Yhteystiedot

Vehnäkuja 4, 16300 Orimattila
Puhelin: 050-3086881
Sähköposti:rambostoyfox@
dnainternet.net

Liity ETFTA ry -yhdistykseen!

ETFTA Euroopan amerikankääpiöterrierit ry on amerikankääpiöterrierien oma yhdistys. Liity nyt jäseneksi! Saat upean jäsenlehden kaksi kertaa vuodessa kotiin kannettuna ja paljon muita etuja! Lue lisää ja liity jäseneksi osoitteessa www.etfta.fi.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:85890 kpl

Olemme Facebookissa

Koiran elämää -blogi

18.11.2018
Viime viikolla kävimme eläinlääkärin pakeilla ja Nasu on kuin onkin tiineenä! Ultraäänikuvauksessa näkyi selvästi kaksi pentua. Nyt ei muuta kuin odotellaan ja toivotaan, että kaikki menee hyvin. Joulukuun puolenvälin jälkeen pitäisi pentujen sitten syntyä. Informoimme syntymästä kotisivuillemme ja sähköpostilistalaisille, joten seuraa sivuja ja jos et jo ole, niin liity sähköpostilistallemme. 

Yksi kasvattimme, nuori 1 v 8 kk amerikankääpiöterrieriuros etsii uutta loppuelämän kotia. Jos et halua kouluttaa pienestä pennusta asti itse, niin tässä oiva vaihtoehto. Lue lisää Myytävänä-sivulta ja ota yhteyttä. 
19.10.2018
Ihanan lämmin, kaunis ja aurinkoinen syksy alkaa kohta olla takanapäin. Ja ihana ruska myös täällä etelämpänä, oikeaa väriterapiaa! Säätiedotus lupaa jo sateisempia ja huomattavasti kylmempiä ilmoja ja kohta jo luntakin voi olla odotettavissa, hrrh! Koiramme ovat kuten emäntänsäkin sellaisia kesän lapsia, että kyllä nuo märät ja kylmät kelit aina hieman kauhistuttavat alkuun. Mutta kyllä tästä taas selvitään. Muistakaahan laittaa heijastimia ja vilkkuvaloja roikkumaan takkeihinne ja taluttimiin, niin näytte paremmin pimeässä!

Meillä on kiirettä piisannut ja lemmekkäitä tunnelmia, kun upea ja äärimmäisen kiltti herrasmies GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor on viettänyt lemmenlomaa meillä upeaa narttukoiraamme 'PR' Dunkel´s Marylou Moccaa aka Nasua riiaten. Marraskuun puolivälin jälkeen tiedetään sitten miten hyvin astutukset ovat onnistuneet ja onko pikkuisia pennunpalleroita odotettavissa kotiimme vielä jouluksi!

Pysy kuulolla, tietoa tulee tänne kotisivuillemme ja laitamme myös sähköpostilistalaisille heti tiedon ensimmäisenä.

Nyt alkaa olla myös oikea hetki madottaa koirasi, jos et ole vielä syysmadotusta tehnyt. Yleisohje on, että koira madotetaan vähintään aina keväällä maan sulaessa ja syksyllä maan jäätyessä. Ja tietysti muulloinkin aina, jos epäilet että koirallasi voisi olla matoja. Jos tarvitset lisätietoja madotukseen liittyen, kysy omasta apteekistasi, sieltä saat osaavia neuvoja.

Mukavaa ja värikästä syksyn jatkoa kaikille!

'PR' Dunkel´s Marylou Mocca aka Nasu toivottaa kaikille hyvää syksyä!

12.10.2018
Tänään on tullut se päivä, kun pieni Toffe-poika lähtee uuteen kotiin. Mieli on hieman haikea, kun poika on niin kertakaikkiaan ihana ja hyväluonteinen, mutta toisaalta hyvä, koska hän saa hienon rakastavan kodin. Eikä kaikkia pentuja voi pitää, vaikka mieli tekisi ;)

Toffe on harjoitellut kaikenlaisia tärkeitä juttuja, jotka kuuluvat pienen koiranpennun opettelujuttuihin eli on käyty kylvyssä (may the force be with you -kuva alla), tavattu muita aikuisia koiria, kokeiltu kaulapantaa ja käyty ulkoilemassa pihamaalla ym.mukavaa. Toffe ottaa kaikki uudet jutut innokkaina ja erittäin rohkeasti vastaan . Tästä syystä uskon, että hän tulee pärjäämään uudessa kodissa aivan mainiosti!

'PR' Rambo´s Blaze of Glory aka Toffe

10.9.2018
Viime lauantaina meillä oli pentuvierailupäivä ja eräs oikein mukava perhe kävi katsomassa Pimun & Pongon urospentua. Ja niinhän siinä sitten kävi, että pentu sulatti sydämet ja on nyt löytänyt itselleen uuden kodin! 

Pennulla on nyt ikää 4 viikkoa ja viikonloppuna olikin vuorossa toinen madotus niin pennulle kuin emollekin. Olemme alkaneet myös pikku hiljaa maistella uusia makuja eli kermaviiliä ja hieman paistijauhelihaakin. Emon maito riittää vielä pääruoaksi, mutta tosiaan vähitellen alamme totutella kiinteämpään ruokaan. Aikamoista leikkiä ja riehumista kuuluu jo päiviin, toki vielä pienissä mutta koko ajan enenevissä määrin. Myös murinaa harjoitellaan jo kovasti.

'PR' Rambo´s Blaze of Glory

23.8.2018
Ilmoitan mitä iloisimmin, että meillä on tapahtunut iloinen perhetapahtuma ja meillä on pentu talossa!
Pimu synnytti upean urospennun 10.8. ja poika täyttää huomenna kaksi viikkoa.
Lisää kuvia tästä söpöläisestä ja pentueen oma sivu aukeaa ihan kohta, joten pysy kuulolla!

22.8.2018
Hei taas kaikille pitkästä aikaa! Viime viikonloppuna olimme koirien kanssa aivan mielettömän hienossa  ETFTA UKC SHOW 2018 -tapahtumassa! Tapahtumassa oli virallinen UKC-näyttely, jossa tuomarina toimi Mr. Paul Bruneau, todella miellyttävä vanhempi herrasmies suoraan USA:sta. Lisäksi tietysti virallinen Drag Racing -kilpailu kaikille nopeille koirille ja miksei hitaammillekin :) Mukaan mahtui myös pienten koirien nopeusjuoksu- ja tuholaistorjuntakilpailut eli aamusta pitkälle iltapäivään riitti vilinää.
Lilli ja Nasu osallistuivat molemmat näyttelyyn ja Lilli suoritti myös Drag Racingissä puuttuvat koe eli aptitude-juoksunsa ja on nyt valmis kisoihin! Itse asiassa esteissä Lilli jo ppääsi kokeilemaan miltä tuntuu juosta useamman koiran kanssa rataa yhtäaikaa ja hyvinhän se sujui ensikertalaiselta. Seuraavissa kisoissa sitten jatketaan! Mutta kyllä oli ihana vaikkakin raskas päivä. Surettaa ihan niiden amerikankääpiöterriereiden puolesta, joiden omistajat eivät tuo koiriaan näihin upeisiin varta vasten järjestettyihin tapahtumiin, joissa koirilla ja ihmisillä on kaikilla niin mukavaa. No toki ymmärrän, että kaikki eivät aina pääse, mutta yrittäkääpä osallistua sitten seuraavaan tapahtumaan!


28.5.2018
Hei kaikille! Nyt on päässyt kulumaan ihan luvattoman pitkä aika siitä, kun kotisivuja on päivitetty viimeksi. Kevät on ollut yhtä hulinaa! Onneksi facebook-sivumme elää ja kertoo myös tänne sivuillemme uusia juttuja.

Valitettavasti alkuvuoden juoksuista ei saatu onnistuneita astutuksia aikaan eli pentuja ei ole näillä näkymin tiedossa. Yritetään paremmalla onnella syksymmällä uudestaan.

Viime lauantaina olimme mukana ETFTA ry:n kivoissa Drag Racing -kisoissa Sundsbergissa. Aurinko helli ja saimme järjestettyä tosi hienot kisat! Meidän koiristamme ´PR´Rambo´s Lilia aka Lilli suoritti hyväksytysti kaksi aptitude eli koekisaa. Seuraavalla kerralla tarvitaan vielä onnistunut suoritus yhdestä koekisasta ja sitten voidaankin jo kisata virallisissa UKC Drag Racing kisoissa UKC-pisteistä.
Lilli suoriutui radoista ensikertalaisena todella mallikkaasti - olemme hänestä hyvin ylpeitä!
Tulkaa rohkeasti mukaan oman amerikankääpiöterrierin kanssa seuraavalla kerralla!
Tapahtumat-sivulla ovat seuraavien kisojen ja muiden tulevien tapahtumien tiedot.

Drag Racing-rata odottaa kisaajia

´PR` Rambo´s Lilia aka Lilli odottamassa vuoroaan Drag Racing-kisoissa

11.1.2018
Hyvää alkanutta vuotta kaikille!
Niin se vain joulu ja uusivuosi meni ja loppiainenkin. Nyt on juhlat juhlittu ja armoton arkinen aherrus taas päällänsä. Meillä vuoden vaihtuminen sujuikin tällä kertaa pitkästä aikaa rauhallisesti. Monet vuodet on ollut paukkuherkkiä koiria, mutta nyt ei enää kukaan pelännyt. Erittäin paukkuarka vanhuksemme Nugget on 14 ikävuoden myötä (15:ttä mennään) menettänyt kuulonsa ja osittain näkönsäkin niin, että rouva vaan tuhisi tupluureillaan, eikä huomannut koko vuoden vaihtumista.
Meillä on ollut juoksujen suhteen varsin vilkasta tämä vuodenvaihde - lähes jokainen nartuista juossut, paitsi se yksi, jonka juoksuja kuumeisesti odotellaan alkavaksi eli Nasu. Kerromme näistä Nasun pentuesuunnitelmista lisää ja tarkemmin, kunhan asia tulee ajankohtaiseksi.
Ei muuta kuin mennään vauhdilla eteenpäin, kohta on jo juhannus :)
Toivotamme kaikille hienoa vuotta 2018!  

21.12.2017
Kennelimme alkaa pikkuhiljaa valmistautumaan joulun viettoon. Paljon on puuhaa ja askaretta vielä tehtävänä mm.kaikki koirat pääsevät joulukylpyyn ja kaikille vaihdetaan uudet puhtaat pedit. Sen verran on ollut kurainen pitkä syksy, että kylpy tekee kaikille hyvää.

Jouluna koiramme saavat nauttia ylimääräisen jouluaterian, johon kuuluu mm.pieni pala kinkkua ja maksalaatikkoa, nam! Lisäksi tietysti koirien omia puruluita ja herkkuja. Ja pukki tuo tietysti uusia leluja.

Haluamme esittää suuret kiitokset kaikille ihanille ystävillemme, jotka olette lähettäneet toinen toistaan ihanampia joulukortteja ja kuvia koirista meille! Olemme aivan haltioissamme katselleet ihania kuvia ja lukeneet tervehdyksiä. Kiitos!

Nyt toivotamme teille Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua sekä Onnea uudelle vuodelle!
14.11.2017
Nyt on kyselty niin kovasti vierailupäivää, että järjestämme sellaisen la 25.11.2017 klo 12.00-13.00. Ilmoittaudu mukaan, ohjeet löydät tapahtumat-sivulta.

Vierailupäivässä pääset tutustumaan koiriimme ja kenneliimme sekä keskustelemaan enemmän tästä ihanasta rodusta ja tulevista pentuesuunnitelmistamme.
Tervetuloa!
5.10.2017

Jälleen suuren suosion saaneet ETFTA ry:n upeat amerikankääpiöterrierikalenterit ensi vuodelle saatavissa - tilaa omasi nopeasti, saatavana vain rajoitetun ajan! Lue tarkemmat ohjeet alta.

TILAA NYT paras mahdollinen lahja pukinkonttiin (tai itselle!) - TFT-seinäkalenteri 2018!


Amerikankääpiöterriereiden oma yhdistys ETFTA ry. tekee jälleen suurta suosiota niittäneen amerikankääpiöterrieri-seinäkalenterin vuodelle 2018.

HINTA
1 kpl TFT seinäkalenteri 25 € + postitus 8 €
2 kpl TFT seinäkalenteri 50 € + postitus 8 €
3 kpl TFT seinäkalenteri 75 € + postitus 8 €
jne…

TILAA NÄIN
1) Valitse haluamasi kalenterimäärä.
2) Maksa oikea summa postikuluineen ETFTA ry.:n tilille: FI31 6601 0001 0850 26.
3) Kirjoita viitekenttään:
- koko nimesi
- katuosoitteesi
- postiosoitteesi.
4) Kalenteri toimitetaan Sinulle postitse joulukuun alkupuolella = ehtii mainiosti pukinkonttiin!
5) Kiitos tilauksesta!!!

HUOMIO!
TFT seinäkalenterit tehdään ennakkotilausten mukaisesti ja painatetaan tilausajan päätteeksi. Jälkitoimitukset eivät ole mahdollisia. TFT seinäkalenterin tilaus- ja maksuaika päättyy perjantaina 21.10.2017 kello 21.00. Tämän jälkeen tulleet tilaukset perutaan ja maksut palautetaan. Eli toimi ripeästi!

KUVIA
Onko Sinulla hyviä amerikankääpiöterrieri-kuvia? Kalenteriin mahtuu iso nippu hyviä TFT-kuvia! Lähetä hyvälaatuinen kuva omasta amerikankääpiöterrieristäsi nopsaan sähköpostilla jonna@dunkel.fi

Kalenteriterveisin,
Jonna, Terhi, Christin, Emma, Katja, Tuula, Janne ja muu ETFTA ry. posse

27.9.2017
No nyt on kyllä päässyt sivujen päivitysväli kasvamaan ihan karmean pitkäksi, anteeksi siitä kaikille sivujemme lukijoille. Mutta joskus sitä vain on niin kiire ja joskus sitä vaan on niin tulenpalava kiire, ettei millään ennätä tällaisia kirjallisia hommia tehdä ja nyt on ollut juuri sellaista kiirettä ja kiireet eikun jatkuu vaan. 

Tällä hetkellä kennelissämme on varsin rauhallista, kun ei ole pentuja talossa eikä tämän vuoden puolella enää tulossa, ei ole hoitokoiria ja muutoinkin kaikilla koirillamme kaikki on hyvin. Eli ei oikein ole mitään ihmeellistä raportoitavaa. 

Paitsi ainahan koirat tuppaavat jotain ylimääräistä järjestämään, kuten tänä aamuna. Herätys oli n.klo 4.30 koirien haukuntaan. Aloin sitten kuuntelemaan mitä koirat haukkuivat, kun jostain kuului vaimeaa uikutusta. Lähdin sitten tutkimaan mistä ääni mahtaa kuulua ja jäljitin sen Nuggetin huoneeseen. Nuksua vaan ei näkynyt missään ja edelleen vaimeaa ulinaa kuului. Tutkin huoneen läpikotaisin, ei jälkeäkään Nuggetista, vain ulinaa. Kunnes tajusin siirtää huoneessa olevaa säiliöpakastinta ja siellähän Nugget oli, ahtautuneena aivan mielettömän pieneen kulmaan ja pää ja tassut jumissa kupariputkien seassa. No ei muuta kuin irrottelemaan kaveria. Pienen hetken kuluttua huomasin, että en onnistu tässä yksin ja ennen kuin aloin soittaa palokuntaa paikalle kävin kuitenkin herättämässä isännän apuun. Meidän isäntä on kyllä niin hyvä ratkomaan tällaisia ongelmatilanteita - hän sai hetken työskenneltyään Nuggetin ehjänä ulos rikkomatta edes  pakastimen putkistoa. Hienoa! 
Että tällainen episodi tänään. Nyt Nugget on siirretty turvahuoneeseen, missä ei pitäisi olla enää mitään pieniä koloja johon piiloutua. Alla kuva Nuggetin piilopaikasta.

Lisäksi syksyinen kiva kuva Lillistä ja Martista - mukavaa lämmintä syksyä kaikille! 

Tällaiseen pieneen paikkaan Nugget oli ahtautunut

Lilli ja Martti

31.8.2017
Niin se vaan aika kuluu kuin siivillä, taas on kuukausi mennyt, huh. Upea ETFTAn tapahtuma vietettiin hienossa säässä juuri Kiira-myrskyn alla, mutta ehdittiin kuin ehdittiinkin myrskyn alta pois. Upeat Drag Racing-kisat, tuholaistorjunta- ja nopeusjuoksukisa, joissa saatiin upeita tuloksia.

Olipa taas aivan mielettömän hienoa tavata amerikankääpiöterriereitä omistajineen ja myös muutama oma kasvatti! Ei muuta kuin uusia tapahtumia suunnittelemaan. Muista olla ensi kerralla paikalla!

Vielä on kesää jäljellä...sanoo Martti kesäpoika. 

Martti 2017

6.8.2017
Syksy saapuu ja työt kutsuivat, joten ihana kesälomailu koirien kanssa on tältä vuodelta ohi. Syksy tuo tullessaan kuitenkin mm. odotetun kivan koiratapahtuman, nimittäin ensi lauantaina pidetään UKC ETFTA SHOW Sundsbergissa, Kirkkonummella. Ilmoittaudu mukaan oman UKC-rekisteröidyn amerikankääpiöterrierisi kanssa! Lisätietoa tapahtumat-sivulla ja ETFTAn sivulla.
Nähdään ensi lauantaina!
14.7.2017
Kesäloma! Ihanaa aikaa yhdessä koirien kanssa, vielä kun ilmat sattuisivat kohdilleen, niin olisi täydellistä, mutta aina ei voi voittaa.Koirat joka tapauksessa nauttivat aina pienistäkin auringonsäteistä, sadepäivänä on kaikilla vähän mieli maassa. 

Kesäkuussa kenneliimme muutti uusi poika 'PR' Burway Monkey Man aka Pongo. Pongo saapui meille Toy Fox Kennelsistä, Vihdistä, mutta on syntyjään aito amerikkalainen eli syntynyt Yhdysvalloissa ystävämme Felicity Trammellin Burway-kennelissä ja saapunut pentuna Suomeen. 

Heinäkuussa kaksi vuotta täyttävä Pongo tuli meille jalostusurokseksi, koska meiltä puuttui white&black&tan -värinen jalostusuros. Kiltti Pongo on sopeutunut hyvin laumaamme. Pongon oman sivun löydät Koiramme-linkin alta. 

'PR' Burway Monkey Man aka Pongo 14.7.2017

5.7.2017
Eilen lähti viimeinen Lillin ja Martin pennuista omaan uuteen kotiinsa. Nyt on huojentunut ja onnellinen olo -  kaikki pennut saivat aivan upeat kodit ja uskon, että jokainen pentu sai juuri oikeanlaisen perheen itselleen! Nyt voi taas nauttia hieman rauhallisemmasta arjesta ja nautiskella tästä onnellisesta olosta ja vähän huokaistakin ja viettää jopa hieman lomaa ennen seuraavia pentusuunnitelmia. 
Toivotamme oikein ihanaa kesää kaikille lukijoille!

1.7.2017
Elvis has left the building. 
Tänään Elvis lähti omaan uuteen kotiinsa, Elviksestä tulee stadin kingi.
Vietimme myös vierailupäivää ja Marleya kävi katsomassa useampi perhe. Marley on nyt myös varattu eli tällä hetkellä meillä ei ole pentuja myytävänä. 
Kiitos kaikille kiinnostuneille ja koiriin tutustumasa käyneille! Toivottavasti palaamme pentumerkeissä tulevaisuudessa asiaan! 

26.6.2017
Juhannuskin on jo vietetty ja vanha kansa sanoo tähän, että kesä on ohi. No toivottavasti nyt ei kuitenkaan sentään ihan ohi, lämpimiä ja aurinkoisia päiviä tässä odotellaan kovasti koirien kanssa. 
Juhannuksena omaan uuteen kotiinsa lähti tyttöpentu Rambo´s Lil Mary ja nyt ovatkin pojat totutelleet olemaan kaksistaan ilman kurinpitäjää. Ensi viikonloppuna omaan uuteen kotiinsa lähtee Rambo´s Elvis Aaron, joten kyllä pentuhuoneessa pikkuhiljaa hiljenee. 
Jos olet miettinyt oman amerikankääpiöterrierin hankkimista, yksi urospentu Rambo´s Marley on vielä vapaana. Ota heti yhteyttä! Yhteystiedot löydät oikeasta sivupalkista. Ilmoittaudu vierailupäivään 1.7. katsomaan Marleya. 

Rambo´s Marley

16.6.2017
Alkuviikosta kävimme pentujen kanssa eläinlääkärin luona ottamassa nelosrokotteet. Pennut täyttivät 12 vkoa, joten normaalin rokotusohjelman tahdissa mennään. Pennut käyttäytyivät koko matkan ja lääkärissä oikein hienosti. 
Viikonloppuna kävi vierailijoita pentuja katsomassa ja vielä yksi perhe viikollakin. Narttupentu Rambo´s Lil Mary ja toinen urospentu Rambo´s Elvis Aaron ovat nyt varattu eli enää yksi urospentu Rambo´s Marley on vielä toistaiseksi vapaana. 

Tässä aletaan valmistautua pikkuhiljaa jo juhannuksen viettoon, eli seuraava vierailupäivä onkin sitten vasta juhannusviikonlopun jälkeen lauantaina 1.7. klo 12.00-13.00. 


5.6.2017
Olipa viikonloppuna jo hieman kesäisemmät kelit, ehkä tämä tästä vielä lämpenee. Viikonloppu hurahti jälleen nopeasti, kun tekemistä riitti jokaiselle päivälle. Sunnuntaina ehdimme myös valokuvata Lillin ja Martin ihanat pennut. Pennut täyttivät nyt 11 vkoa ja kolme vilkasta amerikankääpiöterrierin alkua on vielä vapaana ja etsii uutta kotia. Pentuset ovat niin kovia menijöitä, että oli todella haastavaa saada minkäännäköisiä kuvia, yli puolet kuvista oli heilahtaneita mallien liikkuessa tai niissä näkyi vaan kuvasta jo suurimmalta osaltaan poistunut pentu eli häntä :)
Mutta saimme kuin saimmekin muutaman fotosen jakeluun asti! Käy pentueen omalla sivulla katsomassa valouvaussession tulokset.

Ilmoittaudu ihmeessä ensi lauantain vierailupäivään ja tule katsomaan näitä viliskantteja!

Pennut 4.6.17 vas. Rambo´s Elvis Aaron, Rambo´s Marley ja Rambo´s Lil Mary.

22.5.2017
Sunnuntaina lähti kaksi pentua Lilli & Martti -pentueen pennuista omiin uusiin koteihinsa, 'PR' Rambo´s Smokey aka Manu Päijät-Hämeeseen  ja 'PR' Rambo´s Lil Martin aka Churro pääkaupunkiseudulle.
Reipas meno kotonamme kuitenkin jatkuu, siitä pitävät huolen jäljelle jääneet kolme pentua.
Aivan ihanat lämpimät kesäkelit ovat täällä ja niistä on nautittu oikein urakalla! Pennut viihtyvät ulkona paistattelemassa päivää, samoin myös kaikki aikuiset koiramme.

