentelemaan vappuaattoaamuna :) Hyvä että edes joku tykkää. 

Saimme eilen muutettua 'PR' Rambo´s Lilia aka Lillin ja 'PR' Rambo´s Maddox aka Martin reippaat pennut  isompaan pentuaitaukseen - nyt on tilaa temmeltää! Kuva alla. 

Eilen saimme pennut kuvattua ja pentueen omalla sivulla on nyt tuoreet otokset söpöläisistä. 
Pennut saivat myös viikottaisen manikyyrin ja kolmannen madotuksen ja viikon päästä on vuorossa eläinlääkärireissu sekä pentujen luonnetestaus. Eli paljon ohjelmaa tiedossa. 

Nämä aktiiviset, reippaat ja kiltit pennut ovat varattavissa - jos olet vielä vailla omaa ihanaa amerikankääpiöterrieriä, ota heti yhteyttä täyttämällä pentutiedustelulomake ja ilmoittautumalla pentuvierailupäivään katsomaan näitä söpöläisiä! 

Muistathan ilmoittautua etukäteen pentuvierailupäivään ensi lauantaina, tarkemmat tiedot löydät oikeasta sivupalkista sekä tapahtumat-sivulta

Pennut muuttivat uuteen isoon aitaukseen

'PR' Rambo´s Elvis Aaron kutsuu sinut pentuvierailupäivään!

23.4.2017
Viime viikot ovat olleet jälleen kovasti kiireisiä. Puuhaa riittää jos jonkinlaista niin pentujen, aikuisten koiriemme kuin hoitokoirienkin tahoilta. Meillä on parhaillaan kaksi kasvattiamme 'PR' Rambo´s Zinnia aka Muru ja 'PR' Rambo´s Tinkerbell aka Minni hoidossa parin viikon ajan. Tytöt ovat viihtyneet erinomaisesti, onhan heille täällä paljon tuttuja kavereita! Varsinkin Minnin veli 'PR' Rambo´s Big Mac aka Roope on ollut todella innoissaan kavereista.

Roope on todella komea ja luonteeltaan oikein hyväluonteinen ja mainio pakkaus, joka vielä etsii omaa loppuelämän kotiaan. Roope on saanut jo kaikki rokotukset ja on heti valmis suureen maailmaan! Seuraavat rokotukset uuden omistajan toimesta vasta maaliskuussa 2018.

Useilla narttukoirillamme on parhaillaan kevättä rinnassa, mikä tarkoittaa hieman erikoisia huone- ja ulkoilujärjestelyitä, jotta pojat eivät pääse näiden juoksuaikaisten tyttöjen luo. 

Kuvasimme juuri uuden videon 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti -pentueen vilkkaista, suloisista pennuista leikkimässä hiiren (leikkisellaisen) kera. Löydät videon sivun oikean reunan facebook-syötteestä. 

Seuraava pentuvierailupäivä, jolloin voit tulla katsomaan näitä söpöläisiä, on lauantaina 6.5.2017. Ilmoittaudu mukaan! 

9.4.2017
Meillä on ollut vipinää ja vilskettä viime viikot ja yksi syy tähän kiireeseen on aivan uskomattoman upea 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti -pentue, joka saapui maailmaan yöllä 18.3.2017. Pentueessa on viisi suloista pentua, joista neljä urospentua ja yksi narttupentu. Synnytys sujui hienosti ja Lilli on todella upea äiti, joka hoitaa pentujaan uutterasti. Maitoa tulee ihan riittämiin, joten pennut ovat kolmessa viikossa kasvaneet komeiksi palleroiksi. 
Mikäli kiinnostuit tästä pentueesta, tule katsomaan ihanaisia pentuja pentuvierailupäivänä, joka järjestetään pääsiäismaanantaina 17.4.2017 klo 13.00-14.00. Ilmoittaudu sähköpostitse mukaan, osoitteen löydät sivupalkista.

Toivotamme kaikille oikein mukavaa pääsiäisen aikaa!
 Nähdään pääsiäismaanantaina!

Lilli & Martti -pentue

3.4.2017
Aprillipäivä oli ja meni. Seuraavaksi odotellaankin jo virpojia. Näin se kevät etenee! 
Upea 'PR' Rambo´s Big Mac Pimu&Spendor-pentueesta on vielä omaa kotiaan vailla ja toivoisi pääsevänsä pian omaan uuteen rakastavaan perheeseen. 
Tule katsomaan tätä komeaa, reipasta poikaa ensi lauantaina 8.4 klo 12.00. Lue lisää Big Macista Myytävänä -sivulta ja ohjeet ilmoittautumiseen pentuvierailulle tapahtumat -sivulta ja ilmoittaudu mukaan! 

'PR' Rambo´s Big Mac

26.3.2017
Tällä viikolla kotonamme on ollut taas tavallista enemmän vilskettä ja vilinää, mikäli se nyt on edes mahdollista, kun kasvattimme 'PR' Rambo´s Zinnia aka Muru ja 'PR' Rambo´s Tinkerbell aka Minni ovat viikon verran meillä hoidossa. Minni on päässyt riehumaan sydämensä kyllyydestä veljensä 'PR' Rambo´s Big Macin aka Roopen kanssa, joka etsii vielä omaa kotiaan. Sisarukset täyttivät perjantaina 16 viikkoa ja huomenna olemme menossa eläinlääkärin luo ottamaan tehosterokotukset ja rabies-rokotukset. 

Ensi lauantaina on seuraavan kerran mahdollista tulla katsomaan Big Macia, ilmoittaudu siis vierailulle, jos kiinnostuit oman amerikankääpiöterrierin pennun hankinnasta!

17.3.2017
Ihanaa, kun kevät näyttää jo välillä saapumisen merkkejä! Tosin välillä taas räntäsädetta.
Pimun hienoista pennuista on enää yksi vapaana. 'PR' Rambo´s Braveheart (alias pikkumikki) on lähdössä sunnuntaina omaan uuteen kotiinsa pääkaupunkiseudulle. Tästä johtuen tällä viikolla on pitänyt hieman kiirettä pentupakettia kasatessa, mutta kaikki on valmista sunnuntaiksi!
Sitten kotiimme jää temmeltämään vielä reipas ukkeli 'PR' Rambo´s Big Mac (alias Mättö, Mäkki ym.).
Viikon päästä lauantaina 25.3. on seuraavan kerran mahdollisuus tulla katsomaan Bic Macia ja tutustumaan koiriimme ja rotuun paremmin, ilmoittauduhan mukaan!
9.3.2017
Pennut eikun kasvaa ja komistuu! Kuun vaihteessa lastauduimme autoon isolla porukalla ja ajelimme eläinlääkärin luo. Mukana olivat pentujen lisäksi emonsa Pimu sekä Siiri ja kaikilla agendassa rokotukset. Pojat saivat 12-viikon ikäisinä 4-rokotteen  ja leidit Pimu & Siiri saivat rokotukset myös ajan tasalle.
Pojat matkustivat todella reippaasti jälleen autossa, mutta yhteisessä boksissa meinasi välillä viritä pieni tappelunnujakka ;) Hienosti molemmat ottivat rokotukset, reippaita pikkumiehiä! 

Ensi sunnuntaina  vietämme pentuvierailupäivää, tervetuloa mukaan katsomaan poikia! Molemmat etsivät vielä sitä omaa rakastavaa kotia! Ilmoittauduthan vierailulle etukäteen, ohjeet oikeassa sivupalkissa ja tapahtumat-sivulla. 

13.2.2017
Kaksi pentua lähtenyt omiin koteihinsa, kaksi vielä jäljellä. Ihanat ja vilkkaat 'PR' Rambo´s Braveheart ja 'PR' Rambo´s Big Mac ovat vielä vailla omaa rakastavaa kotia. Pojista otettiin viikonloppuna uusia kuvia, jotka löytyvät pentueen omilta sivuilta. 

'PR' Rambo´s Braveheart (lempinimeltään Pikku-Mikki johtuen Mikki Hiirenkorvia muistuttavasta kuvioinnista selässä) tulee aikuisena olemaan pieni-keskikokoinen. 

'PR' Rambo´s Big Mac (lempinimeltään Mättö)on nimensä mukainen jössikkä, jonka odotamme aikuisena olevan suurempikokoinen amerikankääpiöterrieri. Eli jos olet etsimässä amerikankääpiöterrieriä hieman suuremmasta päästä, tässä on oikein hieno yksilö ehdolla. 

Molemmat pojat on todettu eläinlääkärin toimesta täysin terveisksi ja luonteeltaan molemmat ovat todella reippaita,  

Jos olet siis vielä vailla omaa amerikankääpiöterrieriä, ilmoittaudu vierailupäivään ja tule katsomaan poikia! 

27.1.2017
Viime viikko hurahti taas äkkiä. Tiistaina pennut pääsivät ensimmäistä kertaa lyhyen elämänsä aikana automatkalle ja matka suuntasi jännittävään paikkaan, eli eläinlääkäriin. Kaikki käyttäytyiväthyvin mallikkaasti. Pennut punnittiin, mikrosirutettiin, terveystarkastettiin ja he saivat parvorokotukset. 
Kaikki todettiin 100 % terveiksi! Ja lisäksi kaikkien poikien kivekset olivat laskeutuneet, eli kaikki kunnossa. 
Pennut ovat nyt opetelleet hurjasti kaikkea uutta. Ruokailussa uusia makuja on kokeiltu ja kutisevat maitohampaat ovat saaneet kunnon pureskeltavaa mm. raaoista kanansiivistä, nam.
Pennut ovat kovia menemään ja välillä turkki likaantuu oikein kunnolla, joten kylvyssä käyntiäkin on jo harjoiteltu. 
Huomenna lauantaina lähtee ensimmäisenä omaan uuteen kotiinsa Tinkerbell -tyttönen aka Minni, joka lähtee samanrotuisen kaverin seuraksi pääkaupunkiseudulle. Tosi kiva juttu! 
Ja lauantaina vietämme myös pentuvierailupäivää ja pentuja on tulossa katsomaan useampikin perhe. 
Eli vilskettä riittää. Ja viikon päästä lähtee uuteen kotiinsa Mr Bean aka Papu.  
23.1.2017
Lauantaina pidettiin ETFTA ry:n (Euroopan amerikankääpiöterrieri yhdistyksen) hallituksen vuosikokous täällä meillä. Kokouksessa käytiin tärkeitä asioita läpi ja suunniteltiin toimintavuotta 2017. Kaikkea kivaa on luvassa jäsenille, joten ole kuulolla! Ja muista että jäsenenä saat muiden etujen lisäksi upean ETFTA Newsletter -lehden kotiin kannettuna kaksi kertaa vuodessa.
Pennut senkun kasvaa porskuttavat, perjantaina tuli täyteen 7 viikkoa. Niinpä lauantaina oli vuorossa luonnetestit koko porukalle. Luonnetestistä uusi omistaja saa kirjallisen arvion pennun mukana tulevassa pentukansiossa. Tiistaina on sitten vuorossa eläinlääkärireissu, josta lisää myöhemmin.


15.1.2017

Pennut täyttivät perjantaina 6 viikkoa ja saivat kolmannen matolääkityksensä. Tänään kuvasimme pennut ja kuvat löytyvät pentueen omalta sivulta. Osa pennuista on vielä vapaana ja varattavissa, näet ajantasaisen tiedon aina penuteen omalta sivulta kunkin pennun kohdalta. 
Jos olet kiinnostunut hankkimaan oman amerikankääpiöterrierin pennun tästä upeasta pentueesta - ota yhteyttä! 
Seuraava pentuvierailupäivä on lauantaina 28.1 17, ilmoittaudu mukaan! 

9.1.2017
Hyvää uutta vuotta kaikille! Niin se taas täytyy opetella kirjoittamaan uusi vuosiluku. Kuusi ja joulukoristeet on nyt korjattu pois odottamaan taas uutta joulua.

Pimun pennut kasvavat ihan silmissä ja viikonloppuna maisteltiin jo ensimmäiset kerrat kiinteää ruokaa eli kermaviiliä ja paistijauhelihaa. Ja kyllä se maistuikin. Lauantaina vietimme myösensimmäistä pentuvierailupäivää. Koska tässä on ollut pyhiä, joiden johdosta kaikki halukkaat eivät ole päässeet vierailulle, pidämme seuraavan vierailupäivän jo tämän viikon lauantaina 14.1.2017. Katso lisää tapahtumat sivulta ja ilmoittaudu mukaan!

Narttukoiramme ovat vuoroon aloitelleet juoksujaan ja tällä kertaa ovat vuorossa 'PR' Dunkel´s Aurora aka Aurora ja 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli. Aurora lähti eilen riiuureissulle Vihdin suuntaan yhteistyökenneliimme Toy Fox Terrier Kennelsiin tapaamaan sulhoaan. Tämän reissun tuloksista kerrotaan lisää myöhemmin, kun tiedetään enemmän. Lillillä taasen alkoivat neidin ihka ensimmäiset juoksut, joten vielä ei hyvään toviin ole sulhasten aika :)

27.12.2016
Vuoden viimeistä viikkoa viedään! Olemme tänään avanneet Pimu & Spendor -pentueelle oman sivun, josta löytyy kuvat kaikista pennuista. Pääset sivulle tästä.
Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut pennuista ja muista ilmoittautua pentuvierailulle 7.1.2017 !

Hyvää uutta vuotta!

Pimu ja pennut 18.12.2016

Kennelimme seniori Nugget toivottaa kaikille oikein hyvä joulua!

16.12.2016
Päivitykset ovat olleet tässä pari viikkoa holdissa, mutta nyt pääsemme kertomaan teille ilouutisia.
Pimun pennut ovat syntyneet! Pimu pyöräytti 2.12.16 upean neljän pennun pentueen, joista kolme on urospentuja ja yksi narttupentu. Ennen kuin julkaisemme pentu-uutisia, haluamme katsoa, että pennut selviävät synnytyksestä ja sen jälkeisistä kriittisistä ensimmäisistä elinpäivistä. Tänään pennut täyttävät kaksi viikkoa ja aletaan olla jo pikku hiljaa voiton puolella. Muutamia ensimmäisten päivien valokuvia löytyy tästä ja Pentueet-sivulta. Avaamme mahdollisimman pian Pimu&Spendor-pentueen omat pentusivut, jonne tulee kuvia jokaisesta pennusta erikseen ja tiedot pennuista.

Pentuja pääsee katsomaan ensimmäisen kerran, kun ne ovat neljän viikon ikäisiä. Koska tämä sattuu juurikin uudeksi vuodeksi, ensimmäinen pentuvierailupäivä pidetään loppiaisviikonlopun lauantaina 7.1.2017.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan oman amerikankääpiöterrierin tästä upeasta pentueesta, ota yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Jos et ole aiemmin ollut meihin yhteydessä, parasta on täyttää ensin nettisivuiltamme löytyvä pentutiedustelulomake .

Ylpeä äiti Pimu pentueineen

Pimun pennut 2.12.16

5.11.2016
Hyvää pyhäinpäivää kaikille! Tänään on viety kynttilöitä haudoille ja sytytelty kynttilöitä myös kotosalla sekä muistettu ihmisten lisäksi myös enkelikoiria. Mutta aina kun jotain kuolee jotain uutta syntyy, sellainen on elämän kiertokulku. 
Pimun kanssa kävimme viime viikon lopulla tiineysultrassa ja eläinlääkäri näki Pimun masussa kasvamassa arviolta kolme pientä koiranalkua. Joten tuossa joulukuun alkupuolella saamme toivon mukaan, mikäli kaikki sujuu hyvin, seurata uuden elämän syntymistä. 
 
10.10.2016
Taas on uusi kuukausi käynnistynyt ja kiireisissä merkeissä. Vauvelimme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli pudottelee parhaillaan maitohampaitaan ja uusia pysyviä kasvaa tilalle. Kulmahampaista kolme on jo lähtenyt itsekseen ja nyt jännätään lähteekö neljäs myös vai varataanko aikaa eläinlääkärin luo hampaan poistoon. Nyrkkisääntönä voi pitää, että kun pysyvä kulmahammas on kasvanut puoleen väliin maitokulmahammasta ja jos maitokulmuri ei tällöin vielä edes heilu, on syytä mennä eläinlääkärin pakeille mahdollisimman pian poistattamaan tiellä oleva maitohammas.
Nuori narttukoiramme 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu vietti kuherrusviikon Vihdissä yhteistyökennelissämme Toy Fox Terrier Kennelissä sulhasensa GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendorin seurassa. Reilun kuukauden päähän varailemme sitten tiineysultra-ajan, jolloin nähdään, onko astutus tuottanut tulosta - jännittävää!  Ilmoitamme heti kotisivuillamme, kun saamme asiasta lisätietoa.
Kasvattimme 'PR' Rambo´s Diantha aka Dia on kotiutunut mainiosti uuteen kotimaahansa Sloveniaan. Dianthan perhe lähetti terveisiä, että Dia on todella hyväluonteinen, reipas tyttö ja he ovat todella onnellisia tästä ihanasta ja kauniista koirasta. Alla kuvia suloisesta Diasta.

´PR´Rambo´s Diantha

25.9.2016
Lilli pentutreffeillä
Nuorin koiristamme, ´PR´Rambo´s Lilia aka Lilli on käynyt muutamaan otteeseen pentutreffeillä tutustumassa muun rotuisiin koiranpentuihin. Lahden Mustissa&Mirrissä järjestettäviin pentutapaamisiin pääsevät rokotetut koiranpennut 5 kk:n ikään asti. Nyt tuli Lillilläkin ikäraja vastaan eli treffailut on meidän osaltamme loppu. Treffit ovat oikein hyvä paikka koirille tutustua toisenlaisiin koiriin, ei sitten pelota kohdata lenkillä erinäköisiä koiria. Suosittelen pentutreffeillä kätäymis oman pennun kanssa. Peuhaamishetken päätteeksi pentu vielä rauhoittuu omistajan sylissä.
Ohessa muutama kuva treffeiltä. 

Lilli saapuu ekoille treffeille

Kunhan hetki on tutustuttu, kutsutaan jo kaveria leikkiin.

Aika hurjaa menoa, tuumaa Lilli

Jahas, joko se on kotiinlähdön aika.

1.9.2016
Diantha lähti ja Madde saapui

Viimeisinkin Nasun pennuista lähti tällä viikolla uuteen omaan kotiinsa, kun 'PR' Rambo´s Diantha lensi uuden perheensä kanssa uuteen kotimaahansa Sloveniaan. Ihastuttava Diantha sai aivan ihastuttavan oman perheen - täydellistä. Ja meiltä lähti ensimmäinen oma koira ulkomaille.

Koiramäärä kodissamme tuntuu kuitenkin säilyvän vakiona, sillä viime viikonloppuna noudimme oman kasvattimme 'PR' Rambo´s Matildan aka Madden meille Vihdistä Toy Fox Terrier Kennelistä. Madde ei odotuksista huolimatta täysin soveltunut suureen laumaan, joten sovimme, että Madde tulee takaisin meille. Madde on koeajalla, koska myös oma laumamme on jo melko iso, eikä kaikki välttämättä koirien kesken aina suju ongelmitta eli katsotaan, miten meillä koirat ottavat Madden vastaan. Hieman yli vuoden ikäinen Madde on iloinen ja leikkisä tapaus ja tähän asti kaikki on sujunut hyvin.  

 

'PR' Rambo´s Matilda aka Madde

24.8.2016
Viime viikot ovat olleet aikamoista hulinaa. Reilun kahden viikon ajan olivat Nasun kaikki neljä tyttöä jälleen yhdessä, kun 'PR' Rambo´s Zinnia aka Muru tuli meille hoitoon perheen ulkomaanmatkan ajaksi. Ja kyllä olikin pienillä työlleröisillä hauskaa!  Hoitojaksolle ajoittui myös pentujen 16-viikkoisrokotukset, joten kaikki neljä tyttöä pääsivät matkustamaan yhtä matkaa eläinlääkärille. Pennut saivat 4-tehosterokotteet sekä rabiesrokotteet. Dianthalle ja Murulle otettiin lisäksi viralliset EU-passit, matkustelevaisia neitejä kun tulevat olemaan. Kaikki käyttäytyivät eläinlääkärin luona oikein mallikkaasti, eivätkä rokotukset aiheuttaneet sen kummempia reaktioita neideissä.

Nyt on sitten jo meno pentuhuoneessa rauhoittunut kun Muru palasi omaan kotiinsa ja sunnuntaina lähti myös 'PR' Rambo´s Anthea aka Muumi omaan uuteen kotiinsa. Muumille löytyi aivan ihana oma perhe, josta olemme hyvin onnellisia. Kasvattajalle omat kasvatit ovat todella tärkeitä ja kun heille löytyy aivan upeat uudet kodit, se lämmittää kasvattajan mieltä. Muumin tapauksessa, kun hän oli meillä 16-viikkoiseksi asti, tuntui, että jos ei löydy ihan täydellistä kotia, niin ihastuttava Muumi jää meille. Mutta löytyi!  'PR' Rambo´s Diantha odottaa vielä ensi maanantaihin, jolloin hänen on vuoro lähteä uuteen kotimaahansa Sloveniaan. Sitten jäljelle jää enää 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli, joka jää meille kasvamaan. Toivotaan, että Lilli aikanaan aikuiseksi kasvettuaan tulee täydentämään jalostusohjelmaamme.
8.8.2016
Sunnuntaina oli mukava ETFTA ry:n koiratapahtuma Otalammella. Yhdistys järjesti Drag Racing/ viehejuoksuharjoitukset. Samalla päästiin testaamaan yhdistyksen uusia vieheenvetolaitetta ja lähtöbokseja toiminnassa. Ilma oli mitä mainioin ja paikallaolijoilla mukavaa, kävijämäärä jäi hieman vähäiseksi. Facebookista voi yhdistyksen sivuilta katsoa videoita juoksuista. 

Ensi lauantaina 13.8. vietämme vierailupäivää klo 12-13. Lisätietoa tästä. Ilmoittaudu mukaan vierailulle!

27.7.2016
Pennut ovat nyt käyneet eläinlääkärin pakeilla jo toistamiseen elämänsä aikana, kun kaikki saivat nelosrokotteet (parvoa, tarttuvaa maksatulehdusta, penikkatautia ja kennelyskää vastaan)12 viikon iässä. Pennut käyttäytyivät eläinlääkärillä todella hienosti ja matkat menivät hyvin, kukaan ei voinut pahoin autossa. Muuten ne ovatkin kyllä aikamoisia rasavillejä ja pikkutuholaisia ;)
Nyt ovat säätkin viimein hellineet meitä ja pennut käyvät jo useasti päivässä ulkoilemassa isolla aidatulla takapihallamme. Ja vadelmia omasta pensaasta maistellaan innolla.
Syntymäpäiviään tässä kuussa vietti Nugget, joka on nyt 13-vuotias,nuorimmasta päästä taas Aurora täytti 2 vuotta, onnittelut heinäkuun syntymäpäiväsankareille!
'PR' Rambo´s Anthea, lempinimeltään Muumi, odottaa vielä kovasti omaan kotiin pääsyä.Jos olet kiinnostunut hankkimaan oman amerikankääpiöterrierin pennun, ota yhteyttä!
 
11.7.2016
Viime viikko hurahti tosi nopeasti, kun koiria oli talossa vielä tavanomaista suurempi määrä. Kasvattimme 'PR' Rambo´s Honey Bee aka Lumi ja 'PR' Rambo´s Southern Belle aka Nuppu viettivät kanssamme viisi päivää isäntäväen ollessa lomareissulla. Kiltit tytöt tulivat mainiosti toimeen koiriemme kanssa ja varsinkin Nuppu oli innoissaan kun sai monta uutta leikkikaveria Nasun riehakkaista pennuista. Myös kaikki pennut nauttivat silminnähden juoksemisesta ja riehumisesta Nupun kanssa. Lisää hoitolapsia on sitten tulossa heinäkuun lopussa. 

Yksi Nasun upeista tytöistä 'PR' Rambo´s Anthea on vielä vapaana ja varattavissa. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä pennusta. 

'PR' Rambo´s Diantha lähtee uuteen kotiinsa Sloveniaan elokuun lopussa, kun lomamatkan päätteeksi perhe saapuu Suomeen hänet noutamaan.Ja kolmas Nasun tytöistä 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli jääkin näillä näkymin kenneliimme kasvamaan mahdollista tulevaa jalostuskäyttöä varten. 

Nyt vain toivotaan, että ilmat hieman paranisivat, jotta pennut saisivat olla enemmän ulkona. 


27.6.2016
Ihana juhannus upeine helteineen oli ja meni - nyt alkavat sitten päivät lyhentymään, mummo sanoo, että kesä meni jo. Itse kyllä olen sitä mieltä, että kesä vasta alkaa, ainakin viikon päästä alkaa kesäloma.
Viikonlopun aikana varmistui myös varaus 'PR' Rambo´s Dianthasta eli enää yksi Nasun upeista tyttöpennuista on vapaana. Jos olet kiinnostunut omasta pennusta, pidä kiirettä. Lue ilmoittautumisohjeet sivun oikeasta palkista tai tapahtumat-sivulta ja ilmoittaudu mukaan.

20.6.2016
Viikonloppuna pennut kuvattiin ja uusista suloisista fotoista pääsee nauttimaan Nasu&Andy- pentueen omilla sivuilla. Vuorossa oli myös jokaviikkoinen taistelumme, kynsienleikkuu, josta tälläkin kertaa selvisi voittajana Terhi ;) Pieniä sisupusseja nämä pikkuruiset terrierinalut.

Kohta päästään nauttimaan keskikesän juhlasta, toivoa on että vieläpä sateettomassa säässä.
Muistathan, että lauantaina 9.7. vietämme kotonamme vierailupäivää, jolloin pentuja voi tulla katsomaan. Nasun tytöistä on vielä kaksi vapaana, olisiko tässä juuri se sinun omasi? Laita viestiä ja ilmoittaudu vierailulle!

'PR' Rambo´s Diantha (vas.) ja 'PR' Rambo´s Anthea

15.6.2016
Viime viikolla oli kaikenlaista pentupuuhaa ohjelmassa. Ensin pennut kävivät ensimmäisellä automatkallaan eläinlääkärin luo. Matka meni hyvin, eikä kukaan voinut pahoin. Eläinlääkäri tarkasti kaikki pennut, laittoi kaikille mikrosirut ja antoi parvorokotukset. Kaikki pennut saivat täysin puhtaat paperit, eli kaikki on kunnossa. Samalla käytettiin tilaisuutta hyväksi ja punnittiin kaikki pennut eläinlääkärin isolla tarkalla vaa'alla. Anthea painoi 1,1 kg, Diantha 0,9 kg, Lilia 1,3 kg ja Zinnia 0,8 kg. Eli oikein hyvin ovat tyttöset kasvaneet. 
Seuraavaksi oli vuorossa vierailupäivä, jolloin Zinnian aka Murun omistajaperhe kävi katsomassa pentuaan ja lisäksi mukana oli toinen pennun hankintaa harkitseva pariskunta. Aika meni jälleen nopeasti mukavia koirajuttuja keskustellen. 
Sunnuntaina oli sitten vuorossa pentujen luonnetestit.Näistä pentujen uudet omistajat saavat kirjalliset testitulokset pentukansiossaan. 
Pennut täyttävät tulevana perjantaina 8 viikkoa ja ovat siten luovutusikäisiä. Kaksi white&black&tan (tri-color) tyttöä etsivät vielä omaa rakastavaa kotiaan. Jos olet kiinnostunut näistä todella hienoista, hyväluonteisista ja terverakenteisista tytöistä, ota reippaasti yhteyttä ja ilmoittaudu seuraavaan vierailupäiväämme, joka on la 9.7. Lisätietoja löydät tapahtumat-sivulta. 

2.6.2016
Nasun tytöt sen kuin kasvavat ja kaunistuvat päivä päivältä. Tyttösten kuulumisia löydät lisää pentueen omalta sivulta.

Seuraavaa madotusta varten olin kiertänyt lähestulkoon kaikki Lahden apteekit, mutta pennuille mielestäni ehdottomasti paras Flubenol-tahna oli joka paikasta loppunut. Oli kuulemma tehtaalla toimitusvaikeuksia. Olin jo lähes luopunut toivosta, kun satuin löytämään kyseistä matolääkettä oman kylän apteekista. Hyvä Orimattilan Apteekki! Tässä sitä huomaa, että vanha sanonta "turha mennä merta edemmäs kalaan" pitää hyvinkin paikkansa. Ja kyllä sitä ihminen ilostuu pienistä asioista. 

Martti on ollut "arestissa" omassa poikamiesboksissaan viikon päivät, kun Auroralla on juoksut päällä. Martti on sen verran hanakka tapaus, ettei sitä Auroran jatkuvaa ärinää ja ärhistelyä voinut kuunnella. Nyt alkaa jo juoksut ilmeisesti menemään ohi, kun kaverukset voivat taas hengata yhdessä...täytyy kuitenkin edelleen olla silmät auki, ja Martti omassa huoneessa, kun ei olla paikalla, ettei käy vahinkoja.

Kaikki koiramme nauttivat täysin rinnoin ihanista hellesäistä pihalla. Näin voi ainakin päätellä kukkapenkkiin kaivetun kuopan syvyydestä;)


16.5.2016
Nasun ihanat tytöt kasvavat kovaa kyytiä. Kaikilla on silmät ja korvat auki ja meno on jo sen mukaista. Työtö ovat jo isommassa pentulaatikossa, jossa on tilaa harjoitella kävelyä ja leikkiä.
Tytöistä on otettu uusia kuvia, jotka on lisätty pentueen omalla sivulle. 

Lauantaina vietimme mukavan päivän ETFTA ry:n järjestämän Match Shown merkeissä Orimattilan Megamyyntiareenalla. Aurora ja Siiri pääsivät mukaan "näytille", mutta eivät osallistumaan näyttelyyn, koska olimme itse järjestäjätehtävissä. Kyllä oli mukava päivä, upea ja riittävän suuri tila, osallistujia olisi kyllä mahtunut mukaan enemmänkin.
7.5.2016
Ellen ihanat ja villit tytöt Nuppu ja Taru lähtivät juuri vapuksi omiin uusiin koteihinsa ja meillä meno rauhoittui pieneksi hetkeksi. 

Nasu&Andy- pentue syntyi 22.4.2016 ja pennut ovat nyt kaksiviikkoisia. Tänään pennut kuvattiin nettisivuille. Pentueeseen syntyi neljä tyttöpentua. Lue lisää pentueen omalta sivulta.

Kolme tytöistä on nyt vapaana ja varattavissa. Jos olet kiinnostunut Nasun & Andyn upeista kukkaistytöistä, ota yhteyttä! 

Nasun & Andyn kukkaistytöt 7.5.2016

17.4.2016
Tänään on kuvattu Ellen pennut ja kuvat löytyvät pentueen omalta sivulta.Samalla napattiin myös kuva Nasusta ja huiman suuresta vauvamasusta. Nasun laskettu aika alkaa olla käsillä. 
Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan pennun tulevasta pentueesta, ota yhteyttä!  

Nasu ja vauvamasu 17.4.16

26.3.2016
Hyvää pääsiaisen aikaa kaikille! Tässä pääsiäisen pyhinä on vihdoin ollut aikaa kuvata pennut, avata pennuille oma kotisivu ja päivittää muutenkin sivumme. 

Kiirastorstaina kävimme Nasun, Pimun ja Hanin kera eläinlääkärillä tiineysultrassa. Nasulla eläinlääkäri näki 3-4 pennunalkua kasvamassa. Pentueen laskettu aika ajoittuu huhtikuun loppupuolelle ja luovutusiässä pennut ovat kesäkuun lopussa. 

Sen sijaan ikäväksemme niin Pimu kuin Hanikin olivat jääneet tyhjäksi eli enempää pentuja ei ole tänä keväänä odotettavissa. 

Viikon päästä sunnuntaina 3.4. vietämme pentuvierailupäivää klo 13-14. Pakollinen ilmoittautuminen etukäteen sähköpostitse. Tervetuloa katsomaan pentuja ja tutustumaan rotuun ja aikuisiin koiriimme. 

Ellen tytöt 'PR' Rambo´s Southern Belle (oik.) ja 'PR' Rambo´s Savannah Blue (vas.)

16.3.2016

Meillä on pentuja! Ellen odotetut pennut syntyivät 3.3.2016 ja ovat nyt jo lähes kaksiviikkoisia.
Pentueeseen syntyi kaksi kaunista ja tomeraa narttupentua.

Kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä, niin kuin ei tälläkään kertaa, yksi pennuista oli kuollut kohtuun ja toistakaan emme valitettavasti saaneet kovasta yrityksestä huolimatta säilymään hengissä.

Tytöille onkin nyt emonmaitoa riittänyt todella runsain mitoin, painot ovat hyvässä kasvussa ja tyttöset alkavat jo muistuttaa pieniä koiranpentuja ja availla silmiään. Tällä viikolla on vuorossa ensimmäinen madotus ja manikyyri sekä tyttöjen kuvaus ja oman pentusivun avaus.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan ikioman amerikankääpiöterrierityttöpennun, ota yhteyttä! Pennut ovat nyt vapaana ja varattavissa.

Muut riiuupuuhissa olleet narttumme ovat nyt kaikki kotiutuneet ja pääsiäisen tienoilla selviää, ovatko astutukset omnnistuneet. Se, että astutus on onnistunut ei takaa, että pentuja syntyy, kuten tässäkin tapauksessa saimme jälleen kerran huomata. Joten jos olet miettimässä pennun hankintaa vasta ehkä siitä seuraavasta pentueesta... kannattaa miettiä vielä toisen kerran, ei ole olemassa mitään varmuutta milloin on se seuraava kerta kun pentuja syntyy.2.3.2016
Ihania aurinkoisia talvilomapäiviä on riittänyt ja niistä on nautittu. 
Koiramäärä talossamme vaihtuu jatkuvasti, viime viikonloppuna haimme Pimun kotiin riiuureissulta Vihdistä ja veimme samalla juoksunsa myöskin aloittaneen Hani-tytön lemmenpuuhiin. 
Nasua odottelemme myös pian kotiutuvaksi, astutukset Andylla ovat sujuneet oikein hyvin. Myös Pimu& Spendor-kaksikon astutukset sujuivat mallikkaasti, joten nyt ei voi muuta kuin odotella ja toivoa parasta. 
Näillä näkymin siis jos kaikki menee niin kuin suunnitelmissa, on keväällä talossa useampikin pentue. 
Muuttuvista tilanteista kirjoitamme aina ensin tänne nettisivuillemme, joten kannattaa seurata. 
Elle ei malta millään luopua valtavasta vauvamasustaan, joten vielä ei ole tuoreita vauvauutisia kerrottavana.  

Uusimmassa Maidän koira-lehden numerossa 1/2016 on artikkeli amerikankääpiöterriereistä. 

22.2.2016
Aikamoista kiirettä on pitänyt, meillä ihmisillä nimittäin. Tuleva äiti Elle sen sijaan odottelee rauhassa tulevaa synnytystä omassa sviitissään ja tutustuu uuteen pentulaatikkoon. Ellen masu on jo aikamoisen suuri ja vielä toista viikkoa pitäisi sen kanssa kestää. 

Kotonamme on tällä hetkellä aika hiljaista, kun kaksi nuorta narttukoiraamme 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu ja 'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasu ovat molemmat riiuureissulla - kevät sitten näyttää, onko upeat urokset hommassa onnistuneet;) Näistä lisää, kunhan asiat varmistuvat, mutta siis kenties, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on lisää kevätpentuja tulossa. Kahtena peräkkäisenä viikonloppuna olemme tyttöjä kuljettaneet uroksia tapaamaan, joten meillä on kiirettä pitänyt ja kilometrejä kertynyt. 


Elle ja vauvamasumallia

3.2.2016
Alkuviikosta kävimme eläinlääkärin luona, kun vuorossa oli narttukoiramme Ellen tiineysultra. Eläinlääkäri näki Ellen masussa arviolta 4-5 pientä pennunalkua. Eli maaliskuun alussa on pieniä pennunpalleroisia tulossa maailmaan, jos kaikki menee hyvin. Kyseessä on Ellen ensimmäinen pentue, joten hieman jännittää, miten tiineys ja synnytys sujuvat. Yleensä kasvattaja kuitenkin jännittää ihan turhaan, kyllä luontoäiti on suunnitellut nämä asiat ihan viimeisen päälle hyvin. 

25.1.2016
Viikonloppuna olimme ETFTA ry:n hallituksen vuosikokouksessa Sundsbergissa. Teimme suunnitelmia tälle ja ensi vuodelle mm. tulevista tapahtumista yms. Mukavia juttuja on jälleen tulossa, joten kannattaa liittyä jäseneksi. Kaikkein parasta jäsenyydessä ovat amerikankääpiöterrieritapahtumat, jossa oma koira voi tavata "sukulaisiaan" sekä ETFTA Newsletter -lehdet, jotka ovat täynnä tärkeää amerikankääpiöterrieriasiaa - mistäpä muusta kotimaisesta koira-lehdestä tästä rodusta pääset lukemaan?
Käy sivulla www.etfta.fi ja liity mukaan!
12.1.2016
Meillä sujui vuodenvaihde kiireisissä merkeissä, kun yhteistyökumppanimme Toy Fox Terrier Kennelin upea Grand Champion uros GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor oli meillä lainassa oman narttukoiramme 'PR' Rambo´s Memphis Bellen aka Ellen sulhasena. 

Spendor on todella helppo hoitokoira, oikein iloinen ja sosiaalinen sekä erittäin itsevarma, joten hänellä ei ollut mitään vaikeuksia sopeutua meille. Lauantaina sitten palautimme Spendorin omaan kotiinsa, kun Elle antoi jo varsin selvästi ymmärtää, ettei uroksella ollut enää mitään asiaa hänen häntänsä lähettyvillekään.

Astutukset sujuivat hyvin ja nyt ei auta muu kuin odotella. Helmikuussa vuorossa on ultraäänitutkimus, joka sitten näyttää, onko pentuja odotettavissa. Tiedotamme asiasta lisää täällä kotisivuillamme aikanaan.

4.1.2016
Tervetuloa Uusi Vuosi ja uudet kujeet!
Uudenvuodenyön paukuista selvittiin, parin koiran osalta tosin rauhoittavien pillereiden voimin. Vanha rouva Nugget oli kyllä täysin peloton ja todella pirteä koko illan, todellisia energiapillereitä:)
Troyn paukkuarkuus sen sijaan on sellaista luokkaa, ettei lääkkeistä täyttä apua ollut, mutta lievensivät pelkotilaa kuitenkin. Onneksi seuraavaan uuteen vuoteen on lähes vuosi aikaa!

Toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää vuotta 2016! 


Hyvää joulua toivottaa myös kuvan enkeli Aurora sekä koko muu lauma

22.12.2015

Viime viikolla oli tämän vuoden viimeinen rokotus, Hani kävi uusimassa rokotukset taas kolmeksi vuodeksi. Viimeistä eläinlääkärikäyntiä ei uskalla hehkuttaa, koska koskaan ei voi tietää...

Nyt on aika rauhoittua joulun viettoon. Enää ei tarvitse jännittää, onko jouluna lunta, ei ole, ainakaan täällä meidän leveysasteella. Joulu, oli sitten valkoinen tai musta, on yhdessäolon aikaa - vietämme pyhät perheen kesken yhdessä koirien kanssa rauhoittuen. Ja seuraamme tietysti mielenkiinnolla, miten ensimmäistä jouluaan viettävä Martti suhtautuu joulukoristeluihin - kaataako Martti aattona kuusen ;)

Toivotamme oikein hyvää joulua teille kaikille ja viettäkää rauhallinen joulu yhdessä eläinystävien kanssa!

Joululauluja kuorossa laulavat vas. Nasu, Martti, Elle, Hani ja Aurora

1.12.2015
Se on sitten joulukuu ja tänään saa avata ensimmäisen kalenteriluukun;)
Kyllä syksy on mennyt yhdessä hujauksessa, kuten edellisviikonlopun ETFTA UKC SHOW 2015 -tapahtumakin. Tapahtuma oli todella onnistunut ja ihmisiä sekä tietysti koiria oli todella runsaasti paikalla. Löytyi amerikankääpiöterrieriä ja sen karvatonta "serkkua" amerikankarvaton terrieriä sekä taisipa paikalla olla yksi rottaterrierikin. Ihastuttava tuomarimme Felicity Trammell oli saapunut Texas, USA:sta saakka paikalle. Kyllä siellä kisatessa (tuholaistorjunta, nopeusjuoksu) sekä näyttelyssä meni päivä todella mukavasti ja aina tapahtumien lomassa jutellen muiden "koiraihmisten" kanssa. Tuli vaan mieleen, että amerikankääpiöterriereitä omistajineen olisi mahtunut paikalle vielä enemmänkin, taisi "nakuja" olla tällä kertaa reilummin.

Muistakaa hyvät ihmiset ja koiranomistajat, että amerikankääpiöterrieri on Suomessa erittäin harvinainen koirarotu, eivätkä teidän omat pienet karvapalleroiset pääse tapaamaan sukulaisiaan kovinkaan usein muutoin kuin juuri näissä ETFTA ry:n järjestämissä upeissa tapahtumissa. Joten ensi kerralla käpäreitä enemmän paikalle, että voitetaan nuo karvattomat kaverimme! 

Oikein mukavaa joulunodotusta teille kaikille!
10.11.2015

Pentuja saatavilla!

Kaikille malttamattomasti omaa pentuaan odottaville tiedoksi, että yhteistyökumppanillamme Toy Fox Terrier Kennelissä Vihdissä on tällä hetkellä myytävänä luovutusikäisiä urospentuja useampikin kappale eri pentueista. Eli valinnanvaraa on niin vanhempien, värityksen kuin kokoluokankin osalta.

Tämä on todella ainutlaatuinen tilaisuus saada oma pieni pennunpallero nopealla aikataululla, sillä yleensä kasvattajien pentujonot ovat todeeeella pitkät! Jos olet siis hankkimassa urospentua, ota heti yhteyttä!  Lisätietoa pennuista löytyy osoitteesta www.toyfoxkennels.com/pentueet.

Voit ottaa suoraan yhteyttä Toy Fox Terrier Kenneliin ja sopia vierailusta katsomaan pentuja. Kerrothan tällöin heille, että sait tiedon pennuista meiltä :)

9.11.2015
Syksy se vaan jatkuu harmaana ja pimeänä, mutta sentään melko lämpimänä. Vielä tässä ehtii talvi ja lumi tulla...valkoista joulua odotellessa:)

Kaikennäköistä kiirettä ollut, mukaan lukien pari eläinlääkärikäyntiä. Auroralla oli vuorossa tehosterokotukset ja seuraava kerta onkin sitten kolmen vuoden päästä. Aurora on niin mahdottoman reipas ja suloinen tytöntyllerö, että hurmaa hoitohenkilökunnan mennen tullen. Lisäksi Hani kävi lääkäriä tapaamassa anaalirauhasvaivojen takia, jotka nekin saatiin hoidettua kuntoon. 

Muistakaa ilmoittautua tulossa olevaan ETFTA UKC Show-tapahtumaan! Tällä viikolla vielä ennakkoilmoittautuminen voimassa edullisimmin hinnoin. Meiltä lähtee mukaan näillä näkymin kaksi tyttöä kisailemaan. Tavataan siis parin viikon päästä Espoossa!
18.10.2015
Huh-huh, taas on kuukausi vierähtänyt ohi ihan silmänräpäyksessä. Meillä koiraneitokaiset ovat aloitelleen syysjuoksujaan vuoronperään, Siiri aloitti ja Aurora jatkaa. Nyt innolla odottelemme muidenkin tyttöjen juoksuja alkavaksi, sillä tarkoituksena olisi muutama narttu tässä syksyn juoksuista astuttaa. Katsotaan sitten, miten suunnitelmat etenevät. Nuori uroskoiramme Martti on kyllä ihan pyörryksissä päästään näiden tyttöjen perään, pakko pitää poika eri huoneessa koko ajan, sen verran innokkaasta kaverista on kyse. Meillä ei itsellä olekaan aikoihin ollut leikkaamatonta urosta talossa, joten olemme päässeet aika helpolla tähän asti. Alla kuva Martista tältä kesältä.

Kaikki koirat saivat viikonloppuna syysmadotukset, nyt olikin oikein hyvä ajankohta madotukselle, kun maa alkaa pikkuhiljaa kylmenemään. Ja lisäksi koska on upea amerikankääpiöterrieritapahtuma ETFTA UKC SHOW ja Kääpiökemut tulossa 22.11.Espoossa. Madota sinäkin omat kääpiösi ja tule mukaan kemuilemaan! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan www.etfta.fi.

'PR' Rambo´s Maddox aka Martti aka Sikari-Sakari

6.9.2015
Viime viikolla oli ohjelmassa eläinlääkärin luona käynti: Martin viimeinen maitokulmahammas ei ollut vielä lähtenyt ja uutta kulmahammasta pukkasi jo vieressä sen verran kovaa vauhtia, että tilanteessa ei enää voinut odotella yhtään vaan oli lähdettävä eläinlääkärin pakeille. Eläinlääkäri poisti hampaan rauhoituksessa ja nyt on hampaisto hienossa kunnossa. Kaikki muut maitohampaat olivatkin jo lähteneet, joten muita poistettavia ei enää ollut. Samalla reissulla oli myös Nasu-äiti mukana, sillä Nasulla oli tehosterokotusten aika.

Ennätimme pari viikkoa sitten osallistua myös paikallisen eläintarvikeliike Vahva Tassun järjestämään Match Show-tapahtumaan.Vahva Tassu on meidän vakiokauppamme, koska sieltä löytyy käyttämämme Golden Eaglen Holistic-sarjan ruokia ja muutoinkin asiointi liikkeessä on aina mukavaa.
Koiristamme näyttelyyn osallistumassa oli tällä kertaa Aurora. Aurora sai tuomarilta täydet söpöys-pisteet ja tuomari olisi mielellään vienyt Auroran mukanaan kotiin, niin ihastuttavan suloinen koira hänen mielestään oli. Mutta parinamme kehässä oli erittäin hienosti esittäytynyt kääpiöpinseri, joten sininen nauha oli Auroralle tuloksena eikä tällä kertaa sijoituttu. Neiti on sen verran leikkisä ja villi vielä, ettei paikallaan poseeraminen oikein ollut Auroralle mieleen. Mutta hienoa kokemusta muiden koirien joukossa ja kehässä kulkemiseen saimme rutkasti. Kaiken kaikkiaan tosi kiva päivä. Ja pääsimmepä Auroran kanssa myös paikallislehteen poseeraamaan:)

Aiemmin ennätin jo hehkuttamaan uusia FB-sivujamme ja kuinka helppoa sinne on lisätä paljon uusia kuvia koiristamme. Karu totuus tuli kuitenkin ilmi, puhelimestani ei pystykään kuvia sivulle lisäämään, eli samalla lailla tietokoneelta on kuvat sinnekin ladattava :(  Kaikki ei aina suju niin kuin Strömsössä, harmillista. Mutta onneksi toinen kuvaajamme pystyy kännykästään kuvia jakamaan.

24.8.2015
Kasvattimme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami on luonamme hoidossa pari viikkoa. Sami on oikein reipas ja kiltti pikku ukkeli ja tosi kova lenkkeilemään. Ainoana miinuspuolena, ainakin Samin mielestä, on että sisällä joutuu pitämään pissipöksyjä, sen verran kova poika on merkkailemaan. Siihen vaikuttanee tämä tyttöjen paljous, koska omistajan mukaan kotona ei tällaista käytöstä tapahdu.
Yöt Sami saa viettää omassa "hotelli"huoneessa ilman pöksyjä ja kaikessa rauhassa omassa teltassa nukkuen. Hyvin on Sami viihtynyt ja tykkää kun saa juoksennella vapaana ulkona aidatulla pihallamme.

Nuori urospentumme 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti vaihtaa ahkerasti maitohampaitaan pysyviin. Hampaiden lähtöä seurataankin joka päivä. Molemmat alakulmahampaat ja toinen yläkulmahammas ovat jo itsekseen irronneet pysyvien hampaiden tieltä, mutta yksi yläkulmuri on vielä paikallaan. Katsotaan, lähtisikö sekin vielä omin neuvoin, ettei tarvitse turvautua eläinlääkärin avustukseen. Martti on perinyt äidiltään Nasulta ('PR' Dunkel´s MaryLou Mocca) kyseisen geenin, joka sulattaa maitohampaan juuren, jotta hammas pääsee irtoamaan itsekseen uuden hampaan tullessa esiin. Myös Nasulta lähtivät kaikki kulmahampaat itsekseen. Tai no lähes itsekseen, jotain hammasta autettiin hieman vetolelulla ja pienoisella heiluttelulla. Kaikilla koirilla ei tätä geeniä löydy, joten meillä ainakin on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että kulmahampaat on pitänyt poistattaa eläinlääkärillä. Tähän hampaiden poistoon tuleekin jokaisen amerikankääpiöterrierin pennun hankkijan varautua, sillä mikäli maitohampaat eivät lähde itsekseen eikä niitä poistateta eläinlääkärin toimesta ajoissa, seurauksena saattaa olla ikäviä purentaongelmia.
28.7.2015
Vierailupäivänä sunnuntaina meillä kävi vieraita läheltä ja kaukaa katsomassa koiriamme ja tutustumassa rotuun livenä. Myös Nasun pentu 'PR' Rambo´s Maybelline aka Melli kävi tervehtimässä meitä. Melli on iloinen ja reipas amerikankääpiöterrierin pentu, joka sai kivan leikkikaverin tällä hetkellä hoidossa olevasta kasvatistamme 'PR' Rambo´s Honey Bee aka Lumista ja neitokaiset riehaantuivatkin oikein villiin menoon.

Vihdoin ja viimein saimme myös avattua oman facebook-sivun. Sivulle on tulossa ainakin paljon kivoja kuvia, sillä kuvien lisääminen sinne suoraan puhelimesta on niin näppärää. Käykääpähän tykkäämässä!

On ollut oikein mukavaa viettää kesälomaa koirien kanssa, vaikka ilmat eivät ihan normaalin suotuisat heinäkuun kelit olekaan olleet. Takapihallamme karviaispensaat notkuvat marjoista ja katoavat parempiin suihin (koirien) vaikkakin vielä raakileina. 

Elokuussa 8.-9.8 SaKaTe ry järjestää UKC-tapahtuman, jossa on luvassa näyttelyjä sekä Drag Race-kisoja. Mukaan voivat osallistua kaikki UKC-rekisteröidyt amerikankääpiöterrierit. 
Lisää tietoa löytyy SaKaTe ry:n nettisivuilta ja facebook-sivuilta. Mikäli haluat osallistua oman amerikankääpiöterrierisi kanssa, käy katsomassa lisätiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen!

20.7.2015
Lauantaina vietimme mukavan TFT-tapahtumapäivän Vihdissä Ranch Dunkelilla. Oli todella ilo tavata niin paljon amerikankääpiöterriereiden onnellisia omistajia ja tietysti upeita amerikankääpiöterriereitä! Aivan mahtava päivä! Ilmakin suosi meitä, aurinko paistoi täydeltä terältä ja niinpä illalla huomasin, että oli niska mukavasti palanut. Omista koiristamme mukaan pääsivät tällä kertaa kesäkuun synttärisankarit Aurora 1 v. ja Siiri 10 v, jotka keräsivätkin paljon ihasteluja ja rapsutuksia päivän aikana. Ja illalla molemmat tytöt olivat ihan poikki, kuten isäntä ja emäntäkin. 

Sunnuntaina vietämme vierailupäivää, jolloin kotiimme voi tulla tutustumaan koiriimme ja juttelemaan tästä ihanasta rodusta lisää. Aika on su 26.7. klo 14.00-15.30. Ilmoittaudu sähköpostitse mukaan - tervetuloa!
 
23.6.2015
Eilen tupsahti postilaatikkoon odotettu kirje rapakon takaa eli 'PR' Rambo´s Maddox aka Martin UKC- rekisteripaperit ja samassa kuoressa myös pentueen rekisteröintitodistus. Varmasti lähipäivinä saavat myös kaikki pentujen uudet omistajat omat viralliset UKC-rekisteröintitodistuksensa postitse suoraan kotiin.

Heinäkuussa on jälleen tulossa odotettu, upea TFT Tapahtumapäivä Vihdissä Ranch Dunkelilla. Päivän järjestävät Toy Fox Terrier Kennel yhteistyössä Senefi´s Toy Fox Terriers & Rambo´s Toy Fox Terriers & ETFTA ry:n kanssa. Tämä on yksi kesän parhaista tapahtumista, jossa amerikankääpiöterrierisi pääsee tapaamaan sukulaisiaan, tule siis mukaan! Ilmoittautumislinkki löytyy Tapahtumat-sivulta. Nähdään heinäkuussa Vihdissä!
16.6.2015
Koiramme pääsivät mukaan testaamaan uutta Golden Eagle Holistic Health Wild -uutuusruokaa Hopottajien suosittelukampanjassa. Golden Eaglen Holistic Health -sarjan ruoat ovat muutenkin jatkuvassa käytössämme (Holistic Chicken aikuisilla ja Holistic Puppy pennuilla) ja olemme olleet niihin erittäin tyytyväisiä. Siksi oli helppo lähteä mukaan testiryhmään. Testaajamme ovat eri-ikäisiä amerikankääpiöterriereitä ja ainakin peuraa sisältävä Wild-ruoka tuntuu maistuvan erinomaisesti! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Lisätietoa uutuusruoasta saat tästä.
15.6.2015
Perjantaina oli jälleen vuorossa matka eläinlääkärin pakeille. 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti sai tehosterokotuksen ja rabiesrokotteen. Samalla  kertaa kävi iso uroskoiramme Troy näyttämässä outoa, veristä pattia takajalassaan. Diagnoosi oli ihokasvain, joka päätettiin poistaa leikkauksella saman tien. Nyt on pojalla tikkejä jalassa ja muovipönttö päässä, jotta poika ei pääse nuolemaan haavaa. Juhannukseksi pitäisi sitten pömpeli saada pois häiritsemästä ja Troy pääsee taas täysillä kirmaamaan niitylle :)
30.5.2015
Kiireistä toukokuuta on pitänyt, niin kiireistä, että kotivupäivitykset ovat laahanneet perässä. Nasu&Spendor -pentueen toinen urospentu 'PR' Mad Max aka Vili lähti helatorstaina omaan uuteen kotiina, jossa alku on sujunut oikein hienosti uuden koirakaverin kanssa. 

Eläinlääkärin pakeilla kävi pari viikkoa sitten koiristame Verdi, jolla oli hampaiden puhdistus jälleen vuorossa. Verdillä on sen laatuinen hampaisto, joka kerää ihan älyttömästi hammaskiveä, joten välillä täytyy käydä puhdistuttamassa. Hammaskiven kertyminen on koirilla hyvin yksilöllistä, tosin kääpiökoirilla melko yleistä. Säännöllisellä hampaidenhoidolla saavutetaan hyviä tuloksia. 

Alla muutamia ihanan kesäisiä kuvia pikkuisista Martista ja Aurorasta telmimässä sydämensä kyllyydestä pihamaalla.


Martti pitkä poika

Aurora tarkistaa Martin hampaat

Martti Ruohonen

Martti

8.5.2015
Ihania lämpimiä ilmoja alkaa olla ja kaikki koiramme nauttivatkin täysin siemauksin ulkoilusta omalla aidatulla pihamaalla. Myös pienet pojat 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti ja 'PR' Rambo´s Mad Max aka Vili tykkäävät juoksennella ulkosalla ja sisäsiisteyskasvatus on jo oikein hyvällä alulla.
Ensi viikon maanantaina onkin pentujen 12-viikkoisrokotusten aika, joten matka eläinlääkärille on tiedossa.
Ja helatorstaina Vili matkustaakin sitten uuteen kotiinsa. Vikkelää ja reipasta pikkumiestä tulee kyllä vähän ikävä.
29.4.2015
Eilen meillä kävi vierailulla koiria ja pentuja katsomassa oikein mukava perhe. He ihastuivat Mad Maxiin oitis ja nyt on Nasu&Spendor -pentueen kaikki pennut varattu. Tällä hetkellä meillä ei siis ole pentuja myytävänä. Tytöt ovat jo lähteneet omiin koteihinsa, mutta Mad Max jää vielä vähäksi aikaa Martin leikkiseuraksi. Ja kyllä pojat ovatkin villejä menijöitä! 

20.4.2015
Niin se vain taas viikonloppu vierähti kiireisissä mutta mukavissa merkeissä. Sunnuntaina vietimme vierailupäivää, jolloin vierailijoita kävi tutustumassa rotuun ja koiriimme sekä ihastelemassa pennunpalleroisia. Pojat ovat kyllä sellaisia reippaita ja meneviä tapauksia, että eivät ole moksiskaan vieraista ihmisistä, tulkaa tänne vaan, meitä saa kyllä ihastella!

'PR' Rambo´s Mad Maxille ei vielä sitä oikeaa kotia löytynyt, joten mikäli reipas ja pienikokoinen pojankoltiainen sopisi juuri sinun päiviäsi ilahduttamaan, ota rohkeasti yhteyttä ja sovi vierailusta.

Muilla koirillamme oli keväinen madotus, joten kaikki kävivät puntarilla, jotta saatiin selville oikeat lääkemäärät. Samalla pikkupojatkin pääsivät vaa´alle ja mittari näytti 'PR' Rambo´s Maddox aka Martin kohdalla 1,5 kg ja 'PR' Rambo´s Mad Maxin kohdalla tasan 1,0 kg. Hyvin ovat pojat kasvaneet! Vaikuttaisi siltä, että erittäin todennäköisesti Mad Max on aikuisenakin pienikokoinen amerikankääpiöterrieri.

13.4.2015
Lauantaina pentumäärä pentuhuoneessa väheni tasan puolella, kun molemmat ihanaiset tyttöset lähtivät omiin uusiin koteihinsa. Kummankin tytön alku uudessa kodissa on sujunut oikein hyvin, reippaita tyttöjä molemmat! Ja molemmilla odotti uudessa kodissa koirakaveri/-kavereita, joten mikäpä sen mukavampaa.

Pojat ovat nyt vallanneet pentuhuoneen ja meno on välillä todella riehakasta. Pikkuinen 'PR' Rambo´s Mad Max odottaa vielä omaan uuteen rakastavaan kotiinsa pääsyä. Ensi sunnuntaina 19.4. vietämme vierailupäivää, jolloin pientä ukkelia ja muita koiriamme voi tulla katsomaan. Muista ilmoittautua mukaan!


7.4.2015
Ihana, rentouttava pääsiäinen on takana. Ollaan nautittu elämästä pentujen kanssa, kohtahan ne lähtevät jo omiin uusiin koteihinsa. Maanantaina pennuille tehtiin luonnetestit, joista pentujen uudet omistajat saavat kirjallisen palautteen pentukansiossa. Tiistaina on vuorossa pentujen ihka ensimmäinen automatka eläinlääkärille. Eläinlääkärissä pennuille tehdään terveystarkastus ja pennut saavat kukin oman mikrosirun. Lisäksi pennut rokotetaan parvo-virusta vastaan.

Pikkuruinen 'PR' Rambo´s Mad Max on vielä omaa uutta rakastavaa kotia vailla. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet etsimässä pienikokoista white&black&tan (tri-color) urospentua.