Koiran elämää -blogi

6.4.2024
Kevättä odotellaan jo kovasti, mutta takatalvi tuntuu iskeneen. Toivottavasti jo ensi viikolla alkaa lämpenemään. Yksi ihanan aurinkoinen, lämmin päivä oli pääsiäisen aikaan ja kyllähän siellä koko koiralauma nautti täysin siemauksin kevätauringon lämmöstä takapihalla. 

Kesäisempien kelien tultua touko-kesäkuussa pidetään myös seuraava yleinen vierailupäivä, jolloin voi tulla tutustumaan rotuun ja koiriimme. 

Tällä hetkellä meillä on aikuinen, pieni narttukoira etsimässä uutta kotia. Lue lisää Myytävänä-sivulta ja ota yhteyttä, mikäli kiinnostuit. 


2.1.2024
Hyvää Uutta Vuotta 2024! 

Onneksi vuosi vaihtui nopeasti, tuumaa meidän Martti (PR Rambo´s Maddox), jolle uusi vuosi paukkuineen on aivan liikaa. Martti on koiristamme ainoa paukkuarka, mutta hänen ehdoillaan meillä uutta vuotta vietetään mahdollisimman rauhallisissa merkeissä. Eikä paukutella. 

Tänä vuonna kokeilimme Calmex -tabletteja, joita saa esimerkiksi apteekista ilman reseptiä. Calmex aloitetaan kolme päivää ennen stressaavaa tilannetta ja kyseisenä päivänä voi antaa tupla-annoksen ja näin myös toimimme. Tablettien lisäksi Martti puettiin hyvissä ajoin Thundershirt-painepaitaan, joka rauhoittaa koiraa. Martin oleskelutiloihin laitettiin jo aamusta radio taustahälyksi ja radio oli päällä illalla myös toisessa huoneessa ja tv olkkarissa. 

Näillä eväillä ja siten, että itse olimme rauhallisia ja niin kuin mitään ihmeellistä ei olisi tapahtumassakaan, pärjättiin oikein hyvin. Martti oli yllättävän rauhallinen ja makaili puolenyön molemmin puolin pahimpaan paukeaikaan tyytyväisenä isännän vieressä olohuoneen tuolissa ja katseli tv:tä. 

Ja niin jälleen yksi uudenvuoden yö on selvitty. Onneksi seuraavaan on vielä melkein vuosi aikaa;) 
Hyvää Uutta vuotta 2024 kaikille!

PR Rambo´s Maddox aka Martti

14.11.2023
Tämän viikon lauantaina 18.11.23 pikkujoulukauden päheimmät pikkuiset joulut kaikille amerikankääpiöterriereille omistajineen Nummelassa. Tule mukaan! Lue lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan menoon heti osoitteessa www.etfta.fi.
Nähdään pikkujouluissa!

4.9.2023
Meillä elämä on syksyn alkaessa palannut taas omaan rauhalliseen uomaansa omalla porukalla. Viimeisimmän pentueen pennuista myös ihastuttava Etta (Rambo´s Ellie May) löysi aivan ihanan kodin ja lähti elokuussa omaan uuteen kotiinsa.  Etta lähettelee terveisiä, että kaikki on uudessa kodissa alkanut sujua oikein mainiosti ja perheen kissan kanssa on jo tutustuttu ja tullaan hyvin juttuun. Hieno homma!

Viime viikolla kävimme eläinlääkärireissulla neljän koiran kanssa, oli vuorossa kolmen vuoden välein annettavat tehosterokotukset. Tällä hetkellä koiralaumamme seniori on Verdi, joka täytti juuri 13 vuotta. Verdi kävi myös mukana automatkalla ja sai rokotukset seuraavaksi kolmeksi vuodeksi ja on muutenkin oikein reipas pikku-ukko. Verdi nauttii alkusyksyn aurinkoisista ja lämpimistä päivistä ottaen aurinkoa terassilla aina kun vain mahdollista. ja nauttikoon, kohta tulee taas pitkä ja pimeä talvi, eikä aurinkoa välttämättä näy päiväkausiin. 

Elsa (Rambo´s EmmyLou), kolmas viimeisimmän pentueen pennuista, on löytänyt hyvät kaverit Daisystä (PR Rambo´s Daisy Pocket) ja Almasta (PR Dunkel´s Lidia Pummel). Kolmikko tulee hyvin toimeen keskenään ja välillä riehaannutaan porukalla oikein kunnolla. Ja kun menen huoneeseen tarkastamaan, mitä siellä tapahtuu, niin kaikki kolme jähmettyvät paikalleen ja katsovat "ei me mitään olla tehty"-katseella. Kyllä saa välillä nauraa oikein kunnolla näille toheltajille :) 

Elsa ja Alma olivat mukana toissaviikonloppuna ETFTA ry:n TFT Kisapäivässä Kirkkonummella. Molemmat nuoret tytöt pääsivät kokeilemaan Rottajahtia, josta tosin ei kumpikaan ihan hirveästi innostunut, ainakaan näin eka kerralla. Mutta kaikkein parasta antia tapahtumassa on tietysti muiden saman rotuisten koirien tapaaminen. Varsinkin Elsalle teki oikein hyvää nähdä vieraita koiria, alkuun piti vähän murista, mutta hetken päästä ei oltu enää moksiskaan, ihan parasta sosiaalistumista nämä tapahtumat. Meillä oli karmeasta säästä huolimatta todella mukava tapahtuma ja sen verran sadekin taukosi, että saatiin nopeusjuoksukisa vietyä läpi. Ja nautittua ihan parhaat grillimakkarat, nam!

 
2.8.2023
Elokuu on täällä ja töihin ja kouluun paluu on monella edessä. Kesä meni taas ihan liian nopeasti, niin kuin Suomessa yleensäkin. Mutta toivotaan, että elokuussakin vielä on kauniita kesäpäiviä. 

Koirat ovat nauttineet kesästä ihan täysillä. Ihanaa vaellella metsäpoluilla, ottaa aurinkoa terassilla, syödä vaniljajäätelöä hellepäivänä ja maistaa lettua ja makkaraa (huom. pienenpienet maisitiaiset!). Uimassakin olisi ollut kiva käydä, mutta täällä kuivalla maalla ei oikein ole koirille sallittuja uimarantoja. 

Punkit eivät ole meidän laumaa isommin häirinneet, kesän aikana on ainoastaan Lotalta löydetty ja poistettu yksi punkki niskasta. 

Tulevana sunnuntaina vietetään vierailupäivää, edellisviikonloppuna eivät kaikki halukkaat mahtuneet mukaan. Ilmoittaudu mukaan katsomaan koiria ja juttelemaan lisää tästä valloittavasta rodusta!
5.7.2023
Ihana kesä on täällä! Tänään tosin on hieman sateinen keli, mutta kesäsadekaan ei haittaa. kaikki koiramme ovat niin tyytyväisiä ihaniin kesäsäihin, että niitä ei tahdo iltaisin sisälle saada. 
Reippaat pienet neitoset Elsa ja Etta ovat saaneet vähän vanhemmista Almasta ja Daisysta hyvät leikkikaverit ja tämä junnunelikko keksii kyllä vaikka mitä tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin. Eikä aina pelkästään kivaa, ainakaan emännän mielestä, takapihan kukkapenkki ei saanut olla ollenkaan rauhassa, joten se piti siirtää pois. paikalle istutetaan nurmikko, jos siemenet saavat olla sen aikaa kaivamatta...

Kesäkeleillä, ei tosin kuumilla helteillä, olemme retkeilleet paljon eri lähiluontopoluilla koirien kanssa. Koirille metsässä liikkuminen on niin paljon mielekkäämpää kuin ainainen tasaisella asvaltilla tai hiekkatiellä lenkkeily. Ja koirat myös väsyvät ihan eri lailla maastossa liikkuessaan. Otamme aina retkille vaihtelevalla kokoonpanolla koiria mukaan, että kaikki pääsevät vuorollaan metsään. Seuraavaksi täytyykin suunnitella sopivan pieni lenkki Elsalle ja Ettalle, jotta hekin pääsevät haistelemaan metsän tuoksuja.  

Pieni poikapentu Elmo (Elsan ja Ettan veli) löysi uuden ihanan kodin, jossa on oma amerikankääpiöterrieri-isoveli, miten hienoa! Elmo muutti omaan kotiin  juhannukseksi ja siellä on alkanut yhteiselo sujua oikein hienosti. Olemme oikein onnellisia Elmon ja perheen puolesta :)

Reipas pieni Etta-neiti etsii vielä omaa kotia ja Ettaa voi tulla katsomaan esimerkiksi vierailupäivänä. Heinäkuussa pidetään yhtenä sunnuntaina vierailupäivä ja sitten elokuun alussa tulossa seuraava. Lue lisää tapahtumat-sivulta. 

Mikäli olet etsimässä omaa amerikankääpiöterrieriä, laita ihmeessä sähköpostia tulemaan. 
Myös yksi nuori, pienikokoinen aikuinen narttu on etsimässä uutta loppuelämän kotia. Kysy lisää sähköpostitse. 

Toivotamme kaikille oikein ihanaa kesää!
 

Alma ja Daisy (vas.)

PR Rambo´s Daisy Pocket

Alma ja Daisy n. 3 km retkellä

Ja nuotiopaikalla grillattiin makkarat, Alma ja Daisykin saivat maistaa

Martti ja Lotta (oik.) mukana n. 10 km lenkillä (Järvien kierros)

23.5.2023
Viime lauantaina vietimme mukavan päivän TFT Touhutapahtumassa Vihdin Nummelassa. Mukaan pakkasimme auringonpaisteen ja hyvän mielen lisäksi  Elsan, Ettan ja Elmon, jotka pääsivät fiilistelemään ensimmäiseen amerikankääpiöterrieritapahtumaansa. Ja kyllä siellä riittikin paljon nähtävää ja koettavaa, voi pojat, että kaikki kolme pentua olivat aivan puhki päivän päätteeksi. Elsa ja Etta kokeilivat Tuholaistorjuntaa ja Elsa juoksi myös Nopeusjuoksuradan läpi. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin tapahtumiin!

Ja seuraava kiva tapahtuma odottaakin jo kesäkuussa eli lauantaina 17.6. Kesätapahtuma Orimattilan Pennalassa. Lue lisää tapahtumasta Tapahtumat-sivulta tai www.etfta.fi ja ilmoittaudu hyvissä ajoin mukaan ilonpitoon! Luvassa ihan supermukava päivä! 
5.4.2023
Täällä odotellaan jo kevättä eteneväksi ja pääsiäistä saapuvaksi. Päivät ovat valostuneet ja pidentyneet jo ihan silmissä ja aurinkokin lämmittää jo tosi paljon. Tämän ovat huomanneet myöskin kaikki koiramme, kaikki haluaisivat vain olla ulkona paistattelemassa päivää - koko päivän. Kevät ja kesä on ihan amerikankääpiöterrierin parasta aikaa!

Eilen matkasimme kahden tytön, Rambo´s EmmyLou aka Elsa ja Rambo´s Ellie May aka Etta, kanssa eläinlääkärin luo poistattaman tiukasti kiinni olevat maitokulmahampaat. Molemmilla tytöillä oli kaikki neljä maitokulmuria tosi tiukasti kiinni, mutta niin vain taitava eläinlääkäri sai ne kaikki hienosti irrotettua. Nyt on tytöillä taas hyvä olla, kun on tuplakulmurit poissa ja pysyvät kulmahampaat pääsevät kasvamaan rauhassa oikeisiin asentoihin. Pentueen pieni poika Rambo´s Marshmello aka Elmo sai nukkua rauhassa kotona päiväunia sillä välin, kun siskot olivat reissussa, hänellä ei vielä ole pysyvät kulmurit puhjenneet yhtä pientä alkua lukuun ottamatta. Niinpä hänen oma roadtripp eläinlääkärille on vielä edessä päin. 

Nyt kun hammasasiat ovat reilassa, on aika alkaa valmistautua pääsiäiseen. Pitkäperjantaina lähtee koiramme PR Rambo´s Faith aka Molla uuteen omaan, loppuelämän kotiinsa. Mollalle löytyi aivan ihana uusi koti, jossa hän saa olla kaiken huomion keskipisteenä ja saa energistä leikki- ja lenkkiseuraa. Meille toki tulee tosi kova ikävä ihastuttavaa Mollaa, mutta eiköhän me nähdä häntä vielä tulevaisuudessakin :) 

Pennuista on muuten otettu uudet pääsiäisteemaiset kuvat, joten käykääpä katsomassa ne pentueen omalta sivulta. Nyt toivotamme kaikille oikein Hyvää Pääsiäistä!

24.3.2023
Hienoja uutisia! Koiralle on löytynyt koti: ) 
Uutta loppuelämän kotia etsinyt upea nuori uroskoira Nacho (PR Rambo´s Lucky Surprise) on löytänyt itselleen uuden kodin. 

Tämä lämmittää niin luopumaan joutuneiden omistajien, uusien omistajien ja myös meidän kasvattajien sydämiä. Tässä tapauksessa löytyi täydellinen match ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä, eikä varmasti vähiten Nacho, joka saa nyt uusien omistajien jakamattoman huomion, eikä hänen tarvitse enää stressata muista perheen lemmikeistä. Hyvää jatkoa uudessa kodissa Nacho! Ja uusille omistajille on viestitetty, että meihin kasvattajiin voi myös aina olla yhteydessä, jos tulee kysymyksiä tai ongelmia koiran kanssa. Me tarjoamme kasvattiemme omistajille tukea ja apua koko koiran eliniän ajan. 

Vielä uutta loppuelämän kotiaan etsivät Hertta&Marshall-pentueen upeat kolme vilkasta ja aktiivista pentua. Vink, vink! Nämä aivan mahtavat tyypit sopivat aktiivisiin ja koiran kanssa harrastaviin perheisiin. Ihana, eteerinen Elsa (Rambo´s EmmyLou) on kiltti ja tottelevainen, kova touhuamaan ja leikkimään. Räväkkä ja reipas Etta (Rambo´s Ellie May) omaa itsepäisen luonteen, mutta osaa myös nauttia lämpimästä sylistä (oikea sohvaperuna!) ja tarvitsee kyllä jämäkän otteen omistajalta. Suloinen Elmo (Rambo´s Marshmello) on ihanan pieni, mutta myös pippurinen tapaus, nauttii myös sylittelystä ja silittelystä, mutta on aika itsetietoinen eli kuria ja koulutusta tarvitaan myös tälle pikkutyypille. 
Aivan mahtava kolmikko siis ja jokainen aivan oma erityinen itsensä. 

Jos olet vailla mahtityyppiä kotiisi, seuraksesi ja valloittamaan sydämesi, otathan yhteyttä ja kerrot millaisen kodin voisit tarjota ja sovitaan tutustumiskäynnistä.20.2.2023
Välillä elämässä sattuu sellaisia asioita, joita ei ole voinut /osannut ennakoida, vaan elämä yllättää. Joskus se tarkoittaa vaikeitakin ratkaisuja, kuten omasta rakkaasta lemmikistä luopumista. Vaikka se tuntuukin vaikealta, on silti aina ajateltava koiran parasta ja mikäli parasta tilanteessa on etsiä koiralle uusi koti, silloin se on tehtävä.

Kasvattimme ´PR´Rambo´s Lucky Surprise aka Nacho on tosi aktiivinen, energinen ja mukava nuori n. 1-vuotias  kastroitu uroskoira, joka on etsimässä nyt uutta loppuelämän kotia. Lue lisää Nachosta Myytävänä-sivulta ja ota yhteyttä, jos Nacho voisi olla juuri teille sopiva lemmikki. 

Meidän kauttamme saat yhteyden omistajaan ja voitte sopia tapaamiskäynnistä. Toivottavasti reippaalle Nacholle löytyy uusi koti.


Nacho

30.1.2023
Kylläpä on taas tammikuu mennyt liukkaasti! Juurihan se alkoi ja nyt jo loppuu...mihin tämä kaikki aika oikein menee? 

No tammikuun myötä kiltti ja reipas uroskoiramme Pongo löysi uuden kodin, jonne lähti tammikuun loppupuolella. Toivomme Pongolle ja uudelle perheelle paljon mukavia yhteisiä hetkiä!

Kasvattimme Muru ja Minni kävivät tammikuun lopussa hoidossa lyhyellä lomalla. Tätä touhukaksikkoa on aina yhtä mukava nähdä:) Tytöt ovat jo niin tottuneita hoidossa kävijöitä vuosien takaa, että he ovat meillä jo kuin kotona. Ja tuleepahan kaikille koirille vähän vaihtelua, kun on välillä uusia leikkikavereita porukassa. 

Hertan & Marshallin ihanat, vilkkaat ja reippaat pennut kävivät eläinlääkärin pakeilla hakemassa tehoste- ja rabiesrokotteet. Niin se vain aika lentää, että pienet ovat jo 16 viikon ikäisiä. 
Aivan ihania pikku-pirpanoita, Elmo-poika on varsinainen vekkuli sydäntenvaltaaja. Ja selvästi tuleva temppukoira (sirkustaiteilijat ohoi!), niin hienosti sujuu kuperkeikka eteenpäin kerien pedissä.  

Mikäli sinulla on sydämessä pienelle koiranalulle paikka avoinna, otatahan yhteyttä ja sovitaan vierailukäynnistä.

20.12.2022
Nyt on tullut aika taas rauhoittua joulun viettoon. Tänä jouluna meillä on aivan ihastuttava määrä koiria, jotka saavat kokea ensimmäisen joulunsa. 

Hieno, nuori narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lola Sparrow aka Lotta syntyi uudenvuodenaattona 2021, joten nyt Lotta kokee vasta ensimmäisen joulunsa. 

Nuoret, energiset juniorimme 'PR' Dunkel´s Lidia Pummel aka Alma (n.7 kk) ja 'PR' Rambo´s Daisy Pocket aka Daisy (n.5 kk) saavat myös nähdä, haistaa ja maistaa, miltä joulu tuntuu. 

Lisäksi kotonamme kasvavat vielä 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertan kolme iloista ja toimeliasta pentua: Rambo´s Ellie May, Rambo´s Marshmello ja Rambo´s EmmyLou. Heille kaikki uusi on vielä uutta ja jännittävää, niin myös joulu. 

Kaikki koiramme saavat aina jouluna ylimääräistä hemmottelua osakseen, hyvää jouluruokaa sekä tietysti paljon lahjoja. Kaikille pennuille on luvassa kivoja lahjoja, paketeista löytyy niin leluja kuin herkkujakin.

Ihanaa saada viettää oikein ihana vanhanajan hauvavauvojen tuoksuinen joulu! 
Toivotaan, että kuusi pysyy pystyssä ;) 

Käy katsomassa jouluiset kuvat pennuista pentueen omalta sivulta! 
Miltäs se teidän joulu näyttää? 

Hyvää Joulua toivottaa Daisy

Hyvää Joulua kaikille toivottaa Daisy (ja Alma)

22.11.2022
Niin se aika rientää, kun on hauskaa! Hertan ja Marshallin pennut täyttävät seitsemän viikkoa ja kävivät tänään eläinlääkärin luona. Olipa jännittävä päivä, kun ensin pääsi autoajelulle elämän ensimmäistä kertaa ja sitten vielä niin jännään paikkaan. Pennut käyttäytyivät todella hienosti ja mallikkaasti koko reissun ajan. Eläinlääkäri tarkasti pennut ja tästä jokainen pentu sai oman kirjallisen todistuksen, joka laitetaan pentukansioon. Sitten pennut saivat varhaisrokotteen ja mikrosirun. Oli kyllä niin jännittävä päivä, että uni maittoikin sitten oikein hyvin.
Tällä viikolla on vielä luonnetestauksen aika, josta myös jokainen pentu saa kirjallisen todistuksen omaan pentukansioonsa. 
Mikäli olet kiinnostunut terveestä, reippaasta, aktiivisesta, pienikokoisesta amerikankääpiöterrierin pennusta, ota yhteyttä! Nämä ihastuttavat pennut etsivät vielä omaa ihmistään ja perhettään :) 

Hertta&Marshall-pentue. Vas. Ellie May, EmmyLou ja Marshmello

4.11.2022
Hertta&Marshall-pentueen pienokaiset kasvavat kovaa vauhtia. Saimme myös avattua pentueelle oman sivun, josta löydät kuvia ja tietoa pennuista. Lisää kuvia ja muuta sisältöä on tulossa aina kun vain ehditään sinne lisäillä. 

Mikäli olet vielä vailla omaa ihastuttavaa, pientä amerikankääpiöterrierin pentua, otahan yhteyttä! 

Tässä kuussa on muuten vielä tulossa tosi kivat amerikankääpiöterrieri-pikkujoulut! 
Lue lisää tapahtumat-sivulta ja tule mukaan railakkaaseen menoon!
19.10.2022
Upea 'PR'Rambo´s Emerald aka Hertta & GRCH Snocrest Mighty Marshall aka Marshall - pentue syntyi 5.10.2022.

Pentueeseen syntyi kolme pentua: kaksi narttupentua sekä yksi urospentu, kaikki värityksiltään white&black&tan(tri-color).

Emo ja pennut voivat hyvin. Annamme pentujen aloittaa elämäntaipaleensa kaikessa rauhassa emonsa kanssa ja ensimmäisen kerran pentuja voi tulla katsomaan pentuvierailupäivänä lauantaina 29.10.2022 klo 11.00-12.00. Pennut ovat silloin kolmen viikon ikäisiä.

Pennut ovat vapaana ja varattavissa. Mikäli olet kiinnostunut omasta amerikankääpiöterrierin pennusta, ota yhteyttä! Parhaiten saat meidät kiinni sähköpostitse, mutta voit laittaa myös viestiä WhatsAppin kautta tai tekstiviestillä. Vastaan myös puheluihin, kun mahdollista.

Pentujen ensimmäinen mahdollinen luovutuspäivä on 3.12.2022.

Pentujen kuvat ja kuulumiset löydät kotisivuiltamme www.rambostoyfoxterriers.com. Pentueen oma sivu avataan asap.

Kuvateksti

27.9.2022
Koirien kasvattaminen on hienoa puuhaa ja pääosin varsin positiivista, mutta siihen kuuluu myös ikävämpikin puoli. Kaikkia koiria emme voi pitää, vaikka tahtoisimme ja tilat ovat varsin rajalliset. 

Tästä johtuen olemme tehneet päätöksen luopua yhdestä aikuisesta uroskoirasta, 'PR' Burway Monkey Man aka Pongosta. Meillä ei ole enää käyttöä Pongolle jalostuksessa, joten hänelle etsitään nyt uutta, toivottavasti loppuelämän kotia. 

Lue lisää tästä Myytävänä-sivulta

18.9.2022
Syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja aika lentää kyllä kuin siivillä koirien ja kotonamme kasvavien pentujen kanssa puuhatessa. 

Päätimme pitää itsellämme suloisen ja todella hyväluonteisen 'PR' Rambo´s Daisy Pocket aka Daisyn, joka jää nyt meille kasvamaan ja katsotaan saammeko hänestä hienon lisän kennelimme upeaan työkoirakantaan. Daisysta vaikuttaisi kokonsa puolesta tulevan suurempaa keskikokoa ja hänellä on upeat vahvat jalat. Daisyn sukupuu on todella upeaa Phoenix-Hopkins -linjaa, joka on todella tykki työkoiralinja. 

Meille kaikkein tärkeintä koirien kasvatuksessa on koirien terveys, niin psyykkinen kuin fyysinen ja sen vuoksi valitsemme todella tarkasti jalostukseen käytettävät koirat ja yhdistelmät. Tässä ´PR´Rambo´s Duchess Inez aka Iines & 'PR' Dunkel´s Pocket Rocket aka Poksu -pentueessa on kaikki kohdillaan: koirien terveys, luonne, rakenne ja sukupuu. 

Toinen pentueen urospennuista 'PR' Dax Patches on jo lähtenyt uuteen kotiinsa ja toinen 'PR' Rambo´s Tiny Paws odottaa vielä uutta kotiaan. Ensi sunnuntaina vietämme seuraavaa vierailupäivää ja siihen mennessä selviää, onko Tiny Paws jo löytänyt uuden kodin. 

Hieno narttukoiramme 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta on elokuussa onnistuneesti astutettu upealla USA:sta kesällä Suomeen saapuneella Grand Champion uroksella GRCH Snocrest Mighty Marshall aka Marshallilla. Eläinlääkäri näki Hertan masussa arviolta kolme-neljä pennunalkua. Laskettu aika on lokakuussa. Pennuista odotamme upeita pientä-pientä keskikokoa olevia aktiivisia, reippaita työkoiria. 

Jos olet miettimässä oman amerikankääpiöterrieripennun hankintaa, ilmoittaudu sunnuntain vierailulle katsomaan koiriamme ja tutustumaan rotuun tarkemmin! 


7.9.2022
Maanantaina kävimme Iineksen pentujen (ja muutaman muun) kanssa eläinlääkärissä. Pennut pääsivät matkustamaan autossa ja matkat menivätkin oikein hienosti, kukaan ei voinut pahoin autossa. Eläinlääkäri tarkasti jokaisen pennun, kukin sai mikrosirun ja varhaisrokotuksen. Pennut todettiin terveiksi ja eläinlääkäri jaksoi ihastella niiden hienoja purentoja. Pennut myös hurmasivat hoitajat söpöydellään ja reippaalla käytöksellään. 

23.8.2022
Aika on lentänyt taas ihan siivillä pentujen kasvua ihmetellessä. Iineksen pennut ovat jo viisiviikkoisia ja paljon on ehtinyt näiden viiden viikon aikana tapahtua.

Ensimmäiset kaksi viikkoa menevät pennuilta ihan nukkuessa ja maitobaarissa notkuen. Noin kahden viikon iässä aukesivat kaikilta silmät ja siitä noin viikon päästä vuorossa olivat korvat. 
Neljän viikon ikäisenä jo vähän enemmän huomioidaan ulkomaailmaa ja leluja, ihmisiä yms. Nyt alkaa olla leikit jo hivenen riehakkaampia ja seuraavia viikkoja kasvattaja odottaa "kauhulla". Noin seitsemän-kahdeksan viikon iässä nämä söpöläiset ovat hurjimmillaan ja sotkua ja kaaosta riittää :)  
Emo ei enää oleile koko aikaa pentujen luona, joten koko pentuboksin siivousrumba ja pentujen viihdyttäminen kaatuu kasvattajan harteille. Ei siis mikään ihme, että kun luovutuspäivä koittaa, pääsee kasvattajalta toisinaan huokaus, osittain silkasta helpotuksesta, osittain tietysti on haikeaa luopua pennuista, jotka jo tässä kahdeksan viikon aikana tulivat jo varsin rakkaiksi. 

Pentujen kehityksen seuraaminen on äärimmäisen mielenkiintoista ja mukavaa aikaa, ihana nähdä miten pienistä silmättömistä ja korvattomista kaalikääryleistä kasvaa hienoja, vilkkaita ja uteliaita pennunalkuja:)

Tähän mennessä pennut ovat saaneet jo kaksi madotusta, kaksi- ja neljäviikkoisina ja seuraava madotus odottaa kuuden viikon iässä. Seitsemän viikon ikäisinä pennut pääsevät luonnetestiin luotetun testaajamme kanssa ja sitten on vuorossa myös ensimmäinen automatka ja eläinlääkärin tarkastus. Kynsiä on leikattu useaan otteeseen ja muutenkin totutettu ihmisen käsittelyyn. 

Vierailijoita on käynyt jo pentuja katsomassa ja yksi urospennuista on jo varattu. Ensi sunnuntaina on seuraava mahdollisuus tulla katsomaan pentuja. Ilmoittaudu mukaan!

Iineksen kopla

4.8.2022
Meillä on pentuja! 
Sunnuntaina 17.7.2022 syntyi 'PR' Duchess Inez aka Iines & 'PR' Dunkel´s Pocket Rocket aka Poksu -pentue. Pentue on Iineksen ensimmäinen ja siihen syntyi kolme pentua, kaksi urospentua ja yksi narttupentu. Yksi urospennuista on väritykseltään white&tan, muut ovat väritykseltään white&black&tan (tri-color). Pennuista odotamme keskikokoa - suurempaa keskikokoa ja luonteeltaan iloisia, aktiivisia ja meneviä työkoiria.
 
Iineksen synnytys meni hienosti, Iines suoriutui siitä varsin itsenäisesti. Maitoa on riittänyt todella hyvin, vähän liiankin hyvin alkuun, kun takimmaiset nisät pakkautuivat maidosta ennen kuin maidontuotanto tasaantui. Pennut kasvavat kovaa kyytiä ja voivat hyvin. 

Pentueen oma nettisivu aukeaa ihan tuota pikaa, se on paraikaa rakenteilla. Alla muutama kuva pentueesta ja emosta. 

Pennut ovat vapaana ja varattavissa. Jos kiinnostuit omasta amerikankääpiöterrierin pennusta, ota yhteyttä!  Pentujen ensimmäinen mahdollinen luovutuspäivä on 10.9.2022, jolloin ne ovat kahdeksan viikkoisia.

Pentuja voi tulla katsomaan ensimmäisen kerran, kun ne ovat n. neljän viikon ikäisiä. Vietämme ensimmäistä pentuvierailupäivää lauantaina 13.8.2022 klo 11.00 - 12.00. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen, otamme vastaan vain rajatun määrän vierailijoita. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse rambostoyfox@dnainternet.net, tekstiviestillä tai WhatsAppilla +358 50 3086881. Tervetuloa!

Iines&Poksu-pentue

Pentukasa

Iines pentuineen

_______________________________________________

24.7.2022
Olipa kerta kaikkiaan hieno tapahtuma tuo viime viikonloppuinen ETFTA UKC SHOW 2022! Kivoja työkoirakisoja ja virallinen näyttely amerikankääpiöterriereille. Lisää suomalaisia upeita amerikankääpiöterriereitä olisi kyllä mahtunut mukaan. Näyttelyssä oli lisäksi mukana myös UKC-rekisteröityjä Alaskan Klee Kai-rotuisia koiria, joista osa oli matkustanut Belgiasta saakka tätä näyttelyä varten. Tuomarina toimi arvostettu UKC-tuomari Felicity Trammell, USA.

Vietimme koiriemme kanssa oikein mukavan päivän kisaillen ja jutustellen mukavia muiden koiranomistajien kanssa. Saimme myös menestystä kisoissa ja näyttelyssä. 
Koiristamme 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta sai Best Female-tittelin ja 'PR' Rambo´s Lola Sparrow aka Lotta voitti Best Working Terrier -tittelin. 

Kirsikkana kakun päälle molemmat tytöt suoriutuivat ansiokkaasti palkintopallille Tuholaistorjunta-kisoissa! Lotta voitti ja Hertta oli hyvänä kakkosena! Ai että olen näistä työkoirista ylpeä! 

Kuvat tytöistä hienoine palkintoineen tulevat sivuille myöhemmin, kun saan niitä valokuvaajalta.
 
Lotta on kokeillut kerran aikaisemmin kyseistä lajia kevään ETFTA ry:n järjestämässä Tuholaistorjunta-tapahtumassa ja hän äkkäsi heti, miten vieheet napataan kiinni. Nyt ensimmäisissä virallisissa kisoissa tuli heti menestystä ja harjoittelu jatkuu! Tuholaistorjunta on tosi kiva laji ja rodunomaista tekemistä amerikankääpiöterriereille. Sitä voi myös harjoitella kotioloissa, lue lisää ETFTA:n kotisivuilta.  

  

_______________________________________________

22.6.2022
Vielä ennen kuin sujahdetaan juhannuksen viettoon, muistuttaisin tärkeästä asiasta tai itse asiassa kahdesta. 

Olethan huomannut, että heinäkuussa on luvassa kaksi todella upeaa ETFTA ry:n järjestämää tapahtumaa amerikankääpiöterriereille eli ensin lauantaina 2.7. UKC Drag Racing -viehejuoksukilpailut ja sen jälkeen lauantaina 16.7. virallinen ETFTA UKC Show-näyttelytapahtuma jossa mukana myös hienoja työkoiralajeja.  

Kannattaa ehdottomasti ilmoittautua oman amerikankääpiöterrierin kanssa mukaan menoon! Vaikka kyseessä ovatkin viralliset UKC-kilpailut, viehejuoksua voi myös kokeilla oman koiran kanssa epävirallisesti kisojen jälkeen. Eikä myöskään viralliseen kilpailuun osallistuminen ole mitään otsa kurtussa-toimintaa, vaan niihinkin voi osallistua matalalla kynnyksellä. 

Samoin siitä on kulunut jo vuosia, kun viimeksi oli virallinen UKC Conformation Show Suomessa eli jos yhtään kiinnostaa oman amerikankääpiöterrierin kanssa näyttelyyn osallistuminen, nyt on siihen oiva hetki. Lue lisää tapahtumista ETFTAn kotisivuilta ja ilmoittaudu mukaan kivoihin kesätapahtumiin!

______________________________________________

1.6.2022

Meillä on ollut varsin touhukas toukokuu ja niinpä ovat päivitykset taas jääneet. Touhua ovat aiheuttaneet tyttöjen juoksut ja poikien riiuureissut, kiva amerikankääpiöterrieritapahtuma sekä nuorimman pentumme Lotan ('PR' Rambo´s Lola Sparrow) pentukurssi. Noin niin kuin alkuunsa. 

Hieno narttukoiramme 'PR' Rambo´s Duchess Inez aka Iines on astutettu upealla 'PR' Dunkel´s Pocket Rocket aka Poksulla toukokuun loppupuolella. Jos kaikki menee hyvin, meillä olisi mahdollisesti pentuja syntymässä heinäkuun lopussa. Mutta tässä vaiheessa siis vielä varsin epävarmaa, kun ei ole vielä tiineysultrankaan aika. Pidämme teidät ajan tasalla mahdollisen tiineyden etenemisen suhteen. 

Kiltti uroskoiramme Pongo viihtyi myös reilun viikon riiuureissulla, nähtäväksi jää onnistuiko Pongo toimissaan. Ainakin poika oli hyvin tohkeissaan kotiin palatessaan ;)

Toukokuussa oli myös mukava ETFTA ry:n järjestämä Tuholaistorjunta-tapahtuma. Voit lukea siitä lisää yhdistyksen sivuilta www.etfta.fi. Vietimme oikein mukavan päivän tavaten muita amerikankääpiöterriereitä omistajineen ja jännittävien kisojen parissa. Pikkuinen Lotta osasi tällä ihan eka kerrallaan jo ottaa hyvin kiinni viehettä. Hienoa Lotta! Täytyy jatkaa harjoittelua kotona, jotta seuraavissa kisoissa ollaan jo kärkikahinoissa! Heh, tärkeintä on tietysti , että koirilla on hauskaa, ei saa ottaa liian vakavasti. Mukanamme oli myös Hertta ('PR' Rambo´s Emerald), joka myös sai vieheitä kiinni. 

Tärkeintä näissä ETFTA ry:n tapahtumissa on tietysti se, että tapaa muita saman rodun edustajia, eihän näihin muuten kovinkaan usein kylillä törmää. Joten kaikki mukaan vaan rohkeasti tapahtumiin! Kesällä on luvassa hienoja tapahtumia, lue lisää yhdistyksen sivuilta. Ja kannattaa muistaa, että tapahtumiin osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä, vaan kaikki UKC-rekisteröidyn amerikankääpiöterrierin omistajat voivat osallistua. Toki jäsenyydestä on etua edullisempien hintojen muodossa.

Lisäksi oli vielä se pentukurssi eli meidän pikkuinen Lotta ('PR' Rambo´s Lola Sparrow) on käynyt koko toukokuun ajan ahkerasti pentukurssia yhdessä emännän kanssa. Tämä on ollut Lotan mielestä tosi kivaa ja on päässyt tutustumaan monenrotuisiin koiriin ja saanut uusia kavereita. Parasta kurssilla Lotan mielestä olivat palkaksi saatavat herkut ja riehuminen kahden kivan kaverin, Jack Russelin terrieripennun ja Brasilianterrieripennun kanssa. Me kerromme Lotan kanssa kurssista lisää myöhemmin eri jutussa, nyt täytyy taas mennä. 

Oikein kivaa kesän alkua kaikille amerikankääpiöterriereille omistajineen!

_________________________________________________

'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta ja 'PR' Rambo´s Lola Sparrow aka Lotta toivottavat kaikille Hyvää Pääsiäistä!

'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta and 'PR' Rambo´s Lola Sparrow aka Lotta wishes You Happy Easter!
13.3.2022
Kahden ison pentueen hoitaminen ja saattaminen maailmalle uusiin omiin koteihin on ollut aikamoinen urakka ja meillä on todellakin ollut kädet täynnä töitä, joten päivitykset tänne blogiinkin ovat jääneet vähälle.

Kaikki Lillin ja Hertan pentueiden pennut ovat löytäneet uudet kodit ja yhtä lukuunottamatta jo muuttaneetkin uusiin koteihinsa. Lisäksi yksi Lillin tytöistä 'PR' Rambo´s Lola Sparrow aka Lotta jää meille kasvamaan ja katsotaan saammeko hänestä aikanaan erinomaisen lisän koirakantaamme. 

Nyt alkaa tosiaan vähän tohina rauhoittumaan ainakin joksikin aikaa. Jospa ehdimme tännekin kirjoittamaan useammin. ja tulevana keväänä ja kesänä on suunnitteilla paljon kivoja koiratapahtumia, joista kannattaa luke ETFTA Newsletteristä, ja jos tätä upeaa aviisia ei vielä kotiin tule, kannattaa liittyä ETFTA ryn jäseneksi. Lisäksi sivuilta www.etfta.fi voit lukea tulevista tapahtumista. 

 


3.2.2022
Upean Hertta & Andy-pentueen pennut ovat nyt varattavissa!

'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta & GRCH 'PR' Thorsby´s Real JacobsObjPegasus aka Andy -pentue syntyi 8.1.2022. Tähän Hertan ensimmäiseen pentueeseen syntyi neljä suloista pentua, kaksi urospentua ja kaksi narttupentua. Kaikki pennut ovat väritykseltään white&black&tan (tri-color). 

Pennut ovat kasvaneet todella hienosti ja ovat kolmeviikkoisia. Hertta on ensiemona hoitanut pennut aivan todella hienosti, eikä Herttaa ole ensimmäisinä viikkoina saanut pentujen luota kuin pikaiselle ulkokäynnille, jonka jälkeen on jo ollut kova kiire takaisin pentujen luo. 

Hertta & Andy-pentueen omat sivut aukeavat tuota pikaa, jolloin pääsee ihailemaan kuvia pennuista. 

Vietämme ensimmäistä pentuvierailupäivää la 12.2.2022, jolloin Hertan pentuihin voi tulla tutustumaan. Porrastamme vierailut pandemian vuoksi, joten sovimme sinulle ja perheellesi oman ajan pentuhuoneeseen, jolloin voitte tutustua pentuihin mahdollisimman terveysturvallisesti.

Hertta&Andy-pentueen pennut

3.2.2022

Viime viikonloppuna vietimme pentuvierailupäivää, jolloin usea perhe kävi katsomassa Lilli&Spendor-pentueen suloisia pentuja. 

Kaikki pennut tästä pentueesta on nyt varattu. 
17.1.2022

Meillä on pentuja! Tässä on pitänyt pikkuisen kiirettä vuodenvaihteessa ja sen jälkeen ja kiireet eikun jatkuvat. Mutta miten ihanaa kiirettä, pieniä tuhisevia koiranalkuja ja niiden kehitystä on suuri ilo ja kunnia seurata. Toki työtä tähän hommaan liittyy, ihan helposti ei viiden pennun pentueen kasvattaminen kahdeksanviikkoiseksi luovutukseen asti suju. 

UFA USA 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor-pentue syntyi uudenvuodenaattona 31.12.2021. 

Pentueeseen syntyi viisi upeaa pentua, kolme narttupentua ja kaksi urospentua. Yksi narttupennuista ja yksi urospennuista on väritykseltään white&black&tan (tri-color) ja loput kolme pentua ovat väritykseltään white&tan (kaksi tyttöä ja yksi poika).

Lue lisää ja katso ihanat ensi kuvat pentueen omalta sivulta, joka on nyt avattu. Pennut availevat paraikaa silmiään ja seuraavaksi avautuvat korvat ja pienet pallerot alkavat nähdä ja kuulla. Sen jälkeen ne alkavat enemmän muistuttaa koiranpentuja kuin marsuja;)

Pennut täyttivät kaksi viikkoa viikonloppuna ja saivat ensimmäisen matolääkityksen sekä ensimmäisen manikyyri/pedikyyrin. 

Lauantaina 29.1.2022 vietämme ensimmäistä pentuvierailupäivää. Lue lisää ilmoittautumisesta pentueen omalta sivulta. Laita sähköpostia, mikäli olet kiinnostunut näistä pennuista. 

Lilli & Spendor-pentue syntyi uudenvuodenaattona 31.12.2021

_______________________________________________

Uusivuosi on stressaavaa aikaa monelle koiralle

Photo by Unsplash

Taas on tullut se aika vuodesta, että me ihmiset aiheutamme toiminnallamme useille koirille ja muille lemmikeille ja kotieläimille sydämentykytystä ja pelkoa. Kyllä vaan, kyse on uuden vuoden kunniaksi lähetettävistä ilotulitusraketeista, jotka aiheuttavat korvia huumaavaa pauketta ja valojen räiskyntää.

Seuraavilla koirankouluttaja Sofia Haapasen vinkeillä pystyt helpottamaan lemmikkisi uuttavuotta, oli kyseessä sitten pentu tai aikuinen koira. Koiran kokema pelko on ihan yhtä voimakasta kuin ihmisen pelko, ja tyypillisesti pelko voimistuu, jos sille altistuu toistuvasti.

Melkein kaikkia koiria voi auttaa sietämään ilotulitteita paremmin. Omistajan kannattaa opetella tunnistamaan jo miedommat jännityksen merkit ja ennaltaehkäisemään pelon vahvistuminen.

Ääniarkuus on perinnöllistä, mutta monista muista piirteistä poiketen se voi puhjeta vasta aikuisena, yllättäen. Näin voi tapahtua, vaikka koira olisi pentuna sietänyt pamauksia hyvin. Monesti juuri ilotulitusten räiske aktivoi kovien äänien pelkäämisen. Siksi uutenavuotena kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ihan jokaisen koiran turvalliseen olotilaan.

Kennelissämme on tälläkin hetkellä yksi koira, joka pelkää ilotulitusta, aiemmin myös seniorikoiramme Nugget pelkäsi uuden vuoden aattona. Molemmilla koirilla pelkotila on kehittynyt vuosien mittaan, koska nuorempana ei tätä ongelmaa ollut havaittavissa. Tosin myös Nuggetilla iän myötä meni kuulo ja näkö, eikä sen jälkeen enää raketteja edes huomattu, vaan Nugget saattoi oleskella kaikessa rauhassa takapihalla rakettien paukkuessa kiivaimmillaan.

Näin tuet pelkäävän koiran turvallisuudentunnetta ja helpotat sen oloa, luettelee Sofia Haapanen:

1. Pidä koira ja ilotulitteet erillään

Jos mahdollista, poista pelon aiheuttaja tai poistu koiran kanssa paikalta. Älä vie pentua tai aikuista koiraa tapahtumiin, jossa raketteja ammutaan.

2. Luo koiralle kotoisa olo

Jännittävää koiraa voi auttaa, jos se pääsee halutessaan turvalliseen "omaan koloon" vaikkapa sängyn alle tai omaan viihtyisään pesäänsä. Moni koira hakee turvaa tulemalla ihmisen lähelle tai haluaa syliin.

Myös koiran keholle tasaista, kevyttä painetta antava painepaita tai -side sekä rentouttava hieronta ja kosketukset voivat auttavat koiraa.

Ps. Meillä tänä vuonna kokeillaan Thundershirt-painepaitaa.

3. Hoida enimmät ulkoilut ennen iltaa

Pyri ulkoiluttamaan koira kunnolla uudenvuodenaattona jo ennen klo 18:aa, jonka jälkeen raketteja on laillista ampua. Tarpeille on tämänkin jälkeen päästävä, mutta kannattaa ajoittaa pikapissatukset siten, että pauketta olisi mahdollisimman vähän.

Voi olla hyvä idea lähteä kauemmas kaupungista jo päiväulkoilun aikana, jotta voidaan välttää yllättävät, ennen laillista aloitusaikaa ammutut raketit.

Varmista ulkoillessa ehjät, turvalliset varusteet, joista koira ei pelästyessäkään pääse livahtamaan karkuun. Paniikissa juokseva koira ei pysty kuuntelemaan tänne-kutsuja, ja voi helposti jäädä auton alle.

4. Harhauta hemmottelemalla

Jos koira jännittää vain vähän tai ei lainkaan, kannattaa sen huomio suunnata muuhun. Uusivuosi on juuri oikea aika antaa pureskeltavaksi erityisen herkullinen luu tai sivellä nuolumattoon parhaat mahdolliset maut. Myös muut virikkeet, vaikkapa pahvin repiminen ja namien etsiminen, vie huomion pois paukkeesta ja välähdyksistä.

5. Tee siedätysharjoituksia äänitteillä

Siedätä koiraa etukäteen nauhoitteiden avulla. Siedättämisessä tärkeintä on edetä pikkuhiljaa äänentasoa nostaen niin, että koira reagoi ääneen vain huomioimalla sen, ei jännittymällä. On ehdottoman tärkeää, että seuraavaan tasoon siirrytään vasta, kun koira on täysin rento.

Jos koiralla ilmenee jännitystä tai pelkoa, harjoitus on edennyt liian nopeasti ja on palattava alkuun.

Siedättäminen kannattaa aloittaa esim. 3-4 viikkoa ennen varsinaista altistumistilannetta. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä aloittaa, eli yksikin harjoitus on parempi kuin ei mitään! Muun muassa rakettipaukkeeseen on olemassa monia valmiita nauhoitteita ja netistä löytyy videoita, joita voi hyödyntää.

Siedätysharjoitusta voi tehostaa yhdistämällä kuuluvan äänen jälkeen koiralle jotain erityisen mieluista, kuten ruokaa, silityksiä tai leikkiä. Näin yhtäkkinen ääni alkaakin ennakoida koiralle kivaa asiaa.

6. Tasoita äänimaailmaa

Pidä televisiota tai radiota päällä, älä sammuta valoja. Kun sisällä ylläpidetään jatkuvaa äänitasoa, ulkoa kuuluvat äänet eivät erotu niin selkeästi muusta äänimaailmasta ja koiran olo voi helpottua. Jos koira reagoi ikkunoista tuleviin välähdyksiin, peitä ikkunat.

7. Teetä rentouttavia tehtäviä

Mieti jo etukäteen, mitkä asiat rentouttavat koiraasi. Kaikki haisteluun ja nuolemiseen rohkaisevat asiat, kuten ruokavirikkeet, tepsivät yleensä hyvin.

Myös tuttujen temppujen tai aivopähkinöiden harjoitteleminen voi toimia koiralle rentouttavana asiana!

Tuttuja toimintoja voi myös hyödyntää arjessa osana ääniin totuttavia treenejä. Hyvä keino totuttaa koiraa ääniin on antaa sen tuottaa niitä omaehtoisesti koskemalla erilaisiin kohteisiin ja palkita suorituksesta.

8. Hanki lääkitys ääniarkuuteen

Jos tiedät jo edellisiltä vuosilta, että koirasi pelkää paljon, vapisee ja läähättää tai jopa oksentaa, pyydä eläinlääkäriltä resepti ja hae täsmälääke ääniarkuuteen. Kyllä, ääniarkuuteen on todella kehitetty täsmälääke.

Markkinoilla on myös erilaisia reseptivapaita feromonivalmisteita, joista moni koira saa helpotusta lievempään jännitykseen.

9. Levitä rauhallisuutta omalla käytökselläsi

Kiinnitä huomiota omaan ja muiden ihmisten käyttäytymiseen koiran jännittäessä. Havainnoi, helpottaako vai ahdistaako esimerkiksi koiralle puhuminen tai koiraan koskeminen sitä. Hädässä olevaa koiraa ei saa jättää oman onnensa nojaan, vaan mieti ja kokeile, mikä tilanteessa auttaa koiraa eniten!

Koira saattaa myös lukea sinusta, onko tilanteessa syytä huolestua tai hätääntyä. Pyri siis omassa toiminnassasi rauhallisuuteen ja normaaliin, rauhalliseen äänensävyyn.

10. Anna aikaa palautumiselle

Lopuksi, muista että kehon palautumiseen stressitilanteesta normaalitilaan menee useampi päivä, joten varmista koiran hyvä palautuminen uudenvuoden jälkeen.

Edellä kerrotut vinkit on antanut Sofia Haapanen, joka on Suomen eläintenkouluttajat ry:n puheenjohtaja ja toimii koirien kouluttajana. Ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja on eläinten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja kouluttamisen ammattilainen.

Lähde: Rambo´s Toy Fox Terriers, Yle, Julkaistu 28.12.2021 07:00, Ilotulitusten pauke stressaa koiraa - Näillä asiantuntijan vinkeillä helpotat lemmikkisi oloa uutenavuonna

_______________________________________________

Toivottaa koko Rambo´s Toy Fox Terriers-kennelin väki

19.12.2021
Ihastuttava nuori narttukoiramme Pippa lähti eilen uuteen kotiinsa Kakkois-Suomen suuntaan. Pippalle löytyi aivan mahtava koti, jossa se saa nauttia jakamattomasta huomiosta ja koko perheen hellittelystä. Uskomme, että reipas Pippa kotiutuu nopeasti ja viihtyy oikein hyvin uudessa kodissaan. Toivotamme mukavaa joulunodotusta ja tutustumisaikaa Pippalle ja koko perheelle!

Joulun lisäksi meillä odotetaan myös pentuja syntyväksi vuodenvaihteen jälkeen ja tammikuun alkupuolella. Sekä narttukoiramme Lilli että nuori narttukoiramme Hertta on molemmat todettu tiineeksi. Eläinlääkäri näki molempien tiineysultrassa useamman pennun. Nyt vain toivomme, että kaikki menee hyvin. 


27.11.2021
Tässä loka-marraskuun aikana on ollut meillä varsin lemmekästä, kun lähes kaikilla nartuillamme oli juoksut. Meillä asui parin viikon ajan kaksi uroskoiraa, jotka olivat riiuupuuhissa. Jos astutukset ovat onnistuneet ja kaikki sujuu hyvin, saadaan vuodenvaihteen jälkeen pentuja taloon. 

'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli on astutettu GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendorilla ja 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta on astutettu GRCH 'PR' Thorsby´s Real JacobsObjPegasus aka Andylla. 
Pentue on onnistuessaan Hertan ensimmäinen. 

Lillin tiineys varmistuu ensin joulukuun alussa tiineysultrassa ja Hertalla se on edessä vähän myöhemmin joulukuussa. Seuraa tilanteiden kehittymistä täältä nettisivuiltamme. 

Nuori 1-vuotias narttukoiramme, ihastuttava Pippa etsii uutta loppuelämän kotia. Lue Pipasta lisää 
tästä ja laita sähköpostia, jos kiinnostuit. Voit samalla ilmoittautua seuraavaan vierailupäivään 4.12. katsomaan Pippaa. 
Pippa on varattu ja lähdössä uuteen kotiinsa tällä viikolla. 

2.11.2021
Onpa taas kiirettä pitänyt. Lokakuu meni ihan huomaamatta ohi ja nyt ollaan jo ihan justiinsa marraskuun puolivälissä. Harmaata on ja pimeää, aamu- ja iltaulkoilut tehdään pilkkopimeässä, mutta onneksi koirat pääsevät sentään valoisan aikaankin ulkoilemaan. 

Tähän väliin on oiva paikka muistutella heijastinten ja valojen käytöstä, jotta itsesi lisäksi myös koirat näkyvät autoilijoille riittävän kaukaa. Tänä päivänä on olemassa valtavat valikoimat erilaisia led-valoja ja heijastintuotteita, varmasti löytyy jokaiselle mieleinen.
Itsellänikin on sellaiset kivat pinkit heijastinhenkselit, jotka on kätevä laittaa takin päälle, eikä ole väliä aina millä takilla milloinkin lähtee ulkoilemaan. Kaikkien takkien taskusta löytyy joka tapauksessa kakkapusseja sekö koirannameja ;) 
10.9.2021

Hetken ehti jo ollakin vähän rauhallisempaa, mutta eilen taloon pöllähtivät viikoksi hoitoon kaksi kasvattiamme, joten taas on säpinää pihalla ja pientareella. Tässä olikin jo tosi pitkä koronatauko ilman hoitokoiria, kun kaikki vuoden 2020 menot ja matkat peruuntuivat/ siirtyivät tulevaisuuteen. Saas nähdä joko ensi vuonna päästään vähän normaalimpaan maailmanmenoon. 

Nyt kun tuli näin hyvä aasinsilta rakennettua, niin on ihan pakko laittaa tännekin, että otattehan hyvät ihmiset koronarokotteet, kun niitä teille tarjotaan. Tankki täyteen-sarjan Sulo Vilen sanoisi tähän, että otin kun sain niin halvalla. Ja muuten, nyt saa ihan ilmaiseksi. 

Me olemme aina tosi tarkkoja koiriemme rokotusten kanssa, ne ovat kaikilla koirilla aina ajan tasalla. Rokotteet ovat varsinkin pienille kääpiökoirille todella tärkeitä, ne voivat pelastaa koiran tai pennun hengen. 

Sama pätee myös meihin ihmisiin, ihan turha luulo, että me ihmiset olisimme länsimaissa nykyisin näin pitkäikäisiä, jos ei isorokkoa, poliota, vihurirokkoa ym.ym. olisi aikoinaan rokotteilla saatu kuriin. 

Joten huolehdi omalta osaltasi koronarokotteen ottamisesta ja huolehdi myös koirasi rokotteiden voimassaolosta. 

Kivoja tapahtumia on ETFTA-yhdistyksellä jälleen suunnitteilla, lue lisää tapahtumat-sivulta ja ilmoittaudu mukaan.


5.8.2021
Lilli & Spendor -pentueen neljästä pennusta kolme on jo lähtenyt omiin uusiin koteihinsa heinäkuussa ja viimeinenkin pentu pääsee viikonloppuna muuttamaan uuteen kotiin. Sitten meillä onkin vähän rauhallisempaa aikaa luvassa, ainakin hetkeksi aikaa. 

Kaikki pennut ovat kotiutuneet todella hienosti uusiin ympäristöihin, mitäpä muuta voisi odottaakaan kun kyse on reippaista amerikankääpiöterrierin aluista :)

Seuraavaksi odotellaan tyttöjen juoksuja alkavaksi loppusyksystä. Pentueita on suunnitteilla ja tiedotamme suunnitelmien etenemisestä sitä mukaa, kun jotain tapahtuu sekä tänne kotisivuille, että sähköpostitse sähköpostilistalaisille.  

Katsotaan, kunhan tässä on saatu isommat odottamassa olevat pihahommat tehtyä, että vieläkö ennen syyssateita pystyttäisiin pitämään yksi vierailupäivä. Tästäkin tiedotamme, kun päivä on selvillä. 7.7.2021

Nyt on tullut päivitettyä vain pentueen omia sivuja, joten täällä on ollut tosi hiljaista. Käy muuten katsomassa sieltä uusi video pentujen kylpyhetkestä. 

Lilli&Spendor-pentueen pennut kasvavat kovaa vauhtia ja kaikki ovat löytäneet uudet kodit. Tänään on vuorossa pentujen 3. madotus ja viikon päästä pennut pääsevät elämänsä ensimmäiselle automatkalle, kun matka vie kohti eläinlääkäriä. Eläinlääkärissä pennut tarkastetaan, ne saavat mikrosirut ja parvorokotukset. 

Pennuilla on jo tosi terävät hampaat puhjenneet, joten kiinteää ruokaa syödään tosi hyvin. Alkuun puppy-raakapullia (ilman luuainesta) ja kermaviiliä, kohta siirrytään kokeilemaan kanan kauloja ja sitten kanankoipia, raakana tietysti. Muistathan, että koirille ei saa koskaan antaa kypsennettyä kanaa tai muuta lintua niiden luiden vaarallisuuden vuoksi (kypsennetyt linnunluut ovat teräviä ja säleisiä ja voivat puhkaista vatsan tai suolen). Raakana sen sijaan pienetkin pennut pystyvät pehmeitä linnunluita syömään. 

Pennut ovat jo siirtyneet isompaan aitaukseen, jossa on tilaa juosta ja temmeltää. Emo Lilli ei sinne tai pois sieltä pääse hyppäämään, joten välillä Lilli nostetaan tervehtimään pentuja. Imetys alkaa olla jo loppusuoralla, suunnilleen kerran päivässä on Lilli nyt pentuja vielä syöttänyt ja kohta sekin kerta jää pois kokonaan.

9.6.2021

Odotettu UFA USA 'PR'Rambo´s Lilia aka Lilli & GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor- pentue on syntynyt.

Lilli synnytti upean neljän pennun pentueen 26.5.2021. Pentueeseen kuuluu kaksi narttupentua ja kaksi urospentua. Yksi narttupentu on väriltään white&black&tan ja kaikki muut ovat väriltään white&tan.

Pennut voivat ja kasvavat hyvin ja odotamme parhaillaan niiden silmien avautumista. Emolla riittää maitoa ja Lilli tuttuun tapaansa hoitaa pienokaiset aivan äärettömän hyvin.

Ensimmäinen pentuvierailupäivä tuli täyteen hetkessä. Katsomme kalenterista seuraavien vierailupäivien ajankohdat ja tiedotamme niistä sähköpostitse sekä täällä kotisivuillamme. 

Lilli & Spendor -pentue

6.5.2021
Kävimme viime viikolla narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lillin kanssa eläinlääkärillä tiineysultrassa. Lilli astutettiin maalis-huhtikuun vaihteessa GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendorilla. Tiineysultra näytti sen, minkä jo arvelimmekin, eli Lilli on onnistuneesti tiinehtinyt.Eläinlääkäri näki kuvassa arviolta kolme-neljä pientä pennunalkua.

Odottelemme pentuja syntyväksi touko-kesäkuun vaihteessa. Jos kaikki menee hyvin, niin pennut ovat sitten luovutusiässä arviolta heinäkuun loppupuolella.

Samalla reissulla oli mukana myös nuori narttukoiramme 'PR' Rambo´s Faith aka Molla, joka sai rokotukset ja terveystarkastettiin. Tarkastuksen tulos oli, että Molla on täysin terve.

Pidämme vielä yhden vierailupäivän ennen kuin rauhoitamme kotimme pentujen syntymää varten. Vierailupäivä pidetään lauantaina 15.5. klo 11.00-12.00. Katso ohjeet Tapahtumat-sivulta ja ilmoittaudu mukaan. 
16.4.2021
Viime lauantaina vietimme vierailupäivää ja usemapi perhe kävikin tutustumassa amerikankääpiöterriereihimme. Sää oli kyllä melkoinen, ensin paistoi aurinko, sitten satoi vettä, rakeita ja räntää. Koiratkaan eivät oikein tuulisesta ja kylmästä säästä tykänneet, ehkä ensi kerralla on parempi sää. Seuraava vierailupäivä on suunnittelun alla, todennäköisesti se ajoittuu toukokuulle.

Puolentoista viikon päästä on varattuna aika tiineysultraan narttukoirallamme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lillillä. Sitten nähdään ovatko astutukset tuottaneet tulosta ja onko pentuja mahdollisesti odotettavissa. Samalla kertaa nuori narttukoiramme, Lillin tytär 'PR' Rambo´s Faith aka Molla on mukana reissussa saamassa tehosterokotteen ja terveystarkastuksessa. 

Nyt ei muuta kuin nautitaan ihanista aurinkoisista kevätkeleistä! Meillä on viikonloppuna terassin pesu ja öljyäminen työlistalla. Sitten saa koirat ottaa aurinkoa hoidetulla terdellä;)


____________________________________________________________________________________
1.4.2021
Koronan mokoma on sotkenut meidänkin aikatauluja tässä alkuvuodesta ja nyt vihdoin on päätetty vuoden ensimmäinen vierailupäivä, joka on viikon päästä lauantaina 10.4. Ilmoittaudu mukaan, olemme ulkona, joten pystymme sen järjestämään mahdollisimman turvallisesti. 

Kevättä on rinnassa myös narttukoirillamme ja aikamoista ilonpitoa on viime aikoina ollut ;)
Parhaillaan ovat menossa myös astutukset, joten toiveissa on, että kesäkuun puolella syntyisi pieniä pentusia. Pidetään sormet ja varpaat ristissä, että kaikki onnistuu! 

Toivotamme kaikille oikein Hauskaa Pääsiäistä!

 
__________________________________________________________________________________

20.2.2020
Vuodenvaihde ja alkuvuosi ovat olleet meillä hieman haikeaa aikaa. Juuri ennen joulua seniorikoiramme Nugget nukkui pois yli 17 vuoden kunnioitettavassa iässä ja helmikuun alussa jouduimme hyvästelemään Siirin 15,5 vuoden iässä. Siiri oli toinen amerikankääpiöterrierimme kautta aikain, joten suru on suuri rakkaan lemmikin poismenon jälkeen. Nyt saavat kaikki kaverit Rambo, äitinsä Nugget ja Siiri kirmailla yhdessä vihreämmillä niityillä. Jäämme kaipaamaan ihania pinkkejä leidejämme.

Niinhän se on, että elämä jatkuu ja kun jotain kuolee, jotain myös syntyy. Meille saapui viime vuoden lopulla ihastuttava pieni Pippa-neiti pistämään huushollimme sekaisin. 'PR' Dunkel´s Piper Kiara aka Pippa on todella reipas ja rohkea, äärimmäisen utelias pieni amerikankääpiöterrierin alku, josta toivomme aikuisena saavamme hienon lisäyksen kennelimme koirakantaan.

R.I.P. Team Pink Ladies

'PR' Dunkel´s Piper Kiara aka Pippa

16.11.2020
Vuoden harmainta aikaa mennään. Aaamulla ja illalla on pimeää ja synkkää, kuraista ja märkää. Onneksi kohta saa alkaa laittaa joulua ja valoja. Wuhuu! 

Joulutunnelmaan ovat johdattaneet  vuosittaiset joulukorttikuvaukset, jotka saimme juuri päätökseen, sen session tuloksia pääsette nauttimaan tuossa hieman lähempänä joulua. Ai miten ihanaa, kun tulee joulu! Toivottavasti tulisi tänne eteläänkin lunta jouluksi, olisi ihanaa viettää valkeata joulua viimeisen mustan jälkeen. 

Ihana aikuinen narttukoiramme 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu lähti sunnuntaina uuteen kotiinsa Varsinais-Suomeen. Pimu löysi emännäkseen aivan ihastuttavan "pimun", kuten hän itse itseään kutsuu ;)  Olemme todella onnellisia, siitä, että Pimulle löytyi loppuelämän kodiksi aivan täydellinen paikka. 16.10.2020
No huh, miten aika rientää! Syyskuu tuli ja meni melkein huomaamatta, niin paljon juttuja on tapahtunut. Ja siitä syystä sivujen päivityskin on jäänyt vähän vähemmälle. 

Kaikki Lillin upeat pennut lähtivät uusiin koteihinsa elokuun lopussa ja syyskuun alkupuolella. Olemme saaneet paljon terveisiä uusilta omistajilta ja kaikki on sujunut siellä oikein mallikkaasti. Hyvä!

Ihana narttukoiramme 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu täytti kahdeksan vuotta ja kävi eläinlääkärin luona steriloitavana. Samalla nukutuksella hoidettiin myös hampaat kuntoon. Niin ikävää kuin meistä onkin, niin Pimulle etsitään nyt uutta loppuelämän kotia. Pimu siirtyi  siis "eläkkeelle"  tai pikemminkin varhaiseläkkeelle, koska on vielä iältään niin nuori. Jos kaikki menee hyvin, on Pimulla luultavasti noin puolet elinvuosista vielä jäljellä. Ainakin kun verrataan tämän hetken talon senioreihin, iältään 15 ja 17 vuotta. 

Pimu on tosi kiva ja helppo, reipas koira. Hänen erityispiirteensä on ihmisten halaileminen, Pimu tulee sylissä ollessaan hieromaan kaulaansa kasvoillesi siten, että sen tassut ovat pääsi molemmin puolin eli halailemaan. Pimu antaa tehdä hoitotoimet nätisti (kynsien leikkuu, hampaiden pesu, turkin pesu jne). Pimu tykkää lenkkeillä ja toisaalta käpertyä emännän ja isännän syliin sohvalle päiväunille. Pimu on myös  terve, eikä sillä ole koskaan todettu mitään pitkäaikaisia sairauksia.  

Yksi rajoittava tekijä uudelle kodille on se, että Pimu on varsin haukkuherkkä. Tästä syystä Pimulle etsitään kotia omakotitalosta erittäin rauhallisella tontilla (missä ihmisiä ja muita koiria ei kulje vierestä) tai maaseudulta/ maalaistalosta. Kerrostaloon tai rivitaloon Pimu ei sovellu, ei kannata edes kysellä.Kiva koirakaveri Pimulla voi olla, se olisi jopa suotavaa, koska hän on koko ikänsä tottunut olemaan laumassa.  

Jos sinulla on sydämessäsi Pimulle sopiva aukko, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse ja kerro millaisen kodin voisit tarjota Pimulle. Sovitaan sitten tutustumiskäynnistä, jolloin pääset tutustumaan Pimuun ihan livenä. 


'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu

30.8.2020
Lillin ihanista tyttösistä neljä lähti omiin uusiin koteihinsa viikonlopun aikana. Viimeinenkin pennuista pääsee uuteen kotiinsa ensi viikolla ja sitten palaamme taas normaaliin "rauhalliseen" elämänmenoon. 

Pienet pennut talossa ovat aivan ihania ja niiden uskomattoman nopeaa kehitystä on todella mahtavaa seurata, mutta kyllähän niissä on ihan täysi työllisyys. Joten, osaamme myös nauttia siitä ajasta, kun pentuja ei ole ;) 

Seuraavien pentueiden osalta suunnitelmia tehdään, mutta ihan heti ei valitettavasti ole pentu-uutisia tiedossa. Toivottavasti ensi keväänä olisi taas uusia pentuja talossa. Tiedotamme kyllä täällä ja sähköpostilistalle liittyneille heti, kun on uutisia. 

12.8.2020
Kylläpä aika rientää pienten pentujen kasvua katsellessa...ei vaan, kyllä niissä pikkuveijareissa on ihan täysi työ. Tytöt kasvavat ja kehittyvät hienosti ja joka päivä opetellaan jotain uutta ja ihmeellistä. Emo Lilli viihtyy pentujen luona yhä vähemmän ja nauttii omasta rauhasta yhtä enenevässä määrin eli on aloittanut jo vaiheittaisen vierottamisen. Pennut täyttävät torstaina jo kuusi viikkoa. Kermaviili ja paistijauheliha maistuvat, mutta kuivapapanat, vaikka kuinka pieniä ovatkaan, ei oikein vielä ole noussut suosikiksi. Mutta hiljaa hyvä tulee. Pennut saivat jo omia ensimmäisiä pieniä purutikkuja purtavakseen ja ennen kaikkea ihmeteltäväkseen. Ja erilaisia leluja alkaa olla jo aitauksen täydeltä. Enimmäkseen kyllä leikitään vielä murina- ja juoksuleikkejä siskojen kanssa. Tytöt viihtyvät myös entistä enemmän oman aitauksen ulkopuolella tutkien ympäröivää maailmaa ja tutustuvat kaikkiin kodin ihmeellisiin paikkoihin, eletään jännittäviä aikoja. Viikon päästä on vuorossa myös pentujen ensimmäinen automatka ja vierailu eläinlääkärissä.

Viime lauantaina kävi kaksi perhettä moikkaamassa tulevaa perheenjäsentään ja tulevana lauantaina tulee vielä kaksi perhettä. Omaa pentua ihasteltiin ja kamerat kävivät. On se jännää aikaa, kun odottaa omaa amerikankääpiöterrierinpentuaan kotiin saapuvaksi! Vielä pitäisi reilut kaksi viikkoa jaksaa... odottavan aika on pitkä.


29.7.2020
Heinäkuu alkaa vetelemään viimeisiään ja niin myös kesälomat. Toivottavasti alokuu ja alkusyksy eivät kuitenkaan ole ihan hirmuisen sateisia. Koirat tykkäävät paljon enemmän aurinkoisista kesäpäivistä kuin syyssateista, niin myös kennelin emäntä. 

Lilli&Spendor-pentueen upeat, suloiset tyttöpennut ovat kaikki nyt varattu. Pennut ovat nyt neljän viikon ikäisiä ja tutkivat jo innokkaana maailmaa ja kaikkia vierailijoita, joita on meillä heinäkuussa riittänyt. Ja ihastusta keräävät kaikki söpöläiset. Vuorossa on vielä tällä viikolla toinen madotus sekä pennuille että emo-Lillille ja toinen kynsienleikkuu. Tyttöset on myös kuvattu ja kuvat tulevat pentueen omille sivuille aivan tuotapikaa. Tässä on ollut hieman hankaluuksia tietokoneiden kanssa, joten kuvien käsittely ja sivuille tuonti -projekti on hieman venynyt.  

Pidämme seuraavan vierailupäivän laiuantaina 8.8. klo 11.00-12.00. Tuolloin voivat oman pennun varanneet perheet tulla katsomaan pienokaistaan ja samalla voi myös tulla tutustumaan rotuun ja koiriimme. Ilmoittautuminen sähköpostitse, tarkemmat ohjeet Tapahtumat-sivulla. 


Vihdoin kuvia Lillin tytöistä pentueen omalla sivulla!

21.7.2020
'PR' Rambo´s Lilian aka Lillin pennut tulevat tällä viikolla jo kolmen viikon ikään. Kaikki viisi suloista tyttöä kasvavat ihan kohisten, Lilliltä ravitsevaa emonmaitoa riittää. Tytöillä on kaikilla jo silmät auki ja korvat alkavat avautumaan myös eli nähdään ja kuullaan ja kohta meno on sen mukaista. Ensimmäinen madotuskin on jo tehty, josta tytöt eivät tykänneet ja ensimmäinen kynsienleikkuukin, josta ei kauheasti piitattu. 

Juniorimme 'PR' Rambo´s Faith aka Molla ja 'PR' Rambo´s Duchess Inez aka Iines ovat nauttineet helteistä ja käyneet vilvoittelemassa takapihan uima-altaalla. Kyllä se vaan niin on, että mitä kuumemmin aurinko paistaa, sitä mieluisampaa on amerikankääpiöterriereillä - terassilla makaillaan auringossa. Kaikki koiramme, niin nuoret kuin vanhatkin nauttivat tästä jopa siinä määrin, että välillä pitää ihan pakottaa koirat sisälle viileämpiin tiloihin. Onneksi näitä hellesäitä ei Suomessa kuitenkaan liiaksi ole. 

Olemme viettäneet kesä-heinäkuussa myös syntymäpäiviä: Grand Old Ladymme 'PR' Dunkel´s Lady Shirley aka Siiri täytti kesäkuun puolivälissä 15 vuotta ja 'PR' Dunkel´s Nugget of Phoenix aka Nugget heinäkuun alkupuolella kunnioitettavat 17 vuotta. Onnittelut molemmille vanhoille rouville!


11.7.2020

Odotettu 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor-pentue syntyi myöhään illalla 2.7.2020. Pentueeseen syntyi viisi upeaa narttupentua. Kaksi narttupennuista on väritykseltään white&black&tan (tri-color) ja loput kolme pentua ovat väritykseltään white&tan.

Kaikki meni synnytyksen osalta oikein hienosti ja mallikkaasti, emo Lilli on aivan mielettömän hyvä emo ja osaa hoitaa hommat ihan itse ilman avustajia. Maitoa alkoi tulla heti synnytyksen jälkeen ja kaikki pennut saivat heti arvokasta ternimaitoa juodakseen. Kaikkien pentujen painot ovat hyvässä kasvussa, joten maitoa myös tulee riittävästi. Lilli on eloonsa varsin tyytyväinen, saahan hän nyt syödä koko ajan ja sekös tätä uunoturhapuroa (kuulee salamannopeasti, kun jääkaapin ovi avataan) miellyttää. Kupissa on kaiken aikaa laadukasta pentunappulaa ja sen lisäksi muutaman tunnin välein saa vielä vaikka mitä muita herkkuja.  

Pennut ovat nyt varattavissa. Mikäli olet kiinnostunut omasta amerikankääpiöterrierin pennusta, laita viestiä ja ilmoittaudu seuraavaan vierailupäivään katsomaan pentuja! 

Pentuja voi tulla katsomaan ensimmäisen kerran pentuvierailupäivänä la 25.7 klo 11.00-12.00. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse. Lue lisää Tapahtumat-sivulta


22.6.2020
Huh, hellettä! Juhannus saatiin vietettyä todella upeissa merkeissä noin niin kuin ilmojen puolesta. ja helteinen sää ei kun jatkuu vaa, ainakin täällä eteläisessä Suomessa. Meillä viimeisellä tiineyskolmanneksella oleva 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli on hieman tuskastunutkin helteisiin, ei ole helppoa ison masun kanssa. Onneksi lattia on vanhassa talossa aina viileä, joten se on Lillin mielestä paras makuupaikka. Nuoriso-osastomme Molla, Iines ja Hertta taas nauttivat kesästä ja lämmöstä kirmatessaan takapihalla sydämensä kyllyydestä.

Tässä vaiheessa onkin hyvä muistutella kaikkia koiranomistajia helteiden vaarallisuudesta parhaille ystävillemme.

Kaikkein tärkeimpänä tietysti: älä jätä koiraasi koskaan kuumaan autoon! Auton sisälämpötila nousee oikeasti ihan hurjiin lukemiin jo todella lyhyessä ajassa eli kannattaa olla todella varovainen.

Toiseksi ainakin kaikkien amerikankääpiöterrierien omistajille: tämän rodun edustajat ovat varsinaisia auringonpalvojia, jotka rakastavat auringon lämpöä joskus jopa liiallisessa määrin. Muista valvoa koiraasi, ettei se jää liian pitkäksi aikaa makailemaan aurinkoon ja muista pitää raikasta vettä aina koirasi saatavilla - niin ulkona kuin sisälläkin. Nimimerkillä kokemusta löytyy; joskus joku vanhempi koiramme on nukahtanut aurinkoon ja saanut lieviä lämpöhalvausoireita, joten olemme nykyään aivan erityisen tarkkana näiden senioreiden kanssa.

Voit helliä parasta ystävääsi hellepäivinä kaikenlaisilla kylmillä herkuilla: esimerkiksi pakasteraakalihapullat jäisinä ovat meidän koiriemme suurta herkkua. Samoin raakaluita voi tarjota ihan suoraan pakastimesta otettuina, viilentävät mukavasti ja samalla tarjolla on koiralle ajanvietettä ja hampaiden puhdistusta.
6.6.2020
Viime viikkoina on tapahtunut paljon kaikenlaista. Eläinlääkärilläkin on tullut käytyä nyt tosi tiuhaan.  Ensin pikkuvauvaltamme 'PR' Rambo´s Faith aka  Mollalta piti käydä poistattamassa kaksi maitohammasta, yläkulmahampaat, jotka eivät lähteneet itsekseen. Alhaalta molemmat maitokulmahampaat sen sijaan lähtivät nätisti. Tämä onkin tosi tärkeää, että ajoissa poistattaa ne maitohampaat (varsinkin kulmahampaat), jotka eivät itsekseen lähde, ettei tule aikuisena purentavirheitä. Nyt on Mollan leegot kunnossa :)

Seuraavaksi eläinlääkärillä vieraili upea narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli, joka kävi tiineysultrassa. Lilli astutettiin toukokuun alkupuolella GRCH 'PR' Star´s big Spendor aka Spendorilla. Tiineysultra näytti sen, minkä jo arvelimmekin, eli Lilli on onnistuneesti tiinehtinyt. Eläinlääkäri näki kuvassa neljä pientä pennunalkua. Nyt siten odotellaan pentuja syntyväksi heinäkuussa. Jos kaikki menee hyvin, niin mahdolliset pennut ovat sitten luovutusiässä suurin piirtein syyskuun alussa.

Nyt kun koronarajoitukset ovat jo vähän höllentyneet, pidämme kesällä vierailupäiviä ulkona. Ensimmäinen vierailupäivä pidetään lauantaina 13.6. klo 11.00-12.00. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen viimeistään torstaina 11.6. klo 20.00 mennessä sähköpostitse rambostoyfox@dnainternet.net. 
Tervetuloa vierailulle tutustumaan koiriimme ja tähän valloittavaan rotuun!

_______________________________________________________

21.5.2020
On se jännä, miten aika kuluu kuin siivillä, vaikka ihan kotosalla pöhistelee. No, päivät kuluvat tietysti työn merkeissä ja etätyöpäivän jälkeen on koirien vuoro, liikkumistakin on lisätty ja kohta pääsee ilmojen puolesta jo vähän puutarhaankin kaivelemaan. On se ihanaa, että kesä tulee! 

Pieni "vauvamme" 'PR' Rambo´s Faith aka Molla vaihtaa parhaillaan hampaita. Alamaitokulmahampaat ovat jo lähteneet itsekseen ja melkein joka päivä jostain löytyy pieni maitohammas. Muistakaapa kaikki Mollan sisarusten omistajat tarkkailla tarkasti hampaiden vaihtumista. Mikäli maitokulmahammas ei ota lähteäkseen ja pysyvä kulmahammas kasvaa jo puoleen väliin maitohampaan pituudesta, on aika mennä kipin kapin eläinlääkärille poistattamaan maitokulmurit tieltä, jotta vältytään ikäviltä purentaongelmilta. Kannattaa myös muistaa, että vaikka esimerkiksi alakulmurit lähtisivät hienosti itsekseen, eivät välttämättä yläkulmahampaat lähde, joten seuranta kaikkien neljän kulmahampaan osalta on erittäin tärkeä juttu. 
 
Myynnissä ollut nuori narttukoiramme 'PR' Rambo´s Matilda aka Madde löysi ihanan loppuelämän kodin samasta paikasta, mihin vanhempi narttukoiramme 'PR' Rambo´s Memphis Belle aka Elle lähti jo aiemmin eläkepäiviä viettämään. Nyt ovat kaverit taas yhdessä ja muodostavat aika hauskan parivaljakon. Alla tuore kuva kaveruksista. 

Tällä hetkellä meillä ei ole myynnissä pentuja eikä aikuisia koiria. Pentuesuunnitelmia on tehty ja laitettu toimeen, mutta vasta kesäkuun puolella selviää, onko pentuja tulollaan vielä tänä kesänä. Kerromme täällä lisää, kun asiat etenevät. 

Hyvää helatorstaita! 

Kaverukset 'PR' Rambo´s Matilda aka Madde ja 'PR' Rambo´s Memphis Belle aka Elle

20.4.2020
Täällä me kotoillaan edelleen! Tämä koko koronakevät ja omaehtoinen "karanteeni" kotona ei eroa kyllä juurikaan meidän normaalista kennelin arjesta. Ainoa isompi ero on, että kennelin emäntä ei matkusta arkipäivisin toiselle pikkakunnalle päivätöihin, vaan tekee etätyötä kotona. Jääpä enemmän aikaa kotitöille ja koirille kun ei mene aikaa matkustukseen. Eikä turhaan kaupassa käyntiin. Eikä mihinkään muuhunkaan kodin ulkopuoliseen humputteluun.

Olemme ottaneet vierailijoita harvakseltaan vastaan pihallamme perhe kerrallaan. Ja niinhän siinä kävi, että viimeinenkin vapaista pennuista varattiin eilen. Eli tällä hetkellä meillä ei ole enää myytäviä pentuja.Tänään olemme menossa eläinlääkäriin pentujen kanssa eli 'PR' Rambo´s Faith aka Molla ja 'PR' Rambo´s Noel saavat tehosterokotteen ja rabies-rokotteen. Pennut ovat 16 viikkoisia ja tämän rokotuksen jälkeen rokotussuoja on kunnossa ja seuraavat rokotukset ovatkin vasta vuoden päästä.

Jaksamista teille kaikille koteihin! Me jatketaan kotoilua, jatkakaa tekin!


27.3.2020
Eletään kummallisia aikoja. Vielä muutama kuukausi sitten ei kukaan osannut odottaa, millaista on edessä, kun kaukana Aasiassa joku omituinen koronavirus alkoi leviämään. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että epidemia on jo Suomessakin. Eilen meillä oli erikoinen pennun luovutus, kun omistajat tulivat kiireesti hakemaan pennun ennen kuin Uusimaan eristys astunee tänään voimaan. Luovutus tapahtui ulkona kahden metrin turvaetäisyyksillä ja tästäkin selvittiin oikein hyvin.

On se vaan niin ihanaa, että koiraa voi vielä ulkoiluttaa! Nautitaan kotoilusta ja koirakavereiden seurasta. Koirille voi jutella ihan yhtä hyvin kuin ihmisillekin ja ne kyllä ymmärtäväisesti jaksavat kuunnella kaikki huolemme ja murheemme ja lohduttaa meitä. Lemmikkimme nauttivat, kun on perhe kotona etätöissä ja etäopiskeluissa ja pääsee keskellä päivääkin ruokatunnilla lenkille.

Meillä on kotonamme vielä kaksi upeaa urospentua vapaana ja varattavissa. Lilli&Spendor-pentueen ihanat pojat suloinen, kiltti Nicholas ja pippurisempi isoveljensä Noel etsivät vielä omia kotejaan.
Haluaisitko sinä oman amerikankääpiöterrierin pennun ulkoilukaveriksesi?
Ota yhteyttä ja tule katsomaan poikia - sovitaan yksityiset pihatreffit!

____________________________________________________

16.3.2020
Kylläpä tämä on ollut todellakin erikoinen talvi täällä Etelä-Suomessa noin niin kuin säiden puolesta. Ja juuri tällä hetkellä erikoinen myös korona-viruksen vuoksi. Meillä ei kuitenkaan ole panikoitu asiasta vaan arki jatkuu kuten ennenkin. Tosin viime lauantain vierailupäivään ilmoittautuneet eivät tulleetkaan paikalle, eivätkä ilmoittaneet myöskään peruutuksesta, joten tulimme siihen tulokseen, että tämä korona-asia vaikuttaa nyt ihmisten liikkumiseen ja siksi avoimia vierailupäiviä ei nyt hetkeen järjestetä.
Eli jos olet kiinnostuntut myytävänä olevista urospennuista, laita sähköpostia tai soita ja sovitaan yksityinen vierailu. Vapaana ja varattavissa ovat vielä Lilli&Spendor-pentueen upeat urospennut 'PR' Rambo´s Nicholas ja 'PR' Rambo´s Noel.

Sen sijaan ihana 'PR' Rambo´s White Feather lempinimeltään Abu löysi oman uuden kodin. Olemme niin onnellisia hänen puolestaan. Ja uusi perhe saa Abusta aivan ihastuttavan uuden perheenjäsenen. Tämä poika on niin hieno luonteeltaan, kiltti ja reipas ja hänellä on koko ajan pieni pilke silmäkulmassa.

Tällä viikolla on eläinlääkärireissu taas pennuilla edessä, kun 'PR' Rambo´s Faith aka Molla, Nicholas ja Noel suuntaavat 12-viikkoisrokotuksille. Myös 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta pääsee reissulle mukaan, koska Hertalla on sopivasti tehosterokotusten aika.2.3.2020
Talvi tuli viimein tänne eteläänkin, tosin se meni yhtä nopeasti poiskin. Taisi olla ennätys, sunnuntaina maa oli valkoinen ja maanantaina kaikki oli jo taas poissa. Ktyllä on ihmmeelliset talvikelit täälläpäin. Sen sijaan pohjoisessa on lunta todella valtavasti. Kivempi se lumi ja pikkupakkanen olisi kuin tällainen leuto ja märkä syksysää. Eivät olisi koiratkaan aina niin kuraiset ulkoilun jälkeen. 

Lillin pennuista kaksi tyttöä ja yksi uros lähtivät omiin uusiin koteihinsa helmikuun lopulla. Ja oikein hyvin on pennuilla uusissa kodeissaan alkanut sujua, kaikki alkoivat kotiutua todella nopeasti. 

Viime viikolla kävimme jälleen eläinlääkärissä tällä kertaa kolmen aikuisen koiran kanssa, kun kaikilla oli rokotusten aika. Aikuisilla koirilla rokotusaikataulu on tällä hetkellä Eviran mukaan kolmen vuoden välein, joten saa aika tarkkaa kirjanpitoa pitää, että kaikki saavat rokotukset ajallaan. Huhtikuussa on vuorossa Hertan rokotukset ja sitten syksyllä vielä parin koiran. 
Tällä viikolla meillä on taas tavallista enemmän hulinaa, kun kaksi kasvattiamme tulivat viikoksi hoiton omistajien lomareissun ajaksi. Oikein kilttejä tyttöjä molemmat ja hyvin tulevat toimeen muiden koiriemme kanssa. 

Tulevana lauantaina vietetään jälleen vierailupäivää, jolloin pentuja ja koiriamme voi tulla katsomaan ja juttelemaan rodusta lisää. Jos harkitset oman amerikankääpiöterrierin hankkimista, ilmoittaudu reippaasti mukaan!
10.2.2020
Kylläpä aika menee lujaa eteenpäin, ihan kohta ollaan jo helmikuun puolivälissä ja vastahan helmikuu alkoi...
Talvikelejä ei kyllä meidän leveysasteella valitettavasti ole näkynyt, harmi. Ottaisin mieluummin pientä pakkasta ja vähän lunta maahan kuin näitä ainaisia harmaita sadepäiviä ja kurakelejä.

Lillin pennut kasvavat ihan kohisten, pennut ovat nyt jo kuusiviikkoisia. Mihin tämä aika oikein menee?? Ensi viikonloppuna on vuorossa luonnetestaus koko porukalle ja seuraavalla viikolla eläinlääkärikäynti. Sitten pennut ovatkin jo valmiit lähtemään uusiin koteihinsa. Kolme pennuista on varattu, vapaana on vielä yksi narttupentu ja kaksi urospentua. Käy pentueen omalla sivulla katsomassa tarkemmat tiedot.

Viikonloppuna meillä kävi vierailijoita pentuja katsomassa ja kyllähän he valloittivat ihan jokaisen sydämen, ja miksi eivät, aivan ihastuttavia palleroisia jokainen. 'PR' Rambo´s Snowyn aka Lennyn tulevat omistajat kävivät myös tervehtimässä pikku-ukkelia. Enää kaksi viikkoa odotusaikaa, kun Lenny saapuu uuteen kotiin. Ihanaa odotusta...tulee ihan muistot mieleen, kun meille odotettiin aikanaan ensimmäistä amerikankääpiöterrieriämme Ramboa. Siitäkin on jo aika lailla viisitoista vuotta.

Aiemmin syntyneestä Pimun pentueesta on vielä yksi hieno urospentu etsimässä omaa kotia. Hän on oikein valloittava ja  persoonallinen pikkumies. Odotamme, että hänestä ei aikuisenakaan tule kovin suurta eli jos olet etsimässä pienikokoista urospentua, tässä olisi juuri sellainen.


27.1.2020

Viikonloppuna oli taas aikamoista haipakkaa, oli ETFTA ry:n hallituksen vuosikokous, kotisivujen päivitystä ja koirien luovutusta. ETFTA ry:n kokouksessa suunniteltiin taas monia kivoja tapahtumia ja muita juttuja amerikankääpiöterriereille ja heidän omistajillleen. Lue lisää seuraavasta ETFTA Newsletteristä ja seuraa yhdistyksen kotisivuja www.etfta.fi.

Meiltä on nyt tammikuun aikana lähtenyt kaksi aikuista koiraa uusiin loppuelämän koteihinsa: Nasu pääkaupunkiseudulle ja Elle Savon suuntaan. Molemmat löysivät aivan ihanat kodit!
Yksi aikuinen koira, Madde, on tällä hetkellä vielä myytävänä. Lue lisää Maddesta Myytävänä-sivulta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuit!

Lilli&Spendor pentueen oma sivu on vihdoin myös avattu. Käy katsomassa kuvia suloisista pennuista!
Mikäli olet vailla omaa amerikankääpiöterrierin pentua, ota yhteyttä ja ilmoittaudu seuraavaan pentuvierailupäivään katsomaan näitä söpöyksiä.
22.1.2020

Hyvää alkanutta uutta vuosikymmentä teille kaikille!

Vuodenvaihde ja tammikuun alku on ollut meillä hyvin kiireistä aikaa, eikä kiire näytä helpottavan vielä vähään aikaan. Siitä pitää huolen upea narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli, joka Tapaninpäivänä alkoi ilmoitella, että olisi pentuja tulossa maailmaan. Ja seuraavana päivänä syntyikin tähän maailmaan kuusi suloista pientä koiranalkua, joista kolme narttu- ja kolme urospentua. White&tan -värityksen sai kaksi narttu- ja kaksi urospentua ja white&black&tan-värisiä pentuja on yksi kumpaakin sukupuolta.

Pentueen isä on superhieno, charmantti CRCH 'PR' Star´s Big Spendor Toy Fox Terrier Kennelistä.
Eli sukupuu on näillä pennuilla todella hieno ja odotamme heistä todella hyväluonteisia ja aktiivisia työkoiria, kuten ovat molemmat vanhemmatkin.

Lilli on hoitanut pentuja nyt jo reilut kolme viikkoa mallikkaasti ja pennut täyttävät neljä viikkoa ensi perjantaina. Kaikki kasvavat oikein hienosti ja voivat hyvin. Silmät ja korvat ovat jo auenneet ja pennut alkavat näyttää jo pieniltä minikokoisilta amerikankääpiöterriereiltä.

Lisäämme kuvia pennuista sekä avaamme pentueen oman sivun tänne tuotapikaa.
Jos olet etsimässä omaa amerikankääpiöterrierin pentua, niin ilmoittaudu ihmeessä pentuvierailulle lauantaina 1.2 ja tule katsomaan näitä suloisia pentuja. Lue lisää tapahtumat-sivulta.
Pentuvarauksia otetaan vastaan. Yksi urospennuista on jo varattu.
Lilli&Spendor-pentueen pennut n.3viikon ikäisinä

Lilli&Spendor-pentueen pennut n.viikon ikäisinäi

Haluamme toivottaa kaikille lukijoille oikein Hyvää Joulua!

17.12.2019
Viime viikonloppuna vietimme vuoden viimeistä vierailupäivää glögin ja pipareiden merkeissä. Nyt alamme valmistautua pikku hiljaa joulun viettoon perinteisten joulusiivouksen ja jouluvalmisteluiden myötä. Ensi vuoden alkupuolella ilmoitamme sitten tulevista vierailupäivistä, tammikuussa pääsee jälleen katsomaan koiriamme ja kotonamme kasvavia pentuja sekä tutustumaan rotuun.

Myytävänä ollut aikuinen ihastuttava narttukoiramme Elle löysi oman uuden loppuelämän kodin aivan ihanan pariskunnan luota. Myös uusi koirakaveri lähisuvussa on tiedossa. Elle muuttaa uuteen kotiinsa tammikuun lopussa.

Omaa kotiaan etsii vielä nuori narttukoiramme Madde. Jos sinulla on tarjota Maddelle sopiva koti, ota yhteyttä. Lue lisää Maddesta täältä.

Viikonloppuna myös kuvasimme pennut joulutunnelmissa. Käy katsomassa uudet kuvat pentueen omalta sivulta. 

Pennut kävivät viikko sitten eläinlääkärin luona ja saivat mikrosirut, parvo-rokotukset ja jokainen pentu tarkastettiin eläinlääkärin toimesta. Tästä tarkastuksesta on jokaisella pennulla pentukansiossa kirjallinen todistus. Myös luonnetesti suoritettiin luotettavan testaajamme toimesta ja tästäkin on kirjalliset dokumentit kunkin pennun omassa kansiossa.

Pennuista kaksi Rambo´s Black Pearl ja Rambo´s Little Mike etsivät vielä omaa uutta kotiaan. Mikäli sinulla olisi paikka sydämessä vapaana, otathan yhteyttä!

Rambo´s Emerald aka Hertta halusi myös joulukuviin

6.12.2019
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Joulu alkaa lähestymään kovaa vauhtia ja kalentereita katsellessa huomasimme, että tälle vuodelle mahtuu enää yksi vierailupäivä, joka on lauantaina 14.12. klo 12.00-13.00. Jouluinen glögitarjoilu.
Pakollinen ennakkoilmoittautuminen, joten ilmoita montako henkeä teiltä on tulossa. Tervetuloa!

Pimun & Pongon upeat pennut ovat jo aikamoisia vilistäjiä ja villejä vekaroita ja kolme poikaa etsii vielä uutta kotia. Joten, käy katsomassa ihana video pennuista pentujen omalta sivulta ja tule toteamaan, miten vauhti on tuosta jo lisääntynyt huimasti. Pennut ehtivät vielä jouluksi uusiin koteiheinsa, joten ilmoittaudu vierailulle heti!


25.11.2019
Kyllä aika kuluu kovaa vauhtia kun on mukavaa. Pimun&Pongon suloiset pennut täyttivät jo kuusi viikkoa ja vuorossa olikin madotus ennen viikon päästä tapahtuvaa eläinlääkärireissua. Eläinlääkärin luona pennut tarkastetaan, mikrosirutetaan ja ne saavat parvorokotteet suojakseen.

Pennuilla oli perjantaina myös muuttopäivä, kun he muuttivat isompaan paentuaitaukseen, jossa on enemmän tilaa telmiä ja leikkiä. Laidat ovat tarpeeksi korkeat, ettei kukaan pääse kiipeilemään yli ja satuttamaan itseään. Tosin Pimu-emo ei enää pääse omatoimisesti aitaukseen ja takaisin, joten hänet täytyy sinne aina nostaa ja nostaa myös pois. Pienet termiitit ovat nyt jo niin kovia puremaan, että Pimu on päättänyt jo aloittaa vieroituksen, joten uuteen aitaukseen siirto tapahtui juuri hyvään aikaan.

Ihanat pojannaperot etsivät vielä omia rakastavia kotejaan, joten jos olet harkitsemassa amerikankääpiöterrierin pennun hankintaa, nyt on oikein hyvä tilaisuus siihen. Ilmoittaudu seuraavaan pentuvierailupäivään ja tule katsomaan näitä ihania söpöyksiä!12.11.2019
Viikonloppuna saimme viimein valokuvausstudion pystytettyä ja kaikista pennuista kuvat neljän viikon ikäisinä. Uudet kuvat löytyvät pentueen omalta sivulta.

Pennut saivat myös toisen madotuksensa (hyi, olipa pahaa!) ja viikottaisen manikyyrin. Pennut totuttelevat pikku hiljaa kiinteään ruokaan, mutta kyllä emo vielä pitää pienet massut täynnä hyvää ja ravitsevaa emonmaitoa. Kovasti jo leikitään keskenään: vaanitaan ja muristaan. Pienikokoisia lelujakin on pentulaatikkoon ilmestynyt tasaiseen tahtiin enenevässä määrin. Kohta vaihdetaan laatikko jo suurempaan, jossa on vielä enemmän tilaa temmeltää. 

Seuraavan kerran pentuja voi tulla katsomaan la 23.11 klo 12.00-13.00. Ilmoittaudu mukaan - tuolloin meno alkaa olla jo aika riehakasta!

Aikaisemmasta Nasun pentueesta lähteneet pennut ovat kotiutuneet oikein hyvin uusiin koteihinsa. Kaikki pärjäävät oikein hienosti, reippaita kavereita kaikki. Olemme saaneet terveisiä kuvien kera uusilta omistajilta ja niistä olemme hyvin iloisia. Nasbun, joka lähti Toy Fox Terrier Kennelsiin Vihtiin, olemme jo tavanneetkin - aivan ihana reipas pikkumies.

Pennut neljän viikon iässä

3.11.2019
Pimun&Pongon pennut kasvavat kohisten, nyt ovat kaikki jo reilusti yli 500 gramman ja ikää tuli perjantaina täyteen kolme viikkoa. Viikon päästä on vuorossa jo yhden kuukauden iän merkkipaalu sekä toinen madotus. Pentueen oma sivu on avattu. Kuvausstudio pystytetään lähipäivinä, jotta saadaan hienot silmät auki-kuvat kaikista pennuista sivuille. Pennut alkavat jo liikkua enemmän ja leikkiä emon lisäksi myös keskenään. Ensimmäiset pienet lelutkin on pentulaatikkoon tuotu ja niitä ihmetellään kovasti. myös kiinteää ruokaa maistellaan pikku hiljaa. Kermaviili ja puppy-raakapulla tuntuisivat maistuvan kaikille, mutta kyllähän se emon maito on ihan parasta vielä tässä vaiheessa ja onneksi sitä riittää.

Muistathan, että ensi lauantaina 9.11 on vierailupäivä klo 12-13, jolloin pentuja voi tulla katsomaan ensimmäistä kertaa. Ilmoittaudu mukaan!


29.10.2019
Upea narttukoiramme  'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu synnytti neljän pennun pentueen perjantaiaamupäivällä 11.10. Pentueen isä on uroskoiramme 'PR' Burway´s Monkey Man aka Pongo. 

Pentueeseen syntyi neljä pentua: kolme urospentua ja yksi narttupentu. Kaikki ovat väritykseltään white&black&tan (tri-color) aivan kuten vanhempansa. Vanhemmilta on peritty myös läikikkyys, jokaisella on kropassaan mustia laikkuja. Kolmella on myös valkoinen piirto otsassa, yksi on aivan mustapäinen. Pennut ovat luovutusikäisiä sopivasti jouluksi 2019.

Pentueen alku ei ollut ihan helppo, eikä ollut ollenkaan selvää selviävätkö pennut saati emo. Pimu sairastui vakavaan kohtutulehdukseen synnytyksen jälkeen, joka vaikutti paitsi hänen vointiinsa myös pentujen vointiin maidontuotannon laskun kautta. Onneksi Pimu pääsi erittäin osaavan eläinlääkärin luo ja sai tehokkaat antibiootit, joilla tulehdus parani vajaassa viikossa. Sen ajan me Jannen kanssa toimimme keinoemoina ja syötimme pentuja kahden tunnin välein vuorokauden ympäri. Täytyy sanoa, että oli kyllä todella rankkaa aikaa. Mutta myös antoisaa, kun pennut kuitenkin kaikesta huolimatta kasvoivat hienosti ja antibioottikuurin jälkeen emon maidontuotanto palautui todella hyvin. Nyt Pimulta tulee maitoa enemmän kuin tarpeeksi ja sen huomaa näistä tyytyväisistä ja hyvin kasvavista pennuista.

Kuvasimme pennut vasta viime viikonloppuna, emme ole turhaan halunneet häiritä emoa ja pentuja. Avaamme pentueen omat sivut asap, heti kun kiireiltämme ehdimme. Samoin suunnitteilla on ensimmäinen pentuvierailupäivä, jolloin pentuja voi tulla katsomaan. Tästäkin tietoa tänne myöhemmin.

Johtuen siitä, että Pimu ei ole enää ihan nuori tyttönen ja siitä, että pelkäsimme jo menettävämme hänet, teimme päätöksen, että pentueen ainoa narttupentu jää kenneliimme kasvamaan mahdollista myöhempää jalostuskäyttöä varten. Vapaana ja varattavissa on siten pentueen kolme upeaa urospentua. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja kerro millainen koti sinulla olisi tarjota. Seuraa sivuiltamme vierailupäiviä ja tule käymään katsomassa pentuja.
Kuvateksti

8.10.2019
Vierailupäiviä on vietetty useampikin ja rodusta kiinnostuneita vieraita on käynyt katsomassa koiriamme ja pentuja sekä juttelemassa mukavia koirajuttuja. On aina todella mukavaa kertoa näistä ihastuttavista amerikankääpiöterriereistä ja huomata, kuinka ihmiset ihastuvat näihin pieniin, reippaisiin koiriin. 
Nyt pidämme vähän hengähdystaukoa vierailuista, koska narttukoiramme Pimun laskettu aika lähestyy. Kun sitten pennut ovat syntyneet ja noin kahden viikon ikäisiä, voimme ottaa seuraavan kerran vieraita vastaan pentuvierailulle. 

Viimeinenkin Nasu&Spendor-pentueen hienoista pojista löysi itselleen uuden ihanan kodin, tai oikeastaan kaksi yhdellä kertaa, kun hän pääsee heti syyslomalla perheen kakkoskotiin maalle. Voi miten ihanaa! Toivotamme perheelle oikein mukavia vauvapäiviä! Tämä pieni poika on aivan ihastuttavan kiltti ja reipas, kyllä meille tulee kova ikävä. 


'PR' Rambo´s MaryLou´s Little Miracle kokeilemassa uutta hienoa pentupantaansa by Nahka-Nasta

23.9.2019
Sunnuntaina vietimme vierailupäivää ja toinen Nasun pennuista, Nasbu lähti omaan uuteen kotiinsa Vihtiin Toy Fox Kennelsiin kasvamaan mahdollista tulevaa jalostuskäyttöä varten. Meille jäi nyt Nasun pojista yksi, joka on vielä vailla omaa kotia. Saapa nähdä kuinka kauan, häntä on kovasti käyty katsomassa ja ihailtu :) Ja miksi ei ihailtaisi, oikein todella komea poika ja aivan ihana luonne! Hiukan häntä itketti viime yönä, kun veli lähti ja hän jäi nyt pentulandiaan ihan yksin. Mutta tästä selvitään kyllä!

Kävimme viime viikolla eläinlääkärillä tiineysultrassa narttukoiramme Pimun kanssa. Upea Pimu on astutettu erittäin hyväluonteisella uroskoirallamme Pongolla ja eläinlääkäri näki arviolta kolme pentua Pimun masussa kasvamassa. Kerrassaan hienoja uutisia! Nyt odottelemme pentujen syntymää lokakuun aikana. Tiedotamme tilanteesta täällä sivuillamme. Jos kaikki menee hienosti ja suunnitelmien mukaan, olisi jouluksi uusiin koteihinsa lähdössä taas pieniä pentusia.15.9.2019
Ai, ai - kylläpä aika rientää, kun on mukavaa! Aika todellakin kuluu varsin nopeasti näiden pikkuvesseleiden kanssa. Uuno lähti uuteen omaan kotiinsa perjantaina ja saimme jo terveisiä, että kaikki on lähtenyt sujumaan oikein hyvin. Uuno on jo hurmannut kaikki.
Toinen Nasun upeista pennuista, Nasbu, on lähdössä omaan kotiinsa viikon päästä ja yksi kolmesta muskettisoturista on enää jäljellä.

'PR' Rambo´s MaryLou´s Little Miracle, pentu jolla ei vielä ole omaa kutsumanimeä, on todella valloittavan ihastuttava pikkukaveri. Hän soveltuu todella hyvin lapsiperheeseen, hän on hyväluonteinen ja kiltti. Kova menijä, mutta osaa myös rauhoittua syliin makoilemaan. Kaveri on kova pusimaan ja halimaan, oikein ihastuttava tehopakkaus.

Jos tuntuu siltä, että hän olisi sitä, mitä olet etsimässä, ota yhteyttä ja ilmoittaudu vierailupäivään katsomaan!
28.8.2019
Maanantaina illansuussa pennut matkustivat ihka ensimmäistä kertaa autokyydillä 30 km matkan eläinlääkärin vastaanotolle. Pojat olivat oikein reippaita koko matkan ja tutkivat kaikkea uteliaana. Eläinlääkäri tarkasti jokaisen pennun, laittoi mikrosirun ja antoi parvo-rokotteen. Kaikki kolme olivat todella reippaita ja käyttäytyivät äärimmäisen hienosti, kyllä oli emäntä ylpeä :)
Ja mikä tärkeintä: kaikki kolme pentua ovat täysin terveitä. Tästä kukin saa virallisen eläinlääkärin todistuksen pentukansioonsa.

Sunnuntaina kokenut pentutestaajamme Ulla kävi tekemässä pennuille luonnetestit. Testin tulokset saa kunkin pennun ostaja pentukansiossa. Tämä on suuntaa-antava testi, joka kertoo mm.soveltuuko pentu lapsiperheeseen ja tuleeko pennusta tiukkaluonteinen vai onko se helposti koulutettavissa.

Yksi näistä reippaista pojista (jotka muuten soveltuvat loistavasti lapsiperheisiin) on vielä vapaana ja varattavissa. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä ja tule vierailulle tutustumaan!
19.8.2019
Ihanan aurinkoinen ja lämmin viikonloppu on vaihtunut harmaaksi sadepäiväksi. Mutta olipa upeaa, että taas kävi hyvä flaksi säiden suhteen ja saimme lauanatina viettää todella upeassa säässä ETFTA UKC Drag Racing-kisatapahtuman Kirkkonummella. Meillä oli mukanamme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli kisaamassa ja 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta mukana aistimassa kisatunnelmia.
Lilli toi kisoista kotiin kolme kolmos-sijaa - hyvä Lilli!
Hertta pääsi virallisten kisojen jälkeen kokeilemaan vähän vieheen perässä juoksemista hupijuoksussa ihka ensimmäistä kertaa. Ja hienosti sujui. Hertta ei saa vielä osallistua virallisiin kisoihin, koska niihin tarvitaan vuoden ikä ja Hertta on vielä alaikäinen. Mutta vähän voi ottaa jo tuntumaa rataan ja vieheeseen.
Sunnuntaina meillä oli vierailupäivä ja ensi sunnuntaille buukkasimme jo heti seuraavan. Ilmoittaudu mukaan katsomaan pentuja ja aikuisia koiriamme. Lisätiedot Tapahtumat-sivulta.

Pennut kasvavat kohisten ja viikonloppuna oli vuorossa kylvetystä ja ulkoilua ihanassa säässä sekä tietysti vierailijoiden "viihdytystä". Kaikki kolme olivat ihan poikki, kun kello koitti kaksitoista ja nukkuivatkin lähes koko vierailun ajan lämpimässä auringonpaisteessa (puolivarjossa tottakai). No lopuksi vähän piristyttiin tepastelemaan ja tutustumaan vierailijoihin. Pojat toivottavat kaikki vierailijat tervetulleeksi ensi sunnuntaina ja lupaavat yrittää pysyä hereillä vierailun aikana :)

Tänään pennut täyttävät kuusi viikkoa ja luvassa on kolmas madotus. Viikon päästä maanantaina lähdetään automatkalle eläinlääkäriin pentutarkastusta, parvo-rokotusta ja mikrosirutusta varten. Jännittävää!


Kisat alkamassa

Palkintojenjakoa, Lilli Jannen sylissä vas.

Pojat kävivät kylvyssä

Vierailupäivä meneillään

5.8.2019
Nasun ihanat pojat sen kuin kasvavat ja komistuvat! Ikää näillä potrilla pojilla on jo 4 viikkoa ja vuorossa jo toinen madotus. Pojat ovat nyt alkaneet maistella jo kermaviiliä ja hieman paistijauhelihaakin. Nasulla riittää toistaiseksi vielä hyvin maitoa, mutta pikku hiljaa pennut totutellaan kiinteämpään ruokavalioon.

Pennut kuvattiin ja pentueen omalta sivulta löydät hienot poseerauskuvat. Tähän alle laitoin kuvan, kuinka aina kuvauksissa pienten pentujen kanssa sattuu ja tapahtuu. Tällä kertaa yksi pojista photobombasi toisen kuvaan.

Seuraava pentuvierailupäivä on sunnuntaina 18.8. Jos kiinnostuit pennuista, ilmoittaudu mukaan!
Kaksi upeaa poikaa on vielä vapaana!

Huomasithan, että pentujen lisäksi meillä on kaksi aikuista narttukoiraa etsimässä uusia koteja. Myös heitä voi tulla vierailupäivänä katsomaan. Otathan yhteyttä!Nasun upeat pojat

Photobombing

24.7.2019
Nasun upeat pojat kasvavat ihan kohisten ja kaikilla on jo silmät auki. Ensimmäinen madotus on tehty ja pikkuriikkiset kynnet ovat saaneet ensimmäisen manikyyrin. Päivä päivältä pojat alkavat liikkua enemmän ja kauemmas emosta, joten kohta on pentuaitauksen laajennus jo edessä. Nasulla maitoa vielä riittää potrille pojille.  

Tällä hetkellä meillä on pentujen lisäksi myös kaksi aikuista narttukoiraa myytävänä, 'PR' Rambo´s Matilda aka Madde ja 'PR' Rambo´s Memphis Belle aka Elle. Lue lisää Myytävänä -sivulta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuit. 
22.7.2019
No nyt on aika vierähtänyt todella nopeasti viime kirjoituksesta, mutta on pitänyt niin kiirettä. 
Tärkeimpänä tapahtumana Nasu synnytti kolmen reippaan urospennun pentueen 8.7.2019. 
Kaikki meni hienosti ja emo sekä pennut voivat oikein hyvin.  

Kaksi pennuista on vapaana ja varattavissa, yksi pennuista on alustavasti varattu uroksen omistajalle, Toy Fox Kenneliin. 
Jos olet kiinnostunut omasta, upeasta urospennusta, ota yhteyttä!
 Ilmoittaudu seuraavaan pentuvierailupäivään la 3.8. klo 15.00-16.00 ja tule katsomaan pentuja! Ilmoittaudu sähköpostitse rambostoyfox@dnainternet.net viimeistään 1.8. ja ilmoita kuinka monta henkeä teiltä on tulossa. 

Lauantaina 13.7 olimme mukana ETFTA ry:n upeassa UKC Drag Racing-tapahtumassa aurinkoisessa Sundsbergissa. Oli todella hieno päivä ja hienoja koiria juoksemassa. 

Jos missasit tämän, tule mukaan 17.8, jolloin juostaan taas kovaa Sundsbergissa! Lue lisää tapahtumat -sivulta tai www.etfta.fi ja ilmoittaudu mukaan oman koirasi kanssa. Nähdään siellä!

Pikku-Spendorit

26.6.2019

Huh-hei, hulinaa ja vilskettä riittää. Eilen hoidosta lähtivät ihanat kaunokaiset Muru ja Minni ja illalla hoitoon saapui hieno nuorimies Hessu. Niinhän se on, että kesä on hoitolasten aikaa, kun perheet tekevät lomareissujaan. Ja me otamme mielellämme kasvattejamme hoitoon aina kun vaan tilat ja tilanne antavat myöden. Tosin Hessun hoitojakson jälkeen alamme odottaa Nasun pienokaisia maailmaan, joten tuolloin emme luonnollisestikaan voi ottaa hoitokoiria vaan rauhoitamme kodin kaikesta ylimääräisestä, jotta emo ja pennut saavat aloittaa yhteiselonsa kaikessa rauhassa. Ja kaikessa rauhassa ei meillä tarkoita muuten ihan samaa kuin jossain muualla, siitä pitää tämä koiralauma huolen. Mutta mahdollisimman vähän ulkopuolista häiriötä joka tapauksessa.Heinäkuun vierailupäivä on juurikin tästä samasta syystä avoin ja lyömme sen lukkoon, kun aikataulu tarkentuu.

20.6.2019

Kävimme eläinlääkärin luona tiineysultrassa. Upea narttukoiramme Nasu on erittäin paksusti tiineenä ja odotamme pieniä pentusia syntyväksi heinäkuun aikana. Eläinlääkäri näki Nasun masussa kasvamassa 2-3 pentua. Elämme siis jännittäviä aikoja!

Nyt valmistaudumme juhannuksen viettoon yhdessä oman koiralauman ja parin hoitokoiran kanssa ja nautimme keskikesän juhlasta. Hyvää juhannusta kaikille!
19.6.2019

Viime lauantaina oli ETFTA ry:n järjestämä Nopeusjuoksu-kivaa tapahtuma Orimattilassa Wanhalla Amiksella. Tapahtuma oli pienimuotoinen,  ETFTA ry:n jäsenille sekä muillekin amerikankääpiöterrierin omistajille tarkoitettu mukava tapaaminen, jossa pääsi harjoittelemaan nopeusjuoksua. Mukana oli muutamia amerikankääpiöterriereitä omistajineen sekä myös yleisöäkin löysi paikalle. Sää helli meitä, eikä luvatuista sadekuuroista ollut tietoakaan. Meiltä oli mukana Drag Racing-harrastajamme Lilli (PR Rambo´s Lilia) sekä juniorimme Hertta (PR Rambo´s Emerald), 6 kk, joka pääsi myös vähän kokeilemaan juoksemista.
Oli todella kiva tapahtuma!
6.6.2019

Kylläpä aika lentää, kun on mukavaa. Se on kesäkuu jo. Pidimme suunnittelupalaverin ja laitoimme kalenteriin kesän tapahtumat.

Seuraava vierailupäivä on sunnuntaina 16.6 klo 12.00-13.00. Tällöin voi tulla tutustumaan kenneliimme ja koiriimme sekä juttelemaan rodusta tarkemmin. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse pe 14.6. klo 17.00 mennessä.

Muista myös lauantaina 15.6 nopeusjuoksu-tapahtuma Wanhalla Amiksella osoitteessa Koulutie 19, Orimattila. Tule mukaan oman amerikankääpiöterrierisi kanssa tai tule katsomaan pieniä amerikankääpiöterriereitä! Lisätiedot tapahtumasta ja ilmoittautuminen www.etfta.fi.

Kävimme viime lauantaina eläinlääkärillä poistelemassa Hertalta maitokulmahampaita, jotka eivät vain ottaneet lähteäkseen itsekseen. Yksi lähti kotona irti sukkavetoleikkien tuloksena, kolme jouduttiin  poistamaan eläinläkärin toimesta rauhoituksessa.

Muistakaahan seurata hampaiden vaihtumista tarkasti ja varatkaa aika maitokulmureiden poistolle, jos pysyvä hammas on kasvanut jo n. puoleen väliin maitokulmahammasta, eikä maitokulmuri heilu.


6.5.2019
ETFTA ry järjestää kivoja pieniä koiratapahtumia kevään-kesän aikana ympäri Suomea. Valitse sinulle sopivimmat tapahtumat ja tule mukaan! Katso tapahtumat ja ilmoittaudu www.etfta.fi.

15.6. Nopeusjuoksu-kivaa Orimattilassa
5.5.2019
Tässä taas vähän kuulumisia pitkästä aikaa. Meillä on hengähdetty hieman tässä penturumban jälkeen ja ladattu akkuja, joten postauksetkin ovat olleet vähän aikaa tauolla.

Pääsiäisen aikaan meillä oli Hertan veli Rocco hoidossa reilun viikon verran ja kyllä oli sisaruksilla hurjaa menoa kerta kaikkiaan! Hertta-tyttömme kasvaa kovaa kyytiä, kyllä tämä vauva-aika on niin lyhyt. Hertta kävi jo toisilla rokotuksilla ja nyt on ikää jo viisi kuukautta.
Parhaillaan on hampaiden vaihtuminen meneillään, harva se päivä löytyy pieniä maitohampaita lattialta. Tosin suurin osa ei löydy, vaan koira nielaisee ne meidän huomaamatta. Köysileluilla on nyt hyvä leikkiä vetoleikkejä, se irrottaa tehokkaasti osittain irti olevia hampaita.
Muistakaa tarkkailla pentujen hampaiden vaihtumista ja seurata nimenomaan kulmahampaiden tilannetta.

Uusia pentuesuunnitelmia on tehty ja parhaillaan on osalla tyttöjä juoksut jo meneillään eli astutuspuuhissa kuluu seuraavat viikot. Kerrome sitten heti, kun on tietoa, miten olemme onnistuneet ja onko pentuja kesälllä syntymässä.

12.3.2019
Nyt kun kaikki pennut ovat läheteneet omiin uusiin koteihinsa, meillä on yllättäen aika hiljaista. Ihan rauhallista meno ei kuitenkaan ole, koska toinen Nasun pennuista, narttupentu 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertta jäi kenneliimme kasvamaan mahdollista tulevaa jalostuskäyttöä varten. Sen, millainen Hertasta aikuisena kehittyy, näyttää vasta aika. Aikamoisen menevä pakkaus!

Olemme saaneet paljon ihania terveisiä pennuilta uusista kodeistaan ja kaikilla on sujunut kotiutuminen oikein mallikkaasti. Aivan upeaa!

Sitten alammekin tehdä jo seuraavia pentusuunnitelmia...niistä enemmän, kun on jotain kerrottavaa.
23.2.2019
Tänään vietimme vierailupäivää ja meillä olikin useampi perhe jälleen tutustumassa aikuisiin koiriimme ja pentuihin. Kaikki pennut ovat nyt varattu. Huomenna lähtevät 'PR' Rambo´s Hercules aka Hessu sekä 'PR' Rambo´s Hestia aka Tilda omiin uusiin koteihinsa. 
Vielä aamulla  pennuilla on vuorossa kylpy ja manikyyri, jotta ollaan oikein edustavina lähdössä kotimatkalle oman perheen kanssa. 
Pentukansiot ja pentupaketit on kasattu ja ovat valmiina odottamassa kotiinlähtijöitä. Huomenna jälleen vuorossa haikea hetki, mutta ihanaa tietää, että pennut saavat ihan parhaat kodit :)


21.2.2019
Viikonvaihteessa oli tohinaa: sunnuntaina luottotestaajamme kävi tekemässä Lilli&Spendor-pentueen pennuille luonnetestit ja maanantaina oli vuorossa Lilli&Spendor -pentueen ensimmäinen automatka eläinlääkärin luo pentutarkastusta varten. Uudet omistajat saavat luonnetestien tulokset pentukansiossa. Sen verran voin paljastaa, että kaikki pennut ovat äärimmäisen kilttejä ja hyväluonteisia ja soveltuvat millaisiin koteihin tahansa. 
Eläinlääkärin tarkastuksesta kaikki saivat viralliset eläinlääkärin todistukset terveydestä sekä samalla vähän kurjemmat parvo-rokotteen ja mikrosirun.Automatkat, n.30 kilometriä suuntaansa, pennut ottivat varsin rauhallisesti.
Pentueen pennuista on nyt kolme varattu, ainoastaan 'PR' Rambo´s Thor on vielä vapaana ja varattavissa. Kaksi pentua lähtevät uusiin koteihinsa tämän viikon sunnuntaina ja kolmas maanantaina. Sitten meillä alkaa meno vähän rauhoittua, mutta eiköhän meidän pieni ja tomera Hertta-tyttömme saa Thorin kanssa vielä vilskettä aikaan!
 
8.2.2019
Viime viikolla tehtiin pentujen 'PR' Rambo´s Emerald aka Hertan ja 'PR' Rambo´s Snowmanin kanssa jännittävä matka eläinlääkärin luo. Pennut matkustivat oikein reippaasti. Pennut tarkastettiin perusteellisesti eläinlääkärin toimesta ja tästä molemmat pennut saivat viralliset terveystodistukset pentukansioihinsa. Lisäksi pennut saivat parvo-rokotukset ja heidät mikrosirutettiin. Kaikki sujui kerrassaan mainiosti ja molemmat pennut ovat täysin terveitä. 

Pienemmät pennut ovat myös harjoitelleet leikkimistä ja riehumista oikein kovasti ja päivä päivältä ollaan aina vaan rohkeampia ja kokeillaan uusia jännittäviä juttuja, niin kuin esimerkiksi kylpemistä. 
 


27.1.2019
Tämä viikonloppu on vietetty pentujen ja aikuisten koirien huoltotoimenpiteitä tehden sekä kuvaussessioin. Lilli&Spendor -pentueen neliviikkoiset pennut sai aika hyvin vielä pysymään paikallaan kuvauksissa, toki neljän pennun yhtäaikainen kuvaus on välillä hieman haastavaa... Sen sijaan Nasu&Spendor- pentueen rasavillit seitsenviikkoiset eivät millään malttaneet pysyä kuvattavina vaikka ne väsytettiin ensin riehumalla. No, jonkinlaisia otoksia saatiin kuitenkin aikaan ja ne löytyvät täältä pentueiden omilta sivuilta. 
Tänään oli vuorossa myös isompien pentujen luonnetesti. Luottotestaajamme testasi molemmat pennut ja pennut tulevat saamaan luonnetestin tulokset mukaan omissa pentukansioissaan. 
Huomenna on luvassa myös isompien pentujen ensimmäinen automatka, kun matka käy kohti eläinlääkärin tarkastusta. Tästä lisää sitten myöhemmin. 

Lilli&Spendor -pentue kuvattuna 27.1.2019

22.1.2019
Mukavaa pakkaspäivää kaikille! Kyllä nyt on olleet pakkaslukemat sellaiset, että ei kovin montaa rohkelikkoa löydy meidän talosta, jotka lähtisivät vapaaehtoisesti lenkille, -25 C ! Hrrr!

Pennuille kuuluu kaikille oikein hyvää. Nasun pennut Hertta ja Suloinen Snowman laajentavat reviiriään päivittäin. Nyt ollaan tutustuttu jo oman huoneen lisäksi koko olohuoneeseen ja on tavattu monia uusia kivoja koirakavereita. Leikit on jo aika vauhdikkaita. Eilen pennut täyttivät kuusi viikkoa ja saivat kolmannen madotuksen. Viikon päästä vuorossa ovat ensimmäinen automatka eläinlääkäriin pentutarkastusta varten sekä luonnetesti.

Viereisen huoneen asukit, Lillin pennut Hestia, Hermes, Hercules ja Thor ovat myös alkaneet pikkuhiljaa liikkua enemmän ja leikkiä emon kanssa ja keskenään. Pennut ovat nyt kolmen viikon ikäisiä. Vielä kun viikko mennään tästä eteenpäin, alkaa meno olla railakkaampaa ja pentujen luonteet näyttäytyä paremmin. Tulevana viikonloppuna, kun meillä on vierailuista vapaata, kuvaamme pennut ja päivitämme uusilla kuvilla pentusivut.

Seuraava vierailupäivä on lauantaina 2.2.19 klo 12.00-13.00. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen torstaihin 31.1.19 klo 20.00 mennessä sähköpostitse tai puhelimitse.Yhteystiedot sivupalkissa.

Vapaana ja varattavissa on vielä Nasu&Spendor-pentueen suloinen urospentu 'PR' Rambo´s Snowman sekä toinen Lilli&Spendor-pentueen upeista white&tan urospennuista, Hermes tai Hercules. Lauantaina 2.2. selviää kumpi. Jos kiinnostuit näistä upeista pennuista, ota yhteyttä ja tule katsomaan paikan päälle.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.1.2019
Tänään vietettiin kennelissämme ensimmäistä pentuvierailupäivää. Vierailulla kävi kaksi perhettä ja näyttäisi siltä, että molemmille perheille myöskin oma pentu 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor -pentueesta löytyi. Päivitän tiedot pentueen sivuille ajankohtaisesta varaustilanteesta heti, kun asia on varmistunut. 

Lilli&Spendor -pentueen white&black&tan (tri-color) urospentu 'PR' Rambo´s Thor on jo alustavasti varattu.  

Pennut täyttävät huomenna kaksi viikkoa ja ovat hienossa kasvussa. Ensimmäinen kynsienleikkuu on jo tehty ja huomenna on vuorossa ensimmäinen madotus. 

Mutta siis edelleen yksi urospentu tästä pentueesta ja yksi urospentu Nasu&Spendor -pentueesta on varmuudella vapaana ja varattavissa. 
Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet vailla omaa aitoa amerikankääpiöterrierin pentua!

Seuraava mahdollisuus pentuvierailulle on ensi lauantaina 19.1.2019 klo 12.00 -13.00. Ilmoittaudu etukäteen sähköpostitse! 
6.1.2019

Hyvää uutta vuotta 2019 kaikille!

Narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli päätti aikaisin uudenvuodenaattoaamuna, että pennut syntyvät maailmaan vielä vuoden 2018 puolella. Ja näinhän siinä kävi, aamukymmenen aikoihin olivat kaikki neljä suloista pentua maailmassa imemässä tyytyväisinä ravitsevaa ternimaitoa emoltaan. 
Lillille syntyi kolme komeaa urospentua ja yksi suloinen narttupentu. Pennut ja emo voivat hyvin ja pentujen paino on koko viikon ollut hienosti nousussa. Pennut täyttävät tosiaan huomenna vasta viikon, joten emme ole häirinneet emon ja pentujen symbioosia yhtään sen enempää kuin pakollisten punnitusten verran eli kuvaamme pennut vasta n.kahden viikon ikäisinä ja avaamme tuolloin pennuille oman nettisivun. 

Pentuja voi tulla katsomaan ensimmäisen kerran viikon päästä sunnuntaina 13.1. kun pidämme ensimmäisen pentuvierailupäivän klo 12.00-13.00, Ilmoittaudu mukaan!
Tuolloin otamme ensimmäisen kerran varauksia pennuista vastaan. 

Lillin pentujen lisäksi vapaana ja varattavissa on Nasun suloinen urospentu, 'PR' Rambo´s Snowman. 

Pennut muutaman tunnin ikäisinä

Lilli ja pennut

23.12.2018
On aatonaattoilta, koti on siivottu ja koristeltu joulunviettoon. Kinkku on paistettu ja vielä jotain jälkiruokia valmistellaan ja joulupuuroa aattoaamuksi. 
Odottavalle äidille Lillille on oma huone siivottu ja valmisteltu, hän pääsee nyt rauhoittumaan ja tutustumaan ympäristöön tulevaa synnytystä silmällä pitäen.
Nasu ja pennut voivat hyvin. Pentujen silmät ovat juuri auenneet ja muutaman päivän päästä he alkavat nähdä pikkusilmillään ja sitten meillä on rauha mennyttä, kun pienet alkavat tutustua ympäristöönsä.

Oheisen kuvan (kuvassa Lilli) myötä haluamme toivottaa kaikille teille oikein hyvää ja rauhallista joulua!

 
18.12.2018
Talossa on jälleen pentuja!
'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasu & GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor - pentue näki päivänvalon tai pitäisikö sanoa illanhämyn sunnuntaina 9.12. Iltakuuden aikaan syntyi ensimmäinen tyttöpentu ja n.tunti sen jälkeen urospentu. Kahta pentua ultraäänitutukimuksen perusteella odotimme ja kaksi pentua maailmaan putkahti. Kyllä vaan on todella antoisaa toimia koirakätilönä, varsinkin kun lopputulos on näin upea ja onnistunut. Aivan mielettömän upeita pentuja molemmat!
Käy katsomassa kuvat ja lukemassa lisää pentueen omalta sivulta.

Seuraavaksi rauhoitumme hetkeksi joulun viettoon, kunnes jälleen uuden vuoden tietämissä on toisen narttukoiramme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lillin laskettu aika. Kun Lillin pennut ovat syntyneet, tiedämme suunnitella tarkemmin tammikuun ensimmäistä pentuvierailupäivää, josta tietenkin tiedotamme teille sähköpostitse ja nettisivuillamme asap. Joten nähdään tammikuussa pentuvierailupäivänä!

Mikäli olet kiinnostunut Nasun upeasta urospennusta tai tulevasta Lillin pentueesta, laita sähköpostia tai soita.

'PR' Rambo´s Snowman ja 'PR' Rambo´s Emerald 16.12.2018

4.12.2018
Joulukuu on alkanut ja joulukalenterin luukkuja availlaan jo innokkaasti monissa kodeissa. 
Meillä odotetaan kovasti joulua, mutta sitä ennen myös viimeisillään tiineenä olevan narttumme 'PR' Dunkel´s MaryLou Moccan aka Nasun pentuja syntyväksi. Nasun laskettu aika on ennen joulukuun puoliväliä eli jännittäviä aikoja eletään täällä.

Nasun lisäksi nuori narttukoiramme, Nasun tytär 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli on astutettu onnistuneesti GRCH 'PR'Star´s Big Spendor aka Spendorilla ja odotamme pentuja syntyväksi vuodenvaihteen tietämissä. 

Kävimme eläinlääkärillä tiineysultrassa viime viikolla ja eläinlääkäri näki Lillin masussa 3-4 pentua kasvamassa. 

Ja mikäli et halua kasvattaa amerikankääpiöterrieriä aivan pennusta asti, lue Myytävänä-sivulta lisää myytävänä olevasta nuoresta uroskoirasta. Kasvattimme reipas nuoriherra Manu etsii omaa loppuelämän kotia. Ota rohkeasti yhteyttä! 


18.11.2018
Viime viikolla kävimme eläinlääkärin pakeilla ja Nasu on kuin onkin tiineenä! Ultraäänikuvauksessa näkyi selvästi kaksi pentua. Nyt ei muuta kuin odotellaan ja toivotaan, että kaikki menee hyvin. Joulukuun puolenvälin jälkeen pitäisi pentujen sitten syntyä. Informoimme syntymästä kotisivuillemme ja sähköpostilistalaisille, joten seuraa sivuja ja jos et jo ole, niin liity sähköpostilistallemme. 

Yksi kasvattimme, nuori 1 v 8 kk amerikankääpiöterrieriuros etsii uutta loppuelämän kotia. Jos et halua kouluttaa pienestä pennusta asti itse, niin tässä oiva vaihtoehto. Lue lisää Myytävänä-sivulta ja ota yhteyttä. 
19.10.2018
Ihanan lämmin, kaunis ja aurinkoinen syksy alkaa kohta olla takanapäin. Ja ihana ruska myös täällä etelämpänä, oikeaa väriterapiaa! Säätiedotus lupaa jo sateisempia ja huomattavasti kylmempiä ilmoja ja kohta jo luntakin voi olla odotettavissa, hrrh! Koiramme ovat kuten emäntänsäkin sellaisia kesän lapsia, että kyllä nuo märät ja kylmät kelit aina hieman kauhistuttavat alkuun. Mutta kyllä tästä taas selvitään. Muistakaahan laittaa heijastimia ja vilkkuvaloja roikkumaan takkeihinne ja taluttimiin, niin näytte paremmin pimeässä!

Meillä on kiirettä piisannut ja lemmekkäitä tunnelmia, kun upea ja äärimmäisen kiltti herrasmies GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor on viettänyt lemmenlomaa meillä upeaa narttukoiraamme 'PR' Dunkel´s Marylou Moccaa aka Nasua riiaten. Marraskuun puolivälin jälkeen tiedetään sitten miten hyvin astutukset ovat onnistuneet ja onko pikkuisia pennunpalleroita odotettavissa kotiimme vielä jouluksi!

Pysy kuulolla, tietoa tulee tänne kotisivuillemme ja laitamme myös sähköpostilistalaisille heti tiedon ensimmäisenä.

Nyt alkaa olla myös oikea hetki madottaa koirasi, jos et ole vielä syysmadotusta tehnyt. Yleisohje on, että koira madotetaan vähintään aina keväällä maan sulaessa ja syksyllä maan jäätyessä. Ja tietysti muulloinkin aina, jos epäilet että koirallasi voisi olla matoja. Jos tarvitset lisätietoja madotukseen liittyen, kysy omasta apteekistasi, sieltä saat osaavia neuvoja.

Mukavaa ja värikästä syksyn jatkoa kaikille!

'PR' Dunkel´s Marylou Mocca aka Nasu toivottaa kaikille hyvää syksyä!

12.10.2018
Tänään on tullut se päivä, kun pieni Toffe-poika lähtee uuteen kotiin. Mieli on hieman haikea, kun poika on niin kertakaikkiaan ihana ja hyväluonteinen, mutta toisaalta hyvä, koska hän saa hienon rakastavan kodin. Eikä kaikkia pentuja voi pitää, vaikka mieli tekisi ;)

Toffe on harjoitellut kaikenlaisia tärkeitä juttuja, jotka kuuluvat pienen koiranpennun opettelujuttuihin eli on käyty kylvyssä (may the force be with you -kuva alla), tavattu muita aikuisia koiria, kokeiltu kaulapantaa ja käyty ulkoilemassa pihamaalla ym.mukavaa. Toffe ottaa kaikki uudet jutut innokkaina ja erittäin rohkeasti vastaan . Tästä syystä uskon, että hän tulee pärjäämään uudessa kodissa aivan mainiosti!

'PR' Rambo´s Blaze of Glory aka Toffe

10.9.2018
Viime lauantaina meillä oli pentuvierailupäivä ja eräs oikein mukava perhe kävi katsomassa Pimun & Pongon urospentua. Ja niinhän siinä sitten kävi, että pentu sulatti sydämet ja on nyt löytänyt itselleen uuden kodin! 

Pennulla on nyt ikää 4 viikkoa ja viikonloppuna olikin vuorossa toinen madotus niin pennulle kuin emollekin. Olemme alkaneet myös pikku hiljaa maistella uusia makuja eli kermaviiliä ja hieman paistijauhelihaakin. Emon maito riittää vielä pääruoaksi, mutta tosiaan vähitellen alamme totutella kiinteämpään ruokaan. Aikamoista leikkiä ja riehumista kuuluu jo päiviin, toki vielä pienissä mutta koko ajan enenevissä määrin. Myös murinaa harjoitellaan jo kovasti.

'PR' Rambo´s Blaze of Glory

23.8.2018
Ilmoitan mitä iloisimmin, että meillä on tapahtunut iloinen perhetapahtuma ja meillä on pentu talossa!
Pimu synnytti upean urospennun 10.8. ja poika täyttää huomenna kaksi viikkoa.
Lisää kuvia tästä söpöläisestä ja pentueen oma sivu aukeaa ihan kohta, joten pysy kuulolla!

22.8.2018
Hei taas kaikille pitkästä aikaa! Viime viikonloppuna olimme koirien kanssa aivan mielettömän hienossa  ETFTA UKC SHOW 2018 -tapahtumassa! Tapahtumassa oli virallinen UKC-näyttely, jossa tuomarina toimi Mr. Paul Bruneau, todella miellyttävä vanhempi herrasmies suoraan USA:sta. Lisäksi tietysti virallinen Drag Racing -kilpailu kaikille nopeille koirille ja miksei hitaammillekin :) Mukaan mahtui myös pienten koirien nopeusjuoksu- ja tuholaistorjuntakilpailut eli aamusta pitkälle iltapäivään riitti vilinää.
Lilli ja Nasu osallistuivat molemmat näyttelyyn ja Lilli suoritti myös Drag Racingissä puuttuvat koe eli aptitude-juoksunsa ja on nyt valmis kisoihin! Itse asiassa esteissä Lilli jo ppääsi kokeilemaan miltä tuntuu juosta useamman koiran kanssa rataa yhtäaikaa ja hyvinhän se sujui ensikertalaiselta. Seuraavissa kisoissa sitten jatketaan! Mutta kyllä oli ihana vaikkakin raskas päivä. Surettaa ihan niiden amerikankääpiöterriereiden puolesta, joiden omistajat eivät tuo koiriaan näihin upeisiin varta vasten järjestettyihin tapahtumiin, joissa koirilla ja ihmisillä on kaikilla niin mukavaa. No toki ymmärrän, että kaikki eivät aina pääse, mutta yrittäkääpä osallistua sitten seuraavaan tapahtumaan!


28.5.2018
Hei kaikille! Nyt on päässyt kulumaan ihan luvattoman pitkä aika siitä, kun kotisivuja on päivitetty viimeksi. Kevät on ollut yhtä hulinaa! Onneksi facebook-sivumme elää ja kertoo myös tänne sivuillemme uusia juttuja.

Valitettavasti alkuvuoden juoksuista ei saatu onnistuneita astutuksia aikaan eli pentuja ei ole näillä näkymin tiedossa. Yritetään paremmalla onnella syksymmällä uudestaan.

Viime lauantaina olimme mukana ETFTA ry:n kivoissa Drag Racing -kisoissa Sundsbergissa. Aurinko helli ja saimme järjestettyä tosi hienot kisat! Meidän koiristamme ´PR´Rambo´s Lilia aka Lilli suoritti hyväksytysti kaksi aptitude eli koekisaa. Seuraavalla kerralla tarvitaan vielä onnistunut suoritus yhdestä koekisasta ja sitten voidaankin jo kisata virallisissa UKC Drag Racing kisoissa UKC-pisteistä.
Lilli suoriutui radoista ensikertalaisena todella mallikkaasti - olemme hänestä hyvin ylpeitä!
Tulkaa rohkeasti mukaan oman amerikankääpiöterrierin kanssa seuraavalla kerralla!
Tapahtumat-sivulla ovat seuraavien kisojen ja muiden tulevien tapahtumien tiedot.

Drag Racing-rata odottaa kisaajia

´PR` Rambo´s Lilia aka Lilli odottamassa vuoroaan Drag Racing-kisoissa

11.1.2018
Hyvää alkanutta vuotta kaikille!
Niin se vain joulu ja uusivuosi meni ja loppiainenkin. Nyt on juhlat juhlittu ja armoton arkinen aherrus taas päällänsä. Meillä vuoden vaihtuminen sujuikin tällä kertaa pitkästä aikaa rauhallisesti. Monet vuodet on ollut paukkuherkkiä koiria, mutta nyt ei enää kukaan pelännyt. Erittäin paukkuarka vanhuksemme Nugget on 14 ikävuoden myötä (15:ttä mennään) menettänyt kuulonsa ja osittain näkönsäkin niin, että rouva vaan tuhisi tupluureillaan, eikä huomannut koko vuoden vaihtumista.
Meillä on ollut juoksujen suhteen varsin vilkasta tämä vuodenvaihde - lähes jokainen nartuista juossut, paitsi se yksi, jonka juoksuja kuumeisesti odotellaan alkavaksi eli Nasu. Kerromme näistä Nasun pentuesuunnitelmista lisää ja tarkemmin, kunhan asia tulee ajankohtaiseksi.
Ei muuta kuin mennään vauhdilla eteenpäin, kohta on jo juhannus :)
Toivotamme kaikille hienoa vuotta 2018!  

21.12.2017
Kennelimme alkaa pikkuhiljaa valmistautumaan joulun viettoon. Paljon on puuhaa ja askaretta vielä tehtävänä mm.kaikki koirat pääsevät joulukylpyyn ja kaikille vaihdetaan uudet puhtaat pedit. Sen verran on ollut kurainen pitkä syksy, että kylpy tekee kaikille hyvää.

Jouluna koiramme saavat nauttia ylimääräisen jouluaterian, johon kuuluu mm.pieni pala kinkkua ja maksalaatikkoa, nam! Lisäksi tietysti koirien omia puruluita ja herkkuja. Ja pukki tuo tietysti uusia leluja.

Haluamme esittää suuret kiitokset kaikille ihanille ystävillemme, jotka olette lähettäneet toinen toistaan ihanampia joulukortteja ja kuvia koirista meille! Olemme aivan haltioissamme katselleet ihania kuvia ja lukeneet tervehdyksiä. Kiitos!

Nyt toivotamme teille Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua sekä Onnea uudelle vuodelle!
14.11.2017
Nyt on kyselty niin kovasti vierailupäivää, että järjestämme sellaisen la 25.11.2017 klo 12.00-13.00. Ilmoittaudu mukaan, ohjeet löydät tapahtumat-sivulta.

Vierailupäivässä pääset tutustumaan koiriimme ja kenneliimme sekä keskustelemaan enemmän tästä ihanasta rodusta ja tulevista pentuesuunnitelmistamme.
Tervetuloa!
5.10.2017

Jälleen suuren suosion saaneet ETFTA ry:n upeat amerikankääpiöterrierikalenterit ensi vuodelle saatavissa - tilaa omasi nopeasti, saatavana vain rajoitetun ajan! Lue tarkemmat ohjeet alta.

TILAA NYT paras mahdollinen lahja pukinkonttiin (tai itselle!) - TFT-seinäkalenteri 2018!


Amerikankääpiöterriereiden oma yhdistys ETFTA ry. tekee jälleen suurta suosiota niittäneen amerikankääpiöterrieri-seinäkalenterin vuodelle 2018.

HINTA
1 kpl TFT seinäkalenteri 25 € + postitus 8 €
2 kpl TFT seinäkalenteri 50 € + postitus 8 €
3 kpl TFT seinäkalenteri 75 € + postitus 8 €
jne…

TILAA NÄIN
1) Valitse haluamasi kalenterimäärä.
2) Maksa oikea summa postikuluineen ETFTA ry.:n tilille: FI31 6601 0001 0850 26.
3) Kirjoita viitekenttään:
- koko nimesi
- katuosoitteesi
- postiosoitteesi.
4) Kalenteri toimitetaan Sinulle postitse joulukuun alkupuolella = ehtii mainiosti pukinkonttiin!
5) Kiitos tilauksesta!!!

HUOMIO!
TFT seinäkalenterit tehdään ennakkotilausten mukaisesti ja painatetaan tilausajan päätteeksi. Jälkitoimitukset eivät ole mahdollisia. TFT seinäkalenterin tilaus- ja maksuaika päättyy perjantaina 21.10.2017 kello 21.00. Tämän jälkeen tulleet tilaukset perutaan ja maksut palautetaan. Eli toimi ripeästi!

KUVIA
Onko Sinulla hyviä amerikankääpiöterrieri-kuvia? Kalenteriin mahtuu iso nippu hyviä TFT-kuvia! Lähetä hyvälaatuinen kuva omasta amerikankääpiöterrieristäsi nopsaan sähköpostilla jonna@dunkel.fi

Kalenteriterveisin,
Jonna, Terhi, Christin, Emma, Katja, Tuula, Janne ja muu ETFTA ry. posse

27.9.2017
No nyt on kyllä päässyt sivujen päivitysväli kasvamaan ihan karmean pitkäksi, anteeksi siitä kaikille sivujemme lukijoille. Mutta joskus sitä vain on niin kiire ja joskus sitä vaan on niin tulenpalava kiire, ettei millään ennätä tällaisia kirjallisia hommia tehdä ja nyt on ollut juuri sellaista kiirettä ja kiireet eikun jatkuu vaan. 

Tällä hetkellä kennelissämme on varsin rauhallista, kun ei ole pentuja talossa eikä tämän vuoden puolella enää tulossa, ei ole hoitokoiria ja muutoinkin kaikilla koirillamme kaikki on hyvin. Eli ei oikein ole mitään ihmeellistä raportoitavaa. 

Paitsi ainahan koirat tuppaavat jotain ylimääräistä järjestämään, kuten tänä aamuna. Herätys oli n.klo 4.30 koirien haukuntaan. Aloin sitten kuuntelemaan mitä koirat haukkuivat, kun jostain kuului vaimeaa uikutusta. Lähdin sitten tutkimaan mistä ääni mahtaa kuulua ja jäljitin sen Nuggetin huoneeseen. Nuksua vaan ei näkynyt missään ja edelleen vaimeaa ulinaa kuului. Tutkin huoneen läpikotaisin, ei jälkeäkään Nuggetista, vain ulinaa. Kunnes tajusin siirtää huoneessa olevaa säiliöpakastinta ja siellähän Nugget oli, ahtautuneena aivan mielettömän pieneen kulmaan ja pää ja tassut jumissa kupariputkien seassa. No ei muuta kuin irrottelemaan kaveria. Pienen hetken kuluttua huomasin, että en onnistu tässä yksin ja ennen kuin aloin soittaa palokuntaa paikalle kävin kuitenkin herättämässä isännän apuun. Meidän isäntä on kyllä niin hyvä ratkomaan tällaisia ongelmatilanteita - hän sai hetken työskenneltyään Nuggetin ehjänä ulos rikkomatta edes  pakastimen putkistoa. Hienoa! 
Että tällainen episodi tänään. Nyt Nugget on siirretty turvahuoneeseen, missä ei pitäisi olla enää mitään pieniä koloja johon piiloutua. Alla kuva Nuggetin piilopaikasta.

Lisäksi syksyinen kiva kuva Lillistä ja Martista - mukavaa lämmintä syksyä kaikille! 

Tällaiseen pieneen paikkaan Nugget oli ahtautunut

Lilli ja Martti

31.8.2017
Niin se vaan aika kuluu kuin siivillä, taas on kuukausi mennyt, huh. Upea ETFTAn tapahtuma vietettiin hienossa säässä juuri Kiira-myrskyn alla, mutta ehdittiin kuin ehdittiinkin myrskyn alta pois. Upeat Drag Racing-kisat, tuholaistorjunta- ja nopeusjuoksukisa, joissa saatiin upeita tuloksia.

Olipa taas aivan mielettömän hienoa tavata amerikankääpiöterriereitä omistajineen ja myös muutama oma kasvatti! Ei muuta kuin uusia tapahtumia suunnittelemaan. Muista olla ensi kerralla paikalla!

Vielä on kesää jäljellä...sanoo Martti kesäpoika. 

Martti 2017

6.8.2017
Syksy saapuu ja työt kutsuivat, joten ihana kesälomailu koirien kanssa on tältä vuodelta ohi. Syksy tuo tullessaan kuitenkin mm. odotetun kivan koiratapahtuman, nimittäin ensi lauantaina pidetään UKC ETFTA SHOW Sundsbergissa, Kirkkonummella. Ilmoittaudu mukaan oman UKC-rekisteröidyn amerikankääpiöterrierisi kanssa! Lisätietoa tapahtumat-sivulla ja ETFTAn sivulla.
Nähdään ensi lauantaina!
14.7.2017
Kesäloma! Ihanaa aikaa yhdessä koirien kanssa, vielä kun ilmat sattuisivat kohdilleen, niin olisi täydellistä, mutta aina ei voi voittaa.Koirat joka tapauksessa nauttivat aina pienistäkin auringonsäteistä, sadepäivänä on kaikilla vähän mieli maassa. 

Kesäkuussa kenneliimme muutti uusi poika 'PR' Burway Monkey Man aka Pongo. Pongo saapui meille Toy Fox Kennelsistä, Vihdistä, mutta on syntyjään aito amerikkalainen eli syntynyt Yhdysvalloissa ystävämme Felicity Trammellin Burway-kennelissä ja saapunut pentuna Suomeen. 

Heinäkuussa kaksi vuotta täyttävä Pongo tuli meille jalostusurokseksi, koska meiltä puuttui white&black&tan -värinen jalostusuros. Kiltti Pongo on sopeutunut hyvin laumaamme. Pongon oman sivun löydät Koiramme-linkin alta. 

'PR' Burway Monkey Man aka Pongo 14.7.2017

5.7.2017
Eilen lähti viimeinen Lillin ja Martin pennuista omaan uuteen kotiinsa. Nyt on huojentunut ja onnellinen olo -  kaikki pennut saivat aivan upeat kodit ja uskon, että jokainen pentu sai juuri oikeanlaisen perheen itselleen! Nyt voi taas nauttia hieman rauhallisemmasta arjesta ja nautiskella tästä onnellisesta olosta ja vähän huokaistakin ja viettää jopa hieman lomaa ennen seuraavia pentusuunnitelmia. 
Toivotamme oikein ihanaa kesää kaikille lukijoille!

1.7.2017
Elvis has left the building. 
Tänään Elvis lähti omaan uuteen kotiinsa, Elviksestä tulee stadin kingi.
Vietimme myös vierailupäivää ja Marleya kävi katsomassa useampi perhe. Marley on nyt myös varattu eli tällä hetkellä meillä ei ole pentuja myytävänä. 
Kiitos kaikille kiinnostuneille ja koiriin tutustumasa käyneille! Toivottavasti palaamme pentumerkeissä tulevaisuudessa asiaan! 

26.6.2017
Juhannuskin on jo vietetty ja vanha kansa sanoo tähän, että kesä on ohi. No toivottavasti nyt ei kuitenkaan sentään ihan ohi, lämpimiä ja aurinkoisia päiviä tässä odotellaan kovasti koirien kanssa. 
Juhannuksena omaan uuteen kotiinsa lähti tyttöpentu Rambo´s Lil Mary ja nyt ovatkin pojat totutelleet olemaan kaksistaan ilman kurinpitäjää. Ensi viikonloppuna omaan uuteen kotiinsa lähtee Rambo´s Elvis Aaron, joten kyllä pentuhuoneessa pikkuhiljaa hiljenee. 
Jos olet miettinyt oman amerikankääpiöterrierin hankkimista, yksi urospentu Rambo´s Marley on vielä vapaana. Ota heti yhteyttä! Yhteystiedot löydät oikeasta sivupalkista. Ilmoittaudu vierailupäivään 1.7. katsomaan Marleya. 

Rambo´s Marley

16.6.2017
Alkuviikosta kävimme pentujen kanssa eläinlääkärin luona ottamassa nelosrokotteet. Pennut täyttivät 12 vkoa, joten normaalin rokotusohjelman tahdissa mennään. Pennut käyttäytyivät koko matkan ja lääkärissä oikein hienosti. 
Viikonloppuna kävi vierailijoita pentuja katsomassa ja vielä yksi perhe viikollakin. Narttupentu Rambo´s Lil Mary ja toinen urospentu Rambo´s Elvis Aaron ovat nyt varattu eli enää yksi urospentu Rambo´s Marley on vielä toistaiseksi vapaana. 

Tässä aletaan valmistautua pikkuhiljaa jo juhannuksen viettoon, eli seuraava vierailupäivä onkin sitten vasta juhannusviikonlopun jälkeen lauantaina 1.7. klo 12.00-13.00. 


5.6.2017
Olipa viikonloppuna jo hieman kesäisemmät kelit, ehkä tämä tästä vielä lämpenee. Viikonloppu hurahti jälleen nopeasti, kun tekemistä riitti jokaiselle päivälle. Sunnuntaina ehdimme myös valokuvata Lillin ja Martin ihanat pennut. Pennut täyttivät nyt 11 vkoa ja kolme vilkasta amerikankääpiöterrierin alkua on vielä vapaana ja etsii uutta kotia. Pentuset ovat niin kovia menijöitä, että oli todella haastavaa saada minkäännäköisiä kuvia, yli puolet kuvista oli heilahtaneita mallien liikkuessa tai niissä näkyi vaan kuvasta jo suurimmalta osaltaan poistunut pentu eli häntä :)
Mutta saimme kuin saimmekin muutaman fotosen jakeluun asti! Käy pentueen omalla sivulla katsomassa valouvaussession tulokset.

Ilmoittaudu ihmeessä ensi lauantain vierailupäivään ja tule katsomaan näitä viliskantteja!

Pennut 4.6.17 vas. Rambo´s Elvis Aaron, Rambo´s Marley ja Rambo´s Lil Mary.

22.5.2017
Sunnuntaina lähti kaksi pentua Lilli & Martti -pentueen pennuista omiin uusiin koteihinsa, 'PR' Rambo´s Smokey aka Manu Päijät-Hämeeseen  ja 'PR' Rambo´s Lil Martin aka Churro pääkaupunkiseudulle.
Reipas meno kotonamme kuitenkin jatkuu, siitä pitävät huolen jäljelle jääneet kolme pentua.
Aivan ihanat lämpimät kesäkelit ovat täällä ja niistä on nautittu oikein urakalla! Pennut viihtyvät ulkona paistattelemassa päivää, samoin myös kaikki aikuiset koiramme.

15.5.2017
Päivitys pentujen varaustilanteeseen: Kaksi urospentua, 'PR' Rambo´s Smokey aka Manu sekä 'PR' Rambo´s Lil Martin ovat varattuja ja lähdössä omiin uusiin koteihinsa ensi viikonloppuna.
Lauantaipäivän vietimme kaupungilla hupuloimassa, kuten eräs ystävämme tapaa sanoa, eli tehden hankintoja pentujen pentupaketteihin. Vielä jotain pientä puuttuukin, mutta paketit ovat varmuudella valmiina viikonlopuksi.
Nyt odotellaan lämpimämpiä kesäkelejä, niin saavat pennutkin viettää enemmän aikaa ulkona.

Ensi sunnuntaina on seuraavan kerran mahdollista tulla katsomaan pentuja, joten ilmoittaudu etukäteen vierailupäivään, ohjeet löydät tästä.
10.5.2017
Kiirettä on pitänyt, mutta tässä hieman pentujen kuulumisia, kun niitä moni kaipailee. 
Pennut täyttävät ensi lauantaina 8 viikkoa ja ovat siis luovutusiässä. Viime viikonloppuna pennuille tehtiin luonnetestit ja maanantaina pennuilla oli jännä päivä kun ne matkasivat ensimmäistä kertaa autolla eläinlääkärin pakeille. Eläinlääkäri totesi kaikki pennut täysin terveiksi ja reippaiksi tapauksiksi ja tästä jokainen pentu sai virallisen eläinlääkärin todistuksen. Pennut saivat parvorokotukset ja niille laitettiin mikrosirut. Odotushuoneessa pentuja ihasteltiin ja valokuvattiin, tämä jengi herättää ihastusta mihin vaan meneekin! 
Yksi pojista on jo virallisesti varattu ja toinenkin varataan lähipäivinä eli kaksi poikaa ja tyttö ovat vielä vapaana. Seuraa ajantasaista varaustilannetta pentueen omalta sivulta, johon päivitämme muutokset. Ja ole nopea, jos aiot ehtiä saada oman suloisen amerikankääpiöterrierin pennun tästä upeasta pentueesta!


7.5.2017
Nyt on saatu nauttia kauniista, kesäisestä viikonlopusta ja auringonpaisteesta. Huomenna taas säätila muuttuu, mutta toivotaan, että kesäkin sieltä viimein saapuisi. 
Tänään lähti 'PR' Rambo´s Big Mac aka Roope omaan uuteen kotiinsa. Ikävähän tätä hienoa poikaa tulee, mutta Roope pääsee tosi kivaan perheeseen, jossa on lapsia leikkikaveriksi eli hän on varmasti hyvin onnellinen ja niin olemme mekin, 
Huomenna matkaamme eläinlääkärin pakeille pentujen kanssa. Siitä enemmän seuraavalla kerralla. 

1.5.2017
Iloista Vappua kaikille! 
Niin se vain vappu tuli ja tästä se kevät alkaa, jossain vaiheessa, vaikka usko välillä meinää loppua, kun lunta on maa valkoisenaan. 'PR' Rambo´s Big Mac aka Roope ainakin oli ihan ilosta ymmyrkäisenä kun pääsi lumeen juoksentelemaan vappuaattoaamuna :) Hyvä että edes joku tykkää. 

Saimme eilen muutettua 'PR' Rambo´s Lilia aka Lillin ja 'PR' Rambo´s Maddox aka Martin reippaat pennut  isompaan pentuaitaukseen - nyt on tilaa temmeltää! Kuva alla. 

Eilen saimme pennut kuvattua ja pentueen omalla sivulla on nyt tuoreet otokset söpöläisistä. 
Pennut saivat myös viikottaisen manikyyrin ja kolmannen madotuksen ja viikon päästä on vuorossa eläinlääkärireissu sekä pentujen luonnetestaus. Eli paljon ohjelmaa tiedossa. 

Nämä aktiiviset, reippaat ja kiltit pennut ovat varattavissa - jos olet vielä vailla omaa ihanaa amerikankääpiöterrieriä, ota heti yhteyttä täyttämällä pentutiedustelulomake ja ilmoittautumalla pentuvierailupäivään katsomaan näitä söpöläisiä! 

Muistathan ilmoittautua etukäteen pentuvierailupäivään ensi lauantaina, tarkemmat tiedot löydät oikeasta sivupalkista sekä tapahtumat-sivulta

Pennut muuttivat uuteen isoon aitaukseen

'PR' Rambo´s Elvis Aaron kutsuu sinut pentuvierailupäivään!

23.4.2017
Viime viikot ovat olleet jälleen kovasti kiireisiä. Puuhaa riittää jos jonkinlaista niin pentujen, aikuisten koiriemme kuin hoitokoirienkin tahoilta. Meillä on parhaillaan kaksi kasvattiamme 'PR' Rambo´s Zinnia aka Muru ja 'PR' Rambo´s Tinkerbell aka Minni hoidossa parin viikon ajan. Tytöt ovat viihtyneet erinomaisesti, onhan heille täällä paljon tuttuja kavereita! Varsinkin Minnin veli 'PR' Rambo´s Big Mac aka Roope on ollut todella innoissaan kavereista.

Roope on todella komea ja luonteeltaan oikein hyväluonteinen ja mainio pakkaus, joka vielä etsii omaa loppuelämän kotiaan. Roope on saanut jo kaikki rokotukset ja on heti valmis suureen maailmaan! Seuraavat rokotukset uuden omistajan toimesta vasta maaliskuussa 2018.

Useilla narttukoirillamme on parhaillaan kevättä rinnassa, mikä tarkoittaa hieman erikoisia huone- ja ulkoilujärjestelyitä, jotta pojat eivät pääse näiden juoksuaikaisten tyttöjen luo. 

Kuvasimme juuri uuden videon 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti -pentueen vilkkaista, suloisista pennuista leikkimässä hiiren (leikkisellaisen) kera. Löydät videon sivun oikean reunan facebook-syötteestä. 

Seuraava pentuvierailupäivä, jolloin voit tulla katsomaan näitä söpöläisiä, on lauantaina 6.5.2017. Ilmoittaudu mukaan! 

9.4.2017
Meillä on ollut vipinää ja vilskettä viime viikot ja yksi syy tähän kiireeseen on aivan uskomattoman upea 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli & 'PR' Rambo´s Maddox aka Martti -pentue, joka saapui maailmaan yöllä 18.3.2017. Pentueessa on viisi suloista pentua, joista neljä urospentua ja yksi narttupentu. Synnytys sujui hienosti ja Lilli on todella upea äiti, joka hoitaa pentujaan uutterasti. Maitoa tulee ihan riittämiin, joten pennut ovat kolmessa viikossa kasvaneet komeiksi palleroiksi. 
Mikäli kiinnostuit tästä pentueesta, tule katsomaan ihanaisia pentuja pentuvierailupäivänä, joka järjestetään pääsiäismaanantaina 17.4.2017 klo 13.00-14.00. Ilmoittaudu sähköpostitse mukaan, osoitteen löydät sivupalkista.

Toivotamme kaikille oikein mukavaa pääsiäisen aikaa!
 Nähdään pääsiäismaanantaina!

Lilli & Martti -pentue

3.4.2017
Aprillipäivä oli ja meni. Seuraavaksi odotellaankin jo virpojia. Näin se kevät etenee! 
Upea 'PR' Rambo´s Big Mac Pimu&Spendor-pentueesta on vielä omaa kotiaan vailla ja toivoisi pääsevänsä pian omaan uuteen rakastavaan perheeseen. 
Tule katsomaan tätä komeaa, reipasta poikaa ensi lauantaina 8.4 klo 12.00. Lue lisää Big Macista Myytävänä -sivulta ja ohjeet ilmoittautumiseen pentuvierailulle tapahtumat -sivulta ja ilmoittaudu mukaan! 

'PR' Rambo´s Big Mac

26.3.2017
Tällä viikolla kotonamme on ollut taas tavallista enemmän vilskettä ja vilinää, mikäli se nyt on edes mahdollista, kun kasvattimme 'PR' Rambo´s Zinnia aka Muru ja 'PR' Rambo´s Tinkerbell aka Minni ovat viikon verran meillä hoidossa. Minni on päässyt riehumaan sydämensä kyllyydestä veljensä 'PR' Rambo´s Big Macin aka Roopen kanssa, joka etsii vielä omaa kotiaan. Sisarukset täyttivät perjantaina 16 viikkoa ja huomenna olemme menossa eläinlääkärin luo ottamaan tehosterokotukset ja rabies-rokotukset. 

Ensi lauantaina on seuraavan kerran mahdollista tulla katsomaan Big Macia, ilmoittaudu siis vierailulle, jos kiinnostuit oman amerikankääpiöterrierin pennun hankinnasta!

17.3.2017
Ihanaa, kun kevät näyttää jo välillä saapumisen merkkejä! Tosin välillä taas räntäsädetta.
Pimun hienoista pennuista on enää yksi vapaana. 'PR' Rambo´s Braveheart (alias pikkumikki) on lähdössä sunnuntaina omaan uuteen kotiinsa pääkaupunkiseudulle. Tästä johtuen tällä viikolla on pitänyt hieman kiirettä pentupakettia kasatessa, mutta kaikki on valmista sunnuntaiksi!
Sitten kotiimme jää temmeltämään vielä reipas ukkeli 'PR' Rambo´s Big Mac (alias Mättö, Mäkki ym.).
Viikon päästä lauantaina 25.3. on seuraavan kerran mahdollisuus tulla katsomaan Bic Macia ja tutustumaan koiriimme ja rotuun paremmin, ilmoittauduhan mukaan!
9.3.2017
Pennut eikun kasvaa ja komistuu! Kuun vaihteessa lastauduimme autoon isolla porukalla ja ajelimme eläinlääkärin luo. Mukana olivat pentujen lisäksi emonsa Pimu sekä Siiri ja kaikilla agendassa rokotukset. Pojat saivat 12-viikon ikäisinä 4-rokotteen  ja leidit Pimu & Siiri saivat rokotukset myös ajan tasalle.
Pojat matkustivat todella reippaasti jälleen autossa, mutta yhteisessä boksissa meinasi välillä viritä pieni tappelunnujakka ;) Hienosti molemmat ottivat rokotukset, reippaita pikkumiehiä! 

Ensi sunnuntaina  vietämme pentuvierailupäivää, tervetuloa mukaan katsomaan poikia! Molemmat etsivät vielä sitä omaa rakastavaa kotia! Ilmoittauduthan vierailulle etukäteen, ohjeet oikeassa sivupalkissa ja tapahtumat-sivulla. 

13.2.2017
Kaksi pentua lähtenyt omiin koteihinsa, kaksi vielä jäljellä. Ihanat ja vilkkaat 'PR' Rambo´s Braveheart ja 'PR' Rambo´s Big Mac ovat vielä vailla omaa rakastavaa kotia. Pojista otettiin viikonloppuna uusia kuvia, jotka löytyvät pentueen omilta sivuilta. 

'PR' Rambo´s Braveheart (lempinimeltään Pikku-Mikki johtuen Mikki Hiirenkorvia muistuttavasta kuvioinnista selässä) tulee aikuisena olemaan pieni-keskikokoinen. 

'PR' Rambo´s Big Mac (lempinimeltään Mättö)on nimensä mukainen jössikkä, jonka odotamme aikuisena olevan suurempikokoinen amerikankääpiöterrieri. Eli jos olet etsimässä amerikankääpiöterrieriä hieman suuremmasta päästä, tässä on oikein hieno yksilö ehdolla. 

Molemmat pojat on todettu eläinlääkärin toimesta täysin terveisksi ja luonteeltaan molemmat ovat todella reippaita,  

Jos olet siis vielä vailla omaa amerikankääpiöterrieriä, ilmoittaudu vierailupäivään ja tule katsomaan poikia! 

27.1.2017
Viime viikko hurahti taas äkkiä. Tiistaina pennut pääsivät ensimmäistä kertaa lyhyen elämänsä aikana automatkalle ja matka suuntasi jännittävään paikkaan, eli eläinlääkäriin. Kaikki käyttäytyiväthyvin mallikkaasti. Pennut punnittiin, mikrosirutettiin, terveystarkastettiin ja he saivat parvorokotukset. 
Kaikki todettiin 100 % terveiksi! Ja lisäksi kaikkien poikien kivekset olivat laskeutuneet, eli kaikki kunnossa. 
Pennut ovat nyt opetelleet hurjasti kaikkea uutta. Ruokailussa uusia makuja on kokeiltu ja kutisevat maitohampaat ovat saaneet kunnon pureskeltavaa mm. raaoista kanansiivistä, nam.
Pennut ovat kovia menemään ja välillä turkki likaantuu oikein kunnolla, joten kylvyssä käyntiäkin on jo harjoiteltu. 
Huomenna lauantaina lähtee ensimmäisenä omaan uuteen kotiinsa Tinkerbell -tyttönen aka Minni, joka lähtee samanrotuisen kaverin seuraksi pääkaupunkiseudulle. Tosi kiva juttu! 
Ja lauantaina vietämme myös pentuvierailupäivää ja pentuja on tulossa katsomaan useampikin perhe. 
Eli vilskettä riittää. Ja viikon päästä lähtee uuteen kotiinsa Mr Bean aka Papu.  
23.1.2017
Lauantaina pidettiin ETFTA ry:n (Euroopan amerikankääpiöterrieri yhdistyksen) hallituksen vuosikokous täällä meillä. Kokouksessa käytiin tärkeitä asioita läpi ja suunniteltiin toimintavuotta 2017. Kaikkea kivaa on luvassa jäsenille, joten ole kuulolla! Ja muista että jäsenenä saat muiden etujen lisäksi upean ETFTA Newsletter -lehden kotiin kannettuna kaksi kertaa vuodessa.
Pennut senkun kasvaa porskuttavat, perjantaina tuli täyteen 7 viikkoa. Niinpä lauantaina oli vuorossa luonnetestit koko porukalle. Luonnetestistä uusi omistaja saa kirjallisen arvion pennun mukana tulevassa pentukansiossa. Tiistaina on sitten vuorossa eläinlääkärireissu, josta lisää myöhemmin.


15.1.2017

Pennut täyttivät perjantaina 6 viikkoa ja saivat kolmannen matolääkityksensä. Tänään kuvasimme pennut ja kuvat löytyvät pentueen omalta sivulta. Osa pennuista on vielä vapaana ja varattavissa, näet ajantasaisen tiedon aina penuteen omalta sivulta kunkin pennun kohdalta. 
Jos olet kiinnostunut hankkimaan oman amerikankääpiöterrierin pennun tästä upeasta pentueesta - ota yhteyttä! 
Seuraava pentuvierailupäivä on lauantaina 28.1 17, ilmoittaudu mukaan! 

9.1.2017
Hyvää uutta vuotta kaikille! Niin se taas täytyy opetella kirjoittamaan uusi vuosiluku. Kuusi ja joulukoristeet on nyt korjattu pois odottamaan taas uutta joulua.

Pimun pennut kasvavat ihan silmissä ja viikonloppuna maisteltiin jo ensimmäiset kerrat kiinteää ruokaa eli kermaviiliä ja paistijauhelihaa. Ja kyllä se maistuikin. Lauantaina vietimme myösensimmäistä pentuvierailupäivää. Koska tässä on ollut pyhiä, joiden johdosta kaikki halukkaat eivät ole päässeet vierailulle, pidämme seuraavan vierailupäivän jo tämän viikon lauantaina 14.1.2017. Katso lisää tapahtumat sivulta ja ilmoittaudu mukaan!

Narttukoiramme ovat vuoroon aloitelleet juoksujaan ja tällä kertaa ovat vuorossa 'PR' Dunkel´s Aurora aka Aurora ja 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli. Aurora lähti eilen riiuureissulle Vihdin suuntaan yhteistyökenneliimme Toy Fox Terrier Kennelsiin tapaamaan sulhoaan. Tämän reissun tuloksista kerrotaan lisää myöhemmin, kun tiedetään enemmän. Lillillä taasen alkoivat neidin ihka ensimmäiset juoksut, joten vielä ei hyvään toviin ole sulhasten aika :)

27.12.2016
Vuoden viimeistä viikkoa viedään! Olemme tänään avanneet Pimu & Spendor -pentueelle oman sivun, josta löytyy kuvat kaikista pennuista. 
Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut pennuista ja muista ilmoittautua pentuvierailulle 7.1.2017 !

Hyvää uutta vuotta!

Pimu ja pennut 18.12.2016

Kennelimme seniori Nugget toivottaa kaikille oikein hyvä joulua!

16.12.2016
Päivitykset ovat olleet tässä pari viikkoa holdissa, mutta nyt pääsemme kertomaan teille ilouutisia.
Pimun pennut ovat syntyneet! Pimu pyöräytti 2.12.16 upean neljän pennun pentueen, joista kolme on urospentuja ja yksi narttupentu. Ennen kuin julkaisemme pentu-uutisia, haluamme katsoa, että pennut selviävät synnytyksestä ja sen jälkeisistä kriittisistä ensimmäisistä elinpäivistä. Tänään pennut täyttävät kaksi viikkoa ja aletaan olla jo pikku hiljaa voiton puolella. Muutamia ensimmäisten päivien valokuvia löytyy tästä ja Pentueet-sivulta. Avaamme mahdollisimman pian Pimu&Spendor-pentueen omat pentusivut, jonne tulee kuvia jokaisesta pennusta erikseen ja tiedot pennuista.

Pentuja pääsee katsomaan ensimmäisen kerran, kun ne ovat neljän viikon ikäisiä. Koska tämä sattuu juurikin uudeksi vuodeksi, ensimmäinen pentuvierailupäivä pidetään loppiaisviikonlopun lauantaina 7.1.2017.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan oman amerikankääpiöterrierin tästä upeasta pentueesta, ota yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Jos et ole aiemmin ollut meihin yhteydessä, parasta on täyttää ensin nettisivuiltamme löytyvä pentutiedustelulomake .

Ylpeä äiti Pimu pentueineen

Pimun pennut 2.12.16

5.11.2016
Hyvää pyhäinpäivää kaikille! Tänään on viety kynttilöitä haudoille ja sytytelty kynttilöitä myös kotosalla sekä muistettu ihmisten lisäksi myös enkelikoiria. Mutta aina kun jotain kuolee jotain uutta syntyy, sellainen on elämän kiertokulku. 
Pimun kanssa kävimme viime viikon lopulla tiineysultrassa ja eläinlääkäri näki Pimun masussa kasvamassa arviolta kolme pientä koiranalkua. Joten tuossa joulukuun alkupuolella saamme toivon mukaan, mikäli kaikki sujuu hyvin, seurata uuden elämän syntymistä. 
 
10.10.2016
Taas on uusi kuukausi käynnistynyt ja kiireisissä merkeissä. Vauvelimme 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli pudottelee parhaillaan maitohampaitaan ja uusia pysyviä kasvaa tilalle. Kulmahampaista kolme on jo lähtenyt itsekseen ja nyt jännätään lähteekö neljäs myös vai varataanko aikaa eläinlääkärin luo hampaan poistoon. Nyrkkisääntönä voi pitää, että kun pysyvä kulmahammas on kasvanut puoleen väliin maitokulmahammasta ja jos maitokulmuri ei tällöin vielä edes heilu, on syytä mennä eläinlääkärin pakeille mahdollisimman pian poistattamaan tiellä oleva maitohammas.
Nuori narttukoiramme 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu vietti kuherrusviikon Vihdissä yhteistyökennelissämme Toy Fox Terrier Kennelissä sulhasensa GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendorin seurassa. Reilun kuukauden päähän varailemme sitten tiineysultra-ajan, jolloin nähdään, onko astutus tuottanut tulosta - jännittävää!  Ilmoitamme heti kotisivuillamme, kun saamme asiasta lisätietoa.
Kasvattimme 'PR' Rambo´s Diantha aka Dia on kotiutunut mainiosti uuteen kotimaahansa Sloveniaan. Dianthan perhe lähetti terveisiä, että Dia on todella hyväluonteinen, reipas tyttö ja he ovat todella onnellisia tästä ihanasta ja kauniista koirasta. Alla kuvia suloisesta Diasta.

´PR´Rambo´s Diantha

25.9.2016
Lilli pentutreffeillä
Nuorin koiristamme, ´PR´Rambo´s Lilia aka Lilli on käynyt muutamaan otteeseen pentutreffeillä tutustumassa muun rotuisiin koiranpentuihin. Lahden Mustissa&Mirrissä järjestettäviin pentutapaamisiin pääsevät rokotetut koiranpennut 5 kk:n ikään asti. Nyt tuli Lillilläkin ikäraja vastaan eli treffailut on meidän osaltamme loppu. Treffit ovat oikein hyvä paikka koirille tutustua toisenlaisiin koiriin, ei sitten pelota kohdata lenkillä erinäköisiä koiria. Suosittelen pentutreffeillä kätäymis oman pennun kanssa. Peuhaamishetken päätteeksi pentu vielä rauhoittuu omistajan sylissä.
Ohessa muutama kuva treffeiltä. 

Lilli saapuu ekoille treffeille

Kunhan hetki on tutustuttu, kutsutaan jo kaveria leikkiin.

Aika hurjaa menoa, tuumaa Lilli

Jahas, joko se on kotiinlähdön aika.

1.9.2016
Diantha lähti ja Madde saapui

Viimeisinkin Nasun pennuista lähti tällä viikolla uuteen omaan kotiinsa, kun 'PR' Rambo´s Diantha lensi uuden perheensä kanssa uuteen kotimaahansa Sloveniaan. Ihastuttava Diantha sai aivan ihastuttavan oman perheen - täydellistä. Ja meiltä lähti ensimmäinen oma koira ulkomaille.

Koiramäärä kodissamme tuntuu kuitenkin säilyvän vakiona, sillä viime viikonloppuna noudimme oman kasvattimme 'PR' Rambo´s Matildan aka Madden meille Vihdistä Toy Fox Terrier Kennelistä. Madde ei odotuksista huolimatta täysin soveltunut suureen laumaan, joten sovimme, että Madde tulee takaisin meille. Madde on koeajalla, koska myös oma laumamme on jo melko iso, eikä kaikki välttämättä koirien kesken aina suju ongelmitta eli katsotaan, miten meillä koirat ottavat Madden vastaan. Hieman yli vuoden ikäinen Madde on iloinen ja leikkisä tapaus ja tähän asti kaikki on sujunut hyvin.  

 

'PR' Rambo´s Matilda aka Madde

24.8.2016
Viime viikot ovat olleet aikamoista hulinaa. Reilun kahden viikon ajan olivat Nasun kaikki neljä tyttöä jälleen yhdessä, kun 'PR' Rambo´s Zinnia aka Muru tuli meille hoitoon perheen ulkomaanmatkan ajaksi. Ja kyllä olikin pienillä työlleröisillä hauskaa!  Hoitojaksolle ajoittui myös pentujen 16-viikkoisrokotukset, joten kaikki neljä tyttöä pääsivät matkustamaan yhtä matkaa eläinlääkärille. Pennut saivat 4-tehosterokotteet sekä rabiesrokotteet. Dianthalle ja Murulle otettiin lisäksi viralliset EU-passit, matkustelevaisia neitejä kun tulevat olemaan. Kaikki käyttäytyivät eläinlääkärin luona oikein mallikkaasti, eivätkä rokotukset aiheuttaneet sen kummempia reaktioita neideissä.

Nyt on sitten jo meno pentuhuoneessa rauhoittunut kun Muru palasi omaan kotiinsa ja sunnuntaina lähti myös 'PR' Rambo´s Anthea aka Muumi omaan uuteen kotiinsa. Muumille löytyi aivan ihana oma perhe, josta olemme hyvin onnellisia. Kasvattajalle omat kasvatit ovat todella tärkeitä ja kun heille löytyy aivan upeat uudet kodit, se lämmittää kasvattajan mieltä. Muumin tapauksessa, kun hän oli meillä 16-viikkoiseksi asti, tuntui, että jos ei löydy ihan täydellistä kotia, niin ihastuttava Muumi jää meille. Mutta löytyi!  'PR' Rambo´s Diantha odottaa vielä ensi maanantaihin, jolloin hänen on vuoro lähteä uuteen kotimaahansa Sloveniaan. Sitten jäljelle jää enää 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli, joka jää meille kasvamaan. Toivotaan, että Lilli aikanaan aikuiseksi kasvettuaan tulee täydentämään jalostusohjelmaamme.
8.8.2016
Sunnuntaina oli mukava ETFTA ry:n koiratapahtuma Otalammella. Yhdistys järjesti Drag Racing/ viehejuoksuharjoitukset. Samalla päästiin testaamaan yhdistyksen uusia vieheenvetolaitetta ja lähtöbokseja toiminnassa. Ilma oli mitä mainioin ja paikallaolijoilla mukavaa, kävijämäärä jäi hieman vähäiseksi. Facebookista voi yhdistyksen sivuilta katsoa videoita juoksuista. 

Ensi lauantaina 13.8. vietämme vierailupäivää klo 12-13. Lisätietoa tästä. Ilmoittaudu mukaan vierailulle!

27.7.2016
Pennut ovat nyt käyneet eläinlääkärin pakeilla jo toistamiseen elämänsä aikana, kun kaikki saivat nelosrokotteet (parvoa, tarttuvaa maksatulehdusta, penikkatautia ja kennelyskää vastaan)12 viikon iässä. Pennut käyttäytyivät eläinlääkärillä todella hienosti ja matkat menivät hyvin, kukaan ei voinut pahoin autossa. Muuten ne ovatkin kyllä aikamoisia rasavillejä ja pikkutuholaisia ;)
Nyt ovat säätkin viimein hellineet meitä ja pennut käyvät jo useasti päivässä ulkoilemassa isolla aidatulla takapihallamme. Ja vadelmia omasta pensaasta maistellaan innolla.
Syntymäpäiviään tässä kuussa vietti Nugget, joka on nyt 13-vuotias,nuorimmasta päästä taas Aurora täytti 2 vuotta, onnittelut heinäkuun syntymäpäiväsankareille!
'PR' Rambo´s Anthea, lempinimeltään Muumi, odottaa vielä kovasti omaan kotiin pääsyä.Jos olet kiinnostunut hankkimaan oman amerikankääpiöterrierin pennun, ota yhteyttä!
 
11.7.2016
Viime viikko hurahti tosi nopeasti, kun koiria oli talossa vielä tavanomaista suurempi määrä. Kasvattimme 'PR' Rambo´s Honey Bee aka Lumi ja 'PR' Rambo´s Southern Belle aka Nuppu viettivät kanssamme viisi päivää isäntäväen ollessa lomareissulla. Kiltit tytöt tulivat mainiosti toimeen koiriemme kanssa ja varsinkin Nuppu oli innoissaan kun sai monta uutta leikkikaveria Nasun riehakkaista pennuista. Myös kaikki pennut nauttivat silminnähden juoksemisesta ja riehumisesta Nupun kanssa. Lisää hoitolapsia on sitten tulossa heinäkuun lopussa. 

Yksi Nasun upeista tytöistä 'PR' Rambo´s Anthea on vielä vapaana ja varattavissa. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä pennusta. 

'PR' Rambo´s Diantha lähtee uuteen kotiinsa Sloveniaan elokuun lopussa, kun lomamatkan päätteeksi perhe saapuu Suomeen hänet noutamaan.Ja kolmas Nasun tytöistä 'PR' Rambo´s Lilia aka Lilli jääkin näillä näkymin kenneliimme kasvamaan mahdollista tulevaa jalostuskäyttöä varten. 

Nyt vain toivotaan, että ilmat hieman paranisivat, jotta pennut saisivat olla enemmän ulkona. 


27.6.2016
Ihana juhannus upeine helteineen oli ja meni - nyt alkavat sitten päivät lyhentymään, mummo sanoo, että kesä meni jo. Itse kyllä olen sitä mieltä, että kesä vasta alkaa, ainakin viikon päästä alkaa kesäloma.
Viikonlopun aikana varmistui myös varaus 'PR' Rambo´s Dianthasta eli enää yksi Nasun upeista tyttöpennuista on vapaana. Jos olet kiinnostunut omasta pennusta, pidä kiirettä. Lue ilmoittautumisohjeet sivun oikeasta palkista tai tapahtumat-sivulta ja ilmoittaudu mukaan.

20.6.2016
Viikonloppuna pennut kuvattiin ja uusista suloisista fotoista pääsee nauttimaan pentueen omilla sivuilla. Vuorossa oli myös jokaviikkoinen taistelumme, kynsienleikkuu, josta tälläkin kertaa selvisi voittajana Terhi ;) Pieniä sisupusseja nämä pikkuruiset terrierinalut.

Kohta päästään nauttimaan keskikesän juhlasta, toivoa on että vieläpä sateettomassa säässä.
Muistathan, että lauantaina 9.7. vietämme kotonamme vierailupäivää, jolloin pentuja voi tulla katsomaan. Nasun tytöistä on vielä kaksi vapaana, olisiko tässä juuri se sinun omasi? Laita viestiä ja ilmoittaudu vierailulle!

'PR' Rambo´s Diantha (vas.) ja 'PR' Rambo´s Anthea

15.6.2016
Viime viikolla oli kaikenlaista pentupuuhaa ohjelmassa. Ensin pennut kävivät ensimmäisellä automatkallaan eläinlääkärin luo. Matka meni hyvin, eikä kukaan voinut pahoin. Eläinlääkäri tarkasti kaikki pennut, laittoi kaikille mikrosirut ja antoi parvorokotukset. Kaikki pennut saivat täysin puhtaat paperit, eli kaikki on kunnossa. Samalla käytettiin tilaisuutta hyväksi ja punnittiin kaikki pennut eläinlääkärin isolla tarkalla vaa'alla. Anthea painoi 1,1 kg, Diantha 0,9 kg, Lilia 1,3 kg ja Zinnia 0,8 kg. Eli oikein hyvin ovat tyttöset kasvaneet. 
Seuraavaksi oli vuorossa vierailupäivä, jolloin Zinnian aka Murun omistajaperhe kävi katsomassa pentuaan ja lisäksi mukana oli toinen pennun hankintaa harkitseva pariskunta. Aika meni jälleen nopeasti mukavia koirajuttuja keskustellen. 
Sunnuntaina oli sitten vuorossa pentujen luonnetestit.Näistä pentujen uudet omistajat saavat kirjalliset testitulokset pentukansiossaan. 
Pennut täyttävät tulevana perjantaina 8 viikkoa ja ovat siten luovutusikäisiä. Kaksi white&black&tan (tri-color) tyttöä etsivät vielä omaa rakastavaa kotiaan. Jos olet kiinnostunut näistä todella hienoista, hyväluonteisista ja terverakenteisista tytöistä, ota reippaasti yhteyttä ja ilmoittaudu seuraavaan vierailupäiväämme, joka on la 9.7. Lisätietoja löydät tapahtumat-sivulta. 

2.6.2016
Nasun tytöt sen kuin kasvavat ja kaunistuvat päivä päivältä. Tyttösten kuulumisia löydät lisää pentueen omalta sivulta.

Seuraavaa madotusta varten olin kiertänyt lähestulkoon kaikki Lahden apteekit, mutta pennuille mielestäni ehdottomasti paras Flubenol-tahna oli joka paikasta loppunut. Oli kuulemma tehtaalla toimitusvaikeuksia. Olin jo lähes luopunut toivosta, kun satuin löytämään kyseistä matolääkettä oman kylän apteekista. Hyvä Orimattilan Apteekki! Tässä sitä huomaa, että vanha sanonta "turha mennä merta edemmäs kalaan" pitää hyvinkin paikkansa. Ja kyllä sitä ihminen ilostuu pienistä asioista. 

Martti on ollut "arestissa" omassa poikamiesboksissaan viikon päivät, kun Auroralla on juoksut päällä. Martti on sen verran hanakka tapaus, ettei sitä Auroran jatkuvaa ärinää ja ärhistelyä voinut kuunnella. Nyt alkaa jo juoksut ilmeisesti menemään ohi, kun kaverukset voivat taas hengata yhdessä...täytyy kuitenkin edelleen olla silmät auki, ja Martti omassa huoneessa, kun ei olla paikalla, ettei käy vahinkoja.

Kaikki koiramme nauttivat täysin rinnoin ihanista hellesäistä pihalla. Näin voi ainakin päätellä kukkapenkkiin kaivetun kuopan syvyydestä;)


16.5.2016
Nasun ihanat tytöt kasvavat kovaa kyytiä. Kaikilla on silmät ja korvat auki ja meno on jo sen mukaista. Työtö ovat jo isommassa pentulaatikossa, jossa on tilaa harjoitella kävelyä ja leikkiä.
Tytöistä on otettu uusia kuvia, jotka on lisätty pentueen omalla sivulle. 

Lauantaina vietimme mukavan päivän ETFTA ry:n järjestämän Match Shown merkeissä Orimattilan Megamyyntiareenalla. Aurora ja Siiri pääsivät mukaan "näytille", mutta eivät osallistumaan näyttelyyn, koska olimme itse järjestäjätehtävissä. Kyllä oli mukava päivä, upea ja riittävän suuri tila, osallistujia olisi kyllä mahtunut mukaan enemmänkin.
7.5.2016
Ellen ihanat ja villit tytöt Nuppu ja Taru lähtivät juuri vapuksi omiin uusiin koteihinsa ja meillä meno rauhoittui pieneksi hetkeksi. 

Nasu&Andy- pentue syntyi 22.4.2016 ja pennut ovat nyt kaksiviikkoisia. Tänään pennut kuvattiin nettisivuille. Pentueeseen syntyi neljä tyttöpentua. 

Kolme tytöistä on nyt vapaana ja varattavissa. Jos olet kiinnostunut Nasun & Andyn upeista kukkaistytöistä, ota yhteyttä! 

Nasun & Andyn kukkaistytöt 7.5.2016

17.4.2016
Tänään on kuvattu Ellen pennut ja kuvat löytyvät pentueen omalta sivulta.Samalla napattiin myös kuva Nasusta ja huiman suuresta vauvamasusta. Nasun laskettu aika alkaa olla käsillä. 
Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan pennun tulevasta pentueesta, ota yhteyttä!  

Nasu ja vauvamasu 17.4.16

26.3.2016
Hyvää pääsiaisen aikaa kaikille! Tässä pääsiäisen pyhinä on vihdoin ollut aikaa kuvata pennut, avata pennuille oma kotisivu ja päivittää muutenkin sivumme. 

Kiirastorstaina kävimme Nasun, Pimun ja Hanin kera eläinlääkärillä tiineysultrassa. Nasulla eläinlääkäri näki 3-4 pennunalkua kasvamassa. Pentueen laskettu aika ajoittuu huhtikuun loppupuolelle ja luovutusiässä pennut ovat kesäkuun lopussa. 

Sen sijaan ikäväksemme niin Pimu kuin Hanikin olivat jääneet tyhjäksi eli enempää pentuja ei ole tänä keväänä odotettavissa. 

Viikon päästä sunnuntaina 3.4. vietämme pentuvierailupäivää klo 13-14. Pakollinen ilmoittautuminen etukäteen sähköpostitse. Tervetuloa katsomaan pentuja ja tutustumaan rotuun ja aikuisiin koiriimme. 

Ellen tytöt 'PR' Rambo´s Southern Belle (oik.) ja 'PR' Rambo´s Savannah Blue (vas.)

16.3.2016

Meillä on pentuja! Ellen odotetut pennut syntyivät 3.3.2016 ja ovat nyt jo lähes kaksiviikkoisia.
Pentueeseen syntyi kaksi kaunista ja tomeraa narttupentua.

Kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä, niin kuin ei tälläkään kertaa, yksi pennuista oli kuollut kohtuun ja toistakaan emme valitettavasti saaneet kovasta yrityksestä huolimatta säilymään hengissä.

Tytöille onkin nyt emonmaitoa riittänyt todella runsain mitoin, painot ovat hyvässä kasvussa ja tyttöset alkavat jo muistuttaa pieniä koiranpentuja ja availla silmiään. Tällä viikolla on vuorossa ensimmäinen madotus ja manikyyri sekä tyttöjen kuvaus ja oman pentusivun avaus.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan ikioman amerikankääpiöterrierityttöpennun, ota yhteyttä! Pennut ovat nyt vapaana ja varattavissa.

Muut riiuupuuhissa olleet narttumme ovat nyt kaikki kotiutuneet ja pääsiäisen tienoilla selviää, ovatko astutukset omnnistuneet. Se, että astutus on onnistunut ei takaa, että pentuja syntyy, kuten tässäkin tapauksessa saimme jälleen kerran huomata. Joten jos olet miettimässä pennun hankintaa vasta ehkä siitä seuraavasta pentueesta... kannattaa miettiä vielä toisen kerran, ei ole olemassa mitään varmuutta milloin on se seuraava kerta kun pentuja syntyy.2.3.2016
Ihania aurinkoisia talvilomapäiviä on riittänyt ja niistä on nautittu. 
Koiramäärä talossamme vaihtuu jatkuvasti, viime viikonloppuna haimme Pimun kotiin riiuureissulta Vihdistä ja veimme samalla juoksunsa myöskin aloittaneen Hani-tytön lemmenpuuhiin. 
Nasua odottelemme myös pian kotiutuvaksi, astutukset Andylla ovat sujuneet oikein hyvin. Myös Pimu& Spendor-kaksikon astutukset sujuivat mallikkaasti, joten nyt ei voi muuta kuin odotella ja toivoa parasta. 
Näillä näkymin siis jos kaikki menee niin kuin suunnitelmissa, on keväällä talossa useampikin pentue. 
Muuttuvista tilanteista kirjoitamme aina ensin tänne nettisivuillemme, joten kannattaa seurata. 
Elle ei malta millään luopua valtavasta vauvamasustaan, joten vielä ei ole tuoreita vauvauutisia kerrottavana.  

Uusimmassa Maidän koira-lehden numerossa 1/2016 on artikkeli amerikankääpiöterriereistä. 

22.2.2016
Aikamoista kiirettä on pitänyt, meillä ihmisillä nimittäin. Tuleva äiti Elle sen sijaan odottelee rauhassa tulevaa synnytystä omassa sviitissään ja tutustuu uuteen pentulaatikkoon. Ellen masu on jo aikamoisen suuri ja vielä toista viikkoa pitäisi sen kanssa kestää. 

Kotonamme on tällä hetkellä aika hiljaista, kun kaksi nuorta narttukoiraamme 'PR' Dunkel´s Bluebell aka Pimu ja 'PR' Dunkel´s MaryLou Mocca aka Nasu ovat molemmat riiuureissulla - kevät sitten näyttää, onko upeat urokset hommassa onnistuneet;) Näistä lisää, kunhan asiat varmistuvat, mutta siis kenties, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on lisää kevätpentuja tulossa. Kahtena peräkkäisenä viikonloppuna olemme tyttöjä kuljettaneet uroksia tapaamaan, joten meillä on kiirettä pitänyt ja kilometrejä kertynyt. 


Elle ja vauvamasumallia

3.2.2016
Alkuviikosta kävimme eläinlääkärin luona, kun vuorossa oli narttukoiramme Ellen tiineysultra. Eläinlääkäri näki Ellen masussa arviolta 4-5 pientä pennunalkua. Eli maaliskuun alussa on pieniä pennunpalleroisia tulossa maailmaan, jos kaikki menee hyvin. Kyseessä on Ellen ensimmäinen pentue, joten hieman jännittää, miten tiineys ja synnytys sujuvat. Yleensä kasvattaja kuitenkin jännittää ihan turhaan, kyllä luontoäiti on suunnitellut nämä asiat ihan viimeisen päälle hyvin. 

25.1.2016
Viikonloppuna olimme ETFTA ry:n hallituksen vuosikokouksessa Sundsbergissa. Teimme suunnitelmia tälle ja ensi vuodelle mm. tulevista tapahtumista yms. Mukavia juttuja on jälleen tulossa, joten kannattaa liittyä jäseneksi. Kaikkein parasta jäsenyydessä ovat amerikankääpiöterrieritapahtumat, jossa oma koira voi tavata "sukulaisiaan" sekä ETFTA Newsletter -lehdet, jotka ovat täynnä tärkeää amerikankääpiöterrieriasiaa - mistäpä muusta kotimaisesta koira-lehdestä tästä rodusta pääset lukemaan?
Käy sivulla www.etfta.fi ja liity mukaan!
12.1.2016
Meillä sujui vuodenvaihde kiireisissä merkeissä, kun yhteistyökumppanimme Toy Fox Terrier Kennelin upea Grand Champion uros GRCH 'PR' Star´s Big Spendor aka Spendor oli meillä lainassa oman narttukoiramme 'PR' Rambo´s Memphis Bellen aka Ellen sulhasena. 

Spendor on todella helppo hoitokoira, oikein iloinen ja sosiaalinen sekä erittäin itsevarma, joten hänellä ei ollut mitään vaikeuksia sopeutua meille. Lauantaina sitten palautimme Spendorin omaan kotiinsa, kun Elle antoi jo varsin selvästi ymmärtää, ettei uroksella ollut enää mitään asiaa hänen häntänsä lähettyvillekään.

Astutukset sujuivat hyvin ja nyt ei auta muu kuin odotella. Helmikuussa vuorossa on ultraäänitutkimus, joka sitten näyttää, onko pentuja odotettavissa. Tiedotamme asiasta lisää täällä kotisivuillamme aikanaan.

4.1.2016
Tervetuloa Uusi Vuosi ja uudet kujeet!
Uudenvuodenyön paukuista selvittiin, parin koiran osalta tosin rauhoittavien pillereiden voimin. Vanha rouva Nugget oli kyllä täysin peloton ja todella pirteä koko illan, todellisia energiapillereitä:)
Troyn paukkuarkuus sen sijaan on sellaista luokkaa, ettei lääkkeistä täyttä apua ollut, mutta lievensivät pelkotilaa kuitenkin. Onneksi seuraavaan uuteen vuoteen on lähes vuosi aikaa!

Toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää vuotta 2016! 


Hyvää joulua toivottaa myös kuvan enkeli Aurora sekä koko muu lauma

22.12.2015

Viime viikolla oli tämän vuoden viimeinen rokotus, Hani kävi uusimassa rokotukset taas kolmeksi vuodeksi. Viimeistä eläinlääkärikäyntiä ei uskalla hehkuttaa, koska koskaan ei voi tietää...

Nyt on aika rauhoittua joulun viettoon. Enää ei tarvitse jännittää, onko jouluna lunta, ei ole, ainakaan täällä meidän leveysasteella. Joulu, oli sitten valkoinen tai musta, on yhdessäolon aikaa - vietämme pyhät perheen kesken yhdessä koirien kanssa rauhoittuen. Ja seuraamme tietysti mielenkiinnolla, miten ensimmäistä jouluaan viettävä Martti suhtautuu joulukoristeluihin - kaataako Martti aattona kuusen ;)

Toivotamme oikein hyvää joulua teille kaikille ja viettäkää rauhallinen joulu yhdessä eläinystävien kanssa!

Joululauluja kuorossa laulavat vas. Nasu, Martti, Elle, Hani ja Aurora

1.12.2015
Se on sitten joulukuu ja tänään saa avata ensimmäisen kalenteriluukun;)
Kyllä syksy on mennyt yhdessä hujauksessa, kuten edellisviikonlopun ETFTA UKC SHOW 2015 -tapahtumakin. Tapahtuma oli todella onnistunut ja ihmisiä sekä tietysti koiria oli todella runsaasti paikalla. Löytyi amerikankääpiöterrieriä ja sen karvatonta "serkkua" amerikankarvaton terrieriä sekä taisipa paikalla olla yksi rottaterrierikin. Ihastuttava tuomarimme Felicity Trammell oli saapunut Texas, USA:sta saakka paikalle. Kyllä siellä kisatessa (tuholaistorjunta, nopeusjuoksu) sekä näyttelyssä meni päivä todella mukavasti ja aina tapahtumien lomassa jutellen muiden "koiraihmisten" kanssa. Tuli vaan mieleen, että amerikankääpiöterriereitä omistajineen olisi mahtunut paikalle vielä enemmänkin, taisi "nakuja" olla tällä kertaa reilummin.

Muistakaa hyvät ihmiset ja koiranomistajat, että amerikankääpiöterrieri on Suomessa erittäin harvinainen koirarotu, eivätkä teidän omat pienet karvapalleroiset pääse tapaamaan sukulaisiaan kovinkaan usein muutoin kuin juuri näissä ETFTA ry:n järjestämissä upeissa tapahtumissa. Joten ensi kerralla käpäreitä enemmän paikalle, että voitetaan nuo karvattomat kaverimme! 

Oikein mukavaa joulunodotusta teille kaikille!
10.11.2015

Pentuja saatavilla!

Kaikille malttamattomasti omaa pentuaan odottaville tiedoksi, että yhteistyökumppanillamme Toy Fox Terrier Kennelissä Vihdissä on tällä hetkellä myytävänä luovutusikäisiä urospentuja useampikin kappale eri pentueista. Eli valinnanvaraa on niin vanhempien, värityksen kuin kokoluokankin osalta.

Tämä on todella ainutlaatuinen tilaisuus saada oma pieni pennunpallero nopealla aikataululla, sillä yleensä kasvattajien pentujonot ovat todeeeella pitkät! Jos olet siis hankkimassa urospentua, ota heti yhteyttä!  Lisätietoa pennuista löytyy osoitteesta www.toyfoxkennels.com/pentueet.

Voit ottaa suoraan yhteyttä Toy Fox Terrier Kenneliin ja sopia vierailusta katsomaan pentuja. Kerrothan tällöin heille, että sait tiedon pennuista meiltä :)

9.11.2015
Syksy se vaan jatkuu harmaana ja pimeänä, mutta sentään melko lämpimänä. Vielä tässä ehtii talvi ja lumi tulla...valkoista joulua odotellessa:)

Kaikennäköistä kiirettä ollut, mukaan lukien pari eläinlääkärikäyntiä. Auroralla oli vuorossa tehosterokotukset ja seuraava kerta onkin sitten kolmen vuoden päästä. Aurora on niin mahdottoman reipas ja suloinen tytöntyllerö, että hurmaa hoitohenkilökunnan mennen tullen. Lisäksi Hani kävi lääkäriä tapaamassa anaalirauhasvaivojen takia, jotka nekin saatiin hoidettua kuntoon. 

Muistakaa ilmoittautua tulossa olevaan ETFTA UKC Show-tapahtumaan! Tällä viikolla vielä ennakkoilmoittautuminen voimassa edullisimmin hinnoin. Meiltä lähtee mukaan näillä näkymin kaksi tyttöä kisailemaan. Tavataan siis parin viikon päästä Espoossa!