15.5.2017
Päivitys pentujen varaustilanteeseen: Kaksi urospentua, 'PR' Rambo´s Smokey aka Manu sekä 'PR' Rambo´s Lil Martin ovat varattuja ja lähdössä omiin uusiin koteihinsa ensi viikonloppuna.
Lauantaipäivän vietimme kaupungilla hupuloimassa, kuten eräs ystävämme tapaa sanoa, eli tehden hankintoja pentujen pentupaketteihin. Vielä jotain pientä puuttuukin, mutta paketit ovat varmuudella valmiina viikonlopuksi.
Nyt odotellaan lämpimämpiä kesäkelejä, niin saavat pennutkin viettää enemmän aikaa ulkona.

Ensi sunnuntaina on seuraavan kerran mahdollista tulla katsomaan pentuja, joten ilmoittaudu etukäteen vierailupäivään, ohjeet löydät tästä.
10.5.2017
Kiirettä on pitänyt, mutta tässä hieman pentujen kuulumisia, kun niitä moni kaipailee. 
Pennut täyttävät ensi lauantaina 8 viikkoa ja ovat siis luovutusiässä. Viime viikonloppuna pennuille tehtiin luonnetestit ja maanantaina pennuilla oli jännä päivä kun ne matkasivat ensimmäistä kertaa autolla eläinlääkärin pakeille. Eläinlääkäri totesi kaikki pennut täysin terveiksi ja reippaiksi tapauksiksi ja tästä jokainen pentu sai virallisen eläinlääkärin todistuksen. Pennut saivat parvorokotukset ja niille laitettiin mikrosirut. Odotushuoneessa pentuja ihasteltiin ja valokuvattiin, tämä jengi herättää ihastusta mihin vaan meneekin! 
Yksi pojista on jo virallisesti varattu ja toinenkin varataan lähipäivinä eli kaksi poikaa ja tyttö ovat vielä vapaana. Seuraa ajantasaista varaustilannetta pentueen omalta sivulta, johon päivitämme muutokset. Ja ole nopea, jos aiot ehtiä saada oman suloisen amerikankääpiöterrierin pennun tästä upeasta pentueesta!


7.5.2017
Nyt on saatu nauttia kauniista, kesäisestä viikonlopusta ja auringonpaisteesta. Huomenna taas säätila muuttuu, mutta toivotaan, että kesäkin sieltä viimein saapuisi. 
Tänään lähti 'PR' Rambo´s Big Mac aka Roope omaan uuteen kotiinsa. Ikävähän tätä hienoa poikaa tulee, mutta Roope pääsee tosi kivaan perheeseen, jossa on lapsia leikkikaveriksi eli hän on varmasti hyvin onnellinen ja niin olemme mekin, 
Huomenna matkaamme eläinlääkärin pakeille pentujen kanssa. Siitä enemmän seuraavalla kerralla. 

1.5.2017
Iloista Vappua kaikille! 
Niin se vain vappu tuli ja tästä se kevät alkaa, jossain vaiheessa, vaikka usko välillä meinää loppua, kun lunta on maa valkoisenaan. 'PR' Rambo´s Big Mac aka Roope ainakin oli ihan ilosta ymmyrkäisenä kun pääsi lumeen juoksentelemaan vappuaattoaamuna :) Hyvä että edes joku tykkää. 

Saimme eilen muutettua 'PR' Rambo´s Lilia aka Lillin ja 'PR' Rambo´s Maddox aka Martin reippaat pennut  isompaan pentuaitaukseen - nyt on tilaa temmeltää! Kuva alla. 

Eilen saimme pennut kuvattua ja pentueen omalla sivulla on nyt tuoreet otokset söpöläisistä. 
Pennut saivat myös viikottaisen manikyyrin ja kolmannen madotuksen ja viikon päästä on vuorossa eläinlääkärireissu sekä pentujen luonnetestaus. Eli paljon ohjelmaa tiedossa. 

Nämä aktiiviset, reippaat ja kiltit pennut ovat varattavissa - jos olet vielä vailla omaa ihanaa amerikankääpiöterrieriä, ota heti yhteyttä täyttämällä pentutiedustelulomake ja ilmoittautumalla pentuvierailupäivään katsomaan näitä söpöläisiä! 

Muistathan ilmoittautua etukäteen pentuvierailupäivään ensi lauantaina, tarkemmat tiedot löydät oikeasta sivupalkista sekä tapahtumat-sivulta

Pennut muuttivat uuteen isoon aitaukseen

'PR' Rambo´s Elvis Aaron kutsuu sinut pentuvierailupäivään!

23.4.2017
Viime viikot ovat olleet jälleen kovasti kiireisiä. Puuhaa riittää jos jonkinlaista niin pentujen, aikuisten koiriemme kuin hoitokoirienkin tahoilta. Meillä on parhaillaan kaksi kasvattiamme 'PR' Rambo´s Zinnia aka Muru ja 'PR' Rambo´s Tinkerbell aka Minni hoidossa parin viikon ajan. Tytöt ovat viihtyneet erinomaisesti, onhan heille täällä paljon tuttuja kavereita! Varsinkin Minnin veli 'PR' Rambo´s Big Mac aka Roope on ollut todella innoissaan kavereista.

Roope on todella komea ja luonteeltaan oikein hyväluonteinen ja mainio pakkaus, joka vielä etsii omaa loppuelämän kotiaan. Roope on saanut jo kaikki rokotukset ja on heti valmis suureen maailmaan! Seuraavat rokotukset uuden omistajan toimesta vasta maaliskuussa 2018.

Useilla narttukoirillamme on parhaillaan kevättä rinnassa, mikä tarkoittaa hieman erikoisia huone- ja ulkoilujärjestelyitä, jotta pojat eivät pääse näiden juoksuaikaisten tyttöjen luo. 

Kuvasimme juuri uuden videon 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti -pentueen vilkkaista, suloisista pennuista leikkimässä hiiren (leikkisellaisen) kera. Löydät videon sivun oikean reunan facebook-syötteestä. 

Seuraava pentuvierailupäivä, jolloin voit tulla katsomaan näitä söpöläisiä, on lauantaina 6.5.2017. Ilmoittaudu mukaan! 

9.4.2017
Meillä on ollut vipinää ja vilskettä viime viikot ja yksi syy tähän kiireeseen on aivan uskomattoman upea 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti -pentue, joka saapui maailmaan yöllä 18.3.2017. Pentueessa on viisi suloista pentua, joista neljä urospentua ja yksi narttupentu. Synnytys sujui hienosti ja Lilli on todella upea äiti, joka hoitaa pentujaan uutterasti. Maitoa tulee ihan riittämiin, joten pennut ovat kolmessa viikossa kasvaneet komeiksi palleroiksi. 
Mikäli kiinnostuit tästä pentueesta, tule katsomaan ihanaisia pentuja pentuvierailupäivänä, joka järjestetään pääsiäismaanantaina 17.4.2017 klo 13.00-14.00. Ilmoittaudu sähköpostitse mukaan, osoitteen löydät sivupalkista.

Toivotamme kaikille oikein mukavaa pääsiäisen aikaa!
 Nähdään pääsiäismaanantaina!

Lilli & Martti -pentue

3.4.2017
Aprillipäivä oli ja meni. Seuraavaksi odotellaankin jo virpojia. Näin se kevät etenee! 
Upea 'PR' Rambo´s Big Mac Pimu&Spendor-pentueesta on vielä omaa kotiaan vailla ja toivoisi pääsevänsä pian omaan uuteen rakastavaan perheeseen. 
Tule katsomaan tätä komeaa, reipasta poikaa ensi lauantaina 8.4 klo 12.00. Lue lisää Big Macista Myytävänä -sivulta ja ohjeet ilmoittautumiseen pentuvierailulle tapahtumat -sivulta ja ilmoittaudu mukaan! 

'PR' Rambo´s Big Mac

26.3.2017
Tällä viikolla kotonamme on ollut taas tavallista enemmän vilskettä ja vilinää, mikäli se nyt on edes mahdollista, kun kasvattimme 'PR' Rambo´s Zinnia aka Muru ja 'PR' Rambo´s Tinkerbell aka Minni ovat viikon verran meillä hoidossa. Minni on päässyt riehumaan sydämensä kyllyydestä veljensä 'PR' Rambo´s Big Macin aka Roopen kanssa, joka etsii vielä omaa kotiaan. Sisarukset täyttivät perjantaina 16 viikkoa ja huomenna olemme menossa eläinlääkärin luo ottamaan tehosterokotukset ja rabies-rokotukset. 

Ensi lauantaina on seuraavan kerran mahdollista tulla katsomaan Big Macia, ilmoittaudu siis vierailulle, jos kiinnostuit oman amerikankääpiöterrierin pennun hankinnasta!

17.3.2017
Ihanaa, kun kevät näyttää jo välillä saapumisen merkkejä! Tosin välillä taas räntäsädetta.
Pimun hienoista pennuista on enää yksi vapaana. 'PR' Rambo´s Braveheart (alias pikkumikki) on lähdössä sunnuntaina omaan uuteen kotiinsa pääkaupunkiseudulle. Tästä johtuen tällä viikolla on pitänyt hieman kiirettä pentupakettia kasatessa, mutta kaikki on valmista sunnuntaiksi!
Sitten kotiimme jää temmeltämään vielä reipas ukkeli 'PR' Rambo´s Big Mac (alias Mättö, Mäkki ym.).
Viikon päästä lauantaina 25.3. on seuraavan kerran mahdollisuus tulla katsomaan Bic Macia ja tutustumaan koiriimme ja rotuun paremmin, ilmoittauduhan mukaan!
9.3.2017
Pennut eikun kasvaa ja komistuu! Kuun vaihteessa lastauduimme autoon isolla porukalla ja ajelimme eläinlääkärin luo. Mukana olivat pentujen lisäksi emonsa Pimu sekä Siiri ja kaikilla agendassa rokotukset. Pojat saivat 12-viikon ikäisinä 4-rokotteen  ja leidit Pimu & Siiri saivat rokotukset myös ajan tasalle.
Pojat matkustivat todella reippaasti jälleen autossa, mutta yhteisessä boksissa meinasi välillä viritä pieni tappelunnujakka ;) Hienosti molemmat ottivat rokotukset, reippaita pikkumiehiä! 

Ensi sunnuntaina  vietämme pentuvierailupäivää, tervetuloa mukaan katsomaan poikia! Molemmat etsivät vielä sitä omaa rakastavaa kotia! Ilmoittauduthan vierailulle etukäteen, ohjeet oikeassa sivupalkissa ja tapahtumat-sivulla. 

13.2.2017
Kaksi pentua lähtenyt omiin koteihinsa, kaksi vielä jäljellä. Ihanat ja vilkkaat 'PR' Rambo´s Braveheart ja 'PR' Rambo´s Big Mac ovat vielä vailla omaa rakastavaa kotia. Pojista otettiin viikonloppuna uusia kuvia, jotka löytyvät pentueen omilta sivuilta. 

'PR' Rambo´s Braveheart (lempinimeltään Pikku-Mikki johtuen Mikki Hiirenkorvia muistuttavasta kuvioinnista selässä) tulee aikuisena olemaan pieni-keskikokoinen. 

'PR' Rambo´s Big Mac (lempinimeltään Mättö)on nimensä mukainen jössikkä, jonka odotamme aikuisena olevan suurempikokoinen amerikankääpiöterrieri. Eli jos olet etsimässä amerikankääpiöterrieriä hieman suuremmasta päästä, tässä on oikein hieno yksilö ehdolla. 

Molemmat pojat on todettu eläinlääkärin toimesta täysin terveisksi ja luonteeltaan molemmat ovat todella reippaita,  

Jos olet siis vielä vailla omaa amerikankääpiöterrieriä, ilmoittaudu vierailupäivään ja tule katsomaan poikia! 

27.1.2017
Viime viikko hurahti taas äkkiä. Tiistaina pennut pääsivät ensimmäistä kertaa lyhyen elämänsä aikana automatkalle ja matka suuntasi jännittävään paikkaan, eli eläinlääkäriin. Kaikki käyttäytyiväthyvin mallikkaasti. Pennut punnittiin, mikrosirutettiin, terveystarkastettiin ja he saivat parvorokotukset. 
Kaikki todettiin 100 % terveiksi! Ja lisäksi kaikkien poikien kivekset olivat laskeutuneet, eli kaikki kunnossa. 
Pennut ovat nyt opetelleet hurjasti kaikkea uutta. Ruokailussa uusia makuja on kokeiltu ja kutisevat maitohampaat ovat saaneet kunnon pureskeltavaa mm. raaoista kanansiivistä, nam.
Pennut ovat kovia menemään ja välillä turkki likaantuu oikein kunnolla, joten kylvyssä käyntiäkin on jo harjoiteltu. 
Huomenna lauantaina lähtee ensimmäisenä omaan uuteen kotiinsa Tinkerbell -tyttönen aka Minni, joka lähtee samanrotuisen kaverin seuraksi pääkaupunkiseudulle. Tosi kiva juttu! 
Ja lauantaina vietämme myös pentuvierailupäivää ja pentuja on tulossa katsomaan useampikin perhe. 
Eli vilskettä riittää. Ja viikon päästä lähtee uuteen kotiinsa Mr Bean aka Papu.  
23.1.2017
Lauantaina pidettiin ETFTA ry:n (Euroopan amerikankääpiöterrieri yhdistyksen) hallituksen vuosikokous täällä meillä. Kokouksessa käytiin tärkeitä asioita läpi ja suunniteltiin toimintavuotta 2017. Kaikkea kivaa on luvassa jäsenille, joten ole kuulolla! Ja muista että jäsenenä saat muiden etujen lisäksi upean ETFTA Newsletter -lehden kotiin kannettuna kaksi kertaa vuodessa.
Pennut senkun kasvaa porskuttavat, perjantaina tuli täyteen 7 viikkoa. Niinpä lauantaina oli vuorossa luonnetestit koko porukalle. Luonnetestistä uusi omistaja saa kirjallisen arvion pennun mukana tulevassa pentukansiossa. Tiistaina on sitten vuorossa eläinlääkärireissu, josta lisää myöhemmin.


15.1.2017

Pennut täyttivät perjantaina 6 viikkoa ja saivat kolmannen matolääkityksensä. Tänään kuvasimme pennut ja kuvat löytyvät pentueen omalta sivulta. Osa pennuista on vielä vapaana ja varattavissa, näet ajantasaisen tiedon aina penuteen omalta sivulta kunkin pennun kohdalta. 
Jos olet kiinnostunut hankkimaan oman amerikankääpiöterrierin pennun tästä upeasta pentueesta - ota yhteyttä! 
Seuraava pentuvierailupäivä on lauantaina 28.1 17, ilmoittaudu mukaan! 

9.1.2017
Hyvää uutta vuotta kaikille! Niin se taas täytyy opetella kirjoittamaan uusi vuosiluku. Kuusi ja joulukoristeet on nyt korjattu pois odottamaan taas uutta joulua.

Pimun pennut kasvavat ihan silmissä ja viikonloppuna maisteltiin jo ensimmäiset kerrat kiinteää ruokaa eli kermaviiliä ja paistijauhelihaa. Ja kyllä se maistuikin. Lauantaina vietimme myösensimmäistä pentuvierailupäivää. Koska tässä on ollut pyhiä, joiden johdosta kaikki halukkaat eivät ole päässeet vierailulle, pidämme seuraavan vierailupäivän jo tämän viikon lauantaina 14.1.2017. Katso lisää tapahtumat sivulta ja ilmoittaudu mukaan!

Narttukoiramme ovat vuoroon aloitelleet juoksujaan ja tällä kertaa ovat vuorossa 'PR' Dunkel´s Aurora aka Aurora ja 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli. Aurora lähti eilen riiuureissulle Vihdin suuntaan yhteistyökenneliimme Toy Fox Terrier Kennelsiin tapaamaan sulhoaan. Tämän reissun tuloksista kerrotaan lisää myöhemmin, kun tiedetään enemmän. Lillillä taasen alkoivat neidin ihka ensimmäiset juoksut, joten vielä ei hyvään toviin ole sulhasten aika :)

27.12.2016
Vuoden viimeistä viikkoa viedään! Olemme tänään avanneet Pimu & Spendor -pentueelle oman sivun, josta löytyy kuvat kaikista pennuista. Pääset sivulle tästä.
Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut pennuista ja muista ilmoittautua pentuvierailulle 7.1.2017 !

Hyvää uutta vuotta!

Pimu ja pennut 18.12.2016

Kennelimme seniori Nugget toivottaa kaikille oikein hyvä joulua!

16.12.2016
Päivitykset ovat olleet tässä pari viikkoa holdissa, mutta nyt pääsemme kertomaan teille ilouutisia.
Pimun pennut ovat syntyneet! Pimu pyöräytti 2.12.16 upean neljän pennun pentueen, joista kolme on urospentuja ja yksi narttupentu. Ennen kuin julkaisemme pentu-uutisia, haluamme katsoa, että pennut selviävät synnytyksestä ja sen jälkeisistä kriittisistä ensimmäisistä elinpäivistä. Tänään pennut täyttävät kaksi viikkoa ja aletaan olla jo pikku hiljaa voiton puolella. Muutamia ensimmäisten päivien valokuvia löytyy tästä ja Pentueet-sivulta. Avaamme mahdollisimman pian Pimu&Spendor-pentueen omat pentusivut, jonne tulee kuvia jokaisesta pennusta erikseen ja tiedot pennuista.

Pentuja pääsee katsomaan ensimmäisen kerran, kun ne ovat neljän viikon ikäisiä. Koska tämä sattuu juurikin uudeksi vuodeksi, ensimmäinen pentuvierailupäivä pidetään loppiaisviikonlopun lauantaina 7.1.2017.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan oman amerikankääpiöterrierin tästä upeasta pentueesta, ota yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Jos et ole aiemmin ollut meihin yhteydessä, parasta on täyttää ensin nettisivuiltamme löytyvä pentutiedustelulomake .

Ylpeä äiti Pimu pentueineen

Pimun pennut 2.12.16

5.11.2016
Hyvää pyhäinpäivää kaikille! Tänään on viety kynttilöitä haudoille ja sytytelty kynttilöitä myös kotosalla sekä muistettu ihmisten lisäksi myös enkelikoiria. Mutta aina kun jotain kuolee jotain uutta syntyy, sellainen on elämän kiertokulku. 
Pimun kanssa kävimme viime viikon lopulla tiineysultrassa ja eläinlääkäri näki Pimun masussa kasvamassa arviolta kolme pientä koiranalkua. Joten tuossa joulukuun alkupuolella saamme toivon mukaan, mikäli kaikki sujuu hyvin, seurata uuden elämän syntymistä. 
 
10.10.2016
Taas on uusi kuukausi käynnistynyt ja kiireisissä merkeissä. Vauvelimme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli pudottelee parhaillaan maitohampaitaan ja uusia pysyviä kasvaa tilalle. Kulmahampaista kolme on jo lähtenyt itsekseen ja nyt jännätään lähteekö neljäs myös vai varataanko aikaa eläinlääkärin luo hampaan poistoon. Nyrkkisääntönä voi pitää, että kun pysyvä kulmahammas on kasvanut puoleen väliin maitokulmahammasta ja jos maitokulmuri ei tällöin vielä edes heilu, on syytä mennä eläinlääkärin pakeille mahdollisimman pian poistattamaan tiellä oleva maitohammas.
Nuori narttukoiramme 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu vietti kuherrusviikon Vihdissä yhteistyökennelissämme Toy Fox Terrier Kennelissä sulhasensa GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendorin seurassa. Reilun kuukauden päähän varailemme sitten tiineysultra-ajan, jolloin nähdään, onko astutus tuottanut tulosta - jännittävää!  Ilmoitamme heti kotisivuillamme, kun saamme asiasta lisätietoa.
Kasvattimme 'PR' Rambo´s Diantha aka Dia on kotiutunut mainiosti uuteen kotimaahansa Sloveniaan. Dianthan perhe lähetti terveisiä, että Dia on todella hyväluonteinen, reipas tyttö ja he ovat todella onnellisia tästä ihanasta ja kauniista koirasta. Alla kuvia suloisesta Diasta.

´PR´Rambo´s Diantha

25.9.2016
Lilli pentutreffeillä
Nuorin koiristamme, ´PR´Rambo´s Lilia aka Lilli on käynyt muutamaan otteeseen pentutreffeillä tutustumassa muun rotuisiin koiranpentuihin. Lahden Mustissa&Mirrissä järjestettäviin pentutapaamisiin pääsevät rokotetut koiranpennut 5 kk:n ikään asti. Nyt tuli Lillilläkin ikäraja vastaan eli treffailut on meidän osaltamme loppu. Treffit ovat oikein hyvä paikka koirille tutustua toisenlaisiin koiriin, ei sitten pelota kohdata lenkillä erinäköisiä koiria. Suosittelen pentutreffeillä kätäymis oman pennun kanssa. Peuhaamishetken päätteeksi pentu vielä rauhoittuu omistajan sylissä.
Ohessa muutama kuva treffeiltä. 

Lilli saapuu ekoille treffeille

Kunhan hetki on tutustuttu, kutsutaan jo kaveria leikkiin.

Aika hurjaa menoa, tuumaa Lilli

Jahas, joko se on kotiinlähdön aika.

1.9.2016
Diantha lähti ja Madde saapui

Viimeisinkin Nasun pennuista lähti tällä viikolla uuteen omaan kotiinsa, kun 'PR' Rambo´s Diantha lensi uuden perheensä kanssa uuteen kotimaahansa Sloveniaan. Ihastuttava Diantha sai aivan ihastuttavan oman perheen - täydellistä. Ja meiltä lähti ensimmäinen oma koira ulkomaille.

Koiramäärä kodissamme tuntuu kuitenkin säilyvän vakiona, sillä viime viikonloppuna noudimme oman kasvattimme 'PR' Rambo´s Matildan aka Madden meille Vihdistä Toy Fox Terrier Kennelistä. Madde ei odotuksista huolimatta täysin soveltunut suureen laumaan, joten sovimme, että Madde tulee takaisin meille. Madde on koeajalla, koska myös oma laumamme on jo melko iso, eikä kaikki välttämättä koirien kesken aina suju ongelmitta eli katsotaan, miten meillä koirat ottavat Madden vastaan. Hieman yli vuoden ikäinen Madde on iloinen ja leikkisä tapaus ja tähän asti kaikki on sujunut hyvin.  

 

'PR' Rambo´s Matilda aka Madde

24.8.2016
Viime viikot ovat olleet aikamoista hulinaa. Reilun kahden viikon ajan olivat Nasun kaikki neljä tyttöä jälleen yhdessä, kun 'PR' Rambo´s Zinnia aka Muru tuli meille hoitoon perheen ulkomaanmatkan ajaksi. Ja kyllä olikin pienillä työlleröisillä hauskaa!  Hoitojaksolle ajoittui myös pentujen 16-viikkoisrokotukset, joten kaikki neljä tyttöä pääsivät matkustamaan yhtä matkaa eläinlääkärille. Pennut saivat 4-tehosterokotteet sekä rabiesrokotteet. Dianthalle ja Murulle otettiin lisäksi viralliset EU-passit, matkustelevaisia neitejä kun tulevat olemaan. Kaikki käyttäytyivät eläinlääkärin luona oikein mallikkaasti, eivätkä rokotukset aiheuttaneet sen kummempia reaktioita neideissä.

Nyt on sitten jo meno pentuhuoneessa rauhoittunut kun Muru palasi omaan kotiinsa ja sunnuntaina lähti myös 'PR' Rambo´s Anthea aka Muumi omaan uuteen kotiinsa. Muumille löytyi aivan ihana oma perhe, josta olemme hyvin onnellisia. Kasvattajalle omat kasvatit ovat todella tärkeitä ja kun heille löytyy aivan upeat uudet kodit, se lämmittää kasvattajan mieltä. Muumin tapauksessa, kun hän oli meillä 16-viikkoiseksi asti, tuntui, että jos ei löydy ihan täydellistä kotia, niin ihastuttava Muumi jää meille. Mutta löytyi!  'PR' Rambo´s Diantha odottaa vielä ensi maanantaihin, jolloin hänen on vuoro lähteä uuteen kotimaahansa Sloveniaan. Sitten jäljelle jää enää 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli, joka jää meille kasvamaan. Toivotaan, että Lilli aikanaan aikuiseksi kasvettuaan tulee täydentämään jalostusohjelmaamme.
8.8.2016
Sunnuntaina oli mukava ETFTA ry:n koiratapahtuma Otalammella. Yhdistys järjesti Drag Racing/ viehejuoksuharjoitukset. Samalla päästiin testaamaan yhdistyksen uusia vieheenvetolaitetta ja lähtöbokseja toiminnassa. Ilma oli mitä mainioin ja paikallaolijoilla mukavaa, kävijämäärä jäi hieman vähäiseksi. Facebookista voi yhdistyksen sivuilta katsoa videoita juoksuista. 

Ensi lauantaina 13.8. vietämme vierailupäivää klo 12-13. Lisätietoa tästä. Ilmoittaudu mukaan vierailulle!

27.7.2016
Pennut ovat nyt käyneet eläinlääkärin pakeilla jo toistamiseen elämänsä aikana, kun kaikki saivat nelosrokotteet (parvoa, tarttuvaa maksatulehdusta, penikkatautia ja kennelyskää vastaan)12 viikon iässä. Pennut käyttäytyivät eläinlääkärillä todella hienosti ja matkat menivät hyvin, kukaan ei voinut pahoin autossa. Muuten ne ovatkin kyllä aikamoisia rasavillejä ja pikkutuholaisia ;)
Nyt ovat säätkin viimein hellineet meitä ja pennut käyvät jo useasti päivässä ulkoilemassa isolla aidatulla takapihallamme. Ja vadelmia omasta pensaasta maistellaan innolla.
Syntymäpäiviään tässä kuussa vietti Nugget, joka on nyt 13-vuotias,nuorimmasta päästä taas Aurora täytti 2 vuotta, onnittelut heinäkuun syntymäpäiväsankareille!
'PR' Rambo´s Anthea, lempinimeltään Muumi, odottaa vielä kovasti omaan kotiin pääsyä.Jos olet kiinnostunut hankkimaan oman amerikankääpiöterrierin pennun, ota yhteyttä!
 
11.7.2016
Viime viikko hurahti tosi nopeasti, kun koiria oli talossa vielä tavanomaista suurempi määrä. Kasvattimme 'PR' Rambo´s Honey Bee aka Lumi ja 'PR' Rambo´s Southern Belle aka Nuppu viettivät kanssamme viisi päivää isäntäväen ollessa lomareissulla. Kiltit tytöt tulivat mainiosti toimeen koiriemme kanssa ja varsinkin Nuppu oli innoissaan kun sai monta uutta leikkikaveria Nasun riehakkaista pennuista. Myös kaikki pennut nauttivat silminnähden juoksemisesta ja riehumisesta Nupun kanssa. Lisää hoitolapsia on sitten tulossa heinäkuun lopussa. 

Yksi Nasun upeista tytöistä 'PR' Rambo´s Anthea on vielä vapaana ja varattavissa. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä pennusta. 

'PR' Rambo´s Diantha lähtee uuteen kotiinsa Sloveniaan elokuun lopussa, kun lomamatkan päätteeksi perhe saapuu Suomeen hänet noutamaan.Ja kolmas Nasun tytöistä 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli jääkin näillä näkymin kenneliimme kasvamaan mahdollista tulevaa jalostuskäyttöä varten. 

Nyt vain toivotaan, että ilmat hieman paranisivat, jotta pennut saisivat olla enemmän ulkona. 


27.6.2016
Ihana juhannus upeine helteineen oli ja meni - nyt alkavat sitten päivät lyhentymään, mummo sanoo, että kesä meni jo. Itse kyllä olen sitä mieltä, että kesä vasta alkaa, ainakin viikon päästä alkaa kesäloma.
Viikonlopun aikana varmistui myös varaus 'PR' Rambo´s Dianthasta eli enää yksi Nasun upeista tyttöpennuista on vapaana. Jos olet kiinnostunut omasta pennusta, pidä kiirettä. Lue ilmoittautumisohjeet sivun oikeasta palkista tai tapahtumat-sivulta ja ilmoittaudu mukaan.

20.6.2016
Viikonloppuna pennut kuvattiin ja uusista suloisista fotoista pääsee nauttimaan Nasu&Andy- pentueen omilla sivuilla. Vuorossa oli myös jokaviikkoinen taistelumme, kynsienleikkuu, josta tälläkin kertaa selvisi voittajana Terhi ;) Pieniä sisupusseja nämä pikkuruiset terrierinalut.

Kohta päästään nauttimaan keskikesän juhlasta, toivoa on että vieläpä sateettomassa säässä.
Muistathan, että lauantaina 9.7. vietämme kotonamme vierailupäivää, jolloin pentuja voi tulla katsomaan. Nasun tytöistä on vielä kaksi vapaana, olisiko tässä juuri se sinun omasi? Laita viestiä ja ilmoittaudu vierailulle!

'PR' Rambo´s Diantha (vas.) ja 'PR' Rambo´s Anthea

15.6.2016
Viime viikolla oli kaikenlaista pentupuuhaa ohjelmassa. Ensin pennut kävivät ensimmäisellä automatkallaan eläinlääkärin luo. Matka meni hyvin, eikä kukaan voinut pahoin. Eläinlääkäri tarkasti kaikki pennut, laittoi kaikille mikrosirut ja antoi parvorokotukset. Kaikki pennut saivat täysin puhtaat paperit, eli kaikki on kunnossa. Samalla käytettiin tilaisuutta hyväksi ja punnittiin kaikki pennut eläinlääkärin isolla tarkalla vaa'alla. Anthea painoi 1,1 kg, Diantha 0,9 kg, Lilia 1,3 kg ja Zinnia 0,8 kg. Eli oikein hyvin ovat tyttöset kasvaneet. 
Seuraavaksi oli vuorossa vierailupäivä, jolloin Zinnian aka Murun omistajaperhe kävi katsomassa pentuaan ja lisäksi mukana oli toinen pennun hankintaa harkitseva pariskunta. Aika meni jälleen nopeasti mukavia koirajuttuja keskustellen. 
Sunnuntaina oli sitten vuorossa pentujen luonnetestit.Näistä pentujen uudet omistajat saavat kirjalliset testitulokset pentukansiossaan. 
Pennut täyttävät tulevana perjantaina 8 viikkoa ja ovat siten luovutusikäisiä. Kaksi white&black&tan (tri-color) tyttöä etsivät vielä omaa rakastavaa kotiaan. Jos olet kiinnostunut näistä todella hienoista, hyväluonteisista ja terverakenteisista tytöistä, ota reippaasti yhteyttä ja ilmoittaudu seuraavaan vierailupäiväämme, joka on la 9.7. Lisätietoja löydät tapahtumat-sivulta. 

2.6.2016
Nasun tytöt sen kuin kasvavat ja kaunistuvat päivä päivältä. Tyttösten kuulumisia löydät lisää pentueen omalta sivulta.

Seuraavaa madotusta varten olin kiertänyt lähestulkoon kaikki Lahden apteekit, mutta pennuille mielestäni ehdottomasti paras Flubenol-tahna oli joka paikasta loppunut. Oli kuulemma tehtaalla toimitusvaikeuksia. Olin jo lähes luopunut toivosta, kun satuin löytämään kyseistä matolääkettä oman kylän apteekista. Hyvä Orimattilan Apteekki! Tässä sitä huomaa, että vanha sanonta "turha mennä merta edemmäs kalaan" pitää hyvinkin paikkansa. Ja kyllä sitä ihminen ilostuu pienistä asioista. 

Martti on ollut "arestissa" omassa poikamiesboksissaan viikon päivät, kun Auroralla on juoksut päällä. Martti on sen verran hanakka tapaus, ettei sitä Auroran jatkuvaa ärinää ja ärhistelyä voinut kuunnella. Nyt alkaa jo juoksut ilmeisesti menemään ohi, kun kaverukset voivat taas hengata yhdessä...täytyy kuitenkin edelleen olla silmät auki, ja Martti omassa huoneessa, kun ei olla paikalla, ettei käy vahinkoja.

Kaikki koiramme nauttivat täysin rinnoin ihanista hellesäistä pihalla. Näin voi ainakin päätellä kukkapenkkiin kaivetun kuopan syvyydestä;)


16.5.2016
Nasun ihanat tytöt kasvavat kovaa kyytiä. Kaikilla on silmät ja korvat auki ja meno on jo sen mukaista. Työtö ovat jo isommassa pentulaatikossa, jossa on tilaa harjoitella kävelyä ja leikkiä.
Tytöistä on otettu uusia kuvia, jotka on lisätty pentueen omalla sivulle. 

Lauantaina vietimme mukavan päivän ETFTA ry:n järjestämän Match Shown merkeissä Orimattilan Megamyyntiareenalla. Aurora ja Siiri pääsivät mukaan "näytille", mutta eivät osallistumaan näyttelyyn, koska olimme itse järjestäjätehtävissä. Kyllä oli mukava päivä, upea ja riittävän suuri tila, osallistujia olisi kyllä mahtunut mukaan enemmänkin.
7.5.2016
Ellen ihanat ja villit tytöt Nuppu ja Taru lähtivät juuri vapuksi omiin uusiin koteihinsa ja meillä meno rauhoittui pieneksi hetkeksi. 

Nasu&Andy- pentue syntyi 22.4.2016 ja pennut ovat nyt kaksiviikkoisia. Tänään pennut kuvattiin nettisivuille. Pentueeseen syntyi neljä tyttöpentua. Lue lisää pentueen omalta sivulta.

Kolme tytöistä on nyt vapaana ja varattavissa. Jos olet kiinnostunut Nasun & Andyn upeista kukkaistytöistä, ota yhteyttä! 

Nasun & Andyn kukkaistytöt 7.5.2016

17.4.2016
Tänään on kuvattu Ellen pennut ja kuvat löytyvät pentueen omalta sivulta.Samalla napattiin myös kuva Nasusta ja huiman suuresta vauvamasusta. Nasun laskettu aika alkaa olla käsillä. 
Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan pennun tulevasta pentueesta, ota yhteyttä!  

Nasu ja vauvamasu 17.4.16

26.3.2016
Hyvää pääsiaisen aikaa kaikille! Tässä pääsiäisen pyhinä on vihdoin ollut aikaa kuvata pennut, avata pennuille oma kotisivu ja päivittää muutenkin sivumme. 

Kiirastorstaina kävimme Nasun, Pimun ja Hanin kera eläinlääkärillä tiineysultrassa. Nasulla eläinlääkäri näki 3-4 pennunalkua kasvamassa. Pentueen laskettu aika ajoittuu huhtikuun loppupuolelle ja luovutusiässä pennut ovat kesäkuun lopussa. 

Sen sijaan ikäväksemme niin Pimu kuin Hanikin olivat jääneet tyhjäksi eli enempää pentuja ei ole tänä keväänä odotettavissa. 

Viikon päästä sunnuntaina 3.4. vietämme pentuvierailupäivää klo 13-14. Pakollinen ilmoittautuminen etukäteen sähköpostitse. Tervetuloa katsomaan pentuja ja tutustumaan rotuun ja aikuisiin koiriimme. 

Ellen tytöt 'PR' Rambo´s Southern Belle (oik.) ja 'PR' Rambo´s Savannah Blue (vas.)

16.3.2016

Meillä on pentuja! Ellen odotetut pennut syntyivät 3.3.2016 ja ovat nyt jo lähes kaksiviikkoisia.
Pentueeseen syntyi kaksi kaunista ja tomeraa narttupentua.

Kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä, niin kuin ei tälläkään kertaa, yksi pennuista oli kuollut kohtuun ja toistakaan emme valitettavasti saaneet kovasta yrityksestä huolimatta säilymään hengissä.

Tytöille onkin nyt emonmaitoa riittänyt todella runsain mitoin, painot ovat hyvässä kasvussa ja tyttöset alkavat jo muistuttaa pieniä koiranpentuja ja availla silmiään. Tällä viikolla on vuorossa ensimmäinen madotus ja manikyyri sekä tyttöjen kuvaus ja oman pentusivun avaus.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan ikioman amerikankääpiöterrierityttöpennun, ota yhteyttä! Pennut ovat nyt vapaana ja varattavissa.

Muut riiuupuuhissa olleet narttumme ovat nyt kaikki kotiutuneet ja pääsiäisen tienoilla selviää, ovatko astutukset omnnistuneet. Se, että astutus on onnistunut ei takaa, että pentuja syntyy, kuten tässäkin tapauksessa saimme jälleen kerran huomata. Joten jos olet miettimässä pennun hankintaa vasta ehkä siitä seuraavasta pentueesta... kannattaa miettiä vielä toisen kerran, ei ole olemassa mitään varmuutta milloin on se seuraava kerta kun pentuja syntyy.2.3.2016
Ihania aurinkoisia talvilomapäiviä on riittänyt ja niistä on nautittu. 
Koiramäärä talossamme vaihtuu jatkuvasti, viime viikonloppuna haimme Pimun kotiin riiuureissulta Vihdistä ja veimme samalla juoksunsa myöskin aloittaneen Hani-tytön lemmenpuuhiin. 
Nasua odottelemme myös pian kotiutuvaksi, astutukset Andylla ovat sujuneet oikein hyvin. Myös Pimu& Spendor-kaksikon astutukset sujuivat mallikkaasti, joten nyt ei voi muuta kuin odotella ja toivoa parasta. 
Näillä näkymin siis jos kaikki menee niin kuin suunnitelmissa, on keväällä talossa useampikin pentue. 
Muuttuvista tilanteista kirjoitamme aina ensin tänne nettisivuillemme, joten kannattaa seurata. 
Elle ei malta millään luopua valtavasta vauvamasustaan, joten vielä ei ole tuoreita vauvauutisia kerrottavana.  

Uusimmassa Maidän koira-lehden numerossa 1/2016 on artikkeli amerikankääpiöterriereistä. 

22.2.2016
Aikamoista kiirettä on pitänyt, meillä ihmisillä nimittäin. Tuleva äiti Elle sen sijaan odottelee rauhassa tulevaa synnytystä omassa sviitissään ja tutustuu uuteen pentulaatikkoon. Ellen masu on jo aikamoisen suuri ja vielä toista viikkoa pitäisi sen kanssa kestää. 

Kotonamme on tällä hetkellä aika hiljaista, kun kaksi nuorta narttukoiraamme 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu ja 'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasu ovat molemmat riiuureissulla - kevät sitten näyttää, onko upeat urokset hommassa onnistuneet;) Näistä lisää, kunhan asiat varmistuvat, mutta siis kenties, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on lisää kevätpentuja tulossa. Kahtena peräkkäisenä viikonloppuna olemme tyttöjä kuljettaneet uroksia tapaamaan, joten meillä on kiirettä pitänyt ja kilometrejä kertynyt. 


Elle ja vauvamasumallia

3.2.2016
Alkuviikosta kävimme eläinlääkärin luona, kun vuorossa oli narttukoiramme Ellen tiineysultra. Eläinlääkäri näki Ellen masussa arviolta 4-5 pientä pennunalkua. Eli maaliskuun alussa on pieniä pennunpalleroisia tulossa maailmaan, jos kaikki menee hyvin. Kyseessä on Ellen ensimmäinen pentue, joten hieman jännittää, miten tiineys ja synnytys sujuvat. Yleensä kasvattaja kuitenkin jännittää ihan turhaan, kyllä luontoäiti on suunnitellut nämä asiat ihan viimeisen päälle hyvin. 

25.1.2016
Viikonloppuna olimme ETFTA ry:n hallituksen vuosikokouksessa Sundsbergissa. Teimme suunnitelmia tälle ja ensi vuodelle mm. tulevista tapahtumista yms. Mukavia juttuja on jälleen tulossa, joten kannattaa liittyä jäseneksi. Kaikkein parasta jäsenyydessä ovat amerikankääpiöterrieritapahtumat, jossa oma koira voi tavata "sukulaisiaan" sekä ETFTA Newsletter -lehdet, jotka ovat täynnä tärkeää amerikankääpiöterrieriasiaa - mistäpä muusta kotimaisesta koira-lehdestä tästä rodusta pääset lukemaan?
Käy sivulla www.etfta.fi ja liity mukaan!
12.1.2016
Meillä sujui vuodenvaihde kiireisissä merkeissä, kun yhteistyökumppanimme Toy Fox Terrier Kennelin upea Grand Champion uros GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor oli meillä lainassa oman narttukoiramme 'PR' Rambo´s Memphis Bellen aka Ellen sulhasena. 

Spendor on todella helppo hoitokoira, oikein iloinen ja sosiaalinen sekä erittäin itsevarma, joten hänellä ei ollut mitään vaikeuksia sopeutua meille. Lauantaina sitten palautimme Spendorin omaan kotiinsa, kun Elle antoi jo varsin selvästi ymmärtää, ettei uroksella ollut enää mitään asiaa hänen häntänsä lähettyvillekään.

Astutukset sujuivat hyvin ja nyt ei auta muu kuin odotella. Helmikuussa vuorossa on ultraäänitutkimus, joka sitten näyttää, onko pentuja odotettavissa. Tiedotamme asiasta lisää täällä kotisivuillamme aikanaan.

4.1.2016
Tervetuloa Uusi Vuosi ja uudet kujeet!
Uudenvuodenyön paukuista selvittiin, parin koiran osalta tosin rauhoittavien pillereiden voimin. Vanha rouva Nugget oli kyllä täysin peloton ja todella pirteä koko illan, todellisia energiapillereitä:)
Troyn paukkuarkuus sen sijaan on sellaista luokkaa, ettei lääkkeistä täyttä apua ollut, mutta lievensivät pelkotilaa kuitenkin. Onneksi seuraavaan uuteen vuoteen on lähes vuosi aikaa!

Toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää vuotta 2016! 


Hyvää joulua toivottaa myös kuvan enkeli Aurora sekä koko muu lauma

22.12.2015

Viime viikolla oli tämän vuoden viimeinen rokotus, Hani kävi uusimassa rokotukset taas kolmeksi vuodeksi. Viimeistä eläinlääkärikäyntiä ei uskalla hehkuttaa, koska koskaan ei voi tietää...

Nyt on aika rauhoittua joulun viettoon. Enää ei tarvitse jännittää, onko jouluna lunta, ei ole, ainakaan täällä meidän leveysasteella. Joulu, oli sitten valkoinen tai musta, on yhdessäolon aikaa - vietämme pyhät perheen kesken yhdessä koirien kanssa rauhoittuen. Ja seuraamme tietysti mielenkiinnolla, miten ensimmäistä jouluaan viettävä Martti suhtautuu joulukoristeluihin - kaataako Martti aattona kuusen ;)

Toivotamme oikein hyvää joulua teille kaikille ja viettäkää rauhallinen joulu yhdessä eläinystävien kanssa!

Joululauluja kuorossa laulavat vas. Nasu, Martti, Elle, Hani ja Aurora

1.12.2015
Se on sitten joulukuu ja tänään saa avata ensimmäisen kalenteriluukun;)
Kyllä syksy on mennyt yhdessä hujauksessa, kuten edellisviikonlopun ETFTA UKC SHOW 2015 -tapahtumakin. Tapahtuma oli todella onnistunut ja ihmisiä sekä tietysti koiria oli todella runsaasti paikalla. Löytyi amerikankääpiöterrieriä ja sen karvatonta "serkkua" amerikankarvaton terrieriä sekä taisipa paikalla olla yksi rottaterrierikin. Ihastuttava tuomarimme Felicity Trammell oli saapunut Texas, USA:sta saakka paikalle. Kyllä siellä kisatessa (tuholaistorjunta, nopeusjuoksu) sekä näyttelyssä meni päivä todella mukavasti ja aina tapahtumien lomassa jutellen muiden "koiraihmisten" kanssa. Tuli vaan mieleen, että amerikankääpiöterriereitä omistajineen olisi mahtunut paikalle vielä enemmänkin, taisi "nakuja" olla tällä kertaa reilummin.

Muistakaa hyvät ihmiset ja koiranomistajat, että amerikankääpiöterrieri on Suomessa erittäin harvinainen koirarotu, eivätkä teidän omat pienet karvapalleroiset pääse tapaamaan sukulaisiaan kovinkaan usein muutoin kuin juuri näissä ETFTA ry:n järjestämissä upeissa tapahtumissa. Joten ensi kerralla käpäreitä enemmän paikalle, että voitetaan nuo karvattomat kaverimme! 

Oikein mukavaa joulunodotusta teille kaikille!
10.11.2015

Pentuja saatavilla!

Kaikille malttamattomasti omaa pentuaan odottaville tiedoksi, että yhteistyökumppanillamme Toy Fox Terrier Kennelissä Vihdissä on tällä hetkellä myytävänä luovutusikäisiä urospentuja useampikin kappale eri pentueista. Eli valinnanvaraa on niin vanhempien, värityksen kuin kokoluokankin osalta.

Tämä on todella ainutlaatuinen tilaisuus saada oma pieni pennunpallero nopealla aikataululla, sillä yleensä kasvattajien pentujonot ovat todeeeella pitkät! Jos olet siis hankkimassa urospentua, ota heti yhteyttä!  Lisätietoa pennuista löytyy osoitteesta www.toyfoxkennels.com/pentueet.

Voit ottaa suoraan yhteyttä Toy Fox Terrier Kenneliin ja sopia vierailusta katsomaan pentuja. Kerrothan tällöin heille, että sait tiedon pennuista meiltä :)

9.11.2015
Syksy se vaan jatkuu harmaana ja pimeänä, mutta sentään melko lämpimänä. Vielä tässä ehtii talvi ja lumi tulla...valkoista joulua odotellessa:)

Kaikennäköistä kiirettä ollut, mukaan lukien pari eläinlääkärikäyntiä. Auroralla oli vuorossa tehosterokotukset ja seuraava kerta onkin sitten kolmen vuoden päästä. Aurora on niin mahdottoman reipas ja suloinen tytöntyllerö, että hurmaa hoitohenkilökunnan mennen tullen. Lisäksi Hani kävi lääkäriä tapaamassa anaalirauhasvaivojen takia, jotka nekin saatiin hoidettua kuntoon. 

Muistakaa ilmoittautua tulossa olevaan ETFTA UKC Show-tapahtumaan! Tällä viikolla vielä ennakkoilmoittautuminen voimassa edullisimmin hinnoin. Meiltä lähtee mukaan näillä näkymin kaksi tyttöä kisailemaan. Tavataan siis parin viikon päästä Espoossa!
18.10.2015
Huh-huh, taas on kuukausi vierähtänyt ohi ihan silmänräpäyksessä. Meillä koiraneitokaiset ovat aloitelleen syysjuoksujaan vuoronperään, Siiri aloitti ja Aurora jatkaa. Nyt innolla odottelemme muidenkin tyttöjen juoksuja alkavaksi, sillä tarkoituksena olisi muutama narttu tässä syksyn juoksuista astuttaa. Katsotaan sitten, miten suunnitelmat etenevät. Nuori uroskoiramme Martti on kyllä ihan pyörryksissä päästään näiden tyttöjen perään, pakko pitää poika eri huoneessa koko ajan, sen verran innokkaasta kaverista on kyse. Meillä ei itsellä olekaan aikoihin ollut leikkaamatonta urosta talossa, joten olemme päässeet aika helpolla tähän asti. Alla kuva Martista tältä kesältä.

Kaikki koirat saivat viikonloppuna syysmadotukset, nyt olikin oikein hyvä ajankohta madotukselle, kun maa alkaa pikkuhiljaa kylmenemään. Ja lisäksi koska on upea amerikankääpiöterrieritapahtuma ETFTA UKC SHOW ja Kääpiökemut tulossa 22.11.Espoossa. Madota sinäkin omat kääpiösi ja tule mukaan kemuilemaan! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan www.etfta.fi.

'PR' Rambo´s Maddox aka Martti aka Sikari-Sakari

6.9.2015
Viime viikolla oli ohjelmassa eläinlääkärin luona käynti: Martin viimeinen maitokulmahammas ei ollut vielä lähtenyt ja uutta kulmahammasta pukkasi jo vieressä sen verran kovaa vauhtia, että tilanteessa ei enää voinut odotella yhtään vaan oli lähdettävä eläinlääkärin pakeille. Eläinlääkäri poisti hampaan rauhoituksessa ja nyt on hampaisto hienossa kunnossa. Kaikki muut maitohampaat olivatkin jo lähteneet, joten muita poistettavia ei enää ollut. Samalla reissulla oli myös Nasu-äiti mukana, sillä Nasulla oli tehosterokotusten aika.

Ennätimme pari viikkoa sitten osallistua myös paikallisen eläintarvikeliike Vahva Tassun järjestämään Match Show-tapahtumaan.Vahva Tassu on meidän vakiokauppamme, koska sieltä löytyy käyttämämme Golden Eaglen Holistic-sarjan ruokia ja muutoinkin asiointi liikkeessä on aina mukavaa.
Koiristamme näyttelyyn osallistumassa oli tällä kertaa Aurora. Aurora sai tuomarilta täydet söpöys-pisteet ja tuomari olisi mielellään vienyt Auroran mukanaan kotiin, niin ihastuttavan suloinen koira hänen mielestään oli. Mutta parinamme kehässä oli erittäin hienosti esittäytynyt kääpiöpinseri, joten sininen nauha oli Auroralle tuloksena eikä tällä kertaa sijoituttu. Neiti on sen verran leikkisä ja villi vielä, ettei paikallaan poseeraminen oikein ollut Auroralle mieleen. Mutta hienoa kokemusta muiden koirien joukossa ja kehässä kulkemiseen saimme rutkasti. Kaiken kaikkiaan tosi kiva päivä. Ja pääsimmepä Auroran kanssa myös paikallislehteen poseeraamaan:)

Aiemmin ennätin jo hehkuttamaan uusia FB-sivujamme ja kuinka helppoa sinne on lisätä paljon uusia kuvia koiristamme. Karu totuus tuli kuitenkin ilmi, puhelimestani ei pystykään kuvia sivulle lisäämään, eli samalla lailla tietokoneelta on kuvat sinnekin ladattava :(  Kaikki ei aina suju niin kuin Strömsössä, harmillista. Mutta onneksi toinen kuvaajamme pystyy kännykästään kuvia jakamaan.

24.8.2015
Kasvattimme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami on luonamme hoidossa pari viikkoa. Sami on oikein reipas ja kiltti pikku ukkeli ja tosi kova lenkkeilemään. Ainoana miinuspuolena, ainakin Samin mielestä, on että sisällä joutuu pitämään pissipöksyjä, sen verran kova poika on merkkailemaan. Siihen vaikuttanee tämä tyttöjen paljous, koska omistajan mukaan kotona ei tällaista käytöstä tapahdu.
Yöt Sami saa viettää omassa "hotelli"huoneessa ilman pöksyjä ja kaikessa rauhassa omassa teltassa nukkuen. Hyvin on Sami viihtynyt ja tykkää kun saa juoksennella vapaana ulkona aidatulla pihallamme.

Nuori urospentumme 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti vaihtaa ahkerasti maitohampaitaan pysyviin. Hampaiden lähtöä seurataankin joka päivä. Molemmat alakulmahampaat ja toinen yläkulmahammas ovat jo itsekseen irronneet pysyvien hampaiden tieltä, mutta yksi yläkulmuri on vielä paikallaan. Katsotaan, lähtisikö sekin vielä omin neuvoin, ettei tarvitse turvautua eläinlääkärin avustukseen. Martti on perinyt äidiltään Nasulta ('PR' Dunkel´s MaryLou Mocca) kyseisen geenin, joka sulattaa maitohampaan juuren, jotta hammas pääsee irtoamaan itsekseen uuden hampaan tullessa esiin. Myös Nasulta lähtivät kaikki kulmahampaat itsekseen. Tai no lähes itsekseen, jotain hammasta autettiin hieman vetolelulla ja pienoisella heiluttelulla. Kaikilla koirilla ei tätä geeniä löydy, joten meillä ainakin on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että kulmahampaat on pitänyt poistattaa eläinlääkärillä. Tähän hampaiden poistoon tuleekin jokaisen amerikankääpiöterrierin pennun hankkijan varautua, sillä mikäli maitohampaat eivät lähde itsekseen eikä niitä poistateta eläinlääkärin toimesta ajoissa, seurauksena saattaa olla ikäviä purentaongelmia.
28.7.2015
Vierailupäivänä sunnuntaina meillä kävi vieraita läheltä ja kaukaa katsomassa koiriamme ja tutustumassa rotuun livenä. Myös Nasun pentu 'PR' Rambo´s Maybelline aka Melli kävi tervehtimässä meitä. Melli on iloinen ja reipas amerikankääpiöterrierin pentu, joka sai kivan leikkikaverin tällä hetkellä hoidossa olevasta kasvatistamme 'PR' Rambo´s Honey Bee aka Lumista ja neitokaiset riehaantuivatkin oikein villiin menoon.

Vihdoin ja viimein saimme myös avattua oman facebook-sivun. Sivulle on tulossa ainakin paljon kivoja kuvia, sillä kuvien lisääminen sinne suoraan puhelimesta on niin näppärää. Käykääpähän tykkäämässä!

On ollut oikein mukavaa viettää kesälomaa koirien kanssa, vaikka ilmat eivät ihan normaalin suotuisat heinäkuun kelit olekaan olleet. Takapihallamme karviaispensaat notkuvat marjoista ja katoavat parempiin suihin (koirien) vaikkakin vielä raakileina. 

Elokuussa 8.-9.8 SaKaTe ry järjestää UKC-tapahtuman, jossa on luvassa näyttelyjä sekä Drag Race-kisoja. Mukaan voivat osallistua kaikki UKC-rekisteröidyt amerikankääpiöterrierit. 
Lisää tietoa löytyy SaKaTe ry:n nettisivuilta ja facebook-sivuilta. Mikäli haluat osallistua oman amerikankääpiöterrierisi kanssa, käy katsomassa lisätiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen!

20.7.2015
Lauantaina vietimme mukavan TFT-tapahtumapäivän Vihdissä Ranch Dunkelilla. Oli todella ilo tavata niin paljon amerikankääpiöterriereiden onnellisia omistajia ja tietysti upeita amerikankääpiöterriereitä! Aivan mahtava päivä! Ilmakin suosi meitä, aurinko paistoi täydeltä terältä ja niinpä illalla huomasin, että oli niska mukavasti palanut. Omista koiristamme mukaan pääsivät tällä kertaa kesäkuun synttärisankarit Aurora 1 v. ja Siiri 10 v, jotka keräsivätkin paljon ihasteluja ja rapsutuksia päivän aikana. Ja illalla molemmat tytöt olivat ihan poikki, kuten isäntä ja emäntäkin. 

Sunnuntaina vietämme vierailupäivää, jolloin kotiimme voi tulla tutustumaan koiriimme ja juttelemaan tästä ihanasta rodusta lisää. Aika on su 26.7. klo 14.00-15.30. Ilmoittaudu sähköpostitse mukaan - tervetuloa!
 
23.6.2015
Eilen tupsahti postilaatikkoon odotettu kirje rapakon takaa eli 'PR' Rambo´s Maddox aka Martin UKC- rekisteripaperit ja samassa kuoressa myös pentueen rekisteröintitodistus. Varmasti lähipäivinä saavat myös kaikki pentujen uudet omistajat omat viralliset UKC-rekisteröintitodistuksensa postitse suoraan kotiin.

Heinäkuussa on jälleen tulossa odotettu, upea TFT Tapahtumapäivä Vihdissä Ranch Dunkelilla. Päivän järjestävät Toy Fox Terrier Kennel yhteistyössä Senefi´s Toy Fox Terriers & Rambo´s Toy Fox Terriers & ETFTA ry:n kanssa. Tämä on yksi kesän parhaista tapahtumista, jossa amerikankääpiöterrierisi pääsee tapaamaan sukulaisiaan, tule siis mukaan! Ilmoittautumislinkki löytyy Tapahtumat-sivulta. Nähdään heinäkuussa Vihdissä!
16.6.2015
Koiramme pääsivät mukaan testaamaan uutta Golden Eagle Holistic Health Wild -uutuusruokaa Hopottajien suosittelukampanjassa. Golden Eaglen Holistic Health -sarjan ruoat ovat muutenkin jatkuvassa käytössämme (Holistic Chicken aikuisilla ja Holistic Puppy pennuilla) ja olemme olleet niihin erittäin tyytyväisiä. Siksi oli helppo lähteä mukaan testiryhmään. Testaajamme ovat eri-ikäisiä amerikankääpiöterriereitä ja ainakin peuraa sisältävä Wild-ruoka tuntuu maistuvan erinomaisesti! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Lisätietoa uutuusruoasta saat tästä.
15.6.2015
Perjantaina oli jälleen vuorossa matka eläinlääkärin pakeille. 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti sai tehosterokotuksen ja rabiesrokotteen. Samalla  kertaa kävi iso uroskoiramme Troy näyttämässä outoa, veristä pattia takajalassaan. Diagnoosi oli ihokasvain, joka päätettiin poistaa leikkauksella saman tien. Nyt on pojalla tikkejä jalassa ja muovipönttö päässä, jotta poika ei pääse nuolemaan haavaa. Juhannukseksi pitäisi sitten pömpeli saada pois häiritsemästä ja Troy pääsee taas täysillä kirmaamaan niitylle :)
30.5.2015
Kiireistä toukokuuta on pitänyt, niin kiireistä, että kotivupäivitykset ovat laahanneet perässä. Nasu&Spendor -pentueen toinen urospentu 'PR' Mad Max aka Vili lähti helatorstaina omaan uuteen kotiina, jossa alku on sujunut oikein hienosti uuden koirakaverin kanssa. 

Eläinlääkärin pakeilla kävi pari viikkoa sitten koiristame Verdi, jolla oli hampaiden puhdistus jälleen vuorossa. Verdillä on sen laatuinen hampaisto, joka kerää ihan älyttömästi hammaskiveä, joten välillä täytyy käydä puhdistuttamassa. Hammaskiven kertyminen on koirilla hyvin yksilöllistä, tosin kääpiökoirilla melko yleistä. Säännöllisellä hampaidenhoidolla saavutetaan hyviä tuloksia. 

Alla muutamia ihanan kesäisiä kuvia pikkuisista Martista ja Aurorasta telmimässä sydämensä kyllyydestä pihamaalla.


Martti pitkä poika

Aurora tarkistaa Martin hampaat

Martti Ruohonen

Martti

8.5.2015
Ihania lämpimiä ilmoja alkaa olla ja kaikki koiramme nauttivatkin täysin siemauksin ulkoilusta omalla aidatulla pihamaalla. Myös pienet pojat 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti ja 'PR' Rambo´s Mad Max aka Vili tykkäävät juoksennella ulkosalla ja sisäsiisteyskasvatus on jo oikein hyvällä alulla.
Ensi viikon maanantaina onkin pentujen 12-viikkoisrokotusten aika, joten matka eläinlääkärille on tiedossa.
Ja helatorstaina Vili matkustaakin sitten uuteen kotiinsa. Vikkelää ja reipasta pikkumiestä tulee kyllä vähän ikävä.
29.4.2015
Eilen meillä kävi vierailulla koiria ja pentuja katsomassa oikein mukava perhe. He ihastuivat Mad Maxiin oitis ja nyt on Nasu&Spendor -pentueen kaikki pennut varattu. Tällä hetkellä meillä ei siis ole pentuja myytävänä. Tytöt ovat jo lähteneet omiin koteihinsa, mutta Mad Max jää vielä vähäksi aikaa Martin leikkiseuraksi. Ja kyllä pojat ovatkin villejä menijöitä! 

20.4.2015
Niin se vain taas viikonloppu vierähti kiireisissä mutta mukavissa merkeissä. Sunnuntaina vietimme vierailupäivää, jolloin vierailijoita kävi tutustumassa rotuun ja koiriimme sekä ihastelemassa pennunpalleroisia. Pojat ovat kyllä sellaisia reippaita ja meneviä tapauksia, että eivät ole moksiskaan vieraista ihmisistä, tulkaa tänne vaan, meitä saa kyllä ihastella!

'PR' Rambo´s Mad Maxille ei vielä sitä oikeaa kotia löytynyt, joten mikäli reipas ja pienikokoinen pojankoltiainen sopisi juuri sinun päiviäsi ilahduttamaan, ota rohkeasti yhteyttä ja sovi vierailusta.

Muilla koirillamme oli keväinen madotus, joten kaikki kävivät puntarilla, jotta saatiin selville oikeat lääkemäärät. Samalla pikkupojatkin pääsivät vaa´alle ja mittari näytti 'PR' Rambo´s Maddox aka Martin kohdalla 1,5 kg ja 'PR' Rambo´s Mad Maxin kohdalla tasan 1,0 kg. Hyvin ovat pojat kasvaneet! Vaikuttaisi siltä, että erittäin todennäköisesti Mad Max on aikuisenakin pienikokoinen amerikankääpiöterrieri.

13.4.2015
Lauantaina pentumäärä pentuhuoneessa väheni tasan puolella, kun molemmat ihanaiset tyttöset lähtivät omiin uusiin koteihinsa. Kummankin tytön alku uudessa kodissa on sujunut oikein hyvin, reippaita tyttöjä molemmat! Ja molemmilla odotti uudessa kodissa koirakaveri/-kavereita, joten mikäpä sen mukavampaa.

Pojat ovat nyt vallanneet pentuhuoneen ja meno on välillä todella riehakasta. Pikkuinen 'PR' Rambo´s Mad Max odottaa vielä omaan uuteen rakastavaan kotiinsa pääsyä. Ensi sunnuntaina 19.4. vietämme vierailupäivää, jolloin pientä ukkelia ja muita koiriamme voi tulla katsomaan. Muista ilmoittautua mukaan!


7.4.2015
Ihana, rentouttava pääsiäinen on takana. Ollaan nautittu elämästä pentujen kanssa, kohtahan ne lähtevät jo omiin uusiin koteihinsa. Maanantaina pennuille tehtiin luonnetestit, joista pentujen uudet omistajat saavat kirjallisen palautteen pentukansiossa. Tiistaina on vuorossa pentujen ihka ensimmäinen automatka eläinlääkärille. Eläinlääkärissä pennuille tehdään terveystarkastus ja pennut saavat kukin oman mikrosirun. Lisäksi pennut rokotetaan parvo-virusta vastaan.

Pikkuruinen 'PR' Rambo´s Mad Max on vielä omaa uutta rakastavaa kotia vailla. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet etsimässä pienikokoista white&black&tan (tri-color) urospentua.

'PR' Rambo´s Mad Max

31.3.2015
Viikonloppu sujahti taas vauhdilla ja vietimme sunnuntaina vierailupäivää. Villit viikarit saivat taas ihasteluja osakseen. Vieroitus emosta on parhaillaan käynnissä ja Nasu ei vietä enää koko aikaa pentujen kanssa.

Tällä hetkellä pentutilanne on, että vain white&tan&black (tri-color) urospentu 'PR' Rambo´s Mad Max on enää vailla omaa kotia. Mikäli olet kiinnostunut tästä suloisesta ja reippaasta pienestä pojasta, otathan yhteyttä! Pojasta vaikuttaisi tulevan aikuisena pienikokoinen.

Tällä viikolla pennut saavat jälleen matolääkityksen, sillä heti pääsiäisen jälkeen tiistaina on vuorossa eläinlääkärikäynti, jolloin pennut tarkastetaan, mikrosirutetaan ja ne saavat parvorokotteet. Sen jälkeen seruraavana viikonloppuna pennut tulevatkin jo luovutusikään ja omiin uusiin koteihin lähtö on ajankohtainen. Työn alla onkin nyt pentupakettien kasaaminen ja pentukansioiden ja ostosopimusten laatiminen.
26.3.2015
Pennut kasvavat kohisten, päivä päivältä jaksetaan leikkiä ja riehua enemmän ja ruoka-annokset ovat suurentuneet. Kuitenkin, uni tulee edelleen silmänräpäyksessä. Aivan valloittavia veijareita nämä!
Uusia kuvia on pennuista otettu, ne löytyvät pentueen omalta sivulta. Uudet poseerauskuvat sen sijaan odottavat vielä viikonloppua, jolloin on riittävästi aikaa varattuna tähän vaativaan ja aikaa vievään projektiin;)

Nyt on mahdollisuus tulla tutustumaan koiriimme sekä katsomaan näitä vilkkaita viikareita tulevana sunnuntaina. Moni on kysellyt mahdollisuutta tutustua rotuun, ilmoittaudu siis mukaan vierailupäivään!

'PR' Rambo´s Mad Max toivottaa vierailijat tervetulleiksi

17.3.2015
Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja saivat juuri neliviikkoisina toisen matolääkityksensä. Myös pikkuruiset kynnet on leikattu, ne kasvavatkin tässä vaiheessa ihan huimasti, kuten pennut muutoinkin.
Pennut ovat reippaita ja nyt jo leikitään ja painitaan kovasti keskenään. Kermaviili ja naudan paistijauheliha uppoaa jo melkoisella vauhdilla lautaselta pikkusuihin. Kulmahampaat pilkistelevät jo toisilla, joten Nasu-emolla on rankat paikat, kun pienillä, mutta voi niin terävillä hampailla emon nisiä maistellaan. Nasu hoitaa pennut oikein hienosti ja pitää pentuaitauksen puhtaana.

Lauantaina meillä kävi erittäin odotettuja vieraita, kun hyvät ystävämme Jonna ja Paul Toy Fox Terrier Kennelistä tulivat katsomaan pentuja. Tällöin varmistui se, että erittäin upea narttupentu Matilda lähtee heille ja toivotaan, että Matilda sopii tulevaisuudessa heidän jalostusohjelmaansa.
Samalla kävimme läpi muutkin pennut ja tulimme siihen tulokseen, että pidämme itse white&tan urospentu Maddoxin tulevaa jalostuskäyttöä ajatellen.

Näin ollen vapaana on vielä tri-color urospentu Mad Max ja toinen white&tan narttupentu Maybelline. Pentujonon läpikäynti on paraikaa meneillään ja yhteyksiä on otettu. Sunnuntaina kävi myös vierailijoita katsomassa pentuja. Tiedotamme heti nettisivuillamme, kun pennut on varattu. Ja varatuksihan pentu merkitään vasta kun varausmaksu on maksettu. Mikäli olet siis kiinnostunut jommasta kummasta pennusta, kannattaa laittaa sähköpostia tai soittaa ja ilmoittaa asiasta meille.

10.3.2015
Tänään pennut on kuvattu ja kuvat saatu pentueen omalle sivulle, käypä siis katsomassa! 
Nasulla maitoa riittää erittäin hyvin ja tämä superemo pitää pentunsa ja pentuaitauksen erittäin puhtaina. 
Pennut ottavat haparoiden ensiaskeliaan, mutta eipä kulu enää kauaa, kun tiimmelletään jo kovaa kyytiä! 

Pennuilla oli kolmeviikkois-synttäripäivä sunnuntaina ja pikkuhiljaa aletaan maistella hieman kiinteää ruokaa, mutta koska emon maitoa riittää niin hyvin, tällä ei ole mitään kiirettä. Kermaviiliä lautasella on ensimmäiset ruokailukokeilut, silloin tosin suurin osa ruoasta on ympäri pentujen tassuja ja kroppaa - ne kun tykkäävät aluksi kävellä lautasella, ennen kuin oivalletaan, että sitä pitäisikin maistella. 

Pennut ovat vapaana ja varattavissa, lukuun ottamatta suloista Matilda-neitiä, joka on näillä näkymin suuntaamassa Vihtiin, yhteistyökenneliimme Toy Fox Terrier Kennelsiin, ystäviemme Jonnan ja Paulin luokse. 

Käymme parhaillaan pentujonoa läpi ja olen lähettänyt kaikille pentujonossa oleville sähköpostia ja pyytänyt ajantasaista tietoa, ovatko he vielä jonottamassa omaa pentuaan. Otan kaikkiin edelleen jonossa oleviin henkilökohtaisesti yhteyttä ja tarjoan pentua jonotusjärjestyksessä. 
Muista, että edelleen voi ja kannattaakin ilmoittautua pentujonoon, koska jonon pituus selviää vasta yhteydenottojen myötä.  Ajantasaisen varaustilanteen löydät aina täältä kotisivultamme, pentueen omilta sivuilta. 

3.3.2015
Sunnuntaina Nasun pennut täyttivät kaksi viikkoa ja oli vuorossa pentujen ensimmäinen madotus sekä kynsien leikkaus. Matolääke ei maistu pentujen mielestä koskaan hyvältä, mutta kaikki saivat tahnan kuitnekin nieltyä. Kynsienleikkuun ajaksi oli pakko siirtää Nasu-äiti toiseen huoneeseen, koska leikkaamisesta ei muuten tullut yhtään mitään, niin tarkasti Nasu pentujaan valvoo.
 
Joka-aamuiset ja iltaiset punnitukset saa tehdä nyt jo rauhassa, tosin Nasun valvovan silmän alla. Nyt piti jo ottaa käyttöön Tupperwarekulho vaa´an päälle, jotta pennun saa pysymään paikalla punnituksen ajan, sen verran kovia menijöitä ovat. Silmät ovat jo kokonaan auki kahdella pennulla ja kaksi vielä hieman tihrustelee, mutta kyllä heilläkin silmät avautuvat ihan lähipäivinä. Ja siitä vähän ajan päästä eteenpäin ryömiminen alkaa pikkuhiljaa vaihtumaan haparoiviksi askeleiksi. Kyllä näitä ihania palleroita ja niiden uskomattoman nopeaa kehitystä on aivan mahtavaa seurata!
1.3.2015
Odotettu Nasu ja Spendor-pentue on syntynyt! Nasu synnytti laskiaissunnuntaina neljä pentua, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Synnytyksen jälkeinen aika on mennyt hyvin ja kaikilla pennuilla on painot tasaisesti nousussa. Lue lisää pentueen omalta sivulta

Nasu ja pennut

9.2.2015
Eilen vietimme kotonamme vierailupäivää. Meitä kävikin tervehtimässä suloinen kasvattimme 'PR' Rambo´s Honey Bee aka Lumi omistajineen. Lumi on jo iso tyttö ja pienen alkuarastelun jälkeen sujui leikki koiriemme kanssa. Lumi harrastaa DOBOa erittäin hyvällä menestyksellä ja nauttii kovasti tästä sekä aivoja että lihaksia treenaavasta tasapainoilulajista.

Kannattaa kokeilla oman amerikankääpiöterrierin kanssa, suosittelen lämpimästi. Ystävämme amerikankääpiöterrierikasvattaja, Emma Mussalo on virallinen DOBO-kouluttaja ja pitää tunteja säännöllisesti pääkaupunkiseudulla.

Harmillista kyllä, muut vierailuja odotelleet ja kyselleet eivät päässeet tällä kertaa tulemaan. Seuraava vierailupäivä onkin sitten vasta, kun Nasun pennut ovat kuukauden ikäisiä ja silloinkin vain pentujen uusille omistajille. Katsotaan sitten yleistä vierailupäivää, kun pennut ovat jo lähempänä luovutusikää.

Tiine narttukoiramme 'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasu kasvattelee valtaisaa vauvamasuaan. Nyt Nasu on siirtynyt jo omaan rauhalliseen huoneeseensa valmistautumaan tulevaan synnytykseen. Viimeiset tiineysviikot ovat menossa ja Nasu varmaan kohta jo toivoo, että pennut syntyisivät, sellainen melske käy välillä mahassa. Tiedotamme tilanteen etenemisestä täällä sivuillamme.
3.2.2015
Eilen oli taas vuorossa eläinlääkärikäynti, kun Auroralta poistettiin ylhäältä maitokulmahampaat. Hampaat eivät edes heiluneet, joten ne eivät olisi missään tapauksessa lähteneet itsekseen pois. Samalla poistettiin yksi muualle jäänyt maitohammas. Nyt on nämä pakolliset hampaanpoistot Auroran osalta tehty.

Nasu-mamma kasvattelee valtaisaa masuaan ja elo sujuu vielä normaalimalliin. Ensi viikolla alkaa sitten olla aika rauhoittaa Nasulle oma huone ja oma rauha, jossa tuleva äiti saa valmistautua tulevaan koitokseen.

Muistutus vielä tulevana sunnuntaina on vierailupäivä, jolloin voi tulla tutustumaan koiriimme. Klo 13.30-14.30, pakollinen ilmoittautuminen sähköpostitse 6.2 mennessä.
Tervetuloa!
20.1.2015
Eilen oli vuorossa paljon odotettu eläinlääkärikäynti, kun kävimme Nasun kanssa tiineysultrassa. Eläinlääkäri näki masussa varmuudella neljä pientä koiranalkua. Aivan superhienoa! Nyt sitten vain odotellaan kaikessa rauhassa ja aletaan sitten pikkuhiljaa valmistautua tulevaan synnytykseen. Nasun laskettu aika on helmikuun lopulla.

Koska rauhoitamme elämämme helmikuun puolen välin jälkeen tulevan äidin ja pentujen vuoksi, pidämme ennen sitä vielä yhden vierailupäivän, jolloin kotiimme voi tulla tutustumaan koiriimme.

Vierailupäivän ajankohta on sunnuntaina 8.2.2015 klo 13.30-14.30.
Vierailuun on pakollinen ennakkoilmoittautuminen: lähetä nimesi ja tieto osallistujamäärästä sähköpostitse osoitteeseen rambostoyfox@dnainternet.net viimeistään 6.2.2015 klo 16.00 mennessä.
Tervetuloa!

14.1.2015
Uusi vuosi on taas jo kovassa vauhdissa. Viime päivinä on lunta tupruttanut taivaalta reilusti kahta edellistä talvea enemmän, mikä tietysti on ihan mukavaakin. Amerikankääpiöterrierimme viihtyvät lumessa hieman vaihtelevasti, toiset ovat todella innoissaan, kun taas toiset eivät tykkää yhtään lumihangessa kahlaamisesta. Omia persoonia ovat kaikki koirat.

Alla on muutama kuva kasvateistamme joulunalustunnelmissa. 'PR' Rambo´s Lady Marmalade aka Martta on oikea pieni lumipeto:)  Hieman lämpimämmässä ja vähälumisemmassa ilmastossa taas viihtyi kasvattimme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami.

Ensi viikolle varaillaankin sitten ultraäänitutkimusaikaa Nasulle, jotta selviää ovatko astutukset onnistuneet ja olisiko siellä pikkunappuloita masussa kasvamassa. Jännittävää!

Martta ei pelkää lunta - päin vastoin!

Martta

Sami

31.12.2014
Aivan ensiksi kiitokset kaikista ihanista joulukorteista, joita saimme! Upeita jouluisia kuvia oli otettu kasvateistamme, aivan kertakaikkiaan ihania! 

Tulevana yönä on taas räiskettä ja pauketta luvassa, kun uusi vuosi vastaanotetaan. Tämä on sellainen päivä, mitä emme odota mitenkään innolla, kaksi koiristamme Troy ja Nugget pelkäävät rakettien pauketta ihan tosissaan. Eilen kävimme eläinlääkärillä poistattamassa Auroran alamaitokulmahampaat, jotka eivät suostuneet itsekseen lähtemään. Vielä on ensi vuonna luvassa yläkulmureiden poisto, koska pysyvät yläkulmahampaat eivät olleet vielä puhjenneet, joten maitohampaita ei voinut vielä samalla kertaa poistaa. Samassa yhteydessä keskustelimme eläinlääkärin kanssa uudenvuodenaaton peloista ja lääkäri suositteli rauhoittavia lääkkeitä kahdelle pelkääjällemme. Tänään sitten testataan, toimivatko pillerit ja pääsevätkö Nuksu ja Troy hieman helpommalla vuodenvaihteen koettelemusten yli.

Nasu palasi jouluaattoaamuna kotiin lemmenlomaltaan, neitonen oli sitä mieltä, että nyt saavat lemmenleikit tältä erää riittää. Kaksi onnistunutta astutusta saatiin aikaiseksi, aika näyttää sitten, onnistuttiinko ja onko Nasulla massussa pieniä kasvamassa.

Tässä olikin sitten tämän vuoden viimeinen blogipäivitys, jatkamme taas ensi vuonna!
Oikein mukavaa ja rauhallista vuodenvaihdetta kaikille!

22.12.2014
Nasu jatkaa lemmenlomaansa Spendorin kanssa, astutukset ovat jo alkaneet ja hyvällä mallilla. Joulun Nasu viettää jouluisella Ranch Dunkelilla, katsotaan sitten milloin neitonen on valmis kotiin haettavaksi.

Viikonloppuna saimme viimein purkkiin koirien joulukuvaussession, jonka tulokset ovat nähtävissä yllä. Nyt alamme pikkuhiljaa rauhoittua joulunviettoon, joten

Toivotamme Oikein Hyvää Joulua kaikille lukijoille!

15.12.2014
Kaikkien joulukiireiden keskellä upea narttukoiramme 'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasu päätti aloittaa juoksunsa. Tämä tarkoitti välitöntä puhelua yhteistyökumppanillemme Toy Fox Terrier Kenneliin. Olimme jo aiemmin keskustelleet heidän upean tupla Grand Champion -koiransa GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendorin käytöstä Nasun sulhasena ja nyt näytti vihdoinkin siltä, että tämä yhdistelmä toteutuisi! Viime keskiviikkoiltana Nasu vietiin Vihtiin ja nyt odotellaan, miten pariskunnan lemmenleikit alkavat sujumaan. Mikäli kaikki menee niin kuin Strömsössä, olisi ensi vuoden helmi-maaliskuussa todella upeita pentuja syntymässä.

Lisätietoa tästä suunnitellusta pentueesta löytyy Pentueet-sivulta. Päivitämme tänne kotisivuillemme tietoja tästä pentueesta aina heti sitä mukaa, kun jotain uutta on tiedossa.
24.11.2014
Ensilumi on satanut maahan ja koirat ovat nauttineet lumessa riehumisesta, varsinkin pikkuinen Aurora, jota ei meinaa saada pihalta sisään millään:)

Tulisipa vaan oikein paljon lunta, niin myös tämä totaalinen pimeyden ja kaamoksen aika vaihtuisi hieman valoisampaan. D-vitamiinia pitää ainakin lähteä ostamaan ja ottaa reilulla annoksella, jos tämän päivän lehtiä on uskominen. Koirilla ei sentään tällaista kaamosväsymystä ole, eikä heille myöskään ylimääräistä D-vitamiinia tarvitse antaa, tämä on tällainen ihmisten juttu vaan. Toki koiratkin saavat D-vitamiinia kalaöljyistä, joita on turkin ja ihon hyvinoinnin kannalta hyvä antaa ainkain kuuriluontoisesti silloin tällöin.

Auroran rekisteripaperitkin saapuivat UKC:sta ja hienot paperit ovatkin, siinä kuluu ilta jos toinenkin upeaan sukupuuhun tutustuessa. Seuraavaksi täytyykin ottaa työn alle Auroran AKC-rekisteröinti, saadaan tyttö tuplarekisteröityä, kuten muutkin koiramme. Sen jälkeen Aurora voi osallistua myös SKL:n näyttelyihin.

Kotisivumme on toteutettu Kotisivukoneella ja viime viikonloppuna siellä oli palvelinympäristön vaihdoksen vuoksi hieman hässäkkää, eivätkä sivut ole aina toimineet kunnolla, mutta nyt on palattu vanhaan palvelinympäristöön ja homman pitäisi taas pelittää.

Ensi viikonloppuna on taas virallinen pikkujoulu, saas nähdä mitä kivaa keksitään perheen ja koirien kesken. Kynttilänvaloa ja hyvää ruokaa, jouluvalojen laittoa, kurkistus jouluun on ainakin luvassa. Perinteisesti tontut ovat tuoneet pienet lahjanyssäkät, katsotaan, ovatko pikkukoirulimme olleet tänä vuonna kilttejä ;)
Oikein mukavaa pikkujoulua vaan kaikille!
12.11.2014
Viime perjantaina oli jälleen eläinlääkärireissun aika, kun 'PR' Dunkel´s Aurora eli Aurora kävi tehosterokotuksilla. Samassa piikissä saatiin sekä nelosrokote että rabies-rokote ja nyt on tyttö valmis kohtaamaan suuren maailman:) Mukana oli koiristamme myös Verdi, jolla myös oli tehosterokotteiden aika.

Tämän vuoden osalta on rokotukset nyt hoidettu, jahka saadaan uusi upea amerikankääpiöterrieri-kalenteri, niin voidaan jälleen kalenteriin merkitä kaikki ensi vuoden rokotusaikataulut muistiin.

NYT on siis aika tilata ETFTA ry:n upea A3-kokoinen amerikankääpiöterrieri-kalenteri! Lue lisää ja tilaa www.etfta.fi . Tilausaika on rajoitettu ja 14.11. klo 15 mennessä saapuneet tilaukset otetaan vastaan! Sen jälkeen kalenteria on täysin mahdotonta enää saada, sillä sitä painetaan vain tilattu määrä. Toimi siis nopeasti tai jäät ilman!2.11.2014
Viikonloppu kului mukavasti juhlien merkeissä, vietimme useampiakin synttärijuhlia: koiristamme Pimu täytti jo kokonaista 2 vuotta! Onnea Pimulle!
Loppuviikosta on taas eläinlääkärireissun aika kun Aurora saa tehoste- ja rabiesrokotuksensa ja Verdillä on aika tehosterokotteiden. Sitten olisikin tältä vuodelta rokotukset hoidettu.
Viikonloppu sujui myös valokuvien arkistoinnin merkeissä, nyt on taas kamerasta siirretty kuvat kovalevylle ja laitanpa sieltä muutaman otoksen tänne kotisvuillekin. Muutama otos matkasi myös ETFTA ry:n ensi vuoden kalenterikuvaehdotukseksi.

Pimu 2 v

Parhaat kaverukset Aurora ja Pimu

8.10.2014
Eilen oli taas vuorossa reissu eläinlääkärille. Tällä kertaa mukaan pakattiin pikkuinen 'PR' Dunkel´s Aurora aka Aurora sekä kaverinsa 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu ja 'PR' Rambo´s Mamphis Belle aka Elle. Aurora sai 12-viikkoisena nelosrokotteen ja samlla lääkäri myös tutki, että kaikki on hyvin. Ja todellakin on, "tosi vahva moottori", kuului eläinlääkärin kommentti, kuunneltuaan sydäntä. Seuraava roktous onkin sitten jo kuukauden päästä.

Aurora on kyllä osoittautunut sellaiseksi energiapakkaukseksi, että oksat pois. Pimun kanssa riehutaan oikein tosissaan, mutta muut koirat kokoevat turvallisemmaksi hypätä sohvalle pakoon tätä terävähampaista riiviötä. Kaiken kaikkiaan todella hienosti on tämä reipas tyttö kotiutunut.

Neidit Pimu ja Elle kävivät kumpainenkin terveystarkastuksessa ja molemmat saivat puhtaat paperit,eli 100 % terveitä tyttöjä kumpikin. Tämä oli hyvä tieto, koska kaiken aikaa taustalla kulkevat tulevaisuuden pentuesuunnitelmat perustuvat terveisiin, terveystarkastettuihin koiriin. Suunnitelmista lisää sitten myöhemmin, kun ne menevät eteenpäin.

Eläinlääkärireissu sujui, mutta ei ihan tyylikkäästi: neidit olivat kaikki hieman pahoinvoivia automatkalla, joka kuitenkin kesti edestakaisin yhteensä pari tuntia. Kotiin kuitenkin selvittiin ja pyykkikone pääsi heti hommiin.16.9.2014
Hei! Minun nimeni on Aurora oikeasti hienolta nimeltäni olen 'PR' Dunkel´s Aurora ja olen yhdeksänviikkoinen amerikankääpiöterrierin pentu, tyttö, niin kuin kauniista nimestäni voi päätellä. Vietin varhaislapsuuteni Toy Fox Terrier Kennelissä Vihdissä yhdessä äitini Miinan ('PR' Dunkel´s Marilyn Mocca) ja neljän sisarukseni kanssa.  Reilu viikko sitten jätin hyvästit sisaruksilleni ja äidilleni ja matkasin kohti tuntematonta, missä ihmeessä edes on Orimattila…

Heti saavuttuani uuteen kotiini, minua tuli haistelemaan ja ihmettelemään hurja määrä hyvin samannäköisiä kavereita kuin itsekin olen—lienevätkö sukulaisiani? Pikkuhiljaa olen saanut tutustua kaikkiin paremmin ja Pimu on ihan ykkösbestikseni! Hän jaksaa leikkiä ja riehua kanssani ihan niin kauan, kuin vain itse jaksan, väsyn nimittäin vielä aika nopeasti, mutta se kuulemma kuuluu tähän lapsuuteen. Sitten isäntä tai emäntä kantaa minut omaan huoneeseeni rauhassa nukkumaan.

Minulla on siis ihan oma huone! Tai no, jos tarkkoja ollaan, minun oma paikkani on isännän ja emännän makuuhuoneessa kaikkien muiden koirakavereiden jäädessä olohuoneen puolelle. Eli olen hyvin erityinen special case ja minusta pidetään erinomaista huolta. Kynsien leikkuun annan tehdä nätisti, hampaiden harjausta harjoitellaan ja kaikkeen uuteen tutustutaan. Olen tosi viksu ja osaan tehdä jo pissat ja kakat ulkoaitaukseen. Aina tosin en pysty pidättelemään tarpeeksi kauan, joten sisällekin on minulle laitettu luvalliset pissipaikat.

Kuulin emännän ja isännän puhuvan, että minusta odotetaan kasvavaksi oikein hienoa työkoiraa. Mistäköhän työstä he oikein mahtoivat puhua? No, sen näkee sitten aikanaan, nyt on aika nauttia lapsuuden riemuista ja hypätä seuraavaan lahkeeseen roikkumaan! Adios, amigos! Terveisin Aurora

Alla kuvia minusta ja uudesta perheestäni. Lisää kuvia minusta löydät omalta sivultani.

Tää on mun jengi, sitä koskaan vaihda en...

Tässä riehumme Pimun kanssa ulkoaitauksessa

Kaverini Troy

Joka ilta kun lamppu sammuu...

2.9.2014
Syksy saapuu kovaa kyytiä ja melko vilpoista on ilmojen puolesta ollut. Toivottavasti Pekka Pouta on oikeassa ja loppuviikosta saadaan nauttia vielä lämpimimmistä kesäisistä päivistä.

Viime perjantaina vietimme taas synttärijuhlia, kun Verdi-poikamme täytti jo 4 vuotta. Samalla toivotamme myöhästyneet onnittelut myös Verdin veljelle Jackielle. Onnea Verdi ja Jackie!

Yhteistyökumppanillamme Toy Fox Terrier Kennelissä on riittänyt vilskettä viime aikoina useamman pentueen voimin. Kaikki pennut ovat nyt saaneet omat kodit.

Yksi pennuista, suloinen tyttöpentu 'PR' Dunkel´s Aurora on muuttamassa kirjansa Vihdistä Orimattilaan :)  Auroran sukupuu on todella hieno ja molemmat vanhemmat 'PR' Dunkel´s Marilyn Mocca aka Miina ja 'PR' Dunkel´s Pikkolo Jr aka Dali ovat todellisia työkoiria ja aivan mielettömän upeita niin fyysisesti kuin psyykenkin puolelta. Odotuksissamme on todella upean ruumiinrakenteen omaava reipas työkoira, joka toivottavasti on aikanaan jalostuskäyttöön erittäin sopiva.

Pennun tuloon onkin alettu jo varautua: kaikki koiramme joutuvat matokuurille ennen pennun kotiintuloa, rokotukset ovat tottakai kaikilla kunnossa. Muutoin syksyn madotus olisi ollut ohjelmassa hieman myöhemmin, mutta kun on pieni pentu tulossa taloon, täytyy tehdä kaikki voitavat toimenpiteet, jotta pienokainen säilyy terveenä. Samasta syystä emme valitettavasti voi tarjota hoitopaikkaa kasvateillemme tässä syksyn aikana, se tietäisi vähän liikaa ylimääräistä säpinää taloon, sitä on tiedossa jo muutenkin uuden pennun totuttamisessa ihmis- ja eläinlaumaan. 

'PR' Dunkel´s Aurora

12.8.2014
Juuri tällä hetkellä on yhteistyökumppanillamme Toy Fox Terrier Kennelissä Vihdissä saatavilla upeita amerikankääpiöterrierin pentuja. Mikäli olet vielä vailla sitä omaa ihanaa pientä pentua ja nyt olisi sopiva aika pennun hankinnalle, nyt on siihen otollinen tilaisuus.
Lisäksi heillä on myytävänä yksi upea aikuinen narttukoira.

Ota yhteyttä suoraan Toy Fox Terrier Kenneliin! Puhelimitse 045 636 0596 (klo 18-20), tekstiviestillä numeroon 045 630 4345 ja sähköpostitse info@toyfoxkennels.com.

28.7.2014
Eilen vietettiin kotonamme mukavaa vierailupäivää paahtavasta helteestä huolimatta. Juttelimme mukavia amerikankääpiöterriereistä viilentävien juomien äärellä. On hienoa nähdä, kuinka vieraat ovat aina näitä pieniä koiria tavattuaan aivan ihastuneita rotuun - ja mikseivät olisi, niin ainutlaatuisen upeasta rodusta on kyse.
Koiramme saavat näin kovilla helteillä viilentäviä ruokia, kuten jäisiä possun kylkiluutikkuja syödäkseen. Lisäksi lenkillä käydään vain aamuvarhain ja iltamyöhällä, kun ei enää ole niin tukalan kuumaa. Viilentävän tuulettimen edessä on sitten hyvä ottaa vilpoiset päiväunet. Varsinkin vanhoille koirille helteet voivat olla rasittavia ja jopa vaarallisia, aivan kuten vanhoille ihmisillekin. Siksi koiran tulee päästä oleilemaan varjossa ja saada raikasta vettä juodakseen. Muistathan, että autoon ei näillä ilmoilla voi koiraa jättää hetkeksikään, lämpötila kohoaa todella nopeasti vaarallisiin lukemiin.
Muutoin, nautitaan kesästä ja helteistä!
15.7.2014
Kerrassaan upeaa TFT-Tapahtumapäivää vietettiin viime lauantaina poutaisessa säässä. Tapahtuma oli kaikin puolin erittäin onnistunut ja väkeä oli paikalla varsin mukava määrä. Kiitokset kaikille osallistujille! Oli erityisen hienoa nähdä upeita kasvattejamme paikan päällä. Tiukkoja kisoja käytiin, amerikankääpiöterrieri- ja muuta koira-asiaa jutusteltiin ja buffetin maukkaista tarjottavista nautittiin. Kiitokset myös mainiolle makkaranpaistaja Ernolle! Kyllä se vaan grillimakkara maistuu niiiiin hyvältä kesällä:) Maistiaisia saivat myös mukanamme olleet 'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasu ja 'PR' Rambo´s Lady Black Star aka Hani. 

Seuraavaksi valmistaudutaankin sitten vierailupäivää varten -  olethan jo muistanut ilmoittautua.

9.7.2014
Tänään vietämme taas juhlapäivää, kun eläkeläiskoiramme 'PR' Dunkel´s Nugget of Phoenix aka Nugget täyttää 11 vuotta - onnea Nugget!

Paljon on tullut kyselyjä, koska meille pääsee tutustumaan rotuun ja katsomaan koiriamme ja nyt onkin tulossa kaksi mainiota tilaisuutta tavata amerikankääpiöterriereitä livenä.

Tulevana lauantaina 12.7. vietetään TFT-Tapahtumapäivää Vihdissä Ranch Dunkelilla klo 11-14. Tapahtumassa on mahdollista tavata amerikankääpiöterrierikasvattajia ja amerikankääpiöterriereiden omistajia koirineen,me olemme myös paikalla muutaman koiramme kanssa. Pakollinen ilmoittautuminen maksuttomaan tapahtumaan: www.toyfoxkennels.com . Tervetuloa!

Seuraava mahdollisuus tavata aitoja amerikankääpiöterriereitä on sunnuntaina 27.7, jolloin vietämme kotonamme vierailupäivää klo 12-14. Vierailupäivään on pakollinen ilmoittautuminen 24.7. mennessä sähköpostitse rambostoyfox@dnainternet.net. Ilmoita montako henkeä teiltä on tulossa. Tervetuloa!


Kuvassa juhannuskääpiöt Verdi ja Nasu

20.6.2014
Täällä on nyt vietetty "hiljaista" viikkoa, kun hoitokoira Lumi palasi omaan kotiinsa. Muu lauma on palautunut pikkuhiljaa rauhalliseen päivärytmiinsä. Nyt nautiskellaan pitkästä juhannusviikonlopusta ja Suomen suvesta. Seuraavaksi alkaakin sitten valmistelut TFT-tapahtumapäivää varten, jota vietetään Vihdissä Ranch Dunkelilla 12.7.14. Toivomme, että näkisimme mukavassa päivässä mahdollisimman monta kasvattiamme, joten joukolla mukaan vaan! Ilmoittautumaan pääsee sekä ETFTA:n että Toy Fox Kennelin kotisivujen kautta (linkit löytyvät linkkisivulta). 
Nyt toivottelemme kaikille oikein hauskaa juhannusta!

Lumi

Auringossa vas. Hani, Troy ja Lumi

2.6.2014

Seuraavaksi vuorossa on ETFTA Kesä Kääpiö Grillaus 2014, joka pidetään 7.6.2014 Tampereella säävarauksella. Tapahtumassa ei nimestä päätellen kuitenkaan grillata kääpiöitä ;) vaan luvassa on mukavaa yhdessäoloa ja amerikankääpiöterrieriaiheista jutustelua, makkaran grillausta sekä upeat taakanvetokisat. Ei muuta kuin nokka kohti Tamperetta!

Ensi viikolla vieraaksemme saapuu ihastuttava kasvattimme 'PR' Rambo´s Honey Bee aka Lumi. Lumi tulee viikoksi meille kesälomalle. Kyllä on taas vilskettä ja vilinää luvassa!30.5.2014
Todella upea ETFTA UKC SHOW 2014 pidettiin Espoossa viime viikonloppuna. Aivan kerrassaan mielettömän hieno näyttely, upeita työkoirakisoja, toinen toistaan hienompia amerikankääpiöterriereitä, mahtavat tilat - ihan paras tapahtuma ikinä! Kaikille paikalla olleille kiitokset osallistumisesta! Viralliset tulokset ja valokuvia on tulossa ETFTA:n nettisivuille osoitteeseen www.etfta.fi.

Kasvattimme 'PR' Rambo´s Sirius Black aka Badu sijoittui upeasti palkinnoille tuholaistorjunnassa ollen hienosti neljäs! Onnittelut Badulle ja omistajalle!

Omista koiristamme mukana oli tällä kertaa 'PR' Dunkel´s Lady Shirley aka Siiri, joka osallistui nopeusjuoksuun sijoittuen sarjassaan hienosti toiseksi! Niin on Siiri edelleen nopea iästään huolimatta - Siiri täyttää kesäkuussa jo yhdeksän vuotta, ja silti pesee juoksussa monet huomattavasti nuoremmat kilpailijansa :) Siiri osallistui myös näyttelyyn veteraanisarjassa ja sai upean Reserve Best Veteran -palkintoruusukkeen.

Paikalla olivat kisoja seuraamassa myös kasvattimme 'PR' Rambo´s Honey Bee aka Lumi ja 'PR' Rambo´s Snowflake aka Siri. Olipa ihana nähdä tyttöjä jälleen, olivat kasvaneet jo kovasti, aivan upeita koiranalkuja molemmat neidit!19.5.2014
Kesä ja helteet ovat täällä -upeaa! Koiramme nauttivat kauniista kesäpäivistä hengailemalla takapihalla, yksi jos toinenkin maistelee voikukkia ja pyörii ruohikossa sekä ottaa aurinkoa. Auringonpalvojamme Verdi on aivan haltioissaan kesästä ja sen myös näkee pigmenttiläiskistä: lempinimi kesäisin on Pikku-Ukko Peppi Pitkätossun hevosen mukaan. Ei sentään vielä ole kukaan kysellyt lenkillä, onko kyseessä kääpiö-dalmatialainen;)

Viikon ajan meitä on viihdyttänyt myös kasvattimme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami, joka on meillä hoidossa omistajan matkan ajan. Sami on viihtynyt mainiosti koiriemme kanssa leikkien ja telmuten.

Kiirettä on pitänyt ja tälläkin viikolla kiireet jatkuvat, kun valmistelemme vuoden suurinta tapahtumaa ETFTA UKC SHOW:ta. On vielä vaikka kuinka paljon tulostettavaa materiaalia ja upeat palkinnot on tilattu. Jos et ehtinyt ilmoittautua ennakkoon, ei hätää, ilmoittautua voi vielä paikan päälläkin. Kun kelitkin suosivat, ei muuta kuin oma amerikankääpiöterrieri autoon ja menoksi! Nähdään lauantaina Espoossa!

Ai niin, tässä vielä viikon vinkki: Tulipa taas kerran todistettua perunajauhojen erinomaisuus, kun leikkasin vahingossa hieman liikaa koiran kynttä ja vertahan sieltä kynnen ytimestä tulee ihan mahdottoman paljon. Ei muuta kuin kastetaan kynnen pää perunajauhoon, vuoto tyrehtyy hetkessä. Eikä myöskään alkanut enää myöhemmin vuotaa uudelleen. Kerrassaan mainio konsti ja peunajauhoja kun lähestulkoon jokaisesta kodista löytyy aina kaapista:)
2.5.2014
Vappu hurahti jo ohi eli kevät on virallisesti alkanut, vaikka kelit eivät ihan keväisiä olekaan, tälläkin hetkellä näyttää räntää satelevan... Mutta joka tapauksessa mukavaa on luvassa, nimittäin ETFTA UKC SHOW, joka pidetään sisätiloissa eli ei räntäsadekaan haittaa!
Lisää tietoa tästä vuoden suurimmasta ja kauneimmasta amerikankääpiöterrieri-tapahtumasta löytyy täältä www.etfta.fi/.

Nyt kannattaa olla nopea ja ilmoittautua ennakkoon, nimittäin kaikkien 9.5.2014 mennessä ilmoittautuneiden kesken arvotaan kolme laadukasta Acanan 2,27 kg koiranruokapussia! Arvonta suoritetaan maanantaina 12.5 ja mahdollisen voittonsa voi lunastaa sitten 24.5 tapahtumapaikalta.
Nyt kaikki ilmoittautumaan mukaan hauskanpitoon!
2.5.2014
ETFTA UKC SHOW lähestyy!
Katso upea esittelyvideo tästä.

Toivotamme kaikille lukijoille oikein hyvää pääsiäistä!

10.4.2014

Syntymäpäiväänsä tänään viettävät kennelimme oma koira 'PR' Rambo´s Memphis Belle aka Elle sekä Ellen sisarukset, kasvattimme 'PR' Rambo´s Lady Marmalade aka Martta, 'PR' Rambo´s Morning Son aka Yoda sekä 'PR' Rambo´s Sirius Black aka Badu.

Toivotamme oikein paljon onnea kaikille 2-vuotiaille!

Sisarukset pieninä vauveleina 2012

10.4.2014
Aurinkoiset ja ihanat kevätsäät ovat innostaneet koiramme viihtymään aidatulla takapihallamme pitkään päivisin, sisään ei tahdottaisi tulla ollenkaan. Varsinkin auringonpalvojamme Verdi makailee omalla paraatipaikallaan, terassin penkillä, katselemassa ohikulkijoita. Verdi on jo saanutkin aurinkoa, siitä kertovat tummentuneet pigmenttiläiskät, joita tällä kaverilla on runsaasti.

Nyt onkin hyvä aika madottaa koirat, kun routa alkaa sulamaan maasta ja kaikenlaista "hyvää" syötävää löytyy talven jäljiltä. Kotikoirat on hyvä madottaa kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä sekä tietysti tarpeen mukaan useamminkin.

Kevät on mukavaa aikaa myös koiratapahtumien puolesta - nyt odotellaankin jo innolla 24.5 koittavaa ETFTA UKC SHOW:ta. Tapahtumapaikka on vaihtunut: tapahtuma pidetään Agimestassa, Espoossa, osoite:Juvan Teollisuuskatu 15, Espoo. Käyntiosoite: Pieni Teollisuuskatu (Kehä III tultaessa oikealle).
Kaikki vaan mukaan vuoden mahtavimpaan tapahtumaan! Lisätietoa tapahtumat-sivulta ja ETFTA:n nettisivuilta.

Ihanan Lumi-kasvattimme ('PR' Rambo´s Honey Bee) omistajilta tuli jälleen terveisiä, neidiltä alkaa parhaillaan maitohampaat vaihtumaan pysyviin hampaisiin. Ja voi miten kaunis tyttö Lumista on tullut, alla tuore kuva.Lumi

25.3.2014
Kasvateiltamme Hipulta ja Siriltä tuli kivoja terveisiä ja kuvia. Molemmat tytöt voivat oikein hyvin. Seuraavassa tytöt näyttävät miten amerikankääpiöterrierin pennut voivat matkustaa!

Hippu uudessa hienossa pinkissä repussa

Siri tyylikkäässä kantokassissaan

Myös näin mukavasti voivat pienet amerikankääpiöterrierit matkustaa - mallia näyttää tässä Nasu.

11.3.2014
Ihanaa auringonpaistetta! Kyllä on ilmat keväisen vaihtelevia, eilen satoi kaatamalla vettä ja tänään paistaa niin ihanasti aurinko;)

Kuivempia kelejä tässä on jo toivottukin, koska kuraa ja hiekkaa kantautuu sisälle ihan älyttömät määrät, vaikka tassut pyyhitään/pestään aina ulkoilun jälkeen. Tosin tämä lienee vielä väliaikaista, takatalvi tai siis vuodenaikaan nähden normaalit talvisemmat kelit palaavat vielä ensi viikolla...

Saimme odotettua postia United Kennel Clubilta USA:sta, kun molempien pentueiden pentuerekisteripaperit saapuivat. Lumin omistaja kertoikin jo, että Lumi on saanut jo omat hienot rekisteripaperinsa postitse ja varmaan ihan lähiaikoina paperit saapuvat postitse myös Hipun ja Sirin omistajille.

Hieman on ollut vastoinkäymisiä tietotekniikan kanssa, enkä ole onnistunut lisäämään uusia kuvia sivuille, mutta toivotaan, että saamme tämänkin puolen tässä toimimaan.

Kevättä odotellaan myös siksi, että luvassa on tällöin hienoja tapahtumia amerikankääpiöterriereille ja muillekin koirille ETFTA ry:n toimesta. Luvassa mm. Dobo- ja agility-koulutusta, Match Show ja tietenkin kirsikkana kakussa todella upea ETFTA UKC SHOW 2014 toukokuussa! Lue tapahtumista lisää www.etfta.fi  ja lähde mukaan!


18.2.2014
Kasvattimme 'PR' Rambo´s Snow White aka Hipun omistaja lähetti meille kuulumisia ja aivan upeita kuvia pikku-Hipusta. Heillä on Hipun kanssa alkanut arki sujumaan oikein mainiosti ja hippu osaa olla jo yksin kotona työpäivän ajan oikein nätisti. Muuta ei ole tuhottu, kuin postin saapumisilmoitus oli joutunut pikkusilppurin hampaisiin. Hippu taisi tuumia, ettei paketista ole tulossa Hipulle mitään kivaa...

Toinen kasvattimme 'PR' Rambos´s Honey Bee aka Lumi kävi omistajineen tervehtimässä meitä viime viikonloppuna. Voi, miten oli mukava nähdä heitä! Ja tuntui siltä, että Lumi on kasvanut jo kovasti. Lumi on nyt reilun kolmen kuukauden ikäinen ja ensimmäiset rokotuksetkin on jo saatu uusien omistajien toimesta.
Lumista otettiin vierailun aikana paljon kuvia, niitä tulossa sivuille tuotapikaa.

Hippu patterin takana lämmittelemässä, tästä kuvasta saa hyvän käsityksen pennun koosta.

Hippu

11.2.2014
"Kylläpä aika kuluu nopeasti, kun on hauskaa!" Siis erään tuttavani sanoin, kiirettä on pitänyt. Normaalia kiireistä arkea siis vietetty, jos nyt kahdeksan koiran kanssa voi mitään normaaliksi kutsua. Kaikki koirat voivat hyvin ja nauttivat lauhemmista ulkoilusäistä.

Tälle viikolle on ohjelmassa ainakin reissu eläinlääkärin luo, kun tehosterokotuksiin matkaavat koiristamme 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu ja 'PR' Dunkel´s Lady Shirley aka Siiri.
Joku kerran kyselikin, miten ihmeessä muistamme kaikkien koiriemme rokotusajankohdat. Muistin varaan kun ei oikein voi laskea tällaisia tärkeitä juttuja, niin vuoden alussa merkitsen jo seinäkalenteriin  (Amerikankääpiöterrieri-aiheiseen tietysti)  tulevan vuoden rokotukset. Näin pysymme ajan tasalla kiireen keskellä. Tällä kertaa Pimun rokotusajankohta on määräävä, koska Pimu saa vasta tehosteet pentuajan rokotteisiin, josta syystä oikeasta ajankohdasta on pidettävä kiinni. Siirin rokotus olisi huhtikuussa, mutta aikaistamme sitä sen verran, jotta saamme asiat samalla kertaa kuntoon.
20.1.2014
Kyllä meillä on nyt talossa "hiljaista" Nasun pentujen lähdettyä lauantaina omiin uusiin koteihinsa. Siri matkasi kauas Haapajärvelle asti ja Hippu sai rakastavan kodin Kotkasta. Molempien omistajilta tuli terveisiä, että kotimatka ja ensimmäinen yö uudessa kodissa oli mennyt oikein hienosti.

Hiukan haikein mielinhän sitä tässä vaiheessa kasvattaja aina on, toisaalta helpottunut, kun työmäärä vähenee ja vastuu pennuista on siirtynyt uusille omistajille, mutta toisaalta taas on haikeaa luopua upeista koiranaluista, eikä näe, kuinka ne kehittyvät ja kasvavat päivä päivältä.

Toivomme näkevämme kasvattejamme myös jatkossa, niiden kasvaessa aikuiseksi. Se jos mikä on tämän työn suola - nähdä, millaisia koiria pennuista kasvoi, tuliko niistä sellaisia, kuin oli ajatellut suunnitellessaan pentuetta ja valitessaan sopivaa urosta omalle nartulle. Tässäpä tuli taas esitettyä pohdintoja, miksi amerikankääpiöterrierien kasvattaminen ja jalostustyö on niin lähellä sydäntä. Ja huom. nimenomaan amerikankääpiöterrierien ;)

Tästä on taas lähdettävä nokka kohti uusia haasteita ja jatkettava seuraavien pentueiden suunnittelua. Niistä lisää sitten hieman myöhemmin.

16.1.2014
Tiistaina oli vuorossa Nasun pentujen Hipun ja Sirin eläinlääkärikäynti. Matka eläinlääkärille ja takaisin sujui hienosti. Molemmat tytöt olivat oikein reippaita mikrosirutuksessa ja rokotuksessa. Eläinlääkäri totesi molemmat tytöt 100 % terveiksi ja hyväkuntoisiksi koiranaluiksi! Pentujen omistajat tulevat saamaan viralliset eläinlääkärintodistukset pentukansioissaan.

Eilen pennut kävivät kylvyssä ja kynnet leikattiin, eli tytöt ovat valmiita lähtemään siisteinä uusiin koteihinsa lauantaina. Pentupaketit alkavat olla valmiina, samoin kuin pentukansiotkin.

Pakkanen paukkuu normaalin tammikuun tyyliin ja koiriemme lenkit ovat lyhyitä, vilu tulee näissä liki 20 asteen pakkasissa kuitenkin lyhytkarvaisille koirille melko nopeasti. Kunkin koiran pakkaskestävyys on kuitenkin yksilöllistä, toiset viihtyvät ulkona pidempään, eivätkä pelkää pakkasta, kun taas toiset, mukaan lukien espanjalaisemme Troy, ovat sitä mieltä, ettei näin kylmällä kuuluisi ulkoilla lainkaan :)
13.1.2014
'PR' Rambo´s Honey Bee aka Lumin luovutuspäivä oli perjantaina. Lumi lähti omaan uuteen kotiinsa Vantaalle. Uusien omistajien kanssa vierähti nopeasti pari tuntia, kun kävimme läpi pennun ostosopimuksen, pentukansion sekä pentutarvikepaketin. Lumin kotimatka oli sujunut hyvin samoin kuin ensimmäinen yö uudessa kodissa oli mennyt rauhallisissa merkeissä. Lumi on oikein reipas tyttö. Onnea vielä uusille pennun omistajille!

Tämä viikko keräillään sitten Nasun tyttöjen Rambo´s Snow Whiten aka Hipun ja Rambo´s Snowflaken aka Sirin pentukansioita ja sopimuksia sekä hankitaan viimeisiä puuttuvia tarvikkeita pentupakettiin.

Lauantaina tytöille tehtiin luonnetestit asiantuntevan koirakouluttajan toimesta. Omistajat tulevat saamaan luonnetestitulokset pentukansion mukana. Hippu ja Siri ovat reippaita ja leikkisiä koiranalkuja. Ja koska pentujen vanhemmat ja esivanhemmat ovat upeita työkoiria, toiveissa on, että tytöistä kehittyy aktiivisia työkoiria, joiden kanssa on mukava harrastaa vaikka mitä.
Huomenna onkin sitten vuorossa pentujen ensimmäinen eläinlääkärikäynti.


10.1.2014
Viikko on kulunut pitkälti 'PR' Rambo´s Honey Been aka Lumin pentupakettia valmistellen. Pentukansion valmistamisessa ja kokoamisessa on mennyt eräskin ilta koneen äärellä. Lumi lähtee tänään omaan uuteen kotiinsa. Taloon jää vielä Nasun kaksi viliskanttia tyttöä 'PR' Rambo´s Snow White ja 'PR' Rambo´s Snowflake. Vierotus emosta on parhaillaan menossa. Viikon päästä nämäkin tyttöset lähtevät uusiin koteihinsa eri puolille Suomea ja sen jälkeen meillä onkin edessä paluu "normaaliarkeen", kun talossa on enää omat kahdeksan koiraa. Eli ensi viikko kuluu jälleen pentukansioiden ja pentupakettien seurassa:)

Eilen pennut saivat natustellakseen raakoja kanansiipiä, jotka osoittautuivatkin suureksi herkuksi. Siinä on pienille hampeille järsittävää ja pennulle tekemistä joksikin aikaa. Pennut ovat nyt siinä iässä, että he kaipaavat huomiota ja tekemistä koko valveillaoloajan, onneksi väsy tulee kuitenkin vielä melko pian ja päikkäreitä vedellään yhdessä kasassa. Pennut ovat nyt nukkuneet yönsä kaikki samassa pentuaitauksessa, samassa pedissä, nyt kun pienemmätkin pennut ovat vieroituksessa emostaan.
8.1.2014
Loppiainen meni mukavissa merkeissä, kun talo täyttyi pentuja katsomaan tulleista vierailijoista.
Molemmat Nasun pennut on nyt varattu. Niille, jotka tällä kertaa jäivät ilman omaa amerikankääpiöterrieripentua tiedoksi, että tulevista pentuesuunnitelmista tiedotetaan sivuillamme myöhemmin. Yhteistyökenneleihimme Toy Fox Terrier Kenneliin sekä Senefi´s Toy Fox Terriers -kenneliin on odotettavissa seuraavat pentueet, joten ilmoittautukaa heille pentujonoon, mikäli ette vielä ole sitä tehneet.

Hani&Mocca -pentueen reipas narttupentu Lumi ehti jo vierailla elämänsä ensimmäisen kerran eläinlääkärissä, jossa tyttö tarkastettiin, mikrosirutettiin ja hän sai myös rokotuksen parvoa vastaan.
Lisäksi Lumille on suoritettu myös pentuluonnetesti 7 viikon ikäisenä. Uudet omistajat saavat testitulokset kirjallisena pentukansiossa samoin kuin eläinlääkärin todistuksenkin.

Kaikki pennut viettävät päivät yhdessä leikkien ja riehuen samassa suuressa pentuaitauksessa. Välillä pitää tosin Lumi ottaa hieman jäähylle, sen verran riehakas tyttö on kyseessä;)

3.1.2014
Hyvää uutta vuotta kaikille! Tästä se taas on lähtenyt tämäkin vuosi käyntiin.
Nasun pienet suloiset tytöt kasvavat kovaa vauhtia ja meno pentulaatikossa on välillä hulvatonta. Kaksi viikkoa vanhemman Lumi-tytön kanssa leikitään ja riehutaan, kiinteä ruoka maistuu hyvin ja emon maitokin vielä. 

Peruutusten vuoksi molemmat tytöt ovat vielä vailla omaa rakastavaa kotia. Jos olet kiinnostunut näistä reippaista tytöistä, ota yhteyttä, joko puhelimitse tai sähköpostitse!

Loppiaismaanantaina meillä vietetään pentuvierailupäivää, jolloin pentuja voi tulla katsomaan klo 13.00-14.30 välisenä aikana. Pakolliset ilmoittautumiset etukäteen sähköpostitse!
27.12.2013
Joulunpyhät sujuivat rauhallisissa merkeissä ja me kaikki nautimme jouluisesta rauhasta perheen ja koirien kesken. Tapaninpäivänä saimme viimein uudet valokuvat otettua pennuista ja siirrettyä koneelle. 
Tulevana viikonloppuna saapuu kaksi perhettä katsomaan Nasun tyttöjä ja vierailun jälkeen saamme tarkennusta pentuvaraustilanteeseen.

Uudenvuodenaattoa odottelemme jälleen, mutta emme kovin innokkaasti, sillä koiristamnme Troy ja Nugget pelkäävät pauketta. Tästä syystä uusi vuosi sujuu kotona mahdollisimman rauhallisesti. Radio ja televisio tosin pauhaavat, jotta ääni hiukan vaimentaa rakettien pauketta. 
Toivitamme kaikille oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta!

Verdi uuden ystävänsä Snow Whiten kanssa

18.12.13
Kiirettä riittää pentujen, aikuisten koirien ja jouluvalmisteluiden keskellä. Tässä hieman väliaikatietoa pentujen varaustilanteesta. Pentujonon purkaminen on parhaillaan käynnissä. Vaikka pentujono on melkoisen pitkä, jonossa on useita uroskoiraa odottavia, joille meillä ei ole nyt tarjota pentua. Lisäksi osan elämäntilanne on sellainen, ettei juuri tällä hetkellä voi ottaa koiranpentua, vaikka on ollut pitkänkin jonossa. Lisäksi osa ei ole halunnut odottaa ja on hankkinut jo toisen rotuisen koiranpennun, mikä on ihan ok.

Otamme jokaiseen pentujonossa olevaan henkilöön yhteyttä jonotusjärjestyksessä.

Koska vapaana on kaksi pentua, voimme kysyä jonottajien halukkuutta hankkia pentu tästä pentueesta vain kahdelta jonottajalta kerrallaan. Kun he ovat päättäneet oman kantansa (vastausta pyydetään mahd.nopeasti; mieluiten saman tien tai seuraavana päivänä, joskus menee pari päivää päätöksentekoon) ja mikäli jonottaja ei tällä hetkellä pysty/ halua ottaa vapaana olevaa pentua, siirrymme listalla seuraavaan jonottajaan. Luonnollisesti tähän prosessiin kuluu päiviä, eikä tätä ole tehty viikossa. Toivottavasti olemme jouluun mennessä jo selvittäneet suurimman osan urakasta:)

Kärsivällisyys kannattaa, sillä niin kauan kuin tällä sivustolla pentueet-sivulla ei ole merkintää, että pentu on varattu, voi olla hyvinkin mahdollista, että seuraava soitto tulee juuri sinulle!

Tulevana viikonloppuna on jälleen pentujen kynsien leikkuun ja madotuksen aika. Nasun pennut täyttävät neljä viikkoa ja on myös uusien poseerauskuvien aika! Samalla otamme tietysti myös Lumi-tyttösestä uusia fotoja - sikäli mikäli tämä elohopea malttaa pysyä kuvausten aikana paikoillaan;)

10.12.2013
Päivät kuluvat huimaa vauhtia koirien ja pentujen kanssa. Nasun tytöt 'PR' Rambo´s Snow White ja 'PR' Rambo´s Snowflake ovat jo kahden viikon ikäisiä ja saaneet jo ensimmäisen kerran matolääkityksen ja pienet terävät kynnetkin on jo leikattu. Silmät ovat molemmilla tyttösillä avautuneet, joten pitihän sitä uudet posekuvatkin sivuille ottaa ( kuvat löytyvät pentueet-sivulta).

Molemmat tytöt ovat vapaana ja varattavissa. Tämän viikon/viikonlopun aikana olemme yhteydessä pentujonossamme oleviin jonotusjärjestyksessä ja tiedustelemme haluanne ottaa jompikumpi näistä aivan über-suloisista neitosista omaan kotiinne.

Hanin tyttöpentu 'PR' Rambo´s Honey Bee on saanut uusilta omistajilta hienon kutsumanimen: Lumi. Mitenköhän meillä kaikilla onkin ollut nyt kovin lumisia ajatuksia... Nimenä Lumi sopii tytölle oikein hienosti ja olemme nyt alkaneet käyttämään kutsumanimeä, jotta se ehkä jo hieman olisi muistissa, kun Lumi lähtee uuteen kotiinsa.

Lumi täytti jo neljä viikkoa ja sai jo toisen matolääkityksen, tällä kertaa Flubenol-matolääkkeellä. Vielä yksi madotus on tiedossa tytön täyttäessä kuusi viikkoa ja se tehdään eri matolääkevalmisteella. Tällöin pentu on saanut luonamme kaikkiaan kolme matokuuria, eli loishäädöt on tehty parhaalla mahdollisella tavalla.

Lumi leikkii ja riehuu jo kovasti Hani-emon kanssa. Myös meitä ihmisiä kaivataan muutaman kerran päivässä leikkiseuraksi. Kunhan tyttö vielä hieman kasvaa, pääsee hän jo leikkimään muiden koiriemme kanssa ja uskon, että Pimusta saa ainakin oivan leikkitoverin!  Lumi on alkanut pikkuhiljaa jo maistelemaan kiinteää ruokaa, mutta maisteluvaiheessa vielä mennään, emon maito riittää vielä mainiosti ruoaksi. Hyvä on kuitenkin pikkuisen totutella kermaviilin ja jauhelihan makuun nyt näin alkuun. Myöhemmin sitten lisätään ruokavalioon liotetut pentupapanat. Lumin hampaat alkavat jo puhjeta ja siksi kaikkea pitää jyrsiä ja maistella.

Alla muutama kuva Lumista kennelin emännän sylissä.

Lumi

Lumi saa jo hampaita

1.12.2013
Nasun odotettu ensimmäinen pentue syntyi 22.11.13. Pentueeseen syntyi kaksi narttupentua, toinen väritykseltään white&black&tan (tri-color) ja toinen white&tan. Nasu hoiti synnytyksen oikein mallikkaasti ja omatoimisesti, eikä kätilön apua paljon tarvittu. Toista pennuista jouduttiin muutaman päivän ajan lisäruokkimaan tuttipullolla, koska paino kääntyi laskuun. Kun tyttö oppi imemään oikealla tekniikalla emon nisää, pulloruokinnasta voitiin luopua kokonaan. Sen jälkeen paino onkin noussut vauhdilla molemmilla tytöillä. 

Pennut on eilen kuvattu ja kuvat löytyvät pentue-sivuilta. Samalla otettiin myös uudet kuvat Hanin suloisesta tyttöpennusta Honey Beestä. Ne löytyvät myös pentueet-sivulta. Kahden viikon iässä Honey Bee pääsi myös elämänsä ensimmäiseen manikyyriin ja sai ensimmäisen kerran matolääkkeen. Pikkuhiljaa alamme aloitella totuttelua kiinteään ruokaan. 

Nasun tytöt

Honey Been ensimmäinen kynsienleikkuu

17.11.2013
Einon päivän myrsky pauhaa ulkona ja sisällä lämpimässä masuaan kasvattelee Nasu. Ensi viikon aikana odottelemme pieniä pentusia syntyväksi.

Hani ja suloinen tyttärensä Honey Bee nukkuvat päikkäreitä omassa rauhassaan. Honey Been paino kasvaa tasaisesti, tänään ylittyi jo 300 gramman raja. Maitoa riittää maitobaarissa yllin kyllin yhdelle tytölle.Hani on toipunut synnytyksestä hienosti. 


Nasu ja Nasun vauvamasu

'PR' Rambo´s Honey Bee päikkäreillä 8 vrk:n ikäisenä

10.11.2013
Meillä elettiin kiireisiä aikoja lauantaina, kun narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lady Black Star aka Hani päätti synnyttää ensipentueensa juuri sopivasti isänpäivälahjaksi isä Moccalle ('PR' Dunkel´s Master Mocca). Iltapäivällä viiden jälkeen Hani ilmoitti ensimmäisen kerran, että pentuja saattaisi tänään olla tulossa. Seitsemän aikoihin oli ensimmäinen pentu tulossa. Suureksi suruksemme pentu syntyi täysin ilman elonmerkkejä, emmekä sitkeästä elvytyksestä huolimatta saaneet pentua elämänlankaan kiinni.

Sitten odoteltiin lähes iltayhteentoista asti seuraavaa pentua. Klo 22.55 syntyi superihastuttava ja aivan täydellisen kaunis white&tan narttupentu. Pennulla oli painoa syntyessään 117 g ja se siirtyi heti emo-Hanin nisälle. Pentu sai nimekseen 'PR' Rambo´s Honey Bee.

Hani voi vaikeasta synnytyksestä huolimatta hyvin ja hoitaa pentuaan mallikkaasti. Hani hoiti vaikean synnytyksen ensikertalaiseksi todella hienosti ja rauhallisesti.

Tänään otettiin ensimmäiset valokuvat pikkuneidistä ja ne ovat nähtävissä Pentueet-sivulla. 

Nyt annamme pennun kehittyä ja kasvaa rauhassa ja kaiken mennessä hyvin, viikon parin päästä pentu on varattavissa. Otamme yhteyttä pentujonossa oleviin jonotusjärjestyksessä. 

Seuraavaksi alammekin jo valmistautua seuraavan ensiemon synnytykseen, kun 'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasun laskettu aika on käsillä puolentoista - kahden viikon kuluttua. 


2.11.2013
Hyvää pyhäinpäivää kaikille!
Eilen kävimme Nasun kanssa eläinlääkärin luona tiineysultrassa. Eläinlääkäri näki Nasun masussa varmuudella kaksi pientä koiranalkua. Hieno juttu! Nasu sai jo kolmen päivän matokuurin ja nyt vaan kasvatellaan mahaa ja odotellaan...

30.10.2013
Eilen oli jälleen aihetta juhlaan, kun pikkuneitimme Pimu ('PR' Dunkel´s Bluebell) vietti 1-vuotissyntymäpäiviään - Onnea! Niin se aika kuluu nopsaan, kun on hauskaa.


Seinäkalenteri 2014


Euroopan Amerikankääpiöterrieriyhdistys ry. ETFTA tekee jälleen tämän vuoden lopussa suurta suosiota niittäneen amerikankääpiöterrieri-seinäkalenterin vuodelle 2014. Hulppea, nelivärinen, näyttävä seinäkalenteri tehdään lähes omakustannushintaan ja kalenteri tulee olemaan kaikkien halukkaiden tilattavissa ETFTA ry.:n kotisivujen kautta ensi kuun aikana. Oivallinen lahja vaikka pukinkonttiin!

Lähetä omat valokuva-otoksesi omasta amerikankääpiöterrieristäsi kalenteria varten nyt! Kuvavaatimukset ovat: tarkka kuva, mielellään vaakamallia, korkea resoluutio. Ja toki kuvassa täytyy olla yksi tai useampi aito amerikankääpiöterrieri! :)

Omat kuvasi voit lähettää sähköpostilla jonna@dunkel.fi tai FTP:llä (kysy tunnukset Jonnalta jonna@dunkel.fi). Deadline kuvien lähetykselle on lauantaina, 9.11.2013 kello 21.00, joten toimi nyt heti!


28.10.2013
Sateiset syyssäät eikun jatkuvat ja huomiseksi on luvassa oikein syysmyrskyäkin - eli koiranilmoja tiedossa. Tämä onkin merkillinen suomen kielen ilmaisu - koiranilma - mistäköhän sekin on merkityksensä saanut? Meillä ainakaan ei sade- ja myrskysää innosta koiria ulkoilemaan, päinvastoin, kyllä silloin mieluummin loikoillaan sisällä lämpimässä, niin koirat kuin ihmisetkin.

Hani se vaan kasvattelee vauvamahaansa, ja vielähän se ehtii kasvaakin, sillä laskettuun aikaan on vielä puolisentoista viikkoa aikaa. Viikon päästä saanemme jo tiedon Nasunkin mahdollisesta tiineydestä, sitä odotellessa. 

Kovasti on jälleen tullut tiedusteluja koirista ja pennuista sekä koska voi koiriamme tulla katsomaan. Loppuvuonna emme enää järjestä vierailupäiviä, koska nyt haluamme rauhoittaa kotimme vierailta tulevia ensiemoja varten, jotta he saavat rauhasa valmistautua tärkeään tehtäväänsä. Pentuja pääsee sitten katsomaan ensimmäisen kerran n.neljän viikon iässä ainoastaan pentujen omistajat. Muille avoimien ovien päivää vietetään sitten ensi vuoden puolella, tästä saatte tietoa sähköpostitse ilmoittautumalla postituslistalle sekä tietysti nettisivuiltamme.
18.10.2013
Taas on talossa normaali määrä koiria, kun hoitokoiramme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami haettiin hoidosta. Samilla oli taas niin paljon puuhaa ja aktiviteettia, että muutama sata grammaa "ylimääräistä" tippui tässä parin viikon aikana, joten Sami lähti entistäkin soukempana poikana kotiin.

Tiineenä olevan narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lady Black Star aka Hanin vyötäröllä alkaa tiineys jo kunnolla näkymään. Tiineysvuorokausia on takana 41 ja tyttö on madotettu Axilurilla kahtena päivänä ja tänään on viimeinen madotuskerta. Kunnollinen madotus tiineyden tässä vaiheessa on erittäin tärkeää.

Ja vaikkei vauvamasu vielä valtava olekaan, on Hanin käytös jo muuttunut vastaanottamaan tulevat pennut. Hani on aina ollut äitinsä Siirin tavoin kova nuolemaan ja pesemään meidän korvat ja silmät yms, mutta nyt tämä puhdistaminen on levinnyt ihan uusiin sfääreihin - Hani "pesee" meidät kaikki joka päivä ja moneen kertaan, varsinkin kasvot ja kaulat ovat erityishuomiossa. Hyvän äidin merkki :)  

Vielä joudutaan tovi odottelemaan ennen kuin toisen astutetun narttukoiramme 'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasun tiineys varmistuu. Ennusmerkkejä on ilmassa...mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa - toisin sanoen ennen kuin eläinlääkärin tiineysultra kertoo näkyykö masussa pieniä pennunalkuja.

Huomenna lauantaina on tiedossa mukava päivä, joka kuluu jutustellen mukavia rodusta ja koiristamme paikalle ilmoittautuneiden vierailjoiden kanssa.


11.10.2013
Tänään kävimme Hanin kanssa eläinlääkärissä tiineysultrassa. Eläinlääkäri näki Hanin masussa kaksi pentua kasvamassa. Olipa kerrassaan hieno syntymäpäivälahja kennelin emännälle näin syntymäpäivän aattona:) Pennut syntyvät marraskuun alussa ja ovat luovutusikäisiä tammikuun alussa 2014.

Seuraavaksi odotellaankin sitten Nasun mahdollisia pentu-uutisia, mutta tähän menee vielä pari viikkoa aikaa. Sitä ennen ehditään vielä tehdä syksyisiä pihatöitä, lehtiä on pudonnut puista oikein urakalla. Ja aletaan pikkuhiljaa valmistautua siihen, että pian on pentuja tulossa taloon.  

Oikein mukavaa ja kaunista syksyistä viikonloppua kaikille!

9.10.2013
Syksyiset säät ovat saapuneet, onneksi eivät kuitenkaan hirveän sateiset, vielä ollaan päästy koirien kanssa lenkkeilemään melko lailla kuivin jaloin ja tassuin. Hoitokoira 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami on reipas poika lenkkeilemään. Kovin on äitiinsä Siiriin tullut, samalla lailla viipotetaan hurjaa kyytiä, Sami pärjäisi varmasti pienten koirien nopeusjuoksukisoissa hyvin.

Perjantaina onkin luvassa jännät paikat, vuorossa on syyskuussa astutetun narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lady Black Star aka Hanin tiineysultra. Perjantai-iltana sitten tiedetään, onko Hanilla pieniä koiravauvoja masussa kasvamassa. Jännittäviä aikoja elämme :)
3.10.2013
Kiirettä pitää, mutta saimme kuin saimmekin kalenteriin sovitettua vielä yhden vierailupäivän.

Tervetuloa tutustumaan koiriimme ja keskustelemaan koira-aiheisista asioista lauantaina 19.10.2013 klo 12.00-14.00 osoitteeseen Vehnäkuja 4, 16300 Orimattila.

Tämä onkin näillä näkymin tämän vuoden viimeinen vierailupäivä, koska jos kaikki menee suunnitelmien mukaan meillä on toivon mukaan talossa pentuja loppuvuodesta. Tällöin vierailulle pääsevät vain pentujen omistajat.

Vierailupäivään on pakollinen ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse. Ilmoita nimesi ja kuinka monta henkeä teiltä on tulossa vierailulle. Ilmoittautumiset osoitteeseen: rambostoyfox@dnainternet.net tai terhi.ruuska@phnet.fi.

Tapaamisiin!
30.9.2013
Perjantaina oli vuorossa eläinlääkärireissu, jolle pakkasimme mukaan Ellen ja Nuggetin. Ellellä oli vuorossa tehosterokotukset ja nyt ovatkin tytön rokotukset voimassa aina vuoden 2016 syyskuulle asti.  Nugget kävi samalla vanhan koiran terveystarkastuksessa ja Nuksulta otettiin laajat verikokeet, joiden tulokset kertoivat, että kaikki arvot ovat erittäin hyvät.

Nyt ovat taas pitkästä aikaa kaikki koiramme kotosalla. Lauantaina illansuussa haimme Nasu-tyttösemme kotiin Vihdistä, Toy Fox Terrier Kennelistä, jossa Nasu vietti pari viikkoa lemmenlomailemassa sulhasensa 'PR' Dunkel´s Pikkolo Jr aka Dalin kanssa. Astutukset sujuivat hyvin, joten nyt vain odotellaan, josko Nasun masussa olisi pieniä pentusia kasvamassa. Tiineysultra tämän tarkemmin kertoo sitten lokakuun loppupuolella.

Ja jottei aika tulisi pitkäksi kahdeksan koiran kanssa, saapuu tänään illalla kasvattimme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami hoitoon pariksi viikoksi. Nuoriso-osastomme Pimu ja Elle tulevat jälleen olemaan innoissaan, kun tulee tuttu, mukava leikkikaveri taloon. Voi sitä menoa ja meininkiä ;)

20.9.2013
Nettisivujen päivitys-projekti jatkuu. Tänään lisätty juttu koirien rokottamisesta Hoito ja kasvatus-sivulle sekä uusia kuvia koiristamme koirien omille sivuille, ainakin Elle ja Pimu saivat vihdoin kuvansa myöskin Koiramme-pääsivulle. Kaikenlaista muutakin lisättävää ja päivitettävää on työlistalla, joten sitä mukaa kun tässä syksyn pimeinä iltoina vaan ehtii, niin homma etenee - vähitellen.

Lähiaikoina on ollut sekä Meidän Koira että Koirat -lehdessä todella hienot jutut amerikankääpiöterrierikasvattaja Emma Mussalosta koirineen harrastamassa doboa. Tästä mukavasta koiran ja ohjaajan yhteisestä liikuntalajista voit lukea lehdistä lisää. Jutut sisältävät myös todella upeita kuvia hienoista amerikankääpiöterriereistä!
19.9.2013
Nyt löytyy sivuiltamme vihdoin ja viimein myös In English- osio. Sain vihdoin väkästettyä pienen esittelyn meistä in english, samoin lisäsin englantia myös yhteydenottolomakkeeseen ja otsikoihin. Tälle on käyttöä, koska pentutiedusteluja tulee ulkomaita myöten. Toisaalta, onhan nykyisin keksitty google-kääntäjäkin, jolla oletan monien ulkomaisten tiedustelijoiden kääntäneen tekstejä. Mehän tiedämme, että ne eivät aina osu ihan kohdilleen, mutta tuleepa ainakin toisinaan hyvät naurut ;)

Nasu kuhertelee vielä Vihdissä sulhasensa Dalin kanssa, joten siltä rintamalta ei ole mitään uutta tiedotettavaa vielä. Muuta kuin, että tyttö käyttäytyy äärimmäisen hienosti ja on oikein reipas.
Hani on kotiutunut mainiosti, häntä vaivasikin hieman koti-ikävä. Ruoka ei ihan kauhean hyvin vieraassa paikassa maistunut, mutta ruokahalu on nyt palannut ja jos mahdollista vielä entistäkin kovempana. Hani saakin nyt ravitsevaa penturuokaa, jota tiine narttu tarvitsee.
15.9.2013
Tänään aloitimme sunnuntaipäivän mukavasti sunnuntaiajelulla. Nasu-tyttösemme ('PR' Dunkel´s MaryLou Mocca) aloitti juoksunsa keskiviikkona ja niinpä vuorossa oli Nasun vienti Vihtiin, Toy Fox Terrier Kenneliin astutuksia varten. Matkalla poimimme mukaan Nasun sulhasen 'PR' Dunkel´s Pikkolo Jr aka Dalin Helsingistä.

Samalla reissulla toimme tullessamme Hani-tyttösen kotiin, sillä Hanin ovulaatioarvot olivat jo laskeneet normaalitasolle eli juoksut ja astutukset olivat tällä erää ohi. Nyt sitten vain odottelemme, onko astutusten tulos odotettu ja onko Hani onnistuneesti tiineenä. Tämä selviää sitten lokakuun puolella tehtävässä tiineysultratutkimuksessa.
1.9.2013
Tänään lähti narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lady Black Star aka Hani miehelään Toy Fox Terrier Kenneliin Vihtiin. Sulho 'PR' Dunkel´s Master Mocca aka Mocca saapui paikalle valmiiksi jo perjantaina. Kerromme tilanteesta lisää astutusten edistyessä. Jossain lokakuun puolella saamme sitten vahvistuksen ultraäänessä, onko Hani tiineenä.     
28.8.2013
Meille on tullut viime aikoina todella paljon pentutiedusteluja ja moni on ilmoittautunut myös pentujonoomme. Pentuesuunnitelmat on tehty ja varmistumassa ihan lähiaikoina. Nyt seuraamme innolla miten asiat etenevät, toivottavasti meillä on jo lähipäivinä lisää kerrottavaa asiasta!

8.8.2013
Hellettä ja ukkosta, siitä on elokuun alkupäivät tehty. Helteiden saapuessa lopettelivat daamimme Nugget ja Elle juoksunsa, eivätkä muut tytöt tällä kertaa seuranneet heitä juoksujen osalta. Jäämme siis odottelemaan, missä vaiheessa muiden tyttöjen juoksut alkavat.
Tuleva viikonloppu kuluukin mukavasti nurkkia siivotessa, kaatopaikkakuormaa tehdessä ja pihahommissa, toivottavasti säät suosivat.
Iltasanomissa oli lyhyt mutta erittäin ytimekäs artikkeli koirista ja pienistä lapsista. Voit lukea sen tästä linkistä.
29.7.2013
Kesälomat ovat ohi ja töihin paluu on vääjäämättä edessä. Onneksi kuitenkaan kesä ei ole vielä ohi :)
Kuukausi meni nopeasti remonttihommissa ja koirien kanssa puuhaillessa, mahtuipa mukaan muutamat kesäjuhlatkin ja tietysti tuo heinäkuinen aivan mahtavan upea TFT tapahtumapäivä.
Nartuistamme seniori Nugget aloitti juoksut ja Elle seurasi perässä - nyt odotellaan jännityksellä, koska muut narttumme aloittavat juoksunsa, etenkin Nasu ja Hani ovat erikoistarkkailussa.

Kaikille koiranäyttelyistä kiinnostuneille on nyt tarjolla upea mahdollisuus saada oma amerikankääpiöterrieri kansainväliseen näyttelyyn ihan täällä koti-Suomessa, kun SaKaTe ry (Suomen Amerikankarvatonterrierit ry) järjestää kaksipäiväisen näyttely- ja kisatapahtuman Mustialassa 24.-25.8.2013. Molempina päivinä on luvassa UKC-näyttely amerikkalaisten tuomareiden tuomaroimana sekä Terrier Race-kisat. Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeet löytyy osoitteesta www.sakate.net .


15.7.2013
Lauantaina nautittiin auringonpaisteesta ja helteestä TFT-Tapahtumapäivän merkeissä Vihdissä. Tapahtuma oli todella onnistunut: ihana ilma, hieno tunnelma, ihania ihmisiä ja ennen kaikkea runsain mitoin ihania upeita amerikankääpiöterriereitä! 

Päivän aikana kisailtiin nopeusjuoksussa, tunnelijuoksussa ja taakanvedossa. 
Kasvattimme 'PR' Rambo´s Sirius Black aka Badu sijoittui tunnelijuoksussa upeasti toiseksi - Onnea vielä kerran Badulle!  Badu hävisi finaalissa hiuksenhienosti kovan kisakokemuksen omaavalle todelliselle hiirikoira Blackielle. Suorituksen hienoutta lisää vielä se, että Badu oli ensimmäistä kertaa kokeilemassa vieheen perässä juoksemista heinäpaalitunnelien läpi! 

Kasvateistamme oli paikalla Badun lisäksi tietysti saman perheen koira 'PR' Ruuska´s Sir Valiant aka Jackie sekä 'PR' Rambo´s Morning Son aka Yoda perheineen. Oli todella mukava nähdä teitä kaikkia! Kiitokset vielä kerran osallistumisesta! Badu (oik.) tunnelijuoksu-finaalin lähdössä

Ihmisiä ja koiria oli paikalla paljon

Jackie (oik.) ja Yoda tekemässä tuttavuutta

Nasu vilvoittelemassa koirien uima-altaassa

8.7.2013
Kesälomat ovat alkaneet remontin merkeissä; pakollisia kodin korjauksia on tehty jo viikon ajan ja ainakin tämä viikko vielä näissä merkeissä menee. Koirien kanssa on myös nyt enemmän aikaa lenkkeillä ja touhuta. Ilmatkin ovat olleet hyvin suotuisia, joten koirat viihtyvät päivisin hyvin paljon aidatulla takapihallamme vapaana juoksentelemassa. 
Remonttikiireiden keskellä valmistelemme myös TFT-tapahtumapäivää, joka järjestetään tulevana lauantaina 13.7.Vihdissä. Olethan muistanmut ilmoittautua mukaan mukavaan menoon? Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.toyfoxkennels.com
Nähdään siis lauantaina!
20.6.2013

Rambo´s Toy Fox Terriers toivottaa kaikille oikein Hyvää juhannusta ja kesää!

Verdi juhannuspöydässä

17.6.2013
Mukavat vaihtelevat kesäilmat ovat sulostuttaneet suvenviettoa - välillä tulee vettä todella rankasti, mutta aina lopulta paistaa aurinko! Säät ovat suosineet nurmikon korjausprojektiamme, ei ol tarvinnut erikseen kastella ja varmasti lähtevät siemenet hyvin itämään.Koska korjattava nurmialue sijaitsee aidatulla takapihallamme, jonne koirilla on vapaa pääsy, piti tietysti aidata erikseen vielä tuo uusi nurmikko. Muut koiramme ovat kiertäneet alueen nätisti aidan ulkopuolelta, kuten kuuluukin, mutta jostain ihmeen rakosesta Pimu on mahtunut aitauksen sisälle ihmettelemään tuoretta multaa...

Viikonloppu meni mukavissa merkeissä, ensin lauantaina juhlimme Jonnan syntymäpäiviä Vihdissä - kiitokset vielä Jonnalle hienoista juhlista! Sitten sunnuntaipäiväksi saimme aina odotettuja vieraita, kun kasvattimme 'PR' Ruuska´s Sir Valiant aka Jackie (Verdin veli) ja 'PR' Rambo´s Sirius Black aka Badu (Ellen veli) olivat päivähoidossa emännän ja isännän matkatessa rippijuhliin. Pojat ovat todella reippaita ja hoitopäivä meni oikein mallikkaasti. Kaikkien kanssa tultiin toimeen ja mukavaa oli pojillakin päästä leikkimäään näin monen kaverin kanssa! Alla on kesäinen kuva Jackiesta ja Badusta - hellepäiviä odotellessa!

Badu ja Jackie kesätunnelmissa

3.6.2013
Huh, hellettä! Onpa erityisen kauniit ja lämpimät kelit ja auringosta nauttivat myöskin kaikki koiramme täysin rinnoin. Erityisesti Verdi on kova poika ottamaan aurinkoa, välillä pitää hakea poika sisälle varjoon, ettei tule lämpöhalvausta.
Sami-poika haettiin viime viikolla hoidosta. Niin mukava leikkikaveri Sami on, että koiramme etsivät vielä pitkän aikaa, mihin ihmeeseen Sami hävisi. No Sami lähti mökkeilemään, ja ohessa Samin omistajan lähettämä auringonpalvontakuva.

Vuusittainen TFT-tapahtumapäivä pidetään lauantaina 13.7.2013 klo 11-14 Vihdissä, Ranch Dunkelilla. Tapahtuman järjestävät Toy Fox Terrier Kennels, Senefi´s Toy Fox Terriers ja Rambo´s Toy Fox Terriers yhteistyössä European Toy Fox Terrier Association, ETFTA ry:n kanssa. TFT-tapahtumapäivä on tarkoitettu kaikille Suomen amerikankääpiöterriereille omistajineen. Luvassa hiirijahti-tunnelijuoksua koirille, koirien juoksukisat, koirien leikkikenttä, huvilateltta, kesäbuffet, toyfox-turinaa ja paljon muuta kivaa koko perheelle. Mukaan voi ilmoittautua osoitteessa www.toyfoxkennels.com. Tule mukaan viettämään upea päivä yhdessä muiden amerikankääpiöterrieri-omistajien kanssa! Nähdään siellä!

'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami

24.5.2013
Nyt on kesäflunssassa kärvistelty viikon verran ja pikkuhiljaa olo alkaa helpottumaan. Tänä aikana on hoidettu vain kaikkein välttämättömimmät hommat, joten kotisivujen päivitykseen ei ole ehtinyt ollenkaan.

Taas on talossa reilun viikon verran yhdeksän koiraa, kun kasvattimme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami on meillä hoidossa. Samin isäntä joutui yllättäen lähtemään matkalle ja me otimme mieluusti kiltin Sami-pojan hoitoon siksi aikaa. Sami tulee hyvin toimeen kaikkien koiriemme kanssa ja leikkikavereita tästä joukosta kyllä löytyy. Oli myös tällä kertaa ihana huomata, että Sami ei itkenyt ensimmäisenä yönä ollenkaan, kuten aiemmin. Tämä johtunee siitä, ettei edellisestä vierailusta ollut kulunut kovin pitkää aikaa. Sami tuli meille kuin kotiin, ja näin tahdommekin, että Samilla, kuten myös muilla kasvateillamme, on aina toinen koti, jonne otetaan lämpimästi vastaan!

Kasvattamiemme koirien hyvinvointi on meille todella tärkeää ja olemme aina iloisia, kun saamme heidän kuulumisiaan. Välillä kuulumiset voivat olla ikäviäkin uutisia, mutta 99 % terveisistä on positiivisia. Meihin voi aina olla yhteydessä, yhtä lailla mukavissa kuin ei-niin-mukavissakin merkeissä.

Koirat nauttivat kesästä ja suuresta ulkoaitauksestamme, jossa ne saavatkin leikkiä ja juoksennella  ihan sydämensä kyllyydestä. Eikä sisällä paljon viihdyttäisikään - paitsi sadepäivinä. Silloin käperrytään emännän ja isännän syliin ja nautitaan päiväunista.

30.4.2013

Toivotamme kaikille oikein hauskaa vappua!

Tulisipa kesä jo, toivoo Nugget

24.4.2013
Taas on lauma ennallaan, kun Sami-poika haettiin perjantaina hoidosta. Kasvattimme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami on todella reipas ja hieno poika ja on aina yhtä mukava nähdä, kuinka Sami on meillä kuin kotonaan. Kaikkien kanssa yhteiselo sujuu ja luulenpa, että varsinkin pikku-Pimu (joka tosin on jo kasvanut korkeammaksi kuin Sami) uuvutti pojan täysin riehumisellaan ja leikkiin haullaan. Sami todennäköisesti vietti seuraavan viikonlopun lepäillen ja nauttien rauhasta :) Pari kuvaa upeasta Samista alla.

Maanantaina olikin jälleen vuorossa eläinlääkärikäynti, tällä kertaa mukaan pakattiin iso poika Troy, Nugget ja Hani. Troylla ja Nuksulla oli vuorossa uusintarokotukset ja samalla heidät terveystarkastettiin. Hani oli mukana korvien tarkastuksessa, koska tyttö alkoi raapia korvaansa niin, että se oli jo ihan verinirhaumilla. Pieni tulehdushan sieltä löytyikin, ja lääkäri määräsi korvatippakuurin. Troy-poika otti reissusta ilon irti ja nautiskeli täysin rinnoin istuen rennosti takapenkillä kuin pojat ja katsellen maisemia.

Kamerasta on tyhjennetty reilut 1500 kuvaa tietokoneelle, joita parhaillaan editoidaan. Suuri osa on kuvia koirista, joten niitä on jossain vaiheessa ajan kanssa sitten enemmänkin luvassa tänne sivuille.
Laitetaan tähän nyt pari talvista kuvaa, kun kevät onneksi alkaa jo voittaa...

Kaverukset Sami (vas.) ja Pimu

Sami poseeraa

Pimu

Nasu nauttii hangesta

Tytöt marjassa. Vas. Hani, Elle ja Nasu

Ellekin pitää marja-aroniasta

Pimukin on kiivennyt korkealle hangelle

Pimu

8.4.2013
Talvi on jälleen ottanut otteen keväästä, kun maa oli aamulla aivan valkoisena. Toivotaan, että kevät tulisi kohta jo paremmalla vauhdilla!
Ensi sunnuntaina on luvassa kevään ensimmäinen ETFTA ry:n järjestämä Match Show Helsingissä, joten kaikki mukaan! Lisätietoja tapahtumat-sivulla. Toivotaan, että sää suosii tapahtumaa. Mukana on ETFTA:n infopiste sekä muutama amerikankääpiöterrieri, joten tervetuloa vaan paikan päälle osallistumaan tai vain katselemaan ja tutustumaan amerikankääpiöterriereihin!
Lauantai-iltana oli ETFTA ry:n online-kokous, jossa valitettavasti päätettiin peruuttaa ETFTA UKC Show 2013-tapahtuma tältä vuodelta. Tuomaroinnin ja muiden järjestelyjen kanssa oli suuria ongelmia, eikä aikataulu antanut periksi tehdä uusia suunnitelmia. Ensi vuodeksi on sitten suunnitteilla entistäkin hienompi ja suurempi tapahtuma!
Tällä viikolla saamme lisäystä laumaan, kun kasvattimme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami saapuu meille viikoksi hoitoon. Sami onkin jo tutustunut kaikkiin koiriimme edellisellä vierailullaan, joten iloista leikkimistä ja riehumista on odotettavissa:) Varsinkin ikiliikkuja ilopilleri Pimu odottaa jo kovasti uutta leikkiseuraa...3.4.2013
Pääsiäinen sujui leppoisissa merkeissä oleillessa koirien kanssa. Kauniit aurinkoiset päivät houkuttelivat koirat pidemmille lenkeille ja ulkoilemaan ulkotarhassamme. Pimulla ovat alkaneet hampaat vaihtua ja pääsiäisen pyhiin kuuluivatkin moninaiset vetoleikit, jotta tiukassa olevia maitokulmureita saataisiin löystytettyä. Kovasta yrityksestä huolimatta oli eilen eläinlääkärikäynnin aika, koska pysyvät alakulmahampaat olivat jo kasvaneet lähes puoleenväliin maitokulmureita. Eläinlääkäri rauhoitti Pimun ja sai tehdä hyvän tovin töitä, ennen kuin juuriltaan todella huiman pituiset maitokulmahampaat saatiin kokonaan poistettua. Onneksi myös ylös olivat jo pysyvät kulmurit puhjenneet, joten kaikki neljä maitokulmahammasta saatiin samalla kertaa poistettua. Nyt on Pimun suussa tilaa pysyvien hampaiden kasvaa!

Muut maitohampaat lähtevät yleensä hyvin itsekseen, ainoastaan nuo kulmahampaat todella pitkine juurineen ovat toisinaan niin tiukassa, että ne on poistatettava eläinlääkärin toimesta. Mikäli niitä ei ajoissa poisteta, kasvavat pysyvät kulmahampaat vinoon tai väärään paikkaan, mistä aiheutuu sitten koiralle purentavirhe. Joten kannattaa olla tarkkana kuin porkkana aina hampaiden vaihtumisen aikaan ja lähteä tarvittaessa ajoissa eläinlääkärin pakeille.

Kevät tulee kovaa vauhtia, vaikka hieman myöhässä onkin, ja niin lähestyvät myös mukavat ETFTA-tapahtumat! Ensimmäisenä vuorossa on Match Show-näyttely kaikille roduille. Match Show järjestetään sunnuntaina 14.4. ja paikkana on Helsinki, Munkkiniemi, Munkinpuiston Koneen kenttä. Lisätietoa löytyy tapahtumat-sivulta.


18.3.2013
Lauantaipäivä sujui mukavissa merkeissä, kun kotonamme kävi vierailijoita katsomassa koiriame ja tutustumassa rotuun paremmin. On aina ilo huomata, miten ihmiset silminnähden ihastuvat amerikankääpiöterriereihin heti niitä nähdessään. Monilla tutustuminen rotuun etenee saman kaavan mukaan:on "puolivahingossa" onnistuttu löytämään tietoa tästä harvinaisesta rodusta netin kautta ja vierailtu kotimaisten amerikankääpiöterrieri-kasvattajien sivuilla ja ihastuttu rotuun kuvien ja tietojen myötä, jonka jälkeen onkin jo ihan pakko päästä näkemään näitä veijareita ihan livenä. Ja kun kerran tällaisia upeita koiria tapaa, on sydän kyllä menetetty iäksi! Näin kävi meilläkin 2000-luvun alussa ja sillä tiellä ollaan :)

Yöt ja aamut jatkuvat edelleen todella kylminä, mutta päivällä kun aurinko pääsee kunnolla lämmittämään, koiramme viihtyvät kiipeilemässä marjapensaiden päällä takapihallamme. Kyllä, hanget ovat todellakin niin korkeita, ja sieltä näkee hyvin koko pihan. Kukin vuorollaan hyppelehtii auringossa kylpevillä hangilla, myös pikkuinen Pimu-neiti on keksinyt tämän mukavan puuhan.

11.3.2013
Tulevana lauantaina 16.3 meille on tulossa väkeä vierailulle katsomaan koiriamme ja tutustumaan rotuun tarkemmin. Vierailuaika on klo 12-14. Jos haluat mukaan, ilmoittaudu etukäteen sähköpostitse terhi.ruuska@phnet.fi.

Taas on aamuisin kireitä pakkasia riittänyt ja koirat eivät ole kovin mielellään pitkiä aamulenkkejä tehneet. Toivottavasti pian alkaa pakkaset hellittämään ja kevät pääsee näyttäytymään oikein toden teolla.

Kaiken normaalikiireen lisäksi valmistui myös kaksi artikkelia maaliskuun aikana ilmestyvään ETFTA Newsletter -jäsenlehteen. Upean lehden saat kotiisi kannettuna pari kertaa vuodessa liittymällä ETFTA ry:n jäseneksi. Lisätietoja jäsenyydestä ja jäseneksi liittyminen sivulla www.etfta.fi.

19.2.2013
Viikonloppu kului kiireisissä, mutta mukavissa merkeissä. Lauantaina osallistuimme ETFTA ry:n hallituksen kokoukseen, joka pidettiin tällä kertaa Vihdissä. Tärkeistä asioista virisi mukavasti keskustelua ja päätettiin esimerkiksi tämän vuoden tulevista koiratapahtumista. Ilmoitamme aina tulevista ajankohtaisista tapahtumista myös kotisivujemme tapahtumat-sivulla - kannattaa seurata ja tulla mukaan iloisiin koiratapahtumiin!
Eilen olikin sitten aika käväistä eläinlääkärin pakeilla, tällä kertaa oli vuorossa Pimun tehosterokotukset. Nyt odotellaan vielä parin viikon varoaika, jonka jälkeen Pimu on valmis lähtemään tutustumaan suureen maailmaan!
Kevättä kohti ollaan menossa ja sen ovat huomanneet myöskin kennelimme nuoret nartut. Hani aloitti juoksut ja heti perässä seurasivat Nasu ja eläkeläisrouva Nugget. Hani on vielä liian nuori jalostustehtäviin, joten hänen osaltaan odotellaan rauhassa seuraavia juoksuja sitten alkusyksystä. Nasun kohdalla suunnitelmissamme oli astuttaa neito ensimmäistä kertaa näistä juoksuista, mutta näinhän se on, että kaikki ei aina mene niin kuin on suunniteltu. Nasun white&tan -väritys vaatii joko tri-color tai white&black uroksen ja koska kyse on ensimmäisestä astutuksesta, pienikokoisen sellaisen. Lisäksi vaatimuksemme urosta kohtaan ovat suuret, joten tällä kertaa sopivaa urosta ei Nasulle ollut saatavissa. Näin ollen jalostussuunnitelmat siirtyvät tältäkin osin alkusyksyyn. Seuraavia juoksuja silmällä pitäen meillä on nyt kaksi-kolme erittäin upeaa urosvaihtoehtoa ja uroksen valintaa on aikaa vielä tarkasti pohtia. Joten syksyllä on toivottavasti sitten kahden nartun astutukset edessä. Pentujonomme on jo venähtänyt aika pitkäksi ja toivotaan nyt, että pennunpalleroisia olisi loppuvuodesta tarjolla! Mikäli teillä on jo kova kiire saada se ikioma amerikankääpiöterrieri, ottakaa yhteyttä yhteistyökenneliimme Toy Fox Terrier Kennels - heillä on tälläkin hetkellä pentuja saatavilla ja useampikin pentue tässä kevään ja kesän mittaan tulossa.      
14.2.2013

' En tarvitse mitään niin paljon kuin hunajaa…', sanoi Puh katsoessaan Nasua,'…paitsi sinua, ystäväni.'
- A. A. Milne -

Hyvää ystävänpäivää kaikille ystävillemme - karvaisille ja vähemmän karvaisille, nelijalkaisille ja kaksijalkaisille ;)4.2.2013
Niin se vain viikko vierähti jälleen tosi nopeasti! Suloinen ja reipas Sami-kasvattimme lähti sunnuntaina jälleen kotiin. Pimu alkoi heti ikävöimään leikkikaveria, illalla onneksi Verdi vähän innostui tytön kanssa leikkimään. Iltasella oli minullakin vaikeuksia muistaa, ettei tarvitse koiria takapihalta sisään ottaessa laskea enää yhdeksään, vaan normi kahdeksaan ;)
29.1.2013
Viikonloppu kului taas kiireisissä merkeissä. Perjantai-iltana kasvattimme 'PR' Rambo´s Sundance Kid aka Sami saapui viikoksi luoksemme hoitoon. Sami on todella reipas pikku-ukkeli ja oli heti aivan täyin kotonaan. Samoin koko laumamme otti Samin hyvin vastaan, onhan Sami jo suurimmalle osalle tuttu aikaisemmilta hoitokerroilta. Elle ja Pimu eivät olleet vielä Samiin tutustuneet, mutta mitään ongelmaa ei tässäkään ollut vaan kaikki tulevat toimeen keskenään.

Sunnuntaipäivä kuluikin sitten suureksi osaksi Match Showssa, joka pidettiin Orimattilassa Hurtta-Hallissa. Hurtta-Halli on kylmä halli ja ulkona oli kylmä ja tuulinen pakkaspäivä, joten lämpimästä pukeutumisesta huolimatta loppuajasta jo paleli oikein tosissaan. Mukanamme oli tällä kertaa Nasu, joka saikin useaan otteeseen lämmitellä takin sisällä. Ilmoittautuminen alkoi klo 12.00 ja näyttelyn oli tarkoitus alkaa klo 13.00, mutta aloitus venähti reilulla puolella tunnilla. Lisäksi meillä kävi vähän huono tuuri, kun pienet aikuiset oli aikataulutettu pentujen ryhmän jälkeen (isot ja pienet pennut samassa ryhmässä), joita oli todella suuri määrä (yli 50), joten todellakin palelimme näyttelyssä loppuun asti. Nasu sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut neljän parhaan joukkoon tällä kertaa. Kokemusta saimme taas lisää ja opimme, että kylmissä hallitiloissa pidettäviin koiratapahtumiin osallistumme seuraavan kerran vasta lämpimillä kevätkeleillä ;)

Sunnuntaina oli myös vuorossa koirien jokaviikkoiset pedikyyrit ja myös hoitokoira Sami pääsi kynsien lyhennykseen. Kaikki koirat ottavat tämän hoitotoimenpiteen hyvinkin eri lailla, toiset rauhallisesti ja toiset vähemmän rauhallisesti, mutta sitkeydellä ja periksiantamattomuudella kaikkien kynnet tulevat aina leikatuksi. Katso Mustin ja Mirrin uutiskirjeen video kynsienleikkuusta, mukana amerikankääpiöterrieri Peppi.
21.1.2013
Tänään kävimme Pimun kanssa eläinlääkärin luona, jossa eläinlääkäri tutki Pimun ja samalla Pimu sai nelosrokotteen. Pimu otti homman aika rauhallisesti, pieni vinkaus pääsi pistettäessä. Eläinlääkärin tarkka vaaka näytti Pimulle lukemat 1,9 kg. Matka lääkärille ja takaisin sujui oikein hienosti. Kotoa lähtiessä oli vähän hankaluuksia, kun kaikki koirat olivat halukkaita ahtautumaan pieneen kuljetusboksiin, eikä auttanut muu kuin nostaa boksi keittiön pöydälle ja siellä Pimu boksiin. Kotiin palatessa kaikki kuonot olivat taas ihmettelemässä, kuka se sieltä boksista oikein saapuu...hauskoja vesseleitä nämä amerikkalaiset ;)

Pakkaset jatkuvat, tosin eivät onneksi ihan niin hurjina, -30 astetta on jo pikkuisen liikaa... Kun pakkanen lauhtui normi kymmeneen asteeseen, koiratkin tarkenevat taas paremmin ulkoilla.

17.1.2013

Tällä viikolla pikkuinen Pimu sai matolääkkeen ja ensi viikolla Pimu täyttää kolme kuukautta ja vuorossa on Pimun ensimmäinen nelosrokote. Pimuhan on saanut kasvattajalta lähtiessään jo parvorokotteen, joten ihan outoa hommaa tämä rokottaminen ei ole. Sitten neljän kuukauden iässä on tehosterokotuksen vuoro ja rabies-rokote. Tämän jälkeen Pimu voi lähteä tutkimaan maailmaa laajemmaltikin kuin omalta pihalta käsin.

Kasvattajapiireissä noin maanlaajuisesti on melko harvinaista, että kasvattaja rokotuttaa pennut 7 viikon iässä parvoa vastaan. Tämä on kuitenkin halpa henkivakuutus pienelle pennulle, jolle mahdollinen parvo-virus aiheuttaisi lähes varman kuoleman. Me rokotamme kaikki pentumme aina tätä fataalia sairautta vastaan. Samoin tekevät myös muut ETFTA ry:n suosittelemat vastuulliset amerikankääpiöterrierikasvattajat, yhteistyökumppanimme Toy Fox Terrier Kennel ja Senefi´s Toy Fox Terriers.

Ennen matolääkitystä Pimu punnittiin ja puntari näytti komiat 1,7 kg! Saapuessaan meille kolme viikkoa sitten, paino oli noin kilon luokkaa.
9.1.2013
Eilen oli vuorossa eläinlääkärireissu, jonne mukaan lähtivät tällä kertaa Hani ja Nasu. Tosin Jannen availlessa suuren boksin ovea, kaikki kääpiöt olisivat halunneet lähteä mukaan. Luulen kuitenkin, mikäli olisivat tienneet minne matka vie, ehkä eivät olisi olleet niin innokkaita;)
Hanilla oli tehosterokotusten aika ja samalla sekä Hanille että Nasulle suoritettiin täydellinen terveystarkastus. ELL totesi molemmat daamit täysin terveiksi ja molemmilta löytyy nyt myös virallinen terveystodistus. Tämä on erittäin hyvä asia kaiken kaikkiaan ja varsinkin tulevia pentuesuunnitelmia silmällä pitäen.

Uudet tulokkaamme Pikku-Pimu sekä Elle ovat kotiutuneet kerrassaan hienosti. Pimu on kova tyttö pureskelemaan kaikkea mitä eteen tulee ja nyt onkin oltava tiukkana, että käsien pureskelu ja lahkeissa sekä verhoissa roikkuminen saadaan loppumaan. Luvallisia puruleluja ja -luita sen sijaan saa purra niin paljon kuin jaksaa. Pimu on oikein reipas tapaus ja varsin napakka vaatiessaan isoja koiria leikkimään kanssaan - useimmiten huonolla menestyksellä tosin.

Pakkasten hellitettyä ovat kaikki koirat nauttineet lenkeistä ja varsinkin juoksentelusta aidatulla takapihallamme. Sieltä löytyy lumen alta lisäksi erittäin c-vitamiinipitoisia marja-aronioita, joita innolla kaivetaan esiin ja mässytetään